Log in

View Full Version : Ужасна градушка :(

Pages : 1 [2]

thecleaner
08-08-2014, 13:09
От няколко места реват от ЛевИнс вече. Май те ще се яват най-големите лимонки.

Кайо
08-08-2014, 13:29
Демек ''Слънце грее,дъжд вали.......Симитли.''.

Zlobich
08-08-2014, 13:57
Колата е Пежо 306 HDI 2001г. За доверен сервиз за този автомобил и дума не може да става.
Застрахована в Булстра. Обезщетението което получи за тези щети е 1250лв. По експертна оценка. Добре ли е зле ли е незнам. След смяната на стъклото му остават 1000лв. за ремонта тенекетата.
Незнам другите застрахователи как плащат,но си мисля,че тези платиха достатъчно.

Mury
08-08-2014, 14:22
От няколко места реват от ЛевИнс вече. Май те ще се яват най-големите лимонки.

Те от години са така,заедно с Булинс :big_money::big_money::big_money:

dimitar_vd62
08-08-2014, 14:25
Вие колко очаквате да ви дадат за 12-15 годишни коли,те ако ви платят истинската стойност на щетата,ще трябва да я пишат тоталка.Сега цените на новите части при тях са ужасни,смятат всичко по цени от Интеркар и то цени с отстъпка до 30 %.Чакайте от умрел писмо,почти няма човек в Бг спечелил дело с/у застраховател,просто имат големи лобита.Имам познат който се съди с Булинс за щета за 159 ТИ 5500 лв.,и то човек с възможности,накрая-курац :dunno::dunno::dunno:

П.С.Най важното според мен е,да знаеш къде точно да си застраховаш колата,най малкото да имаш някакви връзки там,вече не става иначе.

Какво значение има възрастта на колата.На тенекеджията и бояджията му е все едно дали е 5 или 15 годишна.Труда е един и същ, в магазина като купувам боя не ме питат за 15 годишна кола ли е или за 5 годишна.Според мен щетите се изплащат в рамките на сумата за която си я застраховал.А дали тази сума ще покрие всички щети вече този който си прави застраховката си прави сметка за каква сума ще я застрахова.Като поискам носач в магазина не ми правят цената според годините на колата.

Zlobich
08-08-2014, 14:40
Има некви проценти овехтяване и какво ли не. Така,че годините на колата играят роля. Колко от вас си прочетоха общите условия?

Калифорния е прекрасно място за живеене ... ако си портокал.

dimitar_vd62
08-08-2014, 14:45
Колата ми е в перфектно състояние макар и 10-15-17 годишна.Настъпва застрахователно събитие за което не съм виновен и ставам човек с проблеми.Налри това е смисъла на застраховането да ти въстанови предишното статукво.

bager
08-08-2014, 14:53
...Налри това е смисъла на застраховането да ти въстанови предишното статукво.

За това ти трябва машина на времето :) , а не застраховател!
Пазарната стойност е определяща в случая. А спрямо пазарната стойност ти е и застрахователната вноска.
Тука няма никакво значение състоянието на колата ти.
Застраховката е да намали загубите ти, особено на по-стари коли.
Ако искаш, просто си взимаш застраховката, продаваш си колата без да я правиш и след това си купуваш друга.

Zlobich
08-08-2014, 15:09
Колата ми е в перфектно състояние макар и 10-15-17 годишна.Настъпва застрахователно събитие за което не съм виновен и ставам човек с проблеми.Налри това е смисъла на застраховането да ти въстанови предишното статукво.
Не го приемай като заяждане,целта ми не е да се караме,но иди с тези думи при застрахователния агент да видиш каква словестна диария ще тръгне ...

Калифорния е прекрасно място за живеене ... ако си портокал.

Mury
08-08-2014, 15:13

Колкото и да е перфектна,е стара и пазарната и цена е 3000 лв.,което автоматично значи,че няма как да получиш повече от 800-900 лв.,независимо от щетите,защото нови части не се полагат за твойта кола,смята се китайско стъкло на цена с отстъпка,какво не ти стана ясно например ???????

П.С.Както каза колегата,повечето съм сигурен че не са чели общите условия,и какво точно покрива тяхната клауза по каското !!!!!!!!!

dimitar_vd62
08-08-2014, 16:28
Ми понеже съм ги чел, предпочитам или да я бракувам или да си я оправя сам, евентуално да заведа граждански иск спрямо този дето ми е образувал проблем по негова вина.А преди три години един познат адвокат ми помогна и се оказа че не е баш тъй както ме бяха наредили.Дето мине номера.Полагаше ми се при социализма.Сега искам да я застраховам за 10к като плащам съответната вноска и не виждам защо да не може да стане, освен ако общите условия не гарантират интреса само на застрахователя.Имал съм здрава кола искам след застрахователното събитие да е пак в предишния вид и не ме интересува овехтяване пазарна цена и прочие.Нямам нищо против да сключа договор но изготвен с участието на адвокат, ама не им харесва така.

