View Full Version : Новата Alfa Romeo Giulia - продължение
Ще има разбира се,но не се знае още 100 % коя кутия ще е ,вероятно тази от Мазерати...............:prescription::prescription ::prescription:
П.С.Оня ден карах Фиат 500Х с 9-степенен автомат ZF.......баси ташака,тръгваш и колата само сменя числата на таблото,превключване не усетих..................
На жената служебното А3 е с 7 степенната DSG кутия и е така - само да вам газ и поглеждам - вече съм на 4та... Само по мърдането на стрелката на оборотомера се усеща смяната. :bangin:
И интересно немския му педал е настроен за икономия на нормален режим - сменя предавките на 1500 оборота и даже в града с 50 се движи на 5та с 1200 оборота...
DiStefano
01-07-2015, 12:12
Ще има разбира се,но не се знае още 100 % коя кутия ще е ,вероятно тази от Мазерати...............:prescription::prescription ::prescription:
П.С.Оня ден карах Фиат 500Х с 9-степенен автомат ZF.......баси ташака,тръгваш и колата само сменя числата на таблото,превключване не усетих..................
Хахах .. викаш не е като Лелеспийда :D
---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:11 ----------
Имам "Джулия" дух в моя Опел. Врътката за фаровете е 1:1.:biggrin1:
Врътката много мяза като тази на Тезис.
На жената служебното А3 е с 7 степенната DSG кутия и е така - само да вам газ и поглеждам - вече съм на 4та... Само по мърдането на стрелката на оборотомера се усеща смяната. :bangin:
И интересно немския му педал е настроен за икономия на нормален режим - сменя предавките на 1500 оборота и даже в града с 50 се движи на 5та с 1200 оборота...
Тва е същото,ама ако си с ниска скорост рядко включва 8-а и 9-а.................имаше и система за следене на маркировката :pp::pp::pp::pp:
---------- Post added at 13:48 ---------- Previous post was at 13:47 ----------
Имам "Джулия" дух в моя Опел. Врътката за фаровете е 1:1.:biggrin1:
Има няколко неща от Хлопел............не са забравили брака си !!!!! Копчетата по волана са от Астра J ,грозна раота
:stumm::stumm::stumm:
Не са от Астра.
Провери ги пак.
Само формата на целия клъстър и разположението на бутоните са подобни.
Не са от Астра.
Провери ги пак.
Само формата на целия клъстър и разположението на бутоните са подобни.
Я пак !!!!! Тея грозни врътки и триъгълната форма на копчетата са точно хлопелски...............само дет са разделили копчетата на 2 части а при Опел е едно цяло !!!!!
Има няколко неща от Хлопел............не са забравили брака си !!!!! Копчетата по волана са от Астра J ,грозна раота
:stumm::stumm::stumm:
Хайде сега да не се обиждаме на копчета.:drunk:
Хайде сега да не се обиждаме на копчета.:drunk:
Оффф сори :pp::pp::pp::pp:
Мъри, слагам 50 кинта, че Опелските няма да станат на Джулия, което ги прави напълно различни :)
Мъри, слагам 50 кинта, че Опелските няма да станат на Джулия, което ги прави напълно различни :)
О боже,докъде изпадна,ок съгласен съм с теб.Не беше точно това,което исках да кажа,но който трябва ме разбра. :prescription::prescription::prescription:
Джулията съм я сложил на десктопа и направо съм се хипнотизирал.
Много яко БМВ направиха тия Италианци.
Представям си я вече в двуврат вариант. :stumm:
О боже,докъде изпадна,ок съгласен съм с теб.Не беше точно това,което исках да кажа,но който трябва ме разбра. :prescription::prescription::prescription:
То по-скоро май само спийдъра не те разбра.
То по-скоро май само спийдъра не те разбра.
Анджък :prescription:
Забравихте за ключалките, че са като Дачия. Поставката за задния номер е от грейт уоу, болтовете на жантите от Лада Калина и гумите са като на БМВ!!!!
Пък вие сте тотално спрели :D
И аз така хейтвам всеки път като видя 458 италия с тези мигачи от пунто мк2... тва не е кола
Що решихте,че това че талянците са сложили грозните копчета от Опел на мултиволана е хейт ??????:yawn::yawn::yawn::yawn:
Митко145
01-07-2015, 19:11
В Австрия цената ще е от 35к. евро.
кой реши, че опелските са грозни
alfa_romeo_forever
02-07-2015, 08:28
аа а а добра дискусия се е завързала , а шевовете на волана добре ли са ? :roll:
DiStefano
02-07-2015, 08:49
аа а а добра дискусия се е завързала , а шевовете на волана добре ли са ? :roll:
Като ги видим ще кажем .. аз засега шевове не виждам :D
Статията от Auto Bild:
http://s16.postimg.org/mbmxusvnl/IMG_1833.jpg (http://postimg.org/image/mbmxusvnl/)
http://s14.postimg.org/4501t8ocd/IMG_1836.jpg (http://postimg.org/image/4501t8ocd/)
кой реши, че опелските са грозни
Мнението си е мое,нещо против ли имаш ????? Опел е марката с най-трагични интериори за мен,което автоматично прави копчетата грозни !!!!!
Що бре Инсигнията е класа.:roll:
Мнението си е мое,нещо против ли имаш ????? Опел е марката с най-трагични интериори за мен,което автоматично прави копчетата грозни !!!!!
С тези клишета питай отново кой реши кое е хейт....
За такива детайли приоритета е функционалност, а не красота. Можеш да покажеш как би трябвало да изглеждат красивите копчета на волата. :thumbup:
Като на новата Джулия, как да изглеждат.....
И аз съм на мнение, че новите опели доста промениха имиджа на марката, но "мнението си е мое", както каза Mury...и е съвсем друга тема.
С тези клишета питай отново кой реши кое е хейт....
За такива детайли приоритета е функционалност, а не красота. Можеш да покажеш как би трябвало да изглеждат красивите копчета на волата. :thumbup:
Погледни пак снимката на интериора на Астрата,и пак помисли какво функционално има в това,волана и централната конзола да са ти затрупани с копчета ?????
---------- Post added at 13:46 ---------- Previous post was at 13:44 ----------
Като на новата Джулия, как да изглеждат.....
И аз съм на мнение, че новите опели доста промениха имиджа на марката, но "мнението си е мое", както каза Mury...и е съвсем друга тема.
Кое са променили по-точно,че на новата Астра материалите са трагични,сравнено с предишната..................Астра J на 50 000 км. е с олюпени до неузнаваемост копчета,и нещо впечатляващо,боята отстрани на централната конзола се люпи и тя,заприличаха и те на братята си от VAG групата :headbang::headbang::headbang::headbang: и се вижда супер яко,особено като свети лед подсветката на скоростния лост :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Погледни пак снимката на интериора на Астрата,и пак помисли какво функционално има в това,волана и централната конзола да са ти затрупани с копчета ?????[COLOR="Silver"]
Audi А4 има 6 бутона и 2 скрола,
Giulia и Astra имат 7 бутона и 2 скрола
C-class има 12 бутона
3 серия има 8 бутона и 2 скрола.
В случая колкото и да е гледам няма как да определя дали е функционално, но употребата им във всекидневното шофиране ще определи дали са функционални или не. Обсъждаме волана на Джулиа, а не интериора на Астра....
П.С. И докато сме на вълна Опел, да изкажа и аз моето мнение, че интериора на мъника Адам е на светлинни години от всеки произвеждан Фиат до сега...
Дано само качеството на Джулия да е на нивото на премиум марките....каквато явно ще е и цената. Щото за Жулиета например не мога да кажа, че е нещо по-по от Астра като качество, но като цена е по-скъпа.
Имам двама приятели с Опел Инсигния - едната е още на 40 хиляди км и е още като нова, другата е на 5 години и 180 хиляди км и само дръжките на вратите са се обелили, но съотношението цена-качество е идеално....
Тук въобще не сравнявам двете марки, просто споделям наблюдения.
Досега всички отразявания на появата й по ел. медии които прочетох са повече от положителни. Не смеят да критикуват както нееднократно се случи с 4C. Вярно че не е тествана още, но не вярвам след първите тестове нещо да се промени. Даже и онези шегаджии от top gear ми се струва че нямаше да си позволят шегички с giulia. Точно от положителни оценки има нужда марката за да стъпи здраво на новия пазар и да се поразмърда из европата. Чакаме Нюмбургринг за да има втора вълна от добри отзиви :) , там ще стане нещо страшно за германците.
