PDA

View Full Version : Покупка на Алфа

Dr Z
25-06-2014, 12:23
Здравейте! Не съм имал Алфа досега, но от известно време се замислям да си взема една алфа. Искам да подчертая, че не ми тр като основна кола и съм наясно, че няма как среден клас кола да се поддържа за 50 лв плюс лепило. Но тъй като колата я търся повече за занимавка, отколкото за редовно ползване - не ми се дават много пари )))) Знам, че не става с малко пари, ама все пак.

Забелязах една колица в Пловдив, http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11402930461024370&slink=6tljcs . Продават я от известно време... Май тия двигатели са с малък ресурс, но за кеф тр да е повече от 150 коня ))) Някой случайно да има информация за тази колица?
Иначе 3.0 няма никъде :( газ не приемам по определение, като ми тр ми кола с нисък разход - имам си дизел.

kolev
25-06-2014, 15:24
искаш да си купиш кораб който да караш за кеф ?! по-добре виж някое gtv. а за пръв път чувам че в6 бил с малък ресурс :D

Dr Z
25-06-2014, 16:29
искаш да си купиш кораб който да караш за кеф ?! по-добре виж някое gtv. а за пръв път чувам че в6 бил с малък ресурс :D

Харесвам да ми е широко, а и не карам мн бързо. За ресурса няма да споря, доколкото знам на 2.0 е най-зле, а на дизелите е най-добре в това отношение, разбира се има значение поддръжката, но говоря средностатистично, ама вече си имам дизел за работа и искам леко по-мощен бензин за да си правя кефа )))

Bobiuzunov
25-06-2014, 21:43
Я ни осветли по своите размисли за разход дизел,бензин,че и газ?Ако си мислиш че дизела ще ти лапка 4 на сто си в мнооооооооооо голяма грешка,казвам ти го от опит защото черпя инфо от извора дет се вика.

CHEFO666
25-06-2014, 22:35
Са пак се почне един спор....дизел или бензин.
Тва не сте ли го разисквали вече....

gorbi
26-06-2014, 05:54
Той човека пише, че си има друг дизел за икономии, а Алфата я търси за кеф... Всъщност, можеш да пробваш и с дизелова Алфа за кеф... :) Те май всичките след ремап са над 150 к.с. ...

Dr Z
26-06-2014, 08:51
Въпроса изобщо не е в избора на горивото, всеки би си карал бензин, ако не излизаше толкова скъпо при нас. Сега няма да изброявам какви коли в момента имам и да ги сравнявам, само ще кажа, че ако е само за кеф - тр да е бензин, или поне аз не мога да разбера "мънкането" на дизела, впредвид това, че в момента имам френски и при това сравнително нов. От практична гледна точка, ако колата се използва не само за разходка - задължително дизния вариант, дори май ще погледна един, излезе в Бургас. Основния ми въпрос беше, ако някой знае колата от Пловдив какво представлява, защото по телефона е била топ състояние, ама аз вече се нагледах на топ състояния, които не могат да излязат извън града )

п.с. ще погледна дизела, защото са му сменени емблемите, което ме навежда на мисълта, че е гледана... може би

NeverBackDown
26-06-2014, 12:40
Дали колата е в добро състояние можеш да разбереш само на място.Двигателя като ресурс е перфектен ще ти достави необходимото удоволствие.Като гледам има и много системи за стабилност-още по-добре. Моето мнение е иди виж,харесай,вземай! Ако пък не ти хареса има и други Алфи! :) :) УСПЕХ и дано се похвалиш скоро !

code
26-06-2014, 12:50
Но тъй като колата я търся повече за занимавка, отколкото за редовно ползване - не ми се дават много пари )))) Знам, че не става с малко пари, ама все пак.

