PDA

View Full Version : Пътуване до Мюнхен, Германия

VFTI
24-06-2014, 10:02
Привет! Имам нужда от малко информация.

С един приятел плануваме една разходка до Мюнхен, Германия. Обаче искам да се ориентирам в цените и какво ни очаква.

Идеята е да се отиде за 1-2 дена. Да се разгледа автомобилния пазар и да се върнем. Може и с кола може и със самолета, спроред това дали има читава Либра на добри пари :), а може и с някой голф...хахах...

Ако има някой запознат с автокъщите из Мюних, ще съм благодарен да даде някой съвет. Никога не съм ходил в Германия и си нямам представа. Ще кацнем на летището примерно петък в 8 сутринта.
От там насетне... Градския транспорт как е, има ли някакви ежедневни карти, дали е удобен с него да се обикалят автокъщите. Рент а кар ли е по-добра идея, с оглед на това че се търси минимално даване на пари. С какви трудности може да се сблъскаме и какво не съм предвидил. :)

Аз ще потърся още инфо из и-нет какво ми трябва при покупката на кола от там, но все пак ако някой иска може и това да сподели. Големи благодарности за инфото :cheers::cheers:

MaVrUt
24-06-2014, 10:28
първо гледаи да си уредиш нощувката,после мисли за автосалоните,ако имаш смартфон с навигация си отбележи точките които ще посещаваш,така ще ти е по лесно да се ориентираш.Ако знаеш англииски ще се оправиш ама германците са малко чешити и няма лесно да ти говорят на друг език,ако имаш проблем и искат да те бият казваи ,че си Руснак,всички ще избягат, с това моа да ти помогна аз :)

pininfarina
24-06-2014, 11:23
Привет! Имам нужда от малко информация.

С един приятел плануваме една разходка до Мюнхен, Германия. Обаче искам да се ориентирам в цените и какво ни очаква.

Идеята е да се отиде за 1-2 дена. Да се разгледа автомобилния пазар и да се върнем. Може и с кола може и със самолета, спроред това дали има читава Либра на добри пари :), а може и с някой голф...хахах...

Ако има някой запознат с автокъщите из Мюних, ще съм благодарен да даде някой съвет. Никога не съм ходил в Германия и си нямам представа. Ще кацнем на летището примерно петък в 8 сутринта.
От там насетне... Градския транспорт как е, има ли някакви ежедневни карти, дали е удобен с него да се обикалят автокъщите. Рент а кар ли е по-добра идея, с оглед на това че се търси минимално даване на пари. С какви трудности може да се сблъскаме и какво не съм предвидил. :)

Аз ще потърся още инфо из и-нет какво ми трябва при покупката на кола от там, но все пак ако някой иска може и това да сподели. Големи благодарности за инфото :cheers::cheers:

Здр,
имам приятел там, който има автосалон. Момчето е от Варна и от няколко години е в Мюнхен. Ако мислиш че може да рти е от полза ми пиши на лични да ти дам негови координати.

Поздрави,
Иво

Бобби
25-06-2014, 21:22
Това за руснаците е верно....те по начало се движат в групи по много и всяват респект.....иначе за два три дена нищо не може да си избереш....

Bella
26-06-2014, 15:27
В Мюнхен колите са прескъпи и трудно ще откриеш нещо добро като цена . Мръдни към Холандската граница или към Кьолн , също и в Берлин са доста по приемливи цените . Аз също се отказах от покупката първо на Алфа , второ на кола от Бг автокъща ! Успех !

Mind_Control
30-06-2014, 11:10
В Мюнхен най- добре да си вземеш карта за градския транспорт. Града е разделен на рингове и на теб ти трябва карта до 4-ти ринг включително (това фактически ти е града), освен ако не мислиш да обикаляш покрайнините. Преди години беше 11 Евро едноседмичната, сега да е 15-16. Едно време тяхното "Горубляне" беше на Landsberger Strasse, но като гледам снимките в гоогле мапс, не виждам вече коли там, а някакви строежи. Всички автокъщи са на турци или араби някакви, които нямат много понятие от немския в общия случай, а и от английски.. И там се продават големи таралясници.

VFTI
01-07-2014, 20:12
Благодаря за мненията и съветите. Нещата рязко се промениха и изведнъж изпадна точно това, което се търсеше.