...Чакаме Нюмбургринг за да има втора вълна от добри отзиви :) , там ще стане нещо страшно за германците.
А дано, ама на дали.
Точно там ще се докаже, че не всичко е кг/кс, каквато е реално рекламната политика до този момент.
Jivko7777
02-07-2015, 19:08
Опааа :busted_cop:
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=146307&d=1435853287
DiStefano
02-07-2015, 19:10
А дано, ама на дали.
Точно там ще се докаже, че не всичко е кг/кс, каквато е реално рекламната политика до този момент.
Като минат тестовете пак ще коментираме.
Колеги,
Ето го и кей бъстъра :D
146308
Гле'ам сте се притеснили за копчетата - нема се плашите !
Пращате ги там http://olx.bg/ad/remont-na-iztarkani-plastmasi-kopcheta-i-deyli-na-avtomobili-ID3GQ7c.html#b5ff5d67cb(не познаввам хората) и хоп колата става нов внос КАТО НОВА !
Гле'ам сте се притеснили за копчетата - нема се плашите !
Пращате ги там http://olx.bg/ad/remont-na-iztarkani-plastmasi-kopcheta-i-deyli-na-avtomobili-ID3GQ7c.html#b5ff5d67cb(не познаввам хората) и хоп колата става нов внос КАТО НОВА !
И като си помислиш, че всички тия измъчени убитаци от снимките "преди" са били пробутани на пазара :new_Eyecrazy:
Митко145
02-07-2015, 21:58
Отново ще имаме най-красивото комби!
Определено не бих казал.
Аз съм изключителен фен на комбитата и от известно време си купувам само такива.
И последното ми комби го купих главно заради дизайна.
Но това комби определено не се запомня с абсолютно нищо.
Определено не бих казал.
Аз съм изключителен фен на комбитата и от известно време си купувам само такива.
И последното ми комби го купих главно заради дизайна.
Но това комби определено не се запомня с абсолютно нищо.
Ми върви си там, където ти харесват, на никой тук не му пука особено за теб и мнението ти.
Не очаквах да има толкова много хленчещи след толкова дълго чакане марката да има шанс да си стъпи на краката с модел който заслужава.
Не очаквах да има толкова много хленчещи след толкова дълго чакане марката да има шанс да си стъпи на краката с модел който заслужава.
Аз не знам защо хленчещите изобщо пишат тука...
Да си ни оставят да се кефим на тях като не им харесва, ебати...
Сякаш е на татко им фирмата и се притесняват, че няма да получат наследство като фалира заради грозната кола, която предстои да излезе на пазара. :laser:
Ми върви си там, където ти харесват, на никой тук не му пука особено за теб и мнението ти.
Е за какво си мислиш, че на някой му пука за твоето мнение в този случай?
Свобода, всеки има право да изказва мнения. Или поне така си мисля.:hump:
alfa_romeo_forever
03-07-2015, 09:58
Като минат тестовете пак ще коментираме.
Колеги,
Ето го и кей бъстъра :D
146308
Така като го гледам ключа май ще има още някакви допълнителни опции и за него
http://img.chceauto.pl/bmw/5/bmw-5-kombi-1235-4294_head.jpg
Като две капки ....... !
Що се мъчите с тоз фейсбук и тез комбита??? Харалд Вестер казва следното: "We will have to focus on models that can be sold worldwide though. A Stationwagon is typically European and for now we will use our funds for products that will sell globally only. A wagon will join the range in the future, but only once we’ve established ourselves firmly into the market place again."
С две думи: Комби ще има ... ама друг път.
Ето и линк към статията http://www.autoedizione.com/harald-wester-june-24th-will-be-a-milestone/
...Комби ще има ... ама друг път.
По подобен начин се беше изказал Вестер и за друго някакво издание - освен че либуфтъ към комбитата била твърде регионална за амбициите на новите модели, имало трайна тенденция за миграция на комболюбците към SUV. И понеже нали цели две такива се задавали...
alfa_romeo_forever
03-07-2015, 11:31
Що се мъчите с тоз фейсбук и тез комбита??? Харалд Вестер казва следното: "We will have to focus on models that can be sold worldwide though. A Stationwagon is typically European and for now we will use our funds for products that will sell globally only. A wagon will join the range in the future, but only once we’ve established ourselves firmly into the market place again."
С две думи: Комби ще има ... ама друг път.
Ето и линк към статията http://www.autoedizione.com/harald-wester-june-24th-will-be-a-milestone/
Това и за обикновените модели ли се отнася ?
damyanov
03-07-2015, 13:12
В смисъл?
Той моделът си е един, QV-то е модификация, не отделен модел
По-скоро е моделна линия. Модификация е друго :)
А на колегата въпроса е дали тези думи на Вестер дали се отнасят само за QV-то или въобще за цялата моделна гама.
Митко145
03-07-2015, 13:30
Като две капки ....... !
Явно ще трябва да отида на очен!
alfa_romeo_forever
03-07-2015, 13:48
По-скоро е моделна линия. Модификация е друго :)
А на колегата въпроса е дали тези думи на Вестер дали се отнасят само за QV-то или въобще за цялата моделна гама.
aham това точно имах в предвид :busted_cop:
alfista 96
03-07-2015, 15:25
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=146307&d=1435853287[/QUOTE]
Като две капки ....... !
Вова марш на очен лекар .
Въпрос на вкус, поне от този ъгъл не ми харесва, дано да е по-готино в действителност, иначе седана вече го смлях...без малоумната антенка :guns:
---------- Post added at 12:50 ---------- Previous post was at 12:49 ----------
Вова марш на очен лекар .[/QUOTE]
Що бе, бая си приличат? Абстрахирай се от предната маска.
А дано, ама на дали.
Прав си, не е всичко. Въпреки, че съотношението кг/кс заедно с разпредлението на масата и елипсата на сцеплението са може би топ 3 на най-важните показатели за динамиката на един автомобил и това остава непроменено през последните стотина години, колкото и да са се развили технологиите. Аз поне сега не се сещам за други по-важни ;)
Иначе гледам помислили са и за спирачките и аеродинамиката, твърдят че са се сетили и за окачването, и разпредлението на масата, сложили са и задно, умни диференциали ено друго...
Как да ти кажа, искрено се надявам, че в Италия по някакво чудо са успели преди теб да се досетят, че не всичко опира до съотношението кг/кс. Особено на фона на факта, че това не е точно държава в която за пръв път произвеждат кола над 500 коня... особено пък инжинерите на Мазерати и Ферари сигурно се сещат за тия работи преди ние от форума на Алфа "у България" да им ги напомним ;)
Както казва едни приятел дизайнер, в момента в който сложиш червени апарати на син автомобил, конфигуратора с екстрите трябва да се счупи :)
...Аз съм изключителен фен на комбитата и от известно време си купувам само такива.
И последното ми комби го купих главно заради дизайна. Но това комби определено не се запомня с абсолютно нищо.
Ам сигурно щото е фотошоп. А как би изглеждало евентуално комби на Джулия сигурно още и в FCA не са напълно сигурно, ма ти си го коментирай де, нищо че коментираш на бай Иван от Долно Камарци рисунката на пейнт :) Интересно ми е кое е тва комби дето си си купил заради дизайна, дамо само не говориш за Е60 :)
Иначе си прав, секи има право да си каже мнението, ама като земеш да се напъваш на сила да измислиш кво да хейтиш става малко... да го кажа така излишно ;)
П.С. Като стана дума за Ринга, ей тука пускам един поздрав с пролюченията на немците на нордшлайфе:
https://www.youtube.com/watch?v=NZLYse15cj4 :)
Ам да де ! Нали говорим за комби, значи гледаме отзад !
Щом "бат Ванчо" дет НЕ разбира от коли, каза че си приличат, само стоповете или там както се казвало били различни :chair:
alfa_romeo_forever
03-07-2015, 16:58
Единствената прилика дето намирам аз е в прозорците на вратите , и горе тавана , един и същ ми изглежда .. другото всичко за мен е различно . :hump:
alfista 96
03-07-2015, 17:40
Въпрос на вкус, поне от този ъгъл не ми харесва, дано да е по-готино в действителност, иначе седана вече го смлях...без малоумната антенка :guns:
---------- Post added at 12:50 ---------- Previous post was at 12:49 ----------
Вова марш на очен лекар .