Забелязах една колица в Пловдив..
Всичко това е много хубаво само, че тази дето си я посочил 2500лв и е само първата вноска, ако ме разбираш какво искам да ти кажа. След 2-3г като си набил по нея 1 торба с пари ще си кажеш "мале колко съм прост, за тия пари каква кола щях да си взема, пък било то и по-скъпа 166-ца" Т.е. няма никаква занимавка - всичко е пари ;) Може да се занимаваш да я разваляш, много хора го практикуват :tooth: освен, ако не си някакъв капацитет разбира се, няма как да знам. :)

Dr Z
26-06-2014, 20:43
Не знам, ама има хора, които си продават колите с години. Според някои - ако си вкарал в тая кола една торба пари - тр да получиш за нея също толкова... Това нее точно така според мен, но и за 2 хил не очаквам да е злато, но като се замисляш, ако се вземе кола за 5-6 хил лв, което не е проблем, проблема е друг - тази кола пак има голяма вероятност да затропа някъде, та към една кола за 2 хил като и сложиш едни 4 хил и "нещо", тр да е съвсем смляна да не лъсне.

Иначе имам малка бензинова кола и харчи по-малко от дизела ми )))) но колкото повече се замислям колко струва километър пробег на една дори средно мощна бензинова кола :( май кефа няма да стане, защото иначе тия коли са доживот като си ги направиш )))) Утре ще гледам новата в Бургас http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11403699505457602&slink=6u94n8 , за нея казах, че е с нови емблемки

Bobiuzunov
26-06-2014, 21:20
Аз само се обаждам като черна станция,но нали обяснябаше че искаш бшнзинова кола и т.н,имаш си малка дизелова която не харчи много,пък сега линка койти си дал е за JTD?

Dr Z
26-06-2014, 22:05
ама то няма бензинови освен в Пловдив, ще я видя разбира се и това е то. Тя и твоята щеше да ми е много интересна, ако не беше пипана откъм газ :)

Bobiuzunov
26-06-2014, 22:19
Моята е в съвсем друга лига и няма нищо общо с колите от линковете,казвам го най чистосърдечно и не искам да засегна някой.

Dr Z
26-06-2014, 22:32
В никакъв случай не искам да давам оценка на кола, която не съм виждал, единственото, което съм казал е - не приемам наличието на газ, затова и писах, че твоята кола изглежда доста добре, но не подхожда на мен по горепосочения показател, а и не съм казал, че повече от 2 хил не мога да отделя, просто не виждам смисъл :)

Bobiuzunov
27-06-2014, 06:40
Ела ще ти я дам да я покараш някой друг ден на бензин и тогава пак ще те питам за газта :busted_cop:,но да не разпалваме пак стария спор дизел,бензин или газ,всеки има глава на раменете и си взима решенията.
П.С За парите нищо не съм казал,само ще спомена че за 2 000лв. не очаквай кола и накрая един съвет,търси кола от форума.

oriono
27-06-2014, 22:45
Колега не искам да се обиждаш. Само да питам - карал ли си и най-вече поддържал ли си Алфа. По принцип Алфата е страхотна, само да си я вземеш в добро състояние, ако ли не повярвай ми 4000 няма да ти стигнат да я стегнеш. Ще те очакват много изненади - дребни,но изнервящи. Винаги ще има нещо, което да се обади. Така че по-добре да си купиш Алфа в добро стсъояние, че иначе после да не страдаш. Това е мое мнение - преди избързах и си купих 164-ка много ядове. При 166-цата избирах доста дълго и нямам забележки. Успех в търсенето.

Dr Z
28-06-2014, 18:24
тая от Бургас се оказа не съвсем кола ))) няма нищо по нея, което да е както тр, а емблемките... тя е залепена ВЪРХУ оригиналната :tooth: та засега в търсенето на розовите слончета и единорози 1 на 0 за единорозите

Bobiuzunov
28-06-2014, 21:37
Казах ти че ако търсиш читава кола под 3500-4500лв. има само скрап,за съжаление по високата цена също не е гаранция за подържана кола,поради тази причина пак казвам,търси форумна кола.