Моя приятел се оборудва с Lancia Lybra 1.9JTD 115hp. февруари 2005г. Дано го слуша много.

Така че ходенето се размина. :):):):)

ecotronic
01-07-2014, 20:59
Дано приятелят ти да е случил на читава кола. Иначе за пътуването.......
Така, като ви гледам - без ясна информация, без конкретни контакти, с неясен план..........и с градския транспорт, никога нямаше да успеете да купите хубава и читава кола и това да ви излезе за изгодна сума.

Аз, заедно с един приятел направих същото но в направление - Италия преди години. Като теглих чертата, колата която докарах нито беше по-хубава, нито по-евтина от това, което можеше да купя от тук.

Е остана ми разбира се едноседмичния престой там, което си е добро преживяване:)

Сега издебнете евтин полет до там, направете си една разходка, изпийте по някоя и друга бира на спокойствие и се върнете, все едно, че колата сте я взели от там (ние ще си мълчим) :)

Кайо
01-07-2014, 21:02
В Мюнхен колите са прескъпи и трудно ще откриеш нещо добро като цена . Мръдни към Холандската граница или към Кьолн , също и в Берлин са доста по приемливи цените . Аз също се отказах от покупката първо на Алфа , второ на кола от Бг автокъща ! Успех !

В Мюнхен да са скъпи а в Берлин евтини има много просто обяснение.....

---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 21:00 ----------

Благодаря за мненията и съветите. Нещата рязко се промениха и изведнъж изпадна точно това, което се търсеше.

Моя приятел се оборудва с Lancia Lybra 1.9JTD 115hp. февруари 2005г. Дано го слуша много.

Така че ходенето се размина. :):):):)

Честито на твоя приятел,със здраве да си я кара!

VFTI
01-07-2014, 22:03
А какво е простото обяснение :)

То идеята беше за разходка там-бира, ама и едни 2к евро в джоба ако от някъде излезе заека... А самолетните билети са ни безумно евтини....Все едно с автобуса до Бургас :):)

Читава или не, поредния италиански филм започна...и така в следващите 5години :D:D:D :tooth: :tooth:

Mind_Control
02-07-2014, 12:10
А какво е простото обяснение :)

То идеята беше за разходка там-бира, ама и едни 2к евро в джоба ако от някъде излезе заека... А самолетните билети са ни безумно евтини....Все едно с автобуса до Бургас :):)

Читава или не, поредния италиански филм започна...и така в следващите 5години :D:D:D :tooth: :tooth:

От къде ги взимате тия безумно евтини билети до Мюнхен, защото аз като съм гледал преди месец и нещо си е 300-400 Евро в двете посоки и то няма директен полет.

Кайо
02-07-2014, 15:21
От къде ги взимате тия безумно евтини билети до Мюнхен, защото аз като съм гледал преди месец и нещо си е 300-400 Евро в двете посоки и то няма директен полет.

Wizz air,Easyjet.....и други подобни.....

Mind_Control
02-07-2014, 16:21
Wizz air,Easyjet.....и други подобни.....

Мислиш ли, че не ги знам, кажи честно!

В момента евтини билети до Мюнхен няма. И полета е с прекачване.

Кайо
02-07-2014, 16:33
Честно казано не мисля.;)

Пример,в момента билет с wizz до Дортмунд,тръгване на 10.07.2014 ти е 99 ,с wizz dicout club ти е 79 лева.......
Като знаеш оти питаш?
А като питаш и получаваш отговор оти се дръвчиш?

rusiq86
02-07-2014, 23:13
Венци, се ползва с преференции за самолетни билети...

Sunny
03-07-2014, 00:04
Koгато работиш в подходящата авио компания ти излизат евтинийка билетите ... служебно ;)

Mind_Control
04-07-2014, 11:15
Честно казано не мисля.;)

Пример,в момента билет с wizz до Дортмунд,тръгване на 10.07.2014 ти е 99 ,с wizz dicout club ти е 79 лева.......
Като знаеш оти питаш?
А като питаш и получаваш отговор оти се дръвчиш?

Да де ама до Мюнхен идеше реч... Защото от Дортмунд до Мюнхен влака ще ми е 130 Евро.

Кайо
04-07-2014, 14:25
Ми аз затова съм дал Дортмунд като пример..........а стадартен билет за влака от Дортмунд до Мюнхен е 95 евро за да сме точни.