Що бе, бая си приличат? Абстрахирай се от предната маска.[/QUOTE]
Така като се вгледам по-внимателно ,май си прав.Абстрахирах се от предна маска ,пр.калник,врати,праг,зад.стоп ,з.калник ,з.стоп ,и взе че ми заприлича на на БМВ.:busted_cop:
Така като се вгледам по-внимателно ,май си прав.Абстрахирах се от предна маска ,пр.калник,врати,праг,зад.стоп ,з.калник ,з.стоп ,и взе че ми заприлича на на БМВ.:busted_cop:[/QUOTE]
Нооо си Уригинальен, майна ;-) И все пак си е живо БМВ.
alfista 96
04-07-2015, 08:35
Така като се вгледам по-внимателно ,май си прав.Абстрахирах се от предна маска ,пр.калник,врати,праг,зад.стоп ,з.калник ,з.стоп ,и взе че ми заприлича на на БМВ.:busted_cop:
Нооо си Уригинальен, майна ;-) И все пак си е живо БМВ.[/QUOTE]
---------- Post added at 08:35 ---------- Previous post was at 08:32 ----------
Нооо си Уригинальен, майна ;-) И все пак си е живо БМВ.[/QUOTE]
Абе интересно ,защо излизат постове с моя ник ,които не съм писал?
ivopifeca
05-07-2015, 15:55
Приличало си...вземете Алфетта четириочката,фиат 132,и бмв-акулата...да не би да не са си приличали...тва края на 70-тте?ХАХАХА че ме спукате от смех.
Zeppelinist
06-07-2015, 11:45
Вчера гледахме снимките в темата както някои клипчета с единия ми син (на 2 г. и 5 мес.) на новата Giulia. Понеже вече разбира от Алфи - познава ги всички -156,166, 145, 147 и пр. в махалата и като го попитах го дали му харесва тази и дали да я купим, отговори твърдо "БАА" т.е. "Да"...:balloon:
alfa_romeo_forever
06-07-2015, 12:06
Вчера гледахме снимките в темата както някои клипчета с единия ми син (на 2 г. и 5 мес.) на новата Giulia. Понеже вече разбира от Алфи - познава ги всички -156,166, 145, 147 и пр. в махалата и като го попитах го дали му харесва тази и дали да я купим, отговори твърдо "БАА" т.е. "Да"...:balloon:
Евала на момчето , знае знае ;) :jumping:
Zeppelinist
06-07-2015, 12:56
Евала на момчето , знае знае ;) :jumping:
... и аз това си мисля, щото доста рядко одобрява, по принцип отговорите са му "нье" или "няма", та смятам, че Джулията няма начин да не я бива... :coolio:
:drive:
https://www.blogdimotori.it/alfa-romeo-giulia-spunta-la-versione-spider-foto-9487.html
alfa_romeo_forever
07-07-2015, 18:26
:drive:
https://www.blogdimotori.it/alfa-romeo-giulia-spunta-la-versione-spider-foto-9487.html
Не го отваря ...
DerMeister
07-07-2015, 19:09
Отваря, отваря
https://www.blogdimotori.it/wp-content/uploads/2015/07/blogdimotori_b771408b9f870ac2a3c4c095950ebeb1.jpg
alfa_romeo_forever
07-07-2015, 19:48
ееее това вече е много хубаво ... ама дали ще има кабрио или комбарка ... или купе .. май това са само някакви предположения ...
вие още малко и версия и с предно предаване ще поискате .
Това е седан и до там . Ако има някакъв свръх интерес към комби може и да пуснат .
Сега чакаме малкият трактор .
infernus
07-07-2015, 21:17
Ето хората са помислили и за колегата по горе който негодуваше от антената на тавана. Вече може спокойно да си купи един Спайдер и да си кара без да се чувства като Бенджи Закс и Звездния Принц :)
alfa_romeo_forever
07-07-2015, 22:49
Просто прилагат снимки как колата би изглеждала в различен клас ...
Значи от 29 страници , 9 похвали, 20 ... Мрънкания и акъли... Тук е Алфа Форум. Вместо да се кефите ,че има нов свеж модел и още нови планувани модели и версии , идващи до 2018, седнали ми наще да хленчат, кво не им харесвало, как щели да променят дизайна...бла бла , как приличало на осраното бмв, на дървеното ауди и на нз си кви още гробници... Алфа са пак в играта и това е факт.. Митота, джулиети, 4с, и сега тази джулия... Само хубави новини.....:) айде само позитиви да се пишат
Sent from my iPhone using Tapatalk
Още шпионски фотота...
Както и предполага промени ще има - вижте фаровете...
https://www.blogdimotori.it/alfa-romeo-giulia-beccato-il-muletto-della-q-v-ecco-il-costo-foto-9500.html
Ето и превод на статията с Гугъл преводача:
В точно две седмици след официалното представяне, на Alfa Romeo Giulia продължава да привлича въпреки цялото внимание. Една кола, създаден специално за всички шофьори, които искат да се влиза седана, от 2016 г. ще се продава в различните дилъри. Новостта от днес, обаче, се отнася до спорта версия, така нареченото "Quadrifoglio Verde", която ще бъде в състояние да достигне високи скорости, благодарение на един много мощен двигател.
През последните няколко часа, така че резервната колата Alfa Romeo Giulia QV е "хванат" от пистата за изпитване. Няколко разлики в дизайна с класическия седан, дори ако фаровете изглеждат по-тънки, затова с един поглед "по-привлекателни". За останалата част, може да забележите и новото лого покрита и оцветяване в черно и бяло, типични за тези автомобили, които трябва да бъдат "скрити". Алуминиеви джанти са сиви, както беше потвърдено компактност.
Но има и още. Според докладите, събрани директно от Facebook страницата "Alfa Romeo 952 Project", цената на версията "Quadrifoglio Verde" ще бъде 76 300 евро. Висока цена, но като цяло в съответствие с спортно състезание, по силата на функции невиждан и извънредно по всякакъв начин. Седанът обаче ще струва (условно е задължително)-малко, около 50 000 евро.
За тези, които не са видели представянето на новия Q7:
http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/07/08/2558613_video_sistemite_koito_praviat_audi_q7_poch ti_avtonomen/
Някак си оставам с впечатлението, че италианките пак сериозно изостават от световните тенденции. То е ясно, че е друг клас, ама Мерцедес тия неща ги вкараха серийно в новия S клас, сега тези ги вкарват в жипката си. Нищо чудно тези, пък и останалите немски марки в скоро време да ги пуснат и в по-ниските класове.
За протокола - Джулията кефи много, дано някога имам възможност да я карам.
infernus
08-07-2015, 20:06
http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/07/08/2558613_video_sistemite_koito_praviat_audi_q7_poch ti_avtonomen/
Някак си оставам с впечатлението, че италианките пак сериозно изостават от световните тенденции. То е ясно, че е друг клас, ама Мерцедес тия неща ги вкараха серийно в новия S клас, сега тези ги вкарват в жипката си. Нищо чудно тези, пък и останалите немски марки в скоро време да ги пуснат и в по-ниските класове.
Ей пак пишат разни хора в грешния форум. Аре сега кажи ми кой ще си вземе Джулия и да не я кара той, а автономно. Скучните немски бараки, им трябва така опция, затова както е казал алфистът по добре палава италианка отколкото скучен немец!!! А това ново Q7 кво автономно то с водач се разби на Зеления Ад, та това си е само чиста проба поредната маркетингова акция на Фауве.
DiStefano
08-07-2015, 20:07
Мамм да ... новото Q7 e "уникално" .. с адския контрол на пътя
https://www.youtube.com/watch?v=NZLYse15cj4
По-голема излагация тия ВАГ надали са правили. Въобще луксозни Фолксвагени с цени на Мерцедес, че и отгоре ..
Още шпионски фотота...
Както и предполага промени ще има - вижте фаровете...
https://www.blogdimotori.it/alfa-romeo-giulia-beccato-il-muletto-della-q-v-ecco-il-costo-foto-9500.html
Можело значи да не са грозни фаровете. Интересува ме колко ще струва базовата версия и с какъв двигател ще е тя. Пет'стин коня и керамични дискове не ми трябват на мен. За 30к евра има 3та серия, вярно че е също с грозни фарове, но на днешно време рядко можеш да видиш красив автомобил. Не съм фен на форд , нито съм имал такъв но новото мондео е красиво , вероятно защото силно напомня на астън мартин...
маскировката ми се струва че просто са я лепнали и върху фаровете.
alfa_romeo_forever
09-07-2015, 07:59
Аудитата правят по малко доунфорс с купетата си и от баба ми ... и в завоите са като титаник .. само се клатят ...
rossenvn
09-07-2015, 10:01
Кое точно от заглавието на темата не успя да разбереш, че постваш тук новини, които нямат общо с нея? Мястото на Q7 е в общи приказки.