Mury
08-08-2014, 16:39
Ми понеже съм ги чел, предпочитам или да я бракувам или да си я оправя сам, евентуално да заведа граждански иск спрямо този дето ми е образувал проблем по негова вина.А преди три години един познат адвокат ми помогна и се оказа че не е баш тъй както ме бяха наредили.Дето мине номера.Полагаше ми се при социализма.Сега искам да я застраховам за 10к като плащам съответната вноска и не виждам защо да не може да стане, освен ако общите условия не гарантират интреса само на застрахователя.Имал съм здрава кола искам след застрахователното събитие да е пак в предишния вид и не ме интересува овехтяване пазарна цена и прочие.Нямам нищо против да сключа договор но изготвен с участието на адвокат, ама не им харесва така.

Теб не те интересува,ама всички закони са направени в тяхна полза,не в твоя !!!!!!! Всичко е много хубаво дет го искаш,ама максималното под и над застраховане е 20% по закон,така че ако искаш гони дивото.И на мен ми се иска да застраховам 159-та на премията от преди 5 г.,ама не става.:kissy::kissy::kissy: Даже някои застрахователи определят премии според това дали си имал предната година застрахователни събития.

П.С.Няма никакъв смисъл да водим въобще тази дискусия,и аз съм страдал много от застрахователи като карах по стара кола,ама кво да правиш.................

bager
08-08-2014, 16:41

Не стават тия работи така.
Ако я застраховаш за 10, а тя струва 3 бона и след това някой "услужливо" ти я затрие, застрахователя трябва да ти плати повече отколкото струва тази кола.

Тук предполагам проблем се явява при собствениците на ретро машини, при които не знам как се определят застрахователните суми.

dimitar_vd62
08-08-2014, 16:42
Ми то ако всяка година имаш застрахователни събития, много ясно че ще се замислят.

Mury
08-08-2014, 16:43
Ако я застраховаш за 10, а тя струва 3 бона и след това някой "услужливо" ти я затрие, застрахователя трябва да ти плати повече отколкото струва тази кола.

Тук предполагам проблем се явява при собствениците на ретро машини, при които не знам как се определят застрахователните суми.

В Бг не се застраховат ретро коли,знам го от Звезди !!!!!!!

dimitar_vd62
08-08-2014, 16:45

Ще ми се и в сервиза като отида ремонта да е върху 3 иляди, ама не.

stelt
08-08-2014, 17:43
Мите, застрахователите и банките са измамници :)

Mind_Control
11-08-2014, 14:14
Колкото и да е перфектна,е стара и пазарната и цена е 3000 лв.,което автоматично значи,че няма как да получиш повече от 800-900 лв.,независимо от щетите,защото нови части не се полагат за твойта кола,смята се китайско стъкло на цена с отстъпка,какво не ти стана ясно например ???????

П.С.Както каза колегата,повечето съм сигурен че не са чели общите условия,и какво точно покрива тяхната клауза по каското !!!!!!!!!

Защо пък на цена с отстъпка да се смята!? Аз може да не съм търговец, за да си договарям отстъпка. Трябва да се смята на листови цени. Всичко друго е измама. Иначе съм съгласен, че трябва да се прибави процент овехтяване. В общи линии, колата стане ли под 8000 лв. няма никакъв смисъл от каско.

Zlobich
12-08-2014, 08:55
И викаш по-добре да извадиш 1200лв. да си оправиш колата след градушката отколкото застрахователя да ти ги даде тези пари?

ShoxXx
12-08-2014, 09:25
Има коли, които падат под 8000лв като станат на 15 години, има коли, които на 5 години вече са под тази цена. В единия случай моргите са пълни с 15 годишни тоталки, в другия случай части втора ръка още няма, а новите си държат цена.

Каското няма смисъл за коли под 3000лв, защото там е много по-вероятно да не получиш почти никакви пари за каквото и да е събитие, ама да ми кажеш, че за Grande Punto-то ми няма нужда от застраховка щото е паднало под 8000лв - мерси. Ако някой има достъп до цени на части може да провери колко струва sky roof-а. Аз лично не знам, ама колкото и да струва, гаранция нема да е колкото каското ми за 2 години.

Mind_Control
12-08-2014, 13:41
И викаш по-добре да извадиш 1200лв. да си оправиш колата след градушката отколкото застрахователя да ти ги даде тези пари?

Точно това викам. Вместо да плащам всяка година рекета наречен "каско" и после да ме въртят на шиш за някакви стотинки и да си губя времето и нервите, че не получавам услугата, за която плащам.
За по скъпа кола не бих рискувал, въпреки, че ако имам по- скъпа кола, то и доходите ми ще са пропорционални, така че пак ще съм на кантар за каското.