Dr Z
03-07-2014, 09:11
Много тъжна работа, последната ми надежда на евтинийко си отиде, когато каката ми обясни, че колата се води на някаква фирма и щяла да ми даде телефона им, ако искам да си я прехвърля на мое име :whistle::whistle: в карса и мобилето пак няма нищо :( А и от форума... то няма алфи за продажба, без ГИ )))ще си купя най-накрая някой нов внос и само ще си я гледам пред блока )) като паметник на архитектура

Boby
03-07-2014, 13:29
Ми освен да ти предложа моята 2.0Турбо ама не покрива изискванията. :upsidedwnsmiley: Няма да е евтина, пък е и с газов инжекцион.:whistle:

Dr Z
03-07-2014, 18:37
Ми освен да ти предложа моята 2.0Турбо ама не покрива изискванията. :upsidedwnsmiley: Няма да е евтина, пък е и с газов инжекцион.:whistle:

Ако исках с ГИ отдавна щях да се разходя до Петрич ))) ама това ГИ някакси не го разбирам, ако ще се карат големи км - дизела е истината и сравнителната мощност е по-голяма. Има едно турбо в Сливен, ама от автокъща, кой знае какъв трошляк ще е, скоро ще минавам от там ще я видя, ама нещо ми подсказва...:alien:

V@K@T@
03-07-2014, 19:00
autoscout24.com аресай си някоя 3000 кубика V6 от тоя сайт и върви си я взимай ... в България едва ли ще намериш читава, която да се продава ;)

Bobiuzunov
03-07-2014, 19:16
Я ме светни за сравнителната мощност че нещо неможах да вдена?Ако говориш за въртящ момент ОК,иначе едната е едиси колко зависи с кой мотор е,а другата е 226кс. и сега ще почнате,ама не е толкова на колелата?Незнам колко е на колета,но върви повече от моето JTD което е ремапнато и върви та се къса,така че изводите си ги прави ти колега.

Doomguy
03-07-2014, 20:01
Да не правя реклама, но колега от форума продава идеална 166-ца FL с 3.2 240 коня мотора за около пет бона. Ако имаш парите направо грабвай.

Dr Z
03-07-2014, 20:50
Да не правя реклама, но колега от форума продава идеална 166-ца FL с 3.2 240 коня мотора за около пет бона. Ако имаш парите направо грабвай.

Не харесвам фейс лифта, някакси се доближава с него до останалите марки и си губи единтичността.
Относно въртящия момент, как се сравнява дизел 190 коня с бензин 226 ? ))) Няма да спорим по случая.
Чудя се дали да си взема една трошка и да си играя да я възстановявал лека полека или да събера малко кеш и тогава да се грабвам за чужбина, че наистина нищо няма в бг, поне по обявите (хубавите алфи ги крият :evil: )

Bobiuzunov
03-07-2014, 22:07
Няма нищо за спорене,ако мощоста се измерваше в Nm,то данака нямаше да се смята на база конски сили и да спор няма аз от личен опит казвам че V6 мотора е по приятен за каране от JTD-то но това си е мое мнение и не ангажирам никой.Относно FL-166 ако говорим за една и съща кола колегата я продаваше за доста повече от пет бона,но това беше отдавана и ако става въпрос за същата кола аз лично не бих се замислил и за миг,а бих я грабнал веднага.

Doomguy
03-07-2014, 22:11
За небесносиния лебед с Q2 дифа става въпрос. Въобще всякакви сравнения между V6 бензин и фиатова нафта петак са абсолютно излишни... Само веднъж да минеш 6000 оборота на бусото и забравяш за всякакви трактори. Тук не става въпрос за вървежи, икономии и здравина. Шестака на Алфа си е класика и ако имах такава кола не бих я продал никога.

Bobiuzunov
03-07-2014, 22:21
Да и аз точно за тая кола говорех,но последно колегата и искаше 8 бона,но имаше нещо ако си свали джантите да има отбив на цената.Колата иначе изглежда перфектно и колегата май е маниак и на подръжката,така че ако нямах V6 направо щях да и се метна.:evilsmiley:

Dr Z
03-07-2014, 22:46
Да и аз точно за тая кола говорех,но последно колегата и искаше 8 бона,но имаше нещо ако си свали джантите да има отбив на цената.Колата иначе изглежда перфектно и колегата май е маниак и на подръжката,така че ако нямах V6 направо щях да и се метна.:evilsmiley:

алфата ще се пребоядисва в черно и ще има претапицирване, дефакто ми тр що годе не умрял двигател, останалото мисля да го попроменям, пак повтарям, че тази кола е за кеф, не за редовно каране и това не е инвестиция, понеже колкото и да я гледаш тая алфа не можеш да и вземеш парите после ))) 8 хил не бих дал за таква кола, освен ако е пипната отвсякъде, което състояние още не съм виждал в бг. А и при 10+ годишна кола нищо не може да се гарантира като здравина ))) дори и редовно поддържана все ще те изненада с нещо, още не съм стигнал момента да купувам коли от салона и съм поддържал известно количество "бойни" коли, смея да твърдя, че всичко по такива коли е много относително...