Ябаааа, тая Q7-ца е по-грозна и от предната бе.... Бахти повърнята! Еманация на немската панцер инженерна мисъл!
Ти почакай да видиш q5-цата, още по-грозен варел е. Както споменаха по-горе, Ауди са нищо повече от скъпи фолкове.
Zeppelinist
09-07-2015, 14:10
:idea: Да се извиня и аз за спама ама и един Кайен си е баш на 80% Туарег, ама важното е моженето е проникнеш в главите на хората в днешно време и да им продаваш какво ли не с възножно най-висок марж, да ги накараш да се чувстват "ексклузив" и "премиум", явно от Порше се справят най-добре по тази линия, ама и другите марки от ФАГ групата като цяло вървят успешно по тази пътека.
Иначе по темата - много ми е интересно какви дизели ще се представят...онзи 3-литровия дано да е в гамата...
http://cars.actualno.com/Jasni-sa-pretendentite-za-evropejski-Avtomobil-na-godinata-news_482728.html
От Крайслер явно се възползваха от италианците в сферата на дизайна.
Дано сега и италианците се възползват от рекламния гений на американците.
Ако искат продажби в САЩ ще трябва да рекламират по американски.
Вижте за как се рекламира братската марка Dodge например : https://www.youtube.com/watch?v=jCxehjcYwlc
За нещастие не съм гледал толкова спираща дъха реклама на Алфа Ромео.
От Крайслер явно се възползваха от италианците в сферата на дизайна.
Дано сега и италианците се възползват от рекламния гений на американците.
Ако искат продажби в САЩ ще трябва да рекламират по американски.
Вижте за как се рекламира братската марка Dodge например : https://www.youtube.com/watch?v=jCxehjcYwlc
За нещастие не съм гледал толкова спираща дъха реклама на Алфа Ромео.
С добра реклама даже и боклуци се продават. Прав си колега. В рекламите на Алфа по-скоро се набляга на линиите и дизайна. Сега обаче ще може да се акцентира и на бруталната мощ. Репутацията на Алфа в САЩ е доста добра и това също би било в плюс. На следващия ден след представянето на колата попаднах на поста на Top Gear във Facebook и там освен масата положителни коментари имаше и доста янкита, които питаха дали ще се продава на тяхна земя. Така чеее би трябвало да се продава добре там. Интересно ми е продажбите на 4c как вървят и какво е съотношението Европа/Сащ например. Някой ако изнамери тази информация ще е добре. :)
Новата Alfa вдигнала 321 км/ч на "Нардо" (http://fakti.bg/avto/149217-novata-alfa-vdignala-321-km-ch-na-nardo)
Alfa Romeo 4C Sales Figures
http://www.goodcarbadcar.net/2014/09/alfa-romeo-4c-sales-figures-usa-canada.html
Alfa Romeo 4C Sales Figures
http://www.goodcarbadcar.net/2014/09/alfa-romeo-4c-sales-figures-usa-canada.html
За САЩ и аз намерих. Явно си обичат "дебелашки" коли янкитата и това си е. Логично е, все пак 4ц е бутикова кола, лишена от доста удобства, с която да си правиш кефа уикенда. За Европа картинката едва ли ще е по-различна.
Bobiuzunov
09-07-2015, 19:37
Абе добре изглежда и това си е,дано имаме късмет и ние да се качим някога.
https://www.youtube.com/watch?v=zQh0JqaCAN0
alfa_romeo_forever
09-07-2015, 21:03
Новата Alfa вдигнала 321 км/ч на "Нардо" (http://fakti.bg/avto/149217-novata-alfa-vdignala-321-km-ch-na-nardo)
хмм ако си спомняте в Топ Геар 18 сезон епизод 1 когато бяха с Ламбо Авентадор , Ноубъл , и Макларан едвам дигнаха около 330 км ... а това са Супер коли , а не спортни ... мисля че това е впечатляващо постижение !
И да не забравяме че това там е един безкраен завой и там не може да се достигне максималната скорост , а само да се доближи до нея ! ( Не по мой думи , а на господин Кларксон ) :firstprize: :firstprize: :firstprize:
Каквото и да си говорим,по-бързо да излиза на пазара че после голямо чакане ще падне.Поне 7-8 години че да започнем и ние да караме тази Джулия :rosso_spider::firstprize:
DiStefano
10-07-2015, 07:08
https://www.youtube.com/watch?v=4zSEOXw8rbQ
Да се надяваме, че скоро ще видим и цялото видео ...
Опа :punk: http://auto.dir.bg/news.php?id=19490232
juliano155
11-07-2015, 23:48
Според дружки (офицялен оказион на фиат,ланча и алфа)в италия интереса към Джулия е слаб тъй като до момента имало само 8 поръчани бройки и то всички QV.
alfa_romeo_forever
11-07-2015, 23:54
Според дружки (офицялен оказион на фиат,ланча и алфа)в италия интереса към Джулия е слаб тъй като до момента имало само 8 поръчани бройки и то всички QV.
хмм е защо така ? това не ми изглежда логично .. :please:
При положение, че не е обявена цена до момнта, а и интериора не е преставен официално, което говори, че ще търпи промени, силно се съмнявам това да е вярно.
Ако изобщо събират някакви поръчки, те са "на зелено" и само супер откачени богаташи могат да ги правят.
Другия момет е че в Европа, Алфа има най сериозни фенове в Германия, така че е много рано да се каже каквото и да е
Бих го нарекал това "партенка"
thecleaner
11-07-2015, 23:56
При положение, че не е обявена цена до момнта, а и интериора не е преставен официално, което говори, че ще търпи промени, силно се съмнявам това да е вярно.
Ако изобщо събират някакви поръчки, те са "на зелено" и само супер откачени богаташи могат да ги правят.
Другия момет е че в Европа, Алфа има най сериозни фенове в Германия, така че е много рано да се каже каквото и да е
Бих го нарекал това "партенка"
Точно, и то миризлива партенка. Ай стига дивотии и предположения, нека изчакаме малко и ще видим кое, как и що.
DiStefano
12-07-2015, 07:13
И аз знам, че немците са "по-алфисти" от италианците .. ама това е друга тема.
Когато излязат официално каталозите - поръчките ще завалят.
И аз знам, че немците са "по-алфисти" от италианците .. ама това е друга тема.
Когато излязат официално каталозите - поръчките ще завалят.
Толква я обичат, че даже ВАГските канали и списания като Auto Motor uns Sport и Autobild не успяват да избегнат темата. Като гледам AMS почти няма немски колекционер поне без една две алфи и някой астън мартин....
А има такива, които са се посветили почти само на колекциониране и реставриране на Алфи.
Хората са трационалисти, но пък имат нужда от малко страст в живота си явно :)
juliano155
12-07-2015, 14:19
Колеги в официалните оказиони могат да се слядят поръчките на автомобили и продажбите,та дали е партенка и т.н.вие си знаете.Аз лично смятам,че хората не купуват на сляпо и има време в кото да се доказва тая кола.
Колеги в официалните оказиони могат да се слядят поръчките на автомобили и продажбите,та дали е партенка и т.н.вие си знаете.Аз лично смятам,че хората не купуват на сляпо и има време в кото да се доказва тая кола.
Сигурен съм че могат да се следят... Затова не споря.
Ама какво поръчват хората не знам... Нито цени има, нито нищо, тя не се продава колата! Как ще могат да я поръчват?
alfa_romeo_forever
12-07-2015, 16:45
Сигурен съм че могат да се следят... Затова не споря.
Ама какво поръчват хората не знам... Нито цени има, нито нищо, тя не се продава колата! Как ще могат да я поръчват?
Правилно , ако трябва да сме точни , тя колата е представена само , не обявена за продажба ...
juliano155
12-07-2015, 19:03
Стига бе колеги,колата може да се поръчва.Най спокойно можеш да си заявиш бройка от тоя модел нищо,че не е пуснат в производство все още.Все тая,че не е решено на 100% как точно ще изглежда отвътре.А относно цените все има хора за които не са проблем.Давам ви инфо директно от извора.Кумът ми бачка в оказиона и се базика с мен, че за толкова добра машина на хартия интереса е слаб за момента.Както казах според мен интереса ще се засили като излезе на пазара.