---------- Post added at 10:41 ---------- Previous post was at 10:35 ----------

Има коли, които падат под 8000лв като станат на 15 години, има коли, които на 5 години вече са под тази цена. В единия случай моргите са пълни с 15 годишни тоталки, в другия случай части втора ръка още няма, а новите си държат цена.

Каското няма смисъл за коли под 3000лв, защото там е много по-вероятно да не получиш почти никакви пари за каквото и да е събитие, ама да ми кажеш, че за Grande Punto-то ми няма нужда от застраховка щото е паднало под 8000лв - мерси. Ако някой има достъп до цени на части може да провери колко струва sky roof-а. Аз лично не знам, ама колкото и да струва, гаранция нема да е колкото каското ми за 2 години.

Всеки си решава сам за себе си :) и си преценява рисковете, плюсовете и минусите. А, някои просто карат по инерция, което е по- лошия вариант.

dimitar_vd62
12-08-2014, 23:03
Ми един авер мерцедеся му стоя две седмици в сервиз, за броня и калник дет може се оправят за два дена, после като я взе се оказа че боята има бая разлика и пак обратно.Загуби къде месец без кола.

ivopetrov_1982
17-08-2014, 22:53
аз вече приключих вече с ремонта и съм много от работата на бояджията:bg: колата е застрахована към армеец,и ремонта излезе 3400лв. и мога да кажа ,че съм 0-0:drunk::drunk:

niko23
06-09-2014, 18:41
Лоша работа. Тази градушка беше по-слаба от тази която падна през 2002г. Тогава ми намачка ламарините. Сега предстои да разбера.

Много пъти съм си задавал въпроса - Защо когато се говори за градушки и защити от тях, винаги се имат впредвид само селскостопанските райони. Малко ли щети нанася една здрава градушка в градовете?

Защото колега нямат право да хвърлят ракети против градушка над населени места - ако падне някоя отломка от ракетата върху колата ти, ще направи малко повече щети от градушката :D

Във връзка с ремонтите - имах "късмета" да оцеля едно колче 5мин преди да си направя каско и имам една следа от боя на задната броня. Някой може ли да препоръча добър бояджия, който след като пребоядише детайла, той да е със същия цвят както преди?

Бобби
06-09-2014, 22:17
Защото колега нямат право да хвърлят ракети против градушка над населени места - ако падне някоя отломка от ракетата върху колата ти, ще направи малко повече щети от градушката :D

Във връзка с ремонтите - имах "късмета" да оцеля едно колче 5мин преди да си направя каско и имам една следа от боя на задната броня. Някой може ли да препоръча добър бояджия, който след като пребоядише детайла, той да е със същия цвят както преди?
Няма да е същият никога....дори Леонардо Да Вични да ти я рисува...:smoke:

ecotronic
06-09-2014, 22:49

Със сигурност си има начини затова да бъде предотвратено такова бедствие в града.
Не мога да допусна, че във Виена шофьорите имат същите кахъри заради градушки, като нас.

Значи нещата опират до желание, организация и пари.

Ако сега дойде някой и срещу 5 лв годишно гарантира в голяма степен, че това няма да се повтори, кой няма да даде?

В София има над 600К автомобили. Това са едни 3 млн пари за 2 - 3 рискови месеца в годината.......

Все ми се струва, че така може да се реши проблемът при настоящото безхаберие на държавата.

niko23
07-09-2014, 12:14
Няма да е същият никога....дори Леонардо Да Вични да ти я рисува...:smoke:

Оки, а поне да е читав бояджията и да си слага там колкото са необходимия брой пластовете, а не да се тарикати и да кара през пръсти?

Mind_Control
08-09-2014, 13:27
Със сигурност си има начини затова да бъде предотвратено такова бедствие в града.
Не мога да допусна, че във Виена шофьорите имат същите кахъри заради градушки, като нас.

Значи нещата опират до желание, организация и пари.

Ако сега дойде някой и срещу 5 лв годишно гарантира в голяма степен, че това няма да се повтори, кой няма да даде?

В София има над 600К автомобили. Това са едни 3 млн пари за 2 - 3 рискови месеца в годината.......

Все ми се струва, че така може да се реши проблемът при настоящото безхаберие на държавата.

Дори срещу 500 лв, няма никой да се наеме да ти гарантира на 100%, че това няма да се повтори :) Но иначе ми харесва идеята да взимаме по 5 лв. от 600 000 шофьори докато същата градушка се повтори отново. А, когато се повтори ще изчезнем безследно на някое място, където няма градушки, но има акули :)

ecotronic
08-09-2014, 13:34
Дори срещу 500 лв, няма никой да се наеме да ти гарантира на 100%, че това няма да се повтори :) Но иначе ми харесва идеята да взимаме по 5 лв. от 600 000 шофьори докато същата градушка се повтори отново. А, когато се повтори ще изчезнем безследно на някое място, където няма градушки, но има акули :)

Само преди ден си припомняхме това, че съединението правело силата.....