Fr0sT
04-07-2014, 10:14
Подкрепям за небесносиния лебед, с тези изисквания това е колата за теб колега :thumbup:

Boby
04-07-2014, 22:17
http://www.cars.bg/c771347

Mislq, che e 2.0 turbo.

Dr Z
04-07-2014, 23:28
http://www.cars.bg/c771347

Mislq, che e 2.0 turbo.

Браво, не бях забелязал, че е Супер. Ще я прослушам ))))

Dr Z
05-07-2014, 17:16
хмх, пича каза, вс е супер, ама има нещо по таблото, та не свети, колко ли ще струва това да се оправи :calc: каза нещо май някакво реле, но според моя скромен опит с колите никога не е толкова лесно и най-вероятно е цялото табло за смяна, ако не и компа. та пак съм там, най-накрая ще взема дизелната анфа в Пловдив http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11390729660579130&slink=6wbal0 (http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11390729660579130&slink=6wbal0) ама няма да е същото, като е дизел :(

ecotronic
05-07-2014, 20:24
Ако се изясни какво точно не му работи на таблото, осветлението или нещо друго "не свети" ще може да се даде и по-точна преценка за отстраняването на проблема.

Bobiuzunov
05-07-2014, 20:32
Че и цялото табло да се наложи какво те притеснява?Разглобени за части 166-ци дал господ.

abart_
05-07-2014, 21:06
Браво, не бях забелязал, че е Супер. Ще я прослушам ))))

Ако си търсиш бензинова Алфа за кеф, чоплене и не основна кола.....да ти предложа моята?! :)))) Няма нищо общо със 166 , но пък отговаря на първите изисквания и цена г-д и по вървеж не отстъпвам на никои от "корабите" :) Гледам, че също си по морето

ecotronic
05-07-2014, 21:47
Че и цялото табло да се наложи какво те притеснява?Разглобени за части 166-ци дал господ.

Това, че нещо не свети по таблото може да маскира доста по-сериозен проблем, който изобщо не е в таблото.
Примерно - при първоначален чек не свети индикацията за проблем с мотора или ABS - а. Не светят, защото някой ги е изтърбушил за да не грейнат по-късно.

Bobiuzunov
05-07-2014, 21:57
Да,съгласен съм напълно с теб,но надали някой купува кола без да я закачи на диагностика,та ако има проблеми там ще лъснат.

Dr Z
06-07-2014, 08:43
колеги, можете ли да препоръчате сервиз за диагностика в Пловдив и Сливен?

Dr Z
02-08-2014, 20:47
Здравейте, малко се поотложиха нещата с тъй желаната алфа, но сега съм пак на тази вълна, само че много се двуумя http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11406121221670935&slink=7524bc със сигурност е по-пъргава, по-лека и повече кеф, нищо че главата ми опира в тавана и волана "лежи" на коленете ми )))) от другата страна http://www.cars.bg/c797671 ... ми не е черна нито е червена, ама това е лесно поправимо )))) някой да посъветва проверен сервиз във Варна? човека казва, че самия той има сервиз, ама няма кой в неговия сервиз да каже дори и да знае нещо ))) и в Пловдив ако знае някой, първо ще гледам 166, понеже тя ми допада повече, но ако не става ще ходя до Пловдив, тая седмица тр да се подкара АЛФА вече ))))

п.с. тая в Сливен се оказала голяма барака, от рода нищо здраво по колата, дори след няколко седмици след като я гледах са я махнали от сайтовете... дали са я пуснали за скрап или някой жестоко се е набутал нз)))

Bobiuzunov
02-08-2014, 21:49
Аз пак да се обадя като черна станция,двете коли нямат нищо общо,едната е малка и купе,а другата е да го наречем семеен седан,това първо,второ едната е бензинова,другата е дизелова.Моето лично мнение че GTV преди фейса не ти трябва,но ти трябва да решиш купе(бензин) или седан(дизел) искаш да караш,когато си наясно какво търсиш рано или късно ще излезне подходящата кола