Стига бе колеги,колата може да се поръчва.Най спокойно можеш да си заявиш бройка от тоя модел нищо,че не е пуснат в производство все още.Все тая,че не е решено на 100% как точно ще изглежда отвътре.А относно цените все има хора за които не са проблем.Давам ви инфо директно от извора.Кумът ми бачка в оказиона и се базика с мен, че за толкова добра машина на хартия интереса е слаб за момента.Както казах според мен интереса ще се засили като излезе на пазара.
Оффффф........много досада...
Явно кумът определя цените на опциите за модела и кой модел с какво ще е оборудван... или тези 8 господа не ги *бе как и с какво ще им е оборудвана колата, важното е да я имат... :D
alfa_romeo_forever
13-07-2015, 11:46
Явно кумът определя цените на опциите за модела и кой модел с какво ще е оборудван... или тези 8 господа не ги *бе как и с какво ще им е оборудвана колата, важното е да я имат... :D
A Може да са заклети Колекционери , ценители , любители на марката и така .. абе със сигурност ще е пълно с екстри ! :drive: :Tease:
juliano155
13-07-2015, 11:58
Аман от професори и дървени философи,като не ви кефи инфото и ви е досадно пътувайте нататък и не умувайте.
alfa_romeo_forever
13-07-2015, 12:16
Аман от професори и дървени философи,като не ви кефи инфото и ви е досадно пътувайте нататък и не умувайте.
Никой не е казал , че инфото не ни кефи нали , просто си коментираме и говорим , нали за това е тази тема ?
да се обсъжда колата ;)
juliano155
13-07-2015, 12:37
Няма проблем да си обсъждаме колата но има проблем да се отправят напатки и подигравки къммен и мои близки.Спазвал съм винаги етикета и не съм се пдигравал на никого.
Няма проблем да си обсъждаме колата но има проблем да се отправят напатки и подигравки къммен и мои близки.Спазвал съм винаги етикета и не съм се пдигравал на никого.
Колега,
цялата работа е че доста абсурдно звучи, това което казваш... затова и отношението.
На тебе как ти се струва - реалистично ли е или кумът ти си може да си измисля, за да те дразни например?
Колега, пускаш новина в стил "Една Жена на Пазара Каза" и после се сърдиш. Какво очакваш като поръчки след като няма нито спецификации, нито ценова листа, нито официална дата за старт на продажбите? Аз и без да работя в оказион или там където работи твоя източник, мога да ти кажа че това са поръчки от дилъри които наистина им е през к*ра колко ще струва автомобила, ВАЖНОТО е да го имат първи, за да го показват на евентуални купувачи, щото баш купувачите, тия дето ще си го купят за семейна бегачка, искат да видят/пипнат/покарат колата преди да я купят.
juliano155
13-07-2015, 13:25
Ако щете вярвайте пичове.Не си заслужава да се пише.В форума ако знаеш нещо трябва да си траеш.Ако ти трябва инфо то се обръщаш лично към 10-тината които са доказали като хора които ако могат ще помогнат без да те натоварват с тъпотрони.Поздрави и приятен ден.
Брато не се обиждай, ама колегите с право те хранят :) Спазвай къвто искаш етикет, ама на кума ми на зълва му свекъра казал, че продавал...
Ся извинявай ама тва е една от сериозните глупости, които съм чел напоследък във форума. Били поръчали само 8 и то само QV. Ми много ясно, че ако изобщо има някакви поръчани от сега, те ше са само QV. Първо само то е представено и само за него се знае кво ше включва - всичко. Второ стандартен премиум седан дето се произвежда в стотици хиляди бройки не е LaFerrari, че да си го поръчваш на пре-продъкшън :)
Трето, няма абсолютно никакъв начин да си поръчаш в момента кола, която дори и ФИАТ не знаят какви мотори ше има в нея - за да вляза в твоя тон на "Кума ми..." - миналата седмица говорих с човек от Ауто Италия, който е бил на премиерата на колата в Милано и е говорил с хората - питал ги е колко коня ше е най-малкия мотор - не са му казали. Дори и да знаят, не знам как ше си поръчаш кола за която те не искат да ти кажат дори колко коня ше й е мотора :)
И според тебе колко поръчани M3-ки е имало 6 месеца преди да започнат продажбите на F30. Ся ше ти подскажа - николко, щото тогава дори M3 не беше представено, щото обикновено се представят базовите модели и после тюнинга. А тука стана малко обратното :)
Тъй че тез поръчки от ся... айде малко :)
И я земи питай твоя кум, за колко точно евра се продава в момента QV-то. После ше изтъргуваме информацията пред всички световни авто-медии, знаш как се чудят сега и те над точно същия въпрос :)
infernus
13-07-2015, 20:38
Ако щете вярвайте пичове.Не си заслужава да се пише.В форума ако знаеш нещо трябва да си траеш.Ако ти трябва инфо то се обръщаш лично към 10-тината които са доказали като хора които ако могат ще помогнат без да те натоварват с тъпотрони.Поздрави и приятен ден.
Давай сайта на оказиона че ще поръчвам деветата...
А по темата, ето още малко информация от кухнята. Стискайте зъби още 10 дни братлета.
“Suspension arms are mostly aluminum, front and rear, the engines are aluminum, the doors and fenders are all in aluminum, the boot on this one is carbon fiber, the roof also, we have also the propshaft in carbon fiber and structure of the seats,” Krief said.
As a former senior engineer at Ferrari, he said the Giulia “drives fantastically” and is “precise, precise, very quick, very agile, very stable.” The Cloverleaf version’s torque vectoring system certainly has its contribution, as it can send all its torque to a single rear wheel. He also said the Giulia be offered with more engines, which will be shown in Frankfurt. The lineup may include four-cylinder units and even a V6 diesel.
Finally, Krief talked about the Alfa Romeo Giulia’s aerodynamics, more specifically about the splitter which increases downforce in corners. “In curves, the splitter is working to give you more downforce; go back to a straight line and we want low Cx, low drag,” the engineer said.
Източник - carscoops.com (http://www.carscoops.com/2015/07/alfa-romeo-giulia-was-developed-in-just.html)
juliano155
13-07-2015, 21:54
Майна та му бе колеги слагам си ги глупостите ви на у..Квото щете си мислете,наздраве от мене.Иживи и здрави.
juliano155
13-07-2015, 22:22
Ето ти и на тебе линк бе essetreauto.it.Поръчаи аз че ти я платим.:Lkingsmiley:
rossenvn
13-07-2015, 23:36
Ето ти и на тебе линк бе essetreauto.it.Поръчаи аз че ти я платим.:Lkingsmiley:
Заради твоите глупости отварям темата, да прочета нещо ново, а то обяснения от първи клас. Моля, ограначивайте се поне малко!
alfa_romeo_forever
16-07-2015, 11:42
http://thesupercarkids.com/new-photos-show-full-alfa-romeo-giulia-interior/
наслаждавайте и се ! ;)
http://thesupercarkids.com/new-photos-show-full-alfa-romeo-giulia-interior/
наслаждавайте и се ! ;)
Сега вече шапка им свалям - много ми харесва вътре.
Аз пак налитам на бело:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11010978_10204755571593474_1648697322315955587_n.j pg?oh=70459c6d85a9ea5d678e4097ab54a882&oe=565AA2D5
alfa_romeo_forever
16-07-2015, 19:44
Сега вече шапка им свалям - много ми харесва вътре.
Нали много е яка .. искам да видя как ще изглежда и с перата за автомата и общо взето как ще се управлява той , дали с копчета като 4с или ще е с лостче , но мисля че няма да изневерът на стила с копчетата :boxing:
Нали много е яка .. искам да видя как ще изглежда и с перата за автомата и общо взето как ще се управлява той , дали с копчета като 4с или ще е с лостче , но мисля че няма да изневерът на стила с копчетата :boxing:
Чак пък да изневерят на "стила"... с копчета са само 8C и 4C. Мито, Жулиета, Гибли и Куатропорте са си с лост. И като прибавиш, че QV-то ше е само ръчка, а автомата ше се слага на обикновените версии, най-вероятно ше си е с лост, няма причина да се правят авантгардни изпълнения в един все пак семеен/премиум седан :)
alfa_romeo_forever
17-07-2015, 17:27
Чак пък да изневерят на "стила"... с копчета са само 8C и 4C. Мито, Жулиета, Гибли и Куатропорте са си с лост. И като прибавиш, че QV-то ше е само ръчка, а автомата ше се слага на обикновените версии, най-вероятно ше си е с лост, няма причина да се правят авантгардни изпълнения в един все пак семеен/премиум седан :)
QV-то ? само с ръчка ли ще е ? Това ми беше убягнало някъде по периферията ...
damyanov
17-07-2015, 17:33
Защо пък QV да е само с ръчка? Аз не съм прочел досега, че ще е само така. Може да е с 8 степенния автомат на ZF с който са и Гибли и Куатропорте, може и кутията с 2 съединителя, що пък не и 9- степенния който слагат на доста неща от FCA
Защо пък QV да е само с ръчка? Аз не съм прочел досега, че ще е само така. Може да е с 8 степенния автомат на ZF с който са и Гибли и Куатропорте, може и кутията с 2 съединителя, що пък не и 9- степенния който слагат на доста неща от FCA
Ами така бях чел в първите дни в някоя от всичките статии. Иначе всичко може, то много неща още не се знаят за колата :)
alfa racer GTA
17-07-2015, 17:52
Писаха хората. QV-то ще е с двоен съединител.Сигурно ще има и с автоматичен.