Може и да е вярно, но не тук и не сега.

Mind_Control
10-09-2014, 16:49
Само преди ден си припомняхме това, че съединението правело силата.....

Може и да е вярно, но не тук и не сега.

Щом се замисляш над фундаментални въпроси, като този, то тогава помисли и над това- суета, всичко е суета! А, "суета", разбирай безсмислено! Какво, като колата ти е на канче цялата, нали все още извършва предназначението си. Всъщност, за какво ти е кола изобщо, щом има толкова много гладуващи по света. Остави за себе си толкова, колкото ти е необходимо и дари останалото за благото на съединението.

ecotronic
10-09-2014, 17:49
Щом се замисляш над фундаментални въпроси, като този, то тогава помисли и над това- суета, всичко е суета! А, "суета", разбирай безсмислено! Какво, като колата ти е на канче цялата, нали все още извършва предназначението си. Всъщност, за какво ти е кола изобщо, щом има толкова много гладуващи по света. Остави за себе си толкова, колкото ти е необходимо и дари останалото за благото на съединението.

Не разбрах, каква е връзката между съединението и човешкото равноправие.

mordohy
10-09-2014, 20:50

Ами все единият е отгоре и няма равноправие.

Гледам го един чешит, как колата му е точно като войнишка манерка, ама само смени прозорците и си я кара така.
Не виждам от това да му се е изменила геометрията.
:roll2:

Mind_Control
11-09-2014, 16:20

Помисли, целта на съединанието, не е ли по- добър живот на групите съединили се хора? Това е връзката. Иначе "равноправие" има само в болните мозъци на хората.

ecotronic
11-09-2014, 17:07
Помисли, целта на съединанието, не е ли по- добър живот на групите съединили се хора? Това е връзката. Иначе "равноправие" има само в болните мозъци на хората.

Равноправие означава равни права спрямо нещо си. Примерно спрямо социални придобивки, като здравеопазване, образование, правораздаване и пр.
Обществата с висок жизнен стандарт в по-голяма степен са постигнали това равноправие в сравнение с тези с по-нисък такъв.

Според твоята логика, колкото по-развито е едно общество, толкова от повече "болни мозъци" се състои то и обратното.

"По-добър живот" на съединилите се индивиди далеч не означава нещо положително за останалите по-големи маси от такива. Тогава от гледната точка на тези маси, нечие съединение носи само беди.

Пределно ясно е в какъв контекст говорим за съединението. Предлагам да не внасяме повече извратен смисъл в това понятие.

ShoxXx
12-09-2014, 09:55
4 седмици

Само предната решетка ми е колкото каското за година така, че спорове дали има смисъл или не са излишни.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10600664_10152484422898172_5727894992858526670_n.j pg?oh=3f2da860ea8b47e13221bf194f4d3303&oe=5488E69C&__gda__=1418945930_dd3a37a6b24898b4df3073629cd7a28 a

Stoyan Georgiev
12-09-2014, 18:06
много натокана с-ката :cheers:

fnt
12-09-2014, 19:43
много натокана с-ката :cheers:

.... а ако знаеш и какъв глас има....:crazy:

thecleaner
12-09-2014, 19:57
.... а ако знаеш и какъв глас има....:crazy:

Ако и вървеше ехееееееее...., бъзикам се, екстра е.

Jivko7777
13-09-2014, 21:07
Ако и вървеше ехееееееее...., бъзикам се, екстра е.

https://www.youtube.com/watch?v=OIiGJ8ByBX4 :crazy:

ПП: базик и аз пускам да не стане спор ся нещо :)

Stoyan Georgiev
14-09-2014, 12:52
хахаха тоя старт все едно аз карам - слабистка работа :D :D :D

ShoxXx
14-09-2014, 22:49
До бехте пуснали другия старт поне. Тука ни тръгвам, ни съединителя издържа на 2-ра.

injekciona
11-10-2014, 20:46
Препоръки за някой доверен сервиз към ДЗИ, че ще съм с възлагателно писмо и за метод за изправяне може ли да дадете? Единия ми вариант е изправяне с онези тояги, гарантират ми че почти няма да има кит(което малко ме съмнява), другото е изравяне до някъде с джаджите със топлия силикон и след това филер и кит. Бояджията, който ми предлага втория вариант със силикона ми дава гаранция, че макар и да има кит, няма да се напука. За съжаление, дори и след втория оглед, ДЗИ дават прекалено малко пари за ремонт и ще трябва доплащане. Разликата за доплащане меджу 2-та метода е 4-цифрено число.... Колата си я обичам прекалено много и ако трябва ще ги дам, но въпроса е дали си заслужава или ще си дам парите на вятъра и накрая колата пак ще се китоса...

Scrapera
11-10-2014, 21:05
Няма да мине без кит. И не знам какво те притеснява това, имам кола на която е слаган кит по тавана преди 10 години и не е мръднал, а кита тогава беше Боди (най-голямото дърво). Днес има голям избор от китове, по-сериозните сервизи работят с PPG например. Самия производител на кита гарантира, че ако се спази технологията, и не е по-дебел от 5мм няма да се спука до следващата градушка. И, естествено че колкото и пари да дадеш ще се китоса накрая, на дали могат да я изправят напълно чисто механично. Ама всъщност най-добре просто да не ти казват, защото това те притеснява теб. Няма и да разбереш, че има кит, освен ако не са го направили зле и си личи, или не я удари пак градушка, тя определено показва кита наяве.

ivopetrov_1982
12-10-2014, 09:24
Препоръки за някой доверен сервиз към ДЗИ, че ще съм с възлагателно писмо и за метод за изправяне може ли да дадете? Единия ми вариант е изправяне с онези тояги, гарантират ми че почти няма да има кит(което малко ме съмнява), другото е изравяне до някъде с джаджите със топлия силикон и след това филер и кит. Бояджията, който ми предлага втория вариант със силикона ми дава гаранция, че макар и да има кит, няма да се напука. За съжаление, дори и след втория оглед, ДЗИ дават прекалено малко пари за ремонт и ще трябва доплащане. Разликата за доплащане меджу 2-та метода е 4-цифрено число.... Колата си я обичам прекалено много и ако трябва ще ги дам, но въпроса е дали си заслужава или ще си дам парите на вятъра и накрая колата пак ще се китоса...
0898671971 Пламен се казва момчето:smoke::smoke: звънни му и му обясни за какво става въпрос и ако ти отърва му я закарай:tank: той ми прави моята и съм много доволен!кажи му че Иво ти е дал номера

injekciona
13-10-2014, 08:55
Няма да мине без кит. И не знам какво те притеснява това, имам кола на която е слаган кит по тавана преди 10 години и не е мръднал, а кита тогава беше Боди (най-голямото дърво). Днес има голям избор от китове, по-сериозните сервизи работят с PPG например. Самия производител на кита гарантира, че ако се спази технологията, и не е по-дебел от 5мм няма да се спука до следващата градушка. И, естествено че колкото и пари да дадеш ще се китоса накрая, на дали могат да я изправят напълно чисто механично. Ама всъщност най-добре просто да не ти казват, защото това те притеснява теб. Няма и да разбереш, че има кит, освен ако не са го направили зле и си личи, или не я удари пак градушка, тя определено показва кита наяве.

Мен кита сам по себе си не ме притеснява, притеснява ме това, че повечето бояджии са мърлячи и си оставят ръцете. Ясно ми е, че няма да мина на 100% без кит, но колкото по-малко, толкова по-добре..След като видях в няколко сервиза как се "китосват" колите, няма кой да ме убеди, че при това количество, кита няма да се напука....Принципно съм се спрял на 2 сервиза, на които имам доверие, интересно ми беше кой метод за изправяне е най-успешен като цяло. Видях няколко коли изправени с вакум и определено си личи като се вгледаш по-детайлно. На мен градушката не ми е от най-тежките, но за жалост тавана е поел най-много и на 2-3 места имам по 4-5 точки, които се застъпват.

0898671971 Пламен се казва момчето:smoke::smoke: звънни му и му обясни за какво става въпрос и ако ти отърва му я закарай:tank: той ми прави моята и съм много доволен!кажи му че Иво ти е дал номера

С възлагателно писмо от застрахователите работи ли, че ако трябва да си взимам парите по експертна оценка, не искам да си представям каква жалка сума ще изплатят..

Mury
13-10-2014, 09:37
Мен кита сам по себе си не ме притеснява, притеснява ме това, че повечето бояджии са мърлячи и си оставят ръцете. Ясно ми е, че няма да мина на 100% без кит, но колкото по-малко, толкова по-добре..След като видях в няколко сервиза как се "китосват" колите, няма кой да ме убеди, че при това количество, кита няма да се напука....Принципно съм се спрял на 2 сервиза, на които имам доверие, интересно ми беше кой метод за изправяне е най-успешен като цяло. Видях няколко коли изправени с вакум и определено си личи като се вгледаш по-детайлно. На мен градушката не ми е от най-тежките, но за жалост тавана е поел най-много и на 2-3 места имам по 4-5 точки, които се застъпват.

С възлагателно писмо от застрахователите работи ли, че ако трябва да си взимам парите по експертна оценка, не искам да си представям каква жалка сума ще изплатят..