Dr Z
02-08-2014, 22:09
Аз пак да се обадя като черна станция,двете коли нямат нищо общо,едната е малка и купе,а другата е да го наречем семеен седан,това първо,второ едната е бензинова,другата е дизелова.Моето лично мнение че GTV преди фейса не ти трябва,но ти трябва да решиш купе(бензин) или седан(дизел) искаш да караш,когато си наясно какво търсиш рано или късно ще излезне подходящата кола

В момента имам и дизел и бензин, загорях за ГТВ-то понеже е много пъргава, обаче колкото повече се замислям, аз не карам лудо, та сега се боярт в мен лудостта и практичността(доколкото второто може да се отнесе към марката) Ще видя 166-цата тия дни и ще приценя, ако е зле - ГТВ ще е ))) На какво се основава твоето отношение към ГТВ 1 ген? Имаш някакви наблюдения или просто не те кефят?

Bobiuzunov
02-08-2014, 22:19
Просто интериора на на фейса е много по свежарски и съвременен,а като пари нямат особена разлика.

Dr Z
03-08-2014, 20:42
И все пак някакъв сервиз в Пловдив? Знае ли някой?

kabamitov
03-08-2014, 23:41
зимай 166-цата хич не му мисли или ще караш голяма кола или не :D и не подценявай пъргавината мен лично ме кефи да ме залепят 305 Hm от колкото 181 Нm ти си избираш но голямото си е голямо :)

Dr Z
04-08-2014, 19:44
Пловдивската се оказала читава, ама пак с документите не е 6, понеже нямаше валидни дексларации от булката, визирам 166-ца, не GTV-то

В София се появи нещо интерсно http://www.cars.bg/c805933 някой да я е видял? че много ми е далеч да се разкарвам, без да знам дали колата става (((

ecotronic
04-08-2014, 20:14
зимай 166-цата хич не му мисли или ще караш голяма кола или не :D и не подценявай пъргавината мен лично ме кефи да ме залепят 305 Hm от колкото 181 Нm ти си избираш но голямото си е голямо :)

Карай само на първа. Така ще имаш най-голeмия възможен въртящ момент.

abart_
04-08-2014, 21:22
В момента имам и дизел и бензин, загорях за ГТВ-то понеже е много пъргава, обаче колкото повече се замислям, аз не карам лудо, та сега се боярт в мен лудостта и практичността(доколкото второто може да се отнесе към марката) Ще видя 166-цата тия дни и ще приценя, ако е зле - ГТВ ще е ))) На какво се основава твоето отношение към ГТВ 1 ген? Имаш някакви наблюдения или просто не те кефят?
Колега извинявай,но какви коли караш?
Че ГТВ с двулитровия туйнскрап го броиш за много пъргава кола ....

Тая варненската гледа ли я?

Dr Z
05-08-2014, 07:21
Колега извинявай,но какви коли караш?
Че ГТВ с двулитровия туйнскрап го броиш за много пъргава кола ....

Тая варненската гледа ли я?

по първия въпрос - казал съм, че като цяло карам бавно, освен ако ме хванат лудите, което става много рядко, затова всичко що е над 150 ми е пъргаво ))))

по втория въпрос - Варненската съм я гледал и е леш, двигателя свири, питам го тоя сладур, какво става - така я бил взел, така трябвало да работи, иначе си имал сервиз и ако имаше нещо щеше да е оправен, по купето пак има прекалено много забележки, то почти няма здраво място, сложен и е някакъв луд чип, сиг да впечатли неопитни купувачи, понеже съм карал съща кола с нормален чип и знам как тр да върви, ама не се задълбавах прекалено с тоя, че колата не ставаше като цяло, и за 2 не бих я взел, изобщо много ме радват някои хора, като си намислят някаква цена и си продават колите с години търсейки някой балък да се върже. Иначе беше готов да сваля, но предвид скромния ми опит с колите мисля че по двигателя може да отиде още една цена + по купето още една.... ми златна ще стане ако ще се стяга