Нали видяхте снимките има ръчен скоростен лост + "копче/конзола" която се върти- подобно на немските премиуми.
Изглежда добре, но на кой му хрумна тая грозотия с гърба на предните седалки не е истина.
Все едно в Перник някой си е играл.
Интериора е хубав,да.....но защо по дяволите салона е толкова омачкан......нещо задната седалка не ме радва особено.Обаче таблото и въобще уредите ,направо ме разбиха......много добро изпълнение,браво :)
alfa_romeo_forever
17-07-2015, 19:26
Изглежда добре, но на кой му хрумна тая грозотия с гърба на предните седалки не е истина.
Все едно в Перник някой си е играл.
hah Добре казано , и на мен това е единствената част от интериора дето не ми харесва но ... ще го преживеем ...
---------- Post added at 19:26 ---------- Previous post was at 19:23 ----------
С 8 или 9 ... това мисля че е много за спортна кола ... постоянно сменяваш предавки .. мисля че с 7 степенна ще е най-добре ..
alfa racer GTA
17-07-2015, 20:28
Различни хора, различни вкусове.
На мен пък ми харесва.Старият дизайн с едни издрусани и увиснали от използване джобове не ми харесваше.Беше много по "домашному".
Сегашното решение ми харесва-типично спортен вид.
Вече съм сигурен, че Алфа върви по правилния път! Има слухове за хибридна версия на Giulia, както и на новия SUV, който трябва да бъде представен 2016. Засега са само слухове. Ще почакаме до изложението във Франкфурт през септември, когато окончателно ще бъдат разкрити подробностите около Giulia и ще се разбере дали слуховете за хибрида са верни.
Източник:
http://www.clubalfa.it/11340-alfa-romeo-giulia-versione-ibrida-2017.html
http://www.carscoops.com/2015/07/base-alfa-romeo-giulia-should-look.html
DiStefano
30-07-2015, 22:47
Айде .. част от пердето е вдигнато :D
http://www.alfaromeo.com/com/alfa-thevoiceofgiulia
alfa_romeo_forever
31-07-2015, 00:29
Жесток звук вади ..
DJraceman
02-08-2015, 02:03
Започва голямото чакане!!! Аз мисля да взема две QV-та едната за части :waving:
alfa_romeo_forever
02-08-2015, 09:29
Започва голямото чакане!!! Аз мисля да взема две QV-та едната за части :waving:
нали имаш гаранция , за кво са ти части? :ban:
В прикачените файлове са корицата и една от първите страници н Ауто Билд. Започвам да се чудя Ауто Билд ли е това или каталог на Алфа Ромео?
Изкривих си врата колега. И реших да репостна за да предпазя вратовете на останалите :)
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=146979&stc=1&d=1438584964
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=146980&stc=1&d=1438584964
alfa racer GTA
03-08-2015, 20:44
Ле-ле-е-е-е...
Голямо "облизване" ще падне в този форум при толкова много "обещани" модели на марката ...
alfa_romeo_forever
04-08-2015, 01:02
То между обещания и дела ... разлика колко искаш
https://www.youtube.com/watch?v=Ib_fXfaafBo
Ле-ле-е-е-е...
Голямо "облизване" ще падне в този форум при толкова много "обещани" модели на марката ...
Облизване е точният термин, предвид икономическата ситуация в страната и очакваните цени на новата продукция...
Колеги, четох статия че Джулията както и 4ц спайдер ще бъдат докарани за автоизложението в София от 17 до 25 октомври.Ще идем да оплакнем окото :bath::bath:
alfa_romeo_forever
05-08-2015, 13:56
Колеги, четох статия че Джулията както и 4ц спайдер ще бъдат докарани за автоизложението в София от 17 до 25 октомври.Ще идем да оплакнем окото :bath::bath:
В Експото ли ще е изложението ?
https://www.youtube.com/watch?v=XRFDGZFRM3g
Ох този звук е направо лудница :))
Sent from my iPhone using Tapatalk
infernus
10-08-2015, 09:09
https://www.youtube.com/watch?v=XRFDGZFRM3g
Типично по италиянски, шофера май ще излиза през багажника :)
Типично по италиянски, шофера май ще излиза през багажника :)
Не бе, няма да излиза, там ще седи, докато дойде време да я разтоварва. То половината от тоя форум, не бихме имали нищо против де :D
alfa_romeo_forever
10-08-2015, 11:32
Не бе, няма да излиза, там ще седи, докато дойде време да я разтоварва. То половината от тоя форум, не бихме имали нищо против де :D
Много ясно , само да има проветрение контейнера , че искам да ми мърка докато съм в нея ;)
Изглежда невероятно новата Джулия.:clap2::clap2::clap2:
alfa_romeo_forever
20-08-2015, 21:37
https://www.youtube.com/watch?v=rVLYEArftes
Звярът раздава газ на "Зеления Ад" :evilsmiley:
Лелел колко е злобно това нещо..... Време за закуска с дървени шваби :))) голфита, молфита, и "великите" бмв ;)
Щом е въртяла на Нюрбургринг-а, то трябва да напишат и времената.
Ако е дала по-добри времена от 3-ката, веднага ще се похвалят. Но ако е била някъде назад, нищо чудно и нищо да не се спомене.:super:
Пистата е затворена за скоростни обиколки, т.е. времена няма как да има. ;)
Пердстои ремонт, след което ще бъде отворена отново за тестове.
Забелязахте ли, че това са две различни коли? QV-то е с правоъгълните номера и четирите ауспуха(1:37), а тази с квадратния номер е само с два(1:50).
Забелязахте ли, че това са две различни коли? QV-то е с правоъгълните номера и четирите ауспуха(1:37), а тази с квадратния номер е само с два(1:50).
Не е с два, пак е с 4ри, но едната двойка е по-опушена и не се вижда (явно има клапи, които включват 4те ауспуха)
Ето тука се вижда ясно това:
https://www.youtube.com/watch?v=EK5Gl6K_glE
Прав си, на предния клип не се виждаше.:roll:
Май и фаровете са различни
DiStefano
21-08-2015, 21:41
Щом е въртяла на Нюрбургринг-а, то трябва да напишат и времената.
Ако е дала по-добри времена от 3-ката, веднага ще се похвалят. Но ако е била някъде назад, нищо чудно и нищо да не се спомене.:super:
На Нордшлайфе се "върти" не само за времена. Там се правят доста тестове от различно естество. Според мен време на въпросното трасе ще бъде записано с окончателен вариант на автомобила. А за времената на БМВ .. ако са решили да правят рекорд италиянците - сметай го още от сега за факт.
п.п. само да припомним, че 4C със своите скромни технически показатели направи рекорд в класа си на Ринг-а от 8.04, което е по-добро време от на БМВ М3 Е92.
И престанете да сравняте Giulia с F30 .. най-малкото щото още цивилна не се е появила по пътищата и пистите. Аз лично очаквам Giulia да размаже на всички дисциплини M3 F80. А за реален конкурент освен C63S и ХЕ други не виждам.
alfa_romeo_forever
21-08-2015, 22:17
ще ги развъртим швабите .. то това е ясно :sex:
Н... А за времената на БМВ .. ако са решили да правят рекорд италиянците - сметай го още от сега за факт.
....
Яко изказване. Значи е важно само да решиш.
Баси, що до сега толкова коли от Д клас е трудно да подминат истинските М-ки. Може би защото още не са решили.:tank:
DiStefano
22-08-2015, 07:24
Яко изказване. Значи е важно само да решиш.
