PDA

View Full Version : Ще ми се да науча руски

Stefan Caromov
08-08-2014, 20:05
Едно време го учех в училище и негодувах, че той е задължителен, пък западния не е . Трябвало да бъде обратното...Ето сега, вече на прилични години, английски и испански си знам достатъчно добре, но искам да науча и руски поне на нивото, на което знам английски. Препоръчайте ми школа, която да няма за цел само да ми прибере парите, ами има за цел първо да научи учениците си на нещо ? Става въпрос за София.
Искам да науча Руски, както знам английски и испански - достатъчно добре, че да не ъъъ-кам и мънкам, ако някой ме заговори на руски.

dimitar_vd62
08-08-2014, 20:28
Вземи си самоучител, разгадай падежите и окончанията и чети руски сайтове.Трябва ти и речник за някои думи и гинко билоба.Мед с орехи или морска риба без бира също вършат работа.Аз обаче не можах да се справя с английския :brickwall: въпреки горе изброената терапия.:Topic-is-closed-bg:

RUNNING WILD
08-08-2014, 20:28
контактувай с руснаци и готово намери си приятелчета,регистрирай се в руски сайт на Алфа и си четеш и пишеш на руски щеш не щеш ще научиш.

Stefan Caromov
08-08-2014, 20:34
Начи, падежите са 6. Искам да имам правилен изказ, не да си муча с отсрещните. Това и сега го мога. Апропо, руснак да ми говори на руски, разбирам, не мога да отговоря...Искам да мога да говоря, да разбирам и съзнанието ми да мисли на езика, на който ме заговарят, така, както е с английския и испанския... За това не помагат самоучители, нито посредствен учител.

Да, английски научих от интернет, но след това помогнаха много други фактори като ежедневна работа с американци, което задължаваше комуникацията само и единствено на английски, испанския...ми една година съм живял там, смятам, че го знам достатъчно сносно. Руския ме влече, не защото ми трябва за работа, ами , защото е скъп до мен, близък и сходен, в моите уши звучи приятно и смятам да се махам от тая държавица, за към Русия догодина. Трябва да мога да си поискам мляко, баница и квартира подобаващо

dimitar_vd62
08-08-2014, 20:47
Ми обади се да тръгваме заедно, аз ще ти превеждам.Без майтап бях предприел да разучавам как да отида ма се стопирах заради здравословни проблеми на близък.

Stefan Caromov
08-08-2014, 21:25
Ми обади се да тръгваме заедно, аз ще ти превеждам.Без майтап бях предприел да разучавам как да отида ма се стопирах заради здравословни проблеми на близък.

Ти сериозно ли ? ... Приключва ми договора и с кеф ще се махна от тук...-.Има един потребител , живее в Ленинград ( Снкт петербург ) направо към тях да се отправяме

lordliness
08-08-2014, 21:54
Като първоначална подготовка си пусни Стоичков. Той говори руски добре, като английски. :)

dimitar_vd62
08-08-2014, 22:12
Ти сериозно ли ? ... Приключва ми договора и с кеф ще се махна от тук...-.Има един потребител , живее в Ленинград ( Снкт петербург ) направо към тях да се отправяме

Серозно, не си правя майтап.Бях почнал да проучвам как стоят нещата с признаване на дипломи и сертификати.Засега обаче дори и тук не търся работа, а за навън си е направо лудост.Ще видя какъв ще е резултата от лечението на майка ми и ако се въстанови и не изисква грижи ще подновя тъсенето.

Sunny
08-08-2014, 22:21
Най-добре се учи езика когато си в среда където се говори основно дадения език .
т.е. - хвани си една рускиня и щеш , нещеш ще го научиш - те така или иначе никога не се научават да говорят Български .

RUNNING WILD
08-08-2014, 23:09
образованието за български граждани в Русия е безплатно-закон, и явно има и договор за работа.

Liminat
09-08-2014, 12:06

Вземайте ме и мен, по една рускиня да опънем, все файда.

Кайо
09-08-2014, 14:37
Най-добре се учи езика когато си в среда където се говори основно дадения език .
т.е. - хвани си една рускиня и щеш , нещеш ще го научиш - те така или иначе никога не се научават да говорят Български .

А с две-три ще го проговори за седмица.:roll2:

vgp_sas
09-08-2014, 16:10
Нали си правите ташак, че искате да емигрирате (въобще, че искате да имигрирате) в Русия ?!
Майка ми живее там (в Санкт-Петербург) по стечения на обстоятелствата. Копнее да се махне от там, просто мъжа ѝ трябва да си оправи нещата документално.
Аз ходя почити всяка година там. Е нема такава държава баце.........

dimitar_vd62
09-08-2014, 18:15
Чак толкова на север не, не обичам студ.Обаче едни други хора не им се връщаше, но контрактите им свършиха.Лично аз дори и тук не мога да почна работа даже да ми я дадат в ръцете, освен ако не е с такава заплата че да наема някой да наглежда майка ми.Хич не ми се мърда от проспериращата ми Родина.В частност от Варна, мръсно сиво, пълно с претенции без покритие...дори едни плочки на центъра не можаха да наредят.

ecotronic
09-08-2014, 19:03
Чак толкова на север не, не обичам студ.Обаче едни други хора не им се връщаше, но контрактите им свършиха.Лично аз дори и тук не мога да почна работа даже да ми я дадат в ръцете, освен ако не е с такава заплата че да наема някой да наглежда майка ми.Хич не ми се мърда от проспериращата ми Родина.В частност от Варна, мръсно сиво, пълно с претенции без покритие...дори едни плочки на центъра не можаха да наредят.

Не е само във Варна това. Големите ни градове са едни гадни боклучарници.

Това тук е близо до едно родопско село (Дряново):

http://snimki.be/store/1/491407599736.jpg

http://snimki.be/store/1/201407599800.jpg

Това са снимки на един заслон с чешма и барбекю, който се намира на един черен планински път извън всякаква собственост и без никаква охрана.

Както се вижда всичко необходимо си е там и едва ли някой си и помисля да краде или вандалства.

Близо до Белинташ видях на едно дърво поставена кутия, която представляваше нещо като аптечка. Вътре имаше неща, необходими за първа медицинска помощ и дори пакет цигари и кибрит.

Всякакви думи по-натам смятам за излишни.

Хората по този край са от съвсем друго тесто.

avvasilev
09-08-2014, 20:59
Хората по този край са от съвсем друго тесто.

Наистина в Родопите живеят ХОРА! Как ми се иска всички да сме такива ... :bravo:

dimitar_vd62
09-08-2014, 21:12
Верно е, преди години се омотахме из Родопите, спряхме да питаме за път, за кръчма да хапнем неква бабка взе че ни нахрани със сирене и хляб, естествено не купешки и за изпроводяк ни даде сладко от горски ягоди и 2-3 компота.Ей тъй без да ни познава, без пари макар че исках да и платя.И в Еленския балкан имахме едно питане щото намаше табели, човека го спрях в насрещното, оня каза да карам след него, обърна и се върна няколко километра да ми покаже верния път, сякаш не можа да ми каже къде да карам направо и къде да завия.Туй заради един жипиес, сигурно още е някъде из драките да го намерят археолози след столетия.Тука такова нещо няма.

Orm
09-08-2014, 21:59
Веднъж се загубих по пътя от Ямбол за Шумен (да се чуди човек какво съм правил там) и попаднах на едно село като от приказките Ябълково ама дали беше горно или долно не помня , ама все едно няква жива картинка..... не съм виждал по красиво село в БГ