View Full Version : Масло за алфа 146 1.6 боксер
diablo_146
13-03-2007, 08:33
Здравейте!
Искам да питам какво масло да сложа на моята красавица? До сега я карах с ЕЛФ 10W40. Вие какво ще ми препоръчате? Колата е алфа 146 1.6 боксер 96 година.
То в книжката трябва да си пише точно какво,но за марката поне аз даржа да е селения :D
alfa 146
13-03-2007, 14:07
Motul е маслото! :)
Аз пък съм си на Селения :idea:
20K е маслото.
това е самата истина вервайте ми
diablo_146
14-03-2007, 08:00
От къде мога да си купа такова масло (20К) и колко струва? Аз съм от София. Мерси предварително.
Всеки магазин за италянски авто части го продават,цената е между 14-15лв за литър. Аз го продавам на 14лв + 5лв. смяна.
Selenia 20K - най-доброто. За 9000 км не ми изхарчи и милимунда. Аз си го купувам от "Скай 2000" вече 2 пъти досега, и съм много доволен. Беше 14 лв литъра, последно е 15.
diablo_146
14-03-2007, 12:03
А какво мислите за TUTEL мисля, че така се казваше. Продава се в ИТАЛ СЕРВИЗ
TRE GAZELE
14-03-2007, 14:55
А какво мислите за TUTEL мисля, че така се казваше. Продава се в ИТАЛ СЕРВИЗ
Имаше колега,който караше с Tutela и беше доста доволен,маслото е италианско,итал сервиз май му бяха вносители ,слагай 10w40 полусинтетика и не го мисли :wink:,а в книжката алфата я дават със селения 20К,пасва и отлично :D
ultrashock
14-03-2007, 17:25
И аз съм за смяна на маслото и съм се ориентирал към Селениа 20К. Колегата Lisan да каже къде се намира да се разберем нещо за смяната щом го дава на 14 лв литъра! Колко литра побира - 4?
Ама не забравяйте като купувате 20К да е за Алфа Ромео демек с емблемата на кутията защото има и за Фиат ама е пълна боза справки Владу :wink:
diablo_146
15-03-2007, 08:28
А какво мислите за ЕЛФ 10W40?
А какво мислите за ЕЛФ 10W40?
Не съм го ползвал това масло но ако ти е скъпо 20К си вземи Селения Голд тя е по-ефтина :wink:
Селения Голд тя е по-ефтина :wink:
и е дърво :wink:
Селения Голд тя е по-ефтина :wink:
и е дърво :wink:
На бившия ти 300 годишен кош мое и да му се е отразявало зле но на боксерчето му пасва добре :idea: :idea:
diablo_146
16-03-2007, 14:07
[quote="Lisan"]Всеки магазин за италянски авто части го продават,цената е между 14-15лв за литър. Аз го продавам на 14лв + 5лв. смяна.
Как да се свържа с теб, за да купа масло
Nasko_77
16-03-2007, 14:40
За Боксера се разбра кое е маслото. А за ТС кое е :?:
За Боксера се разбра кое е маслото. А за ТС кое е :?:
Аз бих казал Selenia Touring 5w-50 !!
пак толкова пари пак от същите магазини ...
Nasko_77
16-03-2007, 15:20
А за "МОРИС" някой да каже нещо?
Selenia Touring 5w-50 !!
.
баце такоо животно нема :wink:
Selenia Touring 5w-50 !!
.
ми ок ... аз па си карах с него за последно Ти-ката и кат гледам и Вальо е с него ... за мен е перфектното масло пари/качество/сезонност
за да не говорим на изуст:
те това са всички масла на селения:
* HPX
* SELENIA MULTIPOWER
* SELENIA 20K
* SELENIA 20K FOR ALFA ROMEO
* SELENIA ACT
* SELENIA DIGITECH
* SELENIA GOLD SYNTH
* SELENIA K
* SELENIA MULTIPOWER C3
* SELENIA MULTIPOWER SPECS
* SELENIA PERFORMER 5W-40
* SELENIA RACING
* SELENIA SPORT
* SELENIA SPORT PURE RACE
* SELENIA StAR
* SELENIA TURBO DIESEL 10W-40
* SELENIA WR 5W-40
* VS DUAL
* VS GAS 15W-40
* VS MAX 15W-40 BENZINA
* VS VISION 15W-50
избери си твойто
:wink:
* SELENIA WR 5W-40
мноо го фалът за дизелта шъ знайш. :lol: :lol: :lol:
баце и аз така казах, че го няма - ма обади се в ТиН па ги питай ...
само в кутии по 1 кило е ... а позамлъкна старата кочина с него - па и Вальо да сподели вчепатления ...
Същото.
Е тука си в голяма грешка :idea:
Selenia Touring 5w-50 !!
.
за имане, го има, че го няма на сайта на Селения, е верно ....
аз си сипах такова, и след като смених повдигачите и вариатора и след основния ремонт, като че ли .... като за алфа, е сравнително тиха;) ....
