PDA

View Full Version : Отново собственик на Алфа Ромео този път 156 2.4 JTD

Staikov
02-07-2014, 14:39
Не е най-хубавата нито най здравата но за това което ще се ползва ми върши перфекта работа.Върви прилично ,гори нормално адски удобна за път тъй като не се спира колата и се пътува постоянно абе всичко което искам го има.

Та за колата...
Алфа Ромео 156 2.4 JTD
Най-малкото JTD 136 Коняяяяяя
Мисля ,че като екстри разполага с максмумума на брой но може и да се лъжа.
4-Ел стъкла
Ел огледала
Климатроник
Черен кожен салон Момо с подлакатник и на предната седалка.
Халогени
Карбоновата централна конзола
Черно червените уреди
Кожения волан
Airbag и на таблото и т.н

Разбира се и мотора не е останал в стоковото си състояние.
Още с закупуването й преди 6 години когато беше само на 120 хил км Екстриим Сервиз или познатия за повечето Бобо е чипнал колата като с този си чип е взето максимума от колата от към к.с н.м но и в същото време да няма проблеми.
Около 180 конски сили е като до днешна дата с него колата е навартяла 140 хил км или в момента е на 260 хил реални километра !
Преди 10 хил км турбината е напълно рециклирана на 100% .
Също така колата разполага с Панелен K&N Филтър.
Премахнат катализатор и средно гърне.
Вън колата в момента не е в особенно добра кондиция от към драскотини като почти няма елемент който да няма такива но все пак колата последната 1 година е карана от жена му в София на моя приятел от който я взех.
Иначе мисля ,че е с стоково окачване като няма да чука и да хлопа поне за сега...Има ГТ прагове който ще се монтират до ден 2 тъй като някой умник с подемника ги е изкъртил защото го е марзяло да си нагласи лапите...
Предни вентилира и нарязани дискове Brembo Max иии най-хубавото ОРИГИНАЛНА 17 GTA Джанта. с гуми 215/45/17
Музиката е прилична цялото озвучение от към колони е HERZ .

Иска си челен кулер но не желая да развалям оригиналния вид и да режа бронята за това че за сега така...

Има доста работа по колата като външни забележки и малко други дреболии но с времето всичко ще си дойде на мястото.До феста мисля всичко по техническата част да е ок само слет зимата да остане боя...

Айде и 1 снимчица като за начало хихи ;)

Dzhelil
02-07-2014, 16:45
Честито! Много безаварийни километри!

Ladjov
03-07-2014, 21:27
Най-накрая някой да се похвали че си е купил Алфа . Честито ! Много щастливи моменти да имаш с нея !

ivopetrov_1982
03-07-2014, 22:52
браво:drive: много да те радва

Кайо
04-07-2014, 02:03
Честито!!!

angelovi69
04-07-2014, 06:53
Честито! Само безаварийни км.!

PEPI-2ALFA
07-07-2014, 02:47
Честито :bravo:

PE4E
08-07-2014, 23:23
А честито още веднъж и тук :th_up:

Staikov
09-07-2014, 17:47
Благодаря за добрите думи:)
Колата вече мина обстоен преглед при един от най-готините хора и приятели който познавам .To6ko от пазарджик .Мина и диагностика на мотора която по негови думи показва,че колата е в перфектно здраве всичко работи перфектно в норми и колата върви много добре.

Maлко по малко нещата започват да си идват на мястото..

Изприране на паления K&N Филтър с K&N кит за почистване и омасляване.Полиране на фаровете и стоповете.Смяна на задни накладки,маркучи на парното,масло и филтри -Selenica 5w40 ,зареджане на климатика и т.н
В момента колата е разглобена вътре за смяна на мокета тъй като стария е доста зле.Основно почистване +дезинфектанти почистване на кожата и обработване с кремове.Чакам да пристигне новата ходова част задница нова отред само тампони на долните носачи тъй като алуминиевите са нови.Нов волан и топка на ск.лост че вече наближава 300 хил и са поизносени.Праговете са потготвени за боя и слет нея ще дойде и тяхното монтиране. И още доста неща който ще си дойдат с времето :)

KirilSol
09-07-2014, 20:27
Браво. Супер е колицата.
След като си полирал фаровете, постарай се да почистиш и мотора както подобава за една клубна кола

PE4E
10-07-2014, 00:38
Да определено мотора и периферията се нуждае от пароструика и меглио :smackbum:

Staikov
14-07-2014, 10:25
Има време до феста ,до тогава всичко ще си дойде на мястото.На външния вид не наблягам,искам технически колата да е безупречна и вътре да ми е комфортно !
Вече външните прагове са обработени свален е този стар силикон и двоино залепящо с което е бил хванат декоративния пластмасов праг.Той също вече е изтрит и шприцован -потготвен за боя и монтиране.Вътре цялата кола е обезкостена всичко се почиства и изпира до блясък.Очаквам новия кожен волан и топка за ск.лост.

Вторник предстой цялостно облужване на ходовата част.Цялата задница нова.Отред само тампоните тъй като носачите са нови и имат по 1-2 леко тръгнали тампони.Също така едната задна главина ще бъде сменена и колата смъкната с около 4-5 см :)

Снимки малко по късно...

Staikov
24-07-2014, 10:34
Реших да сменям мокета и чесно да ви кажа дано не ви се наложи ,че няма такова разглобяване заради тоя мокет......Иначе вътре става много добре чистичак мокет в много добро състояние.Всичко което беше свалено възхуховоди за парното пластмаси всичко след свалянето бе измито преди обратното му монтиране.Кожата почистена и обработена с препарат и мляко на Сонакс :) Снимки към края на седмицата когато е завършена...Багажника също ще ще има нов вид с нови черни кори който доста рядко се намират. Разпънка за предния кош и още някой дреболии :)

Scrapera
06-08-2014, 19:00
Ако колата още е със СА регистрация, май с теб се разминахме малко преди Бачково, в понеделник.

Staikov
07-08-2014, 14:52
Да колата най-вероятно ще си остане с Софийските номера тъй като се пътува с нея постоянно и в Пловдив и София не ме спират толкова колкото с Смолянските...
В понеделник колата я караше Началника той е бил с колата не си се объркал :)

Staikov
12-08-2014, 11:30
Ready :on_da_beach:

Кайо
13-08-2014, 02:23
Ready :on_da_beach:

Честито!!!!

Ivanov_
16-08-2014, 08:55
Защо се продава колата колега? :/

Staikov
16-08-2014, 14:52
Писал съм ти Л.с колата се продава заради нужда от $ с който да си довърша работното място (гаража) в който са извадени парите за да я има тази кола...Не ми се иска но понякога нещата не се случват като по книга...

Който реши да дойде да я гледа колата задължително колата ще се откара в сервиз за преглед и диагностика за да няма сърдити и да си мислят хората,че има скрито покрито !