Някой от София дали има възможност да види тая потърпевша от градушката, понеже аз все-едно ще я боядисвам черна, не ме бърка, че е "релефна". Няма проблем да си платя дисгностиката и да почерпя, но да нам дали да се разкарвам чак до там, че тоя в Пловдив направо ме изкара извън релсите, навъртях 500 км за нищо, порадвах и се 5 мин на колата и айде )))))

Fear
05-08-2014, 11:03
Като ще е кола за кеф, че и Alfa, отговорът е един - 3.0 или 3.2 V6. Евентуално и 2.0 V6 турбо, но този двигател вече си му тежат годинките.
Вече в какво купе, е малко по-сложен въпрос. Ама отново - щом е за кеф, аз съм за GT или GTV. Може и 147/156 GTA разбира се, ама там цените са малко по-солени.

Всичко останало е компромис, а 4С и 8С по съвсем обективни причини не ги споменавам. :tooth:

benzol
08-08-2014, 08:03
Здравейте
Някой дали е ходил да гледа тази Алфа http://www.cars.bg/c553341
И,ако да може ли да изкаже мнение за нея,собственика твърди че е сменял много неща и скоро няма д се бара нищо по нея.
Ако може някой да я погледне ще съм благодарен.
Ето и още една от Пазарджик ако има колеги и от там който могат да помогнат с оглед ще е добре.
http://www.cars.bg/c761737

abart_
11-08-2014, 15:31
Дбре деее ,кво стана с колата от първата обява.....щях да идвам до София да я гледам
Кой я лапна:-?

benzol
11-08-2014, 17:35
Ако визираш обявата от моя пост и аз утре щях да ходя да я гледам,обаче някой ме е изпреварил направо с покупка.
Да споделя че тези две обяви са на една и съща кола
www.cars.bg/c813986
www.cars.bg/c761737 - на тези снимки изглежда много добре,но лично на мен не ми хареса,и колата се намира в Пловдив,някакъв човек я е купил за жена си но на нев и била голяма и заради това пак я продава.
Колата още си е с РА регистрация.

lordliness
11-08-2014, 17:48
Това за жената може и да е вярно, но на мен са ми споделяли тази версия няколко пъти докато съм си търсел коли :) различни хора, защото големите коли са си големи, не е необходимо да я купиш и да разбереш, че си купил голяма кола.

Doomguy
11-08-2014, 17:54
Пълен булшит, ако ме питаш. Жена му ако е искала 166-ца е щяла да пробва колата преди да даде три бона за нея. Може и да греша де...

abart_
11-08-2014, 18:15
Ако визираш обявата от моя пост и аз утре щях да ходя да я гледам,обаче някой ме е изпреварил направо с покупка.

Точно твоя пост визирам,и още ме е яд. Тъкмо щях се дигна от над 400 км да отида за нея....и тя не изтика уйкенда. Пфууу

Dr Z
11-08-2014, 18:27
Да се похваля, вече и аз съм с Алфа 166, тия дни ще я регистрирам и ще сложа снимки, има доста дреболии по нея, климатика работи както той си знае(то студено духа, то горещо), пише има грешка, иначе на компа не даде никаква грешка като я закачахме, тук там надрана, за двигателя диагностика уж показа добре, та така. Май ще тр да по-обстойно изучавам форума отсега нататък ))) Още не съм разбрал как да и настроя часовника )))) голям резил, утре ще гледам документацията :duel:

benzol
11-08-2014, 18:33
Честито,и със здраве да си я караш.
Някой колега Софиянец може ли да погледне тази в какво състояние е www.cars.bg/c736135
Или някой от Берковица ако може да и види общото състояние http://www.cars.bg/c808897

Bobiuzunov
11-08-2014, 21:46
Още веднъж честито на колегата от по горния пост.Сега за да свериш часовника трябва да откачиш буксата на навигацията която е в багажника,имаше тема някъде май?

tweety
12-08-2014, 09:38
Честито,и със здраве да си я караш.
Някой колега Софиянец може ли да погледне тази в какво състояние е www.cars.bg/c736135
Или някой от Берковица ако може да и види общото състояние http://www.cars.bg/c808897

Колега до вчера бях в Берковица. Аз съм от там но живея и работя в София. Следващото ми прибиране ще е на 29 Август. Ако колата е все още там и някой се интересува мога да я разгледам.

benzol
12-08-2014, 10:25
Колега до вчера бях в Берковица. Аз съм от там но живея и работя в София. Следващото ми прибиране ще е на 29 Август. Ако колата е все още там и някой се интересува мога да я разгледам.
Ако не се е продала ще се радвам ако я погледнеш и си кажеш мнението за нея,поне на снимките изглежда що годе добре,но повече ме интересува двигател и ходова част.

