View Full Version : памет на седалката
kiko1213
19-08-2014, 22:34
колеги,сложих си салон на 166 в 164 супер,може ли да ми помогнете като ми кажете как се запаметява позиция на шофьорската седалка?!?!?!:surrender::surrender::surrender::sur render::surrender:
ecotronic
19-08-2014, 22:47
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1301479&postcount=2845
kiko1213
20-08-2014, 22:14
много съм благодарен,това днес го направих,явно има по голям проблем,работи само позиция 3 ,има ли тема по въпроса,че нагревателите на новите ми(стари) седалки от 166 и те не бачкат
duronman
21-08-2014, 20:51
На повечето не бачкат уви, а и те над някаква температура май не работят. Не си стува да се разшива седалката, ако проблемът е в реотаните.
kiko1213
21-08-2014, 21:55
дано да е от температурата за нагревателите а за паметта какво може да е,че да работи само позиция 3 освен бутоните?!?!?!
pisa_misho
21-08-2014, 22:09
Явно наистина над определена температура не работят,защото моите онзи ден рано сутринта реших да ги пробвам,и светнаха бутоните и седалките се позатоплиха,но вчера по обяд нещо чоплих по седалката и натиснах бутона,той пак светна но седалката не нагря,или поне аз не усетих никаква разлика в топлината,като за база вземам времето за нагряване и температърата на загряване от онази сутрин
ecotronic
21-08-2014, 22:13
Няма такова нещо, като работата на подгрева на седалките да зависи от околната температура. Нагревателите имат вградени обратими защити срещу прегряване, но сякаш по-често горят нагревателите, преди да сработят защитите.
Не е добра идея да ги пускате в горещините, първо защото може би няма да усетите действието им и второ, защото рискът така да ги изгорите е доста по-голям.
kiko1213
25-08-2014, 11:44
а някой имал ли е проблем с неработещи бутони за паметта
Я пробвай да натиснеш по-юнашки. Бутоните са на принципа на дистанционните за телевизор - може при теб да не правят хубав контакт.
kiko1213
25-08-2014, 20:24
извадих ги почиствах ги измервах...платката с бутоните работи но позиции 1 и 2 не?!?!?!
Alfaro76
28-08-2014, 12:00
Здарейте, моля ако някой може да помага...
Направих подмяна на предните седалки със същите с ел. пакет и подгрев (без памет).
Проблема е сега, че не е свързан подгрева и аир бега, иначе другото работи.
Може да няма инсталация за подгрева, ако някой знае как се свързват не работещите неща, моля да свирка, заплащам!!!
kiko1213
28-08-2014, 13:16
под шофьорската седалка трябва да имаш три букси,под дясната две...най дебелите кабели (червен и черен)са захранването,другата букса е с три,по-тънки кабела,те са подгряване,за възглавниците не те съветвам да ги свързваш....няма начин да нямаш инсталация за подгрева,аз съм с такива седалки,сложих ги на 164супер и имам инсталация....провери бушоните в таблото,успех
Има начин да нямаш инсталация, аз съм така. Ето темата как да си подкараш подгрева колега http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=74182
Alfaro76
28-08-2014, 14:56
под шофьорската седалка трябва да имаш три букси,под дясната две...най дебелите кабели (червен и черен)са захранването,другата букса е с три,по-тънки кабела,те са подгряване,за възглавниците не те съветвам да ги свързваш....няма начин да нямаш инсталация за подгрева,аз съм с такива седалки,сложих ги на 164супер и имам инсталация....провери бушоните в таблото,успех
защо да не свързвам аер беците :shutup:
---------- Post added at 14:56 ---------- Previous post was at 14:53 ----------
Има начин да нямаш инсталация, аз съм така. Ето темата как да си подкараш подгрева колега http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=74182
Линка е супер и описанието точно, ама за грамотни хора, не за мен :calc: ако можеш да помогнеш физически, понеже си минал през това, ще съм безкрайно задължен, а и ще си платя за труда и времето!
kiko1213
28-08-2014, 22:45
с еър бега нещата стоят по сложно има датчици на предната броня,които сработват при удар,ако нещо се обърка може да се отворят още при подаване на 12в....а пък с тва да нямаш инсталация за подгрева ме учудва много,старата има а новата не?!?!?!