Аз пък ще ти кажа,че няма начин да не си личи,особено на тавана.Там площта е голяма и ако са на гъсто вдлъбнатините,ще си личи винаги,дори правено и от най-добрите.Разберете,че при удар по ламарината от градушка,тя се разтяга и никога повече не може да приеме предишната си форма.:pp::pp::pp:Моята я правиха с всички възможни средства,вакуум,обратен чук,сваляне на тапицерията на тавана за избутване от вътре,и въпреки всичко има 2 места на които си личи по тавана,няма вдлъбнатини но си личи при измита кола и сериозно взиране.

Кайо
13-10-2014, 11:44
Аз пък ще ти кажа,че няма начин да не си личи,особено на тавана.Там площта е голяма и ако са на гъсто вдлъбнатините,ще си личи винаги,дори правено и от най-добрите.Разберете,че при удар по ламарината от градушка,тя се разтяга и никога повече не може да приеме предишната си форма.:pp::pp::pp:Моята я правиха с всички възможни средства,вакуум,обратен чук,сваляне на тапицерията на тавана за избутване от вътре,и въпреки всичко има 2 места на които си личи по тавана,няма вдлъбнатини но си личи при измита кола и сериозно взиране.

..... пъ ни си мий колата и не се взирай сериозно. :pp:

ivopetrov_1982
13-10-2014, 11:58
С възлагателно писмо от застрахователите работи ли, че ако трябва да си взимам парите по експертна оценка, не искам да си представям каква жалка сума ще изплатят..[/QUOTE]

обади му се и го питай :drunk:

Mury
13-10-2014, 12:24
..... пъ ни си мий колата и не се взирай сериозно. :pp:
Мия я ,но не се взирам :drunk::drunk::drunk:

sasho_n2
13-10-2014, 12:34
Звънях на Пламен, който препоръча Иво по-горе, но за съжаление не работи все още с Армеец ( очаква се да започнат скоро). Аз лично реших да отложа ремонта за ранна пролет - Март месец ( каското ми изтича Април), за да може ако се появят още забележки зимата да се отстрани всичко, а не да си играя парче по парче. Е, наистина и следите не са бог знае колко много при мен. Та за сега съм се насочил към Колор стил в Драгичево (препоръчаха ми го от няколко места) или Пламен ( при който Иво си е правил колата), ако започне да работи с Армеец до тогава.

injekciona
13-10-2014, 20:19

Направо минах да говориме на място с колата, колебанието остава между него и още един сервиз. Имам 1-2 седмици да помисля и да я вкарвам да се прави някъде, че не мога да я гледам така. Мерси за препоръката :drunk:

Бобби
14-10-2014, 00:50
А бе след първата боя.....вече не е същата кола....кой,каквото и да ми казва....

---------- Post added at 21:50 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

обади му се и го питай :drunk:[/QUOTE]
До някъде е така...но например за чисто нова кола,нещата стоят по друг начин.....за Опел Зафира 2012г...по експертна оценка дадоха 2800лв......колата се възтанови за 1600лв...невиждам разлика в качеството, защото в представителните сервизи не се изпипват толкова добре нещата.....отколкото при майстор, който знаеш как работи....

Mury
14-10-2014, 11:00
А бе след първата боя.....вече не е същата кола....кой,каквото и да ми казва....

---------- Post added at 21:50 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

До някъде е така...но например за чисто нова кола,нещата стоят по друг начин.....за Опел Зафира 2012г...по експертна оценка дадоха 2800лв......колата се възтанови за 1600лв...невиждам разлика в качеството, защото в представителните сервизи не се изпипват толкова добре нещата.....отколкото при майстор, който знаеш как работи....

Абе и тва е така,ама ако не стигнат парите ????? За мен е по-добре в доверен сервиз,и не се занимаваш с нищо,естествено и той трябва да е проверен колко е доверен :Lkingsmiley::Lkingsmiley::Lkingsmiley:

Бобби
15-10-2014, 00:54
Абе и тва е така,ама ако не стигнат парите ????? За мен е по-добре в доверен сервиз,и не се занимаваш с нищо,естествено и той трябва да е проверен колко е доверен :Lkingsmiley::Lkingsmiley::Lkingsmiley:
А бе какво да ти кажа.....моят доверен сервиз не съвпада с довереният сервиз на застрахователите......какво да го проучвам загуба на време или заблуда, като попаднеш на грешно инфо.....е има изключения...

old alfist
15-10-2014, 01:14
Може би не е случайно падането на тази градушка в София.
Някак си не им отива на софиянци да карат стари коли и е крайно време да ги подменят, а ние от Дълбокия Прованс ще се молим да не ни сполети такава беда, поради липса на доходи.

injekciona
15-10-2014, 20:26
Много смислено мнение.......

pi4_s_bravo
16-10-2014, 22:44
То на него всичките са му такива "дълбокомислени".

old alfist
18-10-2014, 01:24
То на него всичките са му такива "дълбокомислени".
Да, дълбокомислени са, защото снощи един 25-годишен живот приключи на Цариградско шосе, прободен от мантинелата.
Приключи, въпреки перфектния външен вид на колата и защитните и системи, но със скапани гуми, които до голяма степен са оказали влияние в сложната дъждовна обстановка в София окоро 22-23ч.

Кайо
18-10-2014, 01:26
Да, дълбокомислени са, защото снощи един 25-годишен живот приключи на Цариградско шосе, прободен от мантинелата.
Приключи, въпреки перфектния външен вид на колата и защитните и системи, но със скапани гуми, които до голяма степен са оказали влияние в сложната дъждовна обстановка в София окоро 22-23ч.

олди. фани пий.... ;)

Sunny
18-10-2014, 07:28
олди. фани пий.... ;)

Не покваряй човека пък ти уе

RPWWD
18-10-2014, 09:19

Кви защитни системи, кви пет лева, колата е била Мерцедес / RWD /, квито ще гуми да и сложиш на мокро все си е леген...

old alfist
19-10-2014, 04:14
Кви защитни системи, кви пет лева, колата е била Мерцедес / RWD /, квито ще гуми да и сложиш на мокро все си е леген...
То за теб и Safety Car във F1 e леген.

RPWWD
19-10-2014, 10:05
То за теб и Safety Car във F1 e леген.

При дъжд и диагонално течащите през платното "рекички" по "Тракия", "Хемус" и други надупчени и бабунести пътища - абсолютно!

п.п. Въпросът е откъде ти дойде на ум да пишеш, дълбокомислени глупости от типа на "градушката е божие наказание за грешнитЙе шопЙе" ;-)

Zlobich
19-10-2014, 11:50
Олди баце пий си хаповете,защо си мислиш,че София е България? Какво е виновно времето за несъобразителността на хората? Незнам какво се е случило и съжалявам,но айде дай го по-спокойно и недей си мисли,че щом сме в София не знаем що елад и мизерия! Ай капито?

--- Имаш ли течност за чистачки?
--- Ще има сажди...

old alfist
19-10-2014, 13:32
Момчета, може би ви се струва странно и откачено включването ми в темата, но така ми се струва и на мен тримесечното писане в тази тема за едни ламарини - вярно, че е страшно неприято, но чак пък толкова.
Погледнете малко по различно на живота - по-добре помислете за сигурността на колите си, като гуми, спирачки и др.
София включих в писанията си, защо напоследък имах възможност да контактувам с властимащи на различни нива и се отвратих от наглостта им и отношението им към хората живеещи и работещи извън София.
Нищо лично към никой от вас.

gboiaj
21-10-2014, 12:09
Само да вметна, че най много мразят "провинциалистите", тези , които не са родени и отрасли в София. Сменяме регистрацията и забравяме от каде сме..., не че има значение - има читави хора, има и тикви навсякъде - дълга тема е тая :-)

Кайо
21-10-2014, 23:59
Само да вметна, че най много мразят "провинциалистите", тези , които не са родени и отрасли в София. Сменяме регистрацията и забравяме от каде сме..., не че има значение - има читави хора, има и тикви навсякъде - дълга тема е тая :-)

ейшшшш мо, тя пъ София га стана столица тъ ви пораснъхъ мъдите?
Две столици имаше у Европа, Рим и Константинопол... другото провинции.... SPQR....

Бобби
22-10-2014, 00:13
Ай стига комплекси....не ме интересува, кой къде е роден, а кой какъв е......Човекът е от значение...

Кайо
22-10-2014, 00:17
Ай стига комплекси....не ме интересува, кой къде е роден, а кой какъв е......Човекът е от значение...

Роден съм на Олимп.... :bounce8:

Бобби
22-10-2014, 00:21
Момчета, може би ви се струва странно и откачено включването ми в темата, но така ми се струва и на мен тримесечното писане в тази тема за едни ламарини - вярно, че е страшно неприято, но чак пък толкова.
Погледнете малко по различно на живота - по-добре помислете за сигурността на колите си, като гуми, спирачки и др.
София включих в писанията си, защо напоследък имах възможност да контактувам с властимащи на различни нива и се отвратих от наглостта им и отношението им към хората живеещи и работещи извън София.
Нищо лично към никой от вас.
Отвращавай се....няма в момента кореняк софиянец, който да е властимащ......друг е въпроса, кой как се променя при средата в която попада....и бърза да промени рег....номера, за да е от тия....преоблякал се Илия и пак с тия.....ако ме разбираш....

---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:20 ----------

Роден съм на Олимп.... :bounce8:
Вземи пийни нещо.....не си на себе си:)))

Кайо
22-10-2014, 00:22
Отвращавай се....няма в момента кореняк софиянец, който да е властимащ......друг е въпроса, кой как се променя при средата в която попада....и бърза да промени рег....номера, за да е от тия....преоблякал се Илия и пак с тия.....ако ме разбираш....

---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:20 ----------

Вземи пийни нещо.....не си на себе си:)))

значи всичко е наред, кога съм бил на себе си? :dance:

Бобби
22-10-2014, 00:29
значи всичко е наред, кога съм бил на себе си? :dance:
Постепено се осъзнаваш...:)))

Кайо
22-10-2014, 00:35
Постепено се осъзнаваш...:)))

винаги съм в час. ;)

Бобби
22-10-2014, 00:37
винаги съм в час. ;)
Да бе...като ходеше на училище...не беше така.......я си кажи колко нейзвинени отсъствия имаше:))

Кайо
22-10-2014, 00:48
Да бе...като ходеше на училище...не беше така.......я си кажи колко нейзвинени отсъствия имаше:))

имах убава класна, пресно завършила, извиняваше ми ги.... :flowers:

Бобби
22-10-2014, 01:15
имах убава класна, пресно завършила, извиняваше ми ги.... :flowers:
Е па ти си влизал само в час на класния...така ли взе диплома...?:))
п.п....спомням си как имах подобна учителка по Естетика....току що се пръкнала от университета....та пита тя в първият учебен час:
кажете ми пример за естетическа красота....аз веднаага дигам ръка и отговарям.....Вие другарко(сегашно госпожица)......а тя веднага ми писа (6)в графата годишна оценка на дневника.....
Къде си ти, къде съм Аз......флиртувах с всички учителки...а ти само с класната:))

Кайо
22-10-2014, 10:46
Е па ти си влизал само в час на класния...така ли взе диплома...?:))
п.п....спомням си как имах подобна учителка по Естетика....току що се пръкнала от университета....та пита тя в първият учебен час:
кажете ми пример за естетическа красота....аз веднаага дигам ръка и отговарям.....Вие другарко(сегашно госпожица)......а тя веднага ми писа (6)в графата годишна оценка на дневника.....
Къде си ти, къде съм Аз......флиртувах с всички учителки...а ти само с класната:))

Хахаха...... флиттувал си, браво, а като ужана градушка чукал ли си ги? :hump:

mordohy
22-10-2014, 12:32
Има селяни и селяндури.
Селянинът идва в града и за две-три години научава онова, което го отличава от гражданина.
Селяндурът идва от село и не научава нищо друго, освен как да се държи нагло, като.... абе като истински селяндур.
Той яде с отворена уста и мляска така, че е редно да го покажат на свинята, за да не се комплексира тя. До като се храни говори с пълна уста и оплюва всички наоколо, тя (той) си е донесъл бухалката и буха с нея прането в 05:00 часа, без да го е грижа за останалите в блока, разсадил е в разни чирепи и стари консервени кутии всевъзможни цветя, които е поставил в коридора, паркира както му падне, а в кварталната градинка изскубва декоративните дръвчета и засажда пипер и тикви.
Ето това е сяляндура.
Селянинът винаги е бил здравата кръв на нацията!

dimitar_vd62
22-10-2014, 16:41
Аз па си имам твърдо мнение по въпроса - у Софето живеят шопи,гражданьете са у Варна.По мое впечатление селяните мое ги видиш на село, селяндурите у градо.Една особеност имат селяндурите, много от тях са си коряняк гражданье.Пак по мое усмотрение и житейски приключения, селянина мое те нахрани и упъти, селяндура - бал съм тъ!

gboiaj
22-10-2014, 18:21
Леле, какъв лайномет се е развъртял :tooth: Айде мир - всички сме наследници на Английската кралица - :cheers: Идеята ми беше, че месторождението няма никакво значение, когато човек си тежи на мястото и е човек - примери много. Дразнят ме простотията, наглостта, озлоблението,което е обзело всички, дебилите, които ме засичат нагло и налитат на бой -това няма роден град...

dimitar_vd62
22-10-2014, 19:39
Естествено, че няма значение откъде е човек.Дали от София, дали от Варна или Долно уйно.Но все пак тези от балканските села и градове ми се струват "по-запазени".Може пък на такива да съм попадал.Туй което те дразни няма как да промениш.Светът е станал алчен и зъл.

gboiaj
22-10-2014, 19:55
Естествено, че няма значение откъде е човек.Дали от София, дали от Варна или Долно уйно.Но все пак тези от балканските села и градове ми се струват "по-запазени".Може пък на такива да съм попадал.Туй което те дразни няма как да промениш.Светът е станал алчен и зъл.

:cheers:

Бобби
23-10-2014, 08:17
Хахаха...... флиттувал си, браво, а като ужана градушка чукал ли си ги? :hump:
Като проливен дъжд съм:))...от100л на.кв.м......след това прминавам на сняг... мое те затрупам...нищо че си дълъг :crazy:....оти требва да изхвърлям белото бързо, бързо като теб и оная ужасна градушка.....:calc:...ефекта е само поражения....за кратко време::)))