Dr Z
14-08-2014, 17:04
Алфата издържа колкото да я регистрирам и умря )))
Вчера изгоря едната крушка на дългите, та рекох да я сменя, отивам при колата, натискам копчето - само мигат светлините и щрака нещо в багажника и под капака, ама не се отварят нито вратите нито багажника, чудих се, чудих се, отварям я с ключа, давам на контакт, дава на контакт, тръгва музиката и климатроника, ама ако се завърти ключа - резултат никакъв. Предпазителя на централното изглежда добре ((( ако някой знае откъде да я почвам - да казва, по-късно ще прегледам и другите предпазители...

ecotronic
14-08-2014, 17:07
Прилича ми, като да се е предал акумулаторът или да са му хлабави/окислени клемите.

lordliness
14-08-2014, 17:09
Сложи си една аларма и ще забравиш за това.

CaliForniCati0N
14-08-2014, 19:42
Здравейте и от мен преди 3 дни и аз си купих първата алфа 166 2.5 .

Тази от берковица изглежда доста добре на снимките особено за тези пари :)
Към колегата провери си акумулатора за ток , моята я взех с изтръгнат чанджър и разбита поставка на акумулатора , ходеше си напред назад в гнездото , и по едно време направи контакт на масата и не искаше да пали , след като го захванах се оправи :)

benzol
14-08-2014, 20:37
За тази от Берковица звънях на човека и каза че нещо от едната страна тропала предницата,но все пак ще се радвам ако някой който се е доближавал или има таксва кола я погледне,за да знам дали е сериозен ремонта и дали ако отида я взема ще мога да се пробера с нея.

Dr Z
15-08-2014, 18:54
Прилича ми, като да се е предал акумулаторът или да са му хлабави/окислени клемите.

Колега, оказа се 100% прав, пуснахме и ток - запали, покарах я, поспрях в сервиза да погледнат някоя друга дреболия и цък )))))) айде нов акумулатор

tweety
01-09-2014, 10:30
Здравейте Колеги,

Както обещах погледнах колата в Берковица. За жалост не мога да кажа много, тъй като собственика беше извън града и не успях да я запаля и погледа под капака. Все пак ето какво видях, пък ако след това ако все още някой прояви интерес на следващото прибиране ще я запаля и закача за компа. До колкото видях вътре - колата изглежда запазена. Доста добър салон, оригинални гумички на педалите, но положението отвън беше трагично. Приложил съм малко снимков материал, за да се убедите сами. Започвам от най- лекото. Колата е с различни гуми и джанти - предните са 16'' а задните 17''. Задна лява гума има огромен балон и е срязана доста грубичко точно при балона. С изключение поражението от градушката задницата на колата изглежда добре (няма ги цифрите на багажника за модела и двигатела). Предницата е под всякаква критика - двата фара има много голям луфт до калника, като цяло изобщо не пасват. Двата калника са пребоядисвани и е имало доста кит, който в момента се е напукал и се люпи доста убедително. Дори на единият калник е с доста ръжда под парчето кит. Самите калници не пасват към вратите. Успявам почти да си вкарам пръста и стърчат уплатнения - абе мазало. Същото положение е и за вратите - никак не пасват на мястото си и доста от гумените уплатнения стърчат. За мен колата е удряна доста добре и то централно, защото и от двете страни положението е такова. Предният капа също не пасва добре - можете да видите на снимките разстоянието до калника в горния край и след това колко голяма става фугата надолу към фара. Уплатнението на предното челно стъкло почти го няма от едната страна и както можете да се убедите на снимката мога спокойно да си сложа ръката под лайсната. Боята на черната част на вратите пада.
Като цяло май това успях да намеря за бързо. Ако някой се интересува повече при следващото ми ходене на там мога да я разгледам отново и по-детайлно, но аз лично не бих взел тази кола.

gorang
03-09-2014, 04:15
Колеги, някой ходил ли е да гледа тази (http://www.cars.bg/c802026)
Изглежда ОК, но ми направи впечатление, че воланът е черен, а интериорът е светъл

Dr Z
03-09-2014, 19:11
За тая съм писал преди, само че е била с др снимки. Според мен не си заслужава, ама то всеки си знае )

gorang
03-09-2014, 22:11
Добре де, сподели според теб защо не си заслужава - едни некадърно подменени емблеми не обясняват нищо...

Doomguy
04-09-2014, 12:40
Виж и стелките, топката на скоростите, пукнатия волан, липсващата кора, старата година, радио "вероника"... Ясно е какво ще представлява колата. Че и с ебаси цената.

Dr Z
04-09-2014, 13:04
Добре де, сподели според теб защо не си заслужава - едни некадърно подменени емблеми не обясняват нищо...

Колега, нещо не си разбрал, колата от обявата не е тази със залепените табелки, а другата по пътя за Ветрен, там табелките ще са ти най-малкия проблем ))))

benzol
05-09-2014, 01:12
някой ходил ли е да гледа тази http://www.cars.bg/c797671

dalgia123
08-09-2014, 20:06
Здравейте колеги нов съм тук но съм решил да си взема АЛФА 166 и по точно мисля да разгледам тазиhttp://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11388863607136203&slink=7gfm0bако някой може да ми помогне с огледа че не съм специалист готов съм да си заплатя а ако някой е навит да направи предварителен оглед ще съм му много благодарен.Мерси предварително на отзовалите се .

koolio
08-09-2014, 20:28
Здравейте Колеги,

Както обещах погледнах колата в Берковица. За жалост не мога да кажа много, тъй като собственика беше извън града и не успях да я запаля и погледа под капака. Все пак ето какво видях, пък ако след това ако все още някой прояви интерес на следващото прибиране ще я запаля и закача за компа. До колкото видях вътре - колата изглежда запазена. Доста добър салон, оригинални гумички на педалите, но положението отвън беше трагично. Приложил съм малко снимков материал, за да се убедите сами. Започвам от най- лекото. Колата е с различни гуми и джанти - предните са 16'' а задните 17''. Задна лява гума има огромен балон и е срязана доста грубичко точно при балона. С изключение поражението от градушката задницата на колата изглежда добре (няма ги цифрите на багажника за модела и двигатела). Предницата е под всякаква критика - двата фара има много голям луфт до калника, като цяло изобщо не пасват. Двата калника са пребоядисвани и е имало доста кит, който в момента се е напукал и се люпи доста убедително. Дори на единият калник е с доста ръжда под парчето кит. Самите калници не пасват към вратите. Успявам почти да си вкарам пръста и стърчат уплатнения - абе мазало. Същото положение е и за вратите - никак не пасват на мястото си и доста от гумените уплатнения стърчат. За мен колата е удряна доста добре и то централно, защото и от двете страни положението е такова. Предният капа също не пасва добре - можете да видите на снимките разстоянието до калника в горния край и след това колко голяма става фугата надолу към фара. Уплатнението на предното челно стъкло почти го няма от едната страна и както можете да се убедите на снимката мога спокойно да си сложа ръката под лайсната. Боята на черната част на вратите пада.
Като цяло май това успях да намеря за бързо. Ако някой се интересува повече при следващото ми ходене на там мога да я разгледам отново и по-детайлно, но аз лично не бих взел тази кола.

Е то какво да се интересуваш при това положение освен за части ?!

Dr Z
11-09-2014, 14:06
някой ходил ли е да гледа тази http://www.cars.bg/c797671

За тази съм писал по-рано, мн е зле ))) за 2 хил и аз съм търсил, ама такова чудо като запазена 166-ца за 2 хил няма )

CHEFO666
11-09-2014, 16:04
За тази съм писал по-рано, мн е зле ))) за 2 хил и аз съм търсил, ама такова чудо като запазена 166-ца за 2 хил няма )

Е тука си много прав....за 2 хил.лв....алфа 166 ..пффф.....
На мене ми се смяха като продавах моята за 5 бона,припращах ги да си купят точно от тия за по 2,3,4 лв.