Баси, що до сега толкова коли от Д клас е трудно да подминат истинските М-ки. Може би защото още не са решили.:tank:
Какво имаш предвид под истинските М-ки. Обикновеното М3 не е ли истинска М-ка .. или само анаболните му събратя GTS и CSL са "истински" ? Те основните му съперници в този сегмент - Мерцедес и Ауди са далеч пред него .. па даже и Сеат.
alfa_romeo_forever
22-08-2015, 11:23
https://www.youtube.com/watch?v=e2ZZRXwCrcA
Направо лети през завоите ...
Нема угодия у тоя "форум", първо некои реваха,че Алфа немат натокани матори со мноу коньове,са има па они па си реват.
Те на тва му викам влациииииииииии!!!!
...и ташаци на рояци.:gayfight:
Споко батки,след 10-15 години шъ караме и Жулии,до тогава шъ пишем.:lupe:
Нема угодия у тоя "форум", първо некои реваха,че Алфа немат натокани матори со мноу коньове,са има па они па си реват.
Те на тва му викам влациииииииииии!!!!
...и ташаци на рояци.:gayfight:
Споко батки,след 10-15 години шъ караме и Жулии,до тогава шъ пишем.:lupe:
хахаха, много правилно написано :))) ... Стига вече с тея сравнения между тъпите бмв и алфонсо.... От личен опит казвам... да старите бмв, са здрави и до там... в момента в който продадох моето, и скокнах в алфонсо , нямаше по-голяма усмивка на света от моята :))
alfa_romeo_forever
26-08-2015, 10:04
https://www.youtube.com/watch?v=EQvEsCQSGTQ
иии пак е там :go:
Някои твърдят, че има неофициално време за обиколка от 7:43. Колата обаче не е била в "серийна" версия, както и конфигурацията на пистата.
Някои твърдят, че има неофициално време за обиколка от 7:43
Не би било зле - като гледам топ 100 времената, първият седан се появява на 77 място със 7.52 - Porsche Panamera Turbo S.
https://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/
Тъкмо щях да кажа, че не се вижда М3 нещо, но в уикито малко по-различно изглеждат нещата - M3 GTS - 7.48.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_N%C3%BCrburgring_Nordschleife_lap_times
Ако вече е споделяно, се извинявам предварително:
7 интересни факта за Джулия от главния инженер.
http://www.carmagazine.co.uk/car-news/industry-news/alfa-romeo/seven-surprises-on-new-alfa-romeo-giulia-revealed-by-chief-engineer/
1) The Alfa Romeo Giulia was developed in just two-and-a-half years
2) The skunkworks mentality and the team of 10
3) Why the Giulia uses plenty of aluminium and carbonfibre
4) There’s a little bit of Ferrari sparkle in the handling
5) The Cloverleaf can send all its torque to a single rear wheel
6) The V6 engine is an Alfa classic
7) The Giulia’s active aero changes shape as you drive
Някои от изказванията са малко разговорни и трудни за превод от Google translate, но който не знае английски си струва да пробва translate.google.com
Най-основното за мен е, че главният инженер е работил по Ферари 458 Специале преди това и колата била разработена от сформиран от него екип от 11 човека :)
А срокът за разработка, който бил рекордно кратък, хич не е добре за хвалба от марка като Алфа. Те тия дето го разработват дълго не ги доизкусуряват, та :):):)
alfa_romeo_forever
29-08-2015, 13:51
Ако вече е споделяно, се извинявам предварително:
7 интересни факта за Джулия от главния инженер.
http://www.carmagazine.co.uk/car-news/industry-news/alfa-romeo/seven-surprises-on-new-alfa-romeo-giulia-revealed-by-chief-engineer/
1) The Alfa Romeo Giulia was developed in just two-and-a-half years
2) The skunkworks mentality and the team of 10
3) Why the Giulia uses plenty of aluminium and carbonfibre
4) There’s a little bit of Ferrari sparkle in the handling
5) The Cloverleaf can send all its torque to a single rear wheel
7) The Giulia’s active aero changes shape as you drive
Някои от изказванията са малко разговорни и трудни за превод от Google translate, но който не знае английски си струва да пробва translate.google.com
Най-основното за мен е, че главният инженер е работил по Ферари 458 Специале преди това и колата била разработена от сформиран от него екип от 11 човека :)
А срокът за разработка, който бил рекордно кратък, хич не е добре за хвалба от марка като Алфа. Те тия дето го разработват дълго не ги доизкусуряват, та :):):)
Ако е добра като 458 Spesiale направо конкурентите в класа и нямат шанс .. :bad_evil:
PEPI-2ALFA
29-08-2015, 20:22
Това какво значи, нали бяха разпродали поточната линия :)
Да не съм чист спам, ето тук предполагат 530 коня http://www.roadandtrack.com/new-cars/future-cars/news/a26519/alfa-giulia-nurburgring-time/
Това какво значи, нали бяха разпродали поточната линия :)
Да не съм чист спам, ето тук предполагат 530 коня http://www.roadandtrack.com/new-cars/future-cars/news/a26519/alfa-giulia-nurburgring-time/
Е... естествено, тоя V6 мотор няма нищо общо с оня на който му продадоха конвейра и който е правен само в завода в Арезе. То даже май поточната линия не е продадена, а прсото спряна, щото Косуърт искали да го купуват, а те умишлено не им го дали :)
Тоя мотор си е съвсем друг и ше се прави в един господ знае коя фабрика на ФИАТ :) Явно журналистите са искали да кажат, че по принцип V6 конфигурацията е спешъла на Алфа от много години :)
alfa_romeo_forever
29-08-2015, 23:30
Oфициално ли е времето дето е дала ??
juliano155
29-08-2015, 23:56
Oфициално ли е времето дето е дала ??
Не знам колко е официално но вече присъства във времената на Ринга.С време 7:40
alfa_romeo_forever
30-08-2015, 08:28
Не знам колко е официално но вече присъства във времената на Ринга.С време 7:40
ми значи май е официалното щом са го изкарали и там :metal: За седан мисля че е много добре
juliano155
30-08-2015, 09:48
Да но май е понапомпана повече от сток версията.Такива слухове се въртят.
alfa_romeo_forever
30-08-2015, 11:14
а дали е истина дали не .. спекулации навсякъде :balloon:
alfa_romeo_forever
31-08-2015, 18:01
педалааа до ламаринатааа
педалааа до ламаринатааа
Стига глупости ! На този сайт не може да се вярва:
http://s17.postimg.org/ex3wzg9z3/image.png
digitalundgrd
31-08-2015, 22:41
Ибаа тоя Бил Гейтс кви времена дава с т'Слата ;)
Абе той сайта като цяло не е никак лош и като цяло гледат да държат правдоподобни данни, ама не знам тез неща дето сте ги сложили къде ги гледате. В момента изглежда така :)
Въпреки, че тва че Фабрицио Писточини е карал колата, изглежда правдоподобно де, ама то ако някой е искал да фалшифицира записа, не е било трудно да се сети кого да напише :)
http://www.blogdimotori.it/alfa-romeo-giulia-in-prova-da-fabrizio-pistocchini-foto-9936.html
Ибаа тоя Бил Гейтс кви времена дава с т'Слата ;)
Мда, с тая скорост може да си фърчи до Марс за по кафенци и обратно. Ей така, за разнообразие :crazy:
alfa_romeo_forever
01-09-2015, 00:05
ми това намерих това споделих са дали може се вярва или не де да знам
DiStefano
01-09-2015, 07:14
ми това намерих това споделих са дали може се вярва или не де да знам
Споко не си единствен, който го е гледал.
Аз все си мисля, че тази кола за да даде "рекордно" време или там да запише време в обиколка - пистата требва да е затворена само за нея. Така както си кара по клиповете с останалите "туристи" на ринга силно се съмнявам, че ше се напъват ...
Четох в аутомедията, че следващото поколение на Dodge Charger ще е на базата на Джулия, както и кабриолетът Баракуда. Начи трябва да е съвместимо с двигатели от по 700 коня нагоре и то заводски :) осмаци.
Предусещам след 10 години заглавията на темите в тунинг раздела: Леко присаждане на V8 Hellcat от Charger в Guilia 3.0 Jtdm :)
За първата част си прав: "Fiat Chrysler се готвят да използват платформата на Alfa Romeo Giulia в бъдещите модели на Dodge"
Обаче V8 няма да има : "Бъдещите модели най-вероятно ще преминат към V6 двигатели с принудително пълнене, като работния обем се очаква да бъде в рамките на 3.0 литра"
Alfa Romeo Giulia Q.V vs BMW M4 GTS
http://www.blogdimotori.it/alfa-romeo-giulia-q-v-vs-bmw-m4-gts-ecco-le-differenze-video-10752.html
Още малко детайли около Giulia : http://www.carscoops.com/2015/09/alfa-romeo-explains-new-giulias-design.html
Според данните, които се разпространяват, след месец ще бъде и тук, на Автосалона.
Според данните, които се разпространяват, след месец ще бъде и тук, на Автосалона.
Така изглежда, АутоИталия твърдят, че ще имало Джулия и 4Ц Спайдър. Поне щели да се опитат да докарат и двете :)
Furious 155
09-09-2015, 16:01
Така изглежда, АутоИталия твърдят, че ще имало Джулия и 4Ц Спайдър. Поне щели да се опитат да докарат и двете :)
И коя ще купуваме сега?
alfa_romeo_forever
09-09-2015, 17:31
https://www.youtube.com/watch?v=Hsw6xPEqg4U
:) :) :)
И коя ще купуваме сега?
Естетвено, че ще купим тая която ше излезе на пазара най-далеко в бъдещето. Я СУВ-а, я Алфета, я следващото поколение Жулиета. До 2020-та има време да си изберем модел ;) До 2025-та ще избираме цвят ;)
П.С. С риск да обсъдя работа на модератор, мисля че имаме случай, в който модератор провокира потребители към спам. Предлагам му да се самонакаже :D
DiStefano
10-09-2015, 22:40
Айде стига с локумите ..
ей ви още инфо
http://www.alfaromeo.com/com/alfa-designedwithpassion/?mdr_bypass=true
alfa_romeo_forever
12-09-2015, 23:08
Добре до сега ни една снима на интериора не съм видял с Автоматичната скоростна кутия ? а ми е много интересно как ще изглежда с нея и пера на волана ....
Във Франкфурт и една сива са докарали ама пак е QV. Ей я тука:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/s720x720/12002598_1644712059108452_1676676048777764386_o.jp g
alfa racer GTA
14-09-2015, 20:03
Хубава е.Този цвят е "графит" или "хамелеон".
Черна или червена ми харесват повече като цвят.
DiStefano
14-09-2015, 20:52
Дали е вярно ?
Черни фарчетааааа :D
147830
Ето ви малко реални снимки.Колата е страхотна,не ми се тръгваше от там.
alfa_romeo_forever
14-09-2015, 22:23
джантите сааааааа :big_love:
Да го еВа в порното :))) лудница ... !!! Е тази кола !!!
alfa_romeo_forever
15-09-2015, 07:13
Колкото повече я гледам толкова повече се възхищавам на дизайна които са постигнали италианците заебии ...
джантите сааааааа :big_love:
Перфектни за нашите "пътища"...:crazy:
Ако става въпрос за джантите на сивата, обърнете внимание, че са същите като на червената, просто са по светли и при тях се отличава петолъчката, а не кръговете както при тъмният вариант.
Ето още малко от автосалона:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/s720x720/11064824_1644959289083729_8845543683630031278_n.jp g?oh=a44d067592f08a39839c717d42668d03&oe=566EF58A
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-0/p480x480/11059938_1644959285750396_9219852124650357542_n.jp g?oh=0d2887848f8ccc208e24b1712b9bfdb5&oe=56A314DB
https://fbcdn-photos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xla1/v/t1.0-0/p480x480/12036370_1644959292417062_6978585001936365319_n.jp g?oh=2f21a2697f24c7a95273c5a727831100&oe=56A06ED9&__gda__=1449353851_28ecd3de3f3e414ad134503e8b3e02c 5
alfa racer GTA
15-09-2015, 10:36
Всеки сам преценява, но за мен дизайнът не е достатъчно изразителен за Алфа Ромео.
От този автомобил ми харесва изпълнението/пърформънса/мощността и вътрешния дизайн.
Външния дизайн за мен е недостатъчно новаторски и изразителен, не внася нищо ново в автодизайна на автомобилната индустрия.
След като излезе модела "159" се появиха модели на други марки които буквално копираха дизайна на "159"-ката. На този модел едва ли някой ще си прави труда да взаимства ...
alfa_romeo_forever
15-09-2015, 11:15
Ето още малко от автосалона:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/s720x720/11064824_1644959289083729_8845543683630031278_n.jp g?oh=a44d067592f08a39839c717d42668d03&oe=566EF58A
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-0/p480x480/11059938_1644959285750396_9219852124650357542_n.jp g?oh=0d2887848f8ccc208e24b1712b9bfdb5&oe=56A314DB
https://fbcdn-photos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xla1/v/t1.0-0/p480x480/12036370_1644959292417062_6978585001936365319_n.jp g?oh=2f21a2697f24c7a95273c5a727831100&oe=56A06ED9&__gda__=1449353851_28ecd3de3f3e414ad134503e8b3e02c 5
Синята ... ебаси тозо син цвят отива много ...
Всеки сам преценява, но за мен дизайнът не е достатъчно изразителен за Алфа Ромео.
От този автомобил ми харесва изпълнението/пърформънса/мощността и вътрешния дизайн.
Външния дизайн за мен е недостатъчно новаторски и изразителен, не внася нищо ново в автодизайна на автомобилната индустрия.
След като излезе модела "159" се появиха модели на други марки които буквално копираха дизайна на "159"-ката. На този модел едва ли някой ще си прави труда да взаимства ...
Нали ако направят нещо извънземно има голяма вероятност да не се хареса на повечето потенциални клиенти, а пак да си ги караме и възхищаваме ние алфистите... и после пак 30г да чакаме нов модел...
Giulia е направена за да дигне марката на крака и да има бъдеще.
alfa racer GTA
15-09-2015, 12:20
Да, зная че това е целта, но според мен едва ли ще бъде постигната.
Можеше да има малки детайли които да я индивидуализират по-добре.
БМВ, АУДИ, Мерцедес, VW ги знаем- всяка година едно и също с много малки разлики.Напълно консуматорски дизайн казващ- "Аз имам най-новото и мога да си го позволя!"
Аз съм привърженик на обратното, веднъж но индивидуалистично и за поне 4-5 години непроменено. Неповторим дизайн, новаторски.
Това е все едно да се бръснеш със самобръсначка еднодневка или с качествен бръснач...
Няма никакво място за сравнение ...
Пожелавам успех на всички нови модели на марката Алфа Ромео, но мисля че се превръща в ежедневен обикновен автомобил.Ако това е цената да стане масов, дано да успеят.Предполагам, че ще има и модели за индивидуалисти като мен.Може би "Алфета"-та ще е такава, и без това харесвам премиум моделите.
БМВ, АУДИ, Мерцедес, VW ги знаем- всяка година едно и също с много малки разлики.Напълно консуматорски дизайн казващ- "Аз имам най-новото и мога да си го позволя!"
Аз съм привърженик на обратното, веднъж но индивидуалистично и за поне 4-5 години непроменено. Неповторим дизайн, новаторски.
Това е все едно да се бръснеш със самобръсначка еднодневка или с качествен бръснач...
Пожелавам успех на всички нови модели на марката Алфа Ромео, но мисля че се превръща в ежедневен обикновен автомобил.Ако това е цената да стане масов, дано да успеят.Предполагам, че ще има и модели за индивидуалисти като мен.Може би "Алфета"-та ще е такава, и без това харесвам премиум моделите.
Много негативно бе колега....!! Все едно им плюеш на труда. Кво били направили .. Няква си малка кола, незначителна, на която и казват бюджетно ферари..... И формите и цеетовете са си точно алфа и това е идеята , всеки фен на марката да види по нещичко което да му напомня за някаква алфа която е имал в миналото. Няма нужда да е чак толкова иноваторско. Както се каза по-горе.. Идеята е да се върне марката в челни места с всички тези промени. Джулиета-мито-джулия-и сега да пуснат заместника на 166 ... И са готови. Дори и да не успеят да изместят бмв, мерцедес ауди или vw, опел да разклатят, форд и французите пак е нещо . И те заплати изплащат и деца хранят.. Не е за пустата гордост само ;)
http://www.carscoops.com/2015/09/alfa-romeos-510hp-giulia-quadrifoglio.html
Alfa Romeo has also announced that the Giulia Quadrifoglio has lapped the Nurburgring in 7:39.0 (http://www.carscoops.com/2015/08/alfas-new-giulia-qv-rumