Log in

View Full Version : Климатроник как се пуска от къде се спира?

LiTtLeRoCk
16-03-2007, 17:08
Здравейте който не знае пита като мен.Та на въпроса кое копче за какво служи как се включва и как се изключва компресора че май постоянно карам с включен компресор.И ако на някой ми се играе нека ми напише кое копче за какво служи например ето така.

Auto-
Econ-

И останалите копчета е тия с рисунките ги знам за кво са.

bass
16-03-2007, 17:16
Когато си на Auto, машинката сама решава (на базата на датчици за външната и вътрешната температура и указана желана температура) дали да духа топло или студено и къде (стъкла, крака, мешанко...). Компресорът се включва, ако системата реши, че има нужда от охлаждане на външния въздух.
Ако ти е включен Econ, компресорът не се включва дори да искаш студ (просто си духа хладко, доколкото е възможно)
Можеш да познаеш, че си в режим Авто, ако ти светят и двете лампички до копчето. Ако тръгнеш да сменяш сила на духане или нещо друго, режимът автоматично се сменя на Ръчен.

търтей
16-03-2007, 17:18
нда
и се изключва с копчето ОФФ

===
- минутка за реклама
мойто печка климатиката духа и топло 8)

bass
16-03-2007, 17:23
и се изключва с копчето ОФФ

А, да, тва е важно, щото иначе като подадеш контакт и климатикът автоматично влиза в същия режим, в който е бил при изгасянето на колата. Та ако не се ползва сега в тия междинни дни, когато не е нито студено, нито топло, мое да се изключва изобщо.
От друга страна, на сайта на Алфа пише, че за да работи системата безпроблемно е добре да се ползва редовно :-)

LiTtLeRoCk
16-03-2007, 18:41
Искам само да ви благодаря за изчерпателните отговори.