ама ненам дали мога да го отдам на маслото;)
е сега лятото аз лично мисля да си сложа Селения Реисинг 10в-60 и те тва ше е ;)
А за "МОРИС" някой да каже нещо?
остави го тоя морис. то в тоя сервиз дет си ходил само джими е свестен човек, ако е за тва дет те пратих де
Nasko_77
17-03-2007, 19:33
Същото.
Е тука си в голяма грешка :idea: Добре Бобо, кажи кое е маслото за ТС. На кой да вярва човек? Ако този "МОРИС" е кофти да го махам навреме.
Същото.
Е тука си в голяма грешка :idea: Добре Бобо, кажи кое е маслото за ТС. На кой да вярва човек? Ако този "МОРИС" е кофти да го махам навреме.
За твоя мотор маслото е: "Selenia 20K Alfa Romeo Formula"
Са за да не последват тъпи въпроси - има разлика м/у 20К и 20К Алфа Ромео :!:
Nasko_77
18-03-2007, 00:17
Същото.
Са за да не последват тъпи въпроси - има разлика м/у 20К и 20К Алфа Ромео :!: Не. Ще последват само благодарности :wink:
Същото.
Са за да не последват тъпи въпроси - има разлика м/у 20К и 20К Алфа Ромео :!:
Това го потвърждавам - имаше разлика в звука като смених 20К Алфа Ромео формула с 20К
- макар и второто да го карах 7 -8хил км. Като чукнах картера майстора викаше "Ей ти си с ново масло бре - язък"
sirius1980
19-03-2007, 14:31
значи, забелязал съм че където отида и питам за какво масло да сложа всеки си предлага марката която внася или разпространява. Както на всички ни е известно маслото трябва да има добри смазочни качества и аз лично смятам че Селенията се предлага от вносител на части за италиански коли, но не е толкова добро. Истината е следната => двигател на 200 000км няма нужда какво да му се чисти и просто му трябва горе долу добро масло(не е адължително пълна синтетика). Честно казано бях до предния път със Селения и си мислех по работата на двигателя, че е добро... Пробвай Мотул :) и ще усетиш разлика... особено сега през лятото си сложи 15w50 и ще видиш какво имам предвид...
Nasko_77
19-03-2007, 20:16
значи, забелязал съм че където отида и питам за какво масло да сложа всеки си предлага марката която внася или разпространява. Както на всички ни е известно маслото трябва да има добри смазочни качества и аз лично смятам че Селенията се предлага от вносител на части за италиански коли, но не е толкова добро. Истината е следната => двигател на 200 000км няма нужда какво да му се чисти и просто му трябва горе долу добро масло(не е адължително пълна синтетика). Честно казано бях до предния път със Селения и си мислех по работата на двигателя, че е добро... Пробвай Мотул :) и ще усетиш разлика... особено сега през лятото си сложи 15w50 и ще видиш какво имам предвид... Да. Казваш самата истина. Точно така е. Всеки казва, че маслото което разпространява е най-хубавато :lol: :lol: :lol: На Бобо му вярвам напълно защото има наистина много авторитет тука. Искаш да кажеш, че с този МОТУЛ 15w50 лятото ще отихне мотора ли? По-принцип нямам нищо против да опитам, но кажи какво мога да очаквам все пак.
sirius1980
19-03-2007, 22:17
Ами значи аз направих малка грешка и сложих през зимата, но иначе това е лятно масло и много се усеща разликата, примерно като стигне 80 градуса и включи перките със Селенията двигателя се тормозеше заради температурата, а стова просто не се усеща разликата...
Nasko_77
19-03-2007, 22:26
Ами значи аз направих малка грешка и сложих през зимата, но иначе това е лятно масло и много се усеща разликата, примерно като стигне 80 градуса и включи перките със Селенията двигателя се тормозеше заради температурата, а стова просто не се усеща разликата... Не знам. Сега съм с едно МОРИС. Пак от тия дето много ги хвалят по сервизите щото те ги разпространяват разбира се. Ще го държа още малко и лятото ще му мисля. Може и аз да си го сменя. Нищо, че няма да е изкарало и 1500 км. даже.
sirius1980
19-03-2007, 22:48
Масло, което стои чисто и прозрачно и не почернява е лошо масло щот не почиства нагара от цилиндрите и това повишава триенето... за това смятам че половин София ползва Мотул щот е пробвано... Шефа ми си има сервиз за спортни автомобили и ползват мотул, всъщност те го разпространяват
[quote="sirius1980"]значи, забелязал съм че където отида и питам за какво масло да сложа всеки си предлага марката която внася или разпространява. Както на всички ни е известно маслото трябва да има добри смазочни качества и аз лично смятам че Селенията се предлага от вносител на части за италиански коли, но не е толкова добро. Истината е следната => двигател на 200 000км няма нужда какво да му се чисти и просто му трябва горе долу дбро масло(не е адължително пълна синтетика). Честно казано бях до предния път със Селения и си мислех по работата на двигателя, че е добро... Пробвай Мотул :) и ще усетиш разлика... особено сега през лятото си сложи 15w50 и ще видиш какво имам предвид...[/quote :?: :roll: :screwy: :screwy: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Май и ти по4на да хвалиш.[size=24][/siz
fraction
20-03-2007, 08:02
Здравейте!
