View Full Version : Препоръка за евтин лаптоп
Peter_63
01-08-2014, 16:34
Лаптопът ще се ползва в офис главно за работа с MS Office, PDF файлове, браузване, поща и скайп, много рядко аудио и видео файлове. Трябва да е 15.6 инча, задължително с Windows, не е задължително да има оптично устройство. Бюджетът гравитира около 600 лв. вкл. с операционната система. Какво ще кажете за някой от тези: http://laptop.bg/laptops/compare?ids%5B%5D=4521&ids%5B%5D=4537&ids%5B%5D=4596
Предварително благодаря :)
Ramsezsh
01-08-2014, 19:20
От трите леновото е най-добро.
В бюджета бих ти препоръчал и:
http://most.bg/laptopi/lenovo/lenovo-g50-30-80g00040bm.html
Няма инсталирана операционна система, но ако е за домашно ползване лицензирана не ти е необходима.
Лаптопът ще се ползва в офис главно за работа с MS Office, PDF файлове, браузване, поща и скайп, много рядко аудио и видео файлове. Трябва да е 15.6 инча, задължително с Windows, не е задължително да има оптично устройство. Бюджетът гравитира около 600 лв. вкл. с операционната система. Какво ще кажете за някой от тези: http://laptop.bg/laptops/compare?ids%5B%5D=4521&ids%5B%5D=4537&ids%5B%5D=4596
От тези 3 по-добре Acer-а, че е с 6-клетъчна батерия. Ползвам 3-и Acer и съм доволен. Но предложението на Ramsezsh ги бие заради по-големия диск.
Peter_63
01-08-2014, 22:04
Благодаря ви за мненията и препоръките.
pa4ito и аз клоня към ейсъра поради добрите ми впечатления досега от марката и по-голямата батерия.
От трите леновото е най-добро.
Ramsezsh би ли се аргументирал?
Иначе лаптопът трябва да е с лицензен уиндоус и това другото леново, което препоръчваш излиза извън бюджета. Освен това едва ли ще запълня повече от 100ГБ от хард диска.
Ramsezsh
01-08-2014, 23:35
Благодаря ви за мненията и препоръките.
pa4ito и аз клоня към ейсъра поради добрите ми впечатления досега от марката и по-голямата батерия.
Ramsezsh би ли се аргументирал?
Иначе лаптопът трябва да е с лицензен уиндоус и това другото леново, което препоръчваш излиза извън бюджета. Освен това едва ли ще запълня повече от 100ГБ от хард диска.
Като параметри и трите машинки са еднакви.
Acer-a превъзхожда останалите с по-голямата батерия, но моите впечатления от марката никак не са положителни.
За разлика от това впечатленията ми от Леново са повече от положителни. И от тази гледна точка, при избор на относително еднакви машини (и при еднаква цена) бих предпочел леновото.
Dell-a е без DVD, което може и да се наложи да се ползва.
Peter_63
02-08-2014, 05:59
Липсата на ДВД е без значение, защото имам външно устройство. Но пък Dell-ът има по малко юесбита и няма блутут. А бе те и трите са евтини пръчки, въпросът е кой модел ще излезе по-здрав. Ще ходя да им хвърля един поглед пък и да видим консултантите какво ще кажат. Мерси още веднъж.
Гледам си от Варна .
Отиваш в Пласико на ул.Радост 8 , казваш им какво искаш и те ти препоръчват .
Харесваш и купуваш .
Момчетата са свестни а и проблем после със сервиза няма - имат си собствен .
Mind_Control
06-08-2014, 16:56
Ако искаш безпроблемен лап топ си вземи Делл-а. Имам Делл от същата серия на 7 години и все още няма нещо, което да му се опре (освен игрите разбира се и фул ХД филмите). През тези години е блъскан, заливан, прегряван и въпреки това работи. Затова не го и сменям понеже ми върши работа и все още е достатъчно бърз. Леново е чистокръвна китайска марка и заеби, че били IBM, а Acer се славят, като евтина куче марка лап топи.
Ако искаш безпроблемен лап топ си вземи Делл-а. Имам Делл от същата серия на 7 години и все още няма нещо, което да му се опре (освен игрите разбира се и фул ХД филмите). През тези години е блъскан, заливан, прегряван и въпреки това работи. Затова не го и сменям понеже ми върши работа и все още е достатъчно бърз. Леново е чистокръвна китайска марка и заеби, че били IBM, а Acer се славят, като евтина куче марка лап топи.
Това, че нещо преди 7г е било добро не значи, че и сега е добро!
Според мен си ги виж на живо. Като параметри са еднакви и не вярвам да има кой знае каква разлика в качеството на 3-те. Единствено матрицата (екрана) на някой може да е по-добра и евентуално клавиатурата.
Делл вече не са това, което бяха едно време. Колега си купи преди 2 години Делл и на 3-ия месец му се прецака жака на захранването откъм лаптопа. Вярно оправиха го за отрицателно време, защото откъм гаранционна поддръжка са добре. Аз имам 3 Аcer-a от 2004-а насам. Първия е още жив, но ми е супер слаб(занимавам се с програмиране). Втория в момента е в дъщеря ми, след като мина през моите ръце. От търговци знам, че в момента Asus и Acer са най-добри в съотношение качество/цена. В крайна сметка всичко зависи от бюджета, останалото е предпочитание...
Peter_63
07-08-2014, 08:33
Пропуснах да пиша, но още в неделя отидох и погледнах трите, там препоръчаха и един асус. В края на краищата взех Dell-a. Засега съм доволен, ще видим колко здрав ще излезе. Благодаря още веднъж :thumbup:
old alfist
07-08-2014, 11:02
Включвам се малко като : след дъжд - качулка, но все пак, соред мен, икономически и функционално е по-добре - стационарна машина в офиса. Предназначението на лаптопите е когато работата с него е свързана с мобилност на работното място.
Peter_63
07-08-2014, 15:17
Стационарен компютър не бих взел - изисква повече място, събира повече прах, има повече кабелаци, не ми трябва кой знае каква функционалност и най-вече шуми повече. А мен ме дразни дори къркоренето на хард диска в лаптопа. Някои казват че имам извратен слух и че чувам неща, дето повечето не ги чуват, но какво да правя като е така. :( То и затова бях толкова претенциозен като си избирах колони и усилвател за музиката вкъщи. :)
Стационарен компютър не бих взел - изисква повече място, събира повече прах, има повече кабелаци, не ми трябва кой знае каква функционалност и най-вече шуми повече. А мен ме дразни дори къркоренето на хард диска в лаптопа. Някои казват че имам извратен слух и че чувам неща, дето повечето не ги чуват, но какво да правя като е така. :( То и затова бях толкова претенциозен като си избирах колони и усилвател за музиката вкъщи. :)
Има безшумни лаптопи от години: Без вентилатор и без хард диск ... и в момента пиша точно от такъв . :super:
Peter_63
07-08-2014, 22:51
Би ли дал някакъв линк за да видя за какво става въпрос?
Отвори този линк и прочети за дисковете
http://dreboliiki.com/article/ssd-vs-hdd/
dimitar_vd62
07-08-2014, 23:19
Икак по точно чувате шума на харда от благоверните си.Имам АSUS от поне 5 години и е със SSD.Процесора е с ампула с нещо си вътре, на другия край има радиаторче почти като на колите и се охлажда от вентилатор.Като се замърси тогава се чува.
Peter_63
08-08-2014, 07:20
Отвори този линк и прочети за дисковете
http://dreboliiki.com/article/ssd-vs-hdd/
Мерси за линка. Всъщност знам за SSD и имам лаптоп със SSD :) Помолих за линк, защото не бях сигурен дали drag0 има предвид това.
Икак по точно чувате шума на харда от благоверните си.
Човек, това не успях да го схвана :)
old alfist
08-08-2014, 09:40
В най-мощното ми настолно РС, което е от 5г., и все още нищо не му се опира, макар, че е не е марково, а от отделни компоненти - новите версии на програми като Аутокад, Архикад, Корел и разни други графични, си ги врътка без никакви проблеми.
Има четири вентилатора - на захранването, на дъното, на видеоплатката и естествено на процесора, а шум има само когато се замърсят.
Цената му заедно с монитора беше по-ниска от най-добрия лаптоп, който си взе сина ми и който вече умира на новите програми и вентилаторите му постоянно въртят от прегряване.
П.С. Подръжката на големия си я правя сам - изкарвам го периодично, без капаците на двора и го продухвам с въздух, а лаптопа ходи на профилактика в сервизни условия.
dimitar_vd62
08-08-2014, 14:01
Ми обръщаш го с капак надолу и го отваряш.Почистването не е по различно от това на РС.Предпочитам настолен, лаптопа е за бизнес пътувания.Ако пътувам няма да седна да чертая на аутокад но пък мога да водя кореспонденция или да пиша доклад.Това за ценовия клас до 100лв примерно.Оттам нагоре не знам какви са им възможностите на едните и на другите.
Би ли дал някакъв линк за да видя за какво става въпрос?
Линк мога да ти намеря но няма да видиш нищо необичайно - лаптоп като лаптоп но с процесор отделящ по-малко топлина и без вентилатор, И SSD вместо HDD. Пълна тишина и лаптопа не се пълни с прах.
AttilaSL
09-08-2014, 09:11
Преди две години си купих emachines за 700лв,някакъв сбирщайн на Acer.Аналога му при по познатите марки е от 1100лв нагоре.Досега абсолютно никакви проблеми.