View Full Version : Проблеми със скоростна кутия на 166
Колеги имам проблем със автоматичната скоростна кутия на 166 2.4 жтд 2004г. Първо светна червената лампичка на таблото за кутията, но без каквата и да била промяна в поведението на колата. В последствие при рестарт на мотора не светеше. Водих я на диагностика и не откриха нищо. След две седмици докато си карах пак светна, но този път забелязах, че когато спра и чакам на светофар с крака на спирачката и скоростния лост на драйв прави едно придърпване и цялата кола се разтриса. Иначе като потегля няма проблеми сменя си гладко и плавно всички скорости. Ще я водя утре на сервиз ама ако някой може да ме подготви какво да очаквам ще съм благодарен.
и аз имам сходен проблем....но го прави рядко.Сподели след сервиза какво са казали майсторите
alfa156jtd
09-07-2014, 22:49
Колеги,някой е свалял акумулатора и от там идва проблема,кутията губи памет и иска убочение и проблема изчезва.Успех.
duronman
09-07-2014, 23:01
Нещо друго любопитно, което открих след бая време на моята,а мислях, че е проблем. Ако караш дълго по задръстванията тромаво и мудно,колта зпаочва да потегля тромово и като включиш от D на Sport има леко притрисане. Оказа се, че просто колата започва да дърви втора предавка (дори се вижда на дисплея как мести от 2 на 1, като пуснеш на SPORT) за да не се тормози кутията, като стои дълго на спирачка по задръстванията. Ако някой му се случи да усети нещо подобно да знае, че не е проблем, а особеност на кутията.
Възможно е да е релето на ключалката - при мен така светваше, после изгасва...Сега вече не ми пуска ключа, явно това реле нещо е станало с него, но лампата светва само от време на време. Иначе с кабел и програма се четат грешките на кутията...
колега къде се намира това реле и на мен не ми пуска ключа :notworthy:
колега къде се намира това реле и на мен не ми пуска ключа :notworthy:
Де да го знаех - до сега да съм го оправил.. :)
Карах я миналата година в сервиза на АР във Варна на магистралата, гледаха, зяпаха, мериха - нищо не измислиха... При мен стана, след като бърниках да си оправям нещо по ics-a...
Де да го знаех - до сега да съм го оправил.. :)
Карах я миналата година в сервиза на АР във Варна на магистралата, гледаха, зяпаха, мериха - нищо не измислиха... При мен стана, след като бърниках да си оправям нещо по ics-a...
колега реши ли си проблема с ключа :help::help::help::help:
След дълги колебания реших и аз да сервизирам кутията. Оказа се, че клапанното тяло е за ремонт. Рециклирано е към момента и всички неточности при превключване изчезнаха. Колата има определено много по-добра динамика. Обаче от няколко дни се появи проблем като на при колегата. Ако седя много дълго на спирачка и D на светофар се получава едно леко разтърстване и в 50% от случаите светва лампата за кутията, която след рестарт на двигателя гасне. Няма промяна в поведението на включване, дори като че ли една още по-добре се държи кутията. Когато колата е на ръчни предавки, този проблем го няма колкото и дълго да седя на спирачка и на 1. В няколко форума както и тук, колегите говорят за адаптация след като акумулутора/и поява на тези проблеми/ е бил изключен за по-продъжително време/ а моят е бил/, но никъде не описват как се прави тя. Ясно, че ще е с МЕС, но последващите действия не е ясно какви трябва да са. Та някой ако знае ще съм благодарен да сподели! Мерси!
kirekchiev
18-08-2020, 09:47
Попитай колегите в раздела за 159. И там кутията е Aisin ако не се лъжа.
Scrapera
19-08-2020, 20:47
Няма нужда да закачате колата на диагностика.
Грешката която ще видите е Neutral control.
Смяна на масло и добавка(американска).
Няма нужда да закачате колата на диагностика.
Грешката която ще видите е Neutral control.
И как се лекува грешката, колега? Не открих инфо за нея никъде.