Искам да питам какво масло да сложа на моята красавица? До сега я карах с ЕЛФ 10W40. Вие какво ще ми препоръчате? Колата е алфа 146 1.6 боксер 96 година.
Здравейте,
аз също съм на тая тема , но съм от Габрово и тук няма 20К , моя майстор в сервиза ме убеждава да сложа Valvoline maxlife понеже колата е на 10 години , а все пак селенията се препоръчва , но за нови коли ?
Моята 145-а е поне на 155 000 км. , а реално не знам точно на колко е :)
Знам , че да се сложи такова масло не е нещо , което би направил един истински фен , ама :) все пак , може на колата да и хареса :)
Шефа ми си има сервиз за спортни автомобили и ползват мотул, всъщност те го разпространяват
Знам , че доста хора от форума караха с Мотул от Проспийд.
И аз съм с мотул в момента
sirius1980
20-03-2007, 13:33
:) имаш право Lisane малко почнах и аз така, но наистина съм го пробвал и за това го хваля, със сигурност има и по-добри масла, но смятам че и цената на литър за качество е примамливо предложение, за vаlvoline не съм чувал хубави работи, но и не съм го пробвал
fraction
23-03-2007, 09:43
:) имаш право Lisane малко почнах и аз така, но наистина съм го пробвал и за това го хваля, със сигурност има и по-добри масла, но смятам че и цената на литър за качество е примамливо предложение, за vаlvoline не съм чувал хубави работи, но и не съм го пробвал
Valvoline май е първото масло в света - американско е , макс лайфа е специално за коли над 150 000 км, аз сега сложих такова и ще видя как ще и се отрази , засега е добре , ама истината ще лъсне след няколко месеца :))) има такова и синтетика , иначе минералното е 9-10 лв/литър.
а някой да знае какво да сменя в скоростната кутия ?
:)
sirius1980
23-03-2007, 11:27
За марка не мога да ти кажа, но като сменях маслото се поинтересувах и отвориха един каталог и там си пише коя на кола какво да се слага. Мислех, че колкото по-гъсто толкова по-добре, но се оказа обратното... Литъра е някъде 20-на лв, събира около литър и половина. Един друг въпрос, като карам с висока скорост и минавам дирекнтно на 3-та, се налага да давам междинна газ, щот хъркат скоростите, нормално ли е или е от съединител, защото маслото го прегледаха и казаха че е наред. А ако е от гъстотата на маслото би трябвало като загрее да се пооправи, но и в най-жегавите дни пак хъркат. Карам я като ЗИЛ само че не правя двойното амбриране :wink: Колегите ми се смеят че така карам и служебните...
durango84
17-11-2010, 14:29
Добре де, сега последно какво е маслото за боксерите? Selenia 20k Alfa Romeo e по катаког, но било за нови двигатели. Sеlenia Gold било кенеф, Vallvoline били турски иначе ставали, Motul 15/50 видях, че го похвалиха обаче аз съм с такова и имам чуството че се изпарява .... Вече не знам какво да наливам. Боксера ми е на 170 000 , колата я карам на газ(ако има някакво значение). Смяната наближава, мнения много !! Какво да правя?
То маслото по често се изпарява, поради не доброто състояние на двигателя. Така че, каквато марка и да налееш- все тая. Спазвай вискозитета и спецификациите дадени от производителя.
durango84
17-11-2010, 15:41
6100 Synergie+ 10W-40 (javascript:;) бил мотула за боксерите, вече се обърках
alfa 146
17-11-2010, 16:20
Аз съм с Agip 10w40(вече 2 к км) и съм доволен.Като че ли колата стана с 1 идея по-тиха :)
6100 Synergie+ 10W-40 (javascript:;) бил мотула за боксерите, вече се обърках
Аз карах моя боксер с такова и си беше екстра, не го пипаше.
durango84
18-11-2010, 10:01
това ще е маслото, мерси колега :) Само последно да те попитам - 4 литра се сипва нали така?
това ще е маслото, мерси колега :) Само последно да те попитам - 4 литра се сипва нали така?
С 4 литра отива точно на горна граница.
гадмръсна
18-11-2011, 20:25
Добре де, сега последно какво е маслото за боксерите? Selenia 20k Alfa Romeo e по катаког, но било за нови двигатели. Sеlenia Gold било кенеф, Vallvoline били турски иначе ставали, Motul 15/50 видях, че го похвалиха обаче аз съм с такова и имам чуството че се изпарява .... Вече не знам какво да наливам. Боксера ми е на 170 000 , колата я карам на газ(ако има някакво значение). Смяната наближава, мнения много !! Какво да правя?
Vallvoline турски ама друг път, всички масла Vallvoline специално в Бг са внос от Холандия, за протокола Vallvoline спират продажба на Бг пазара.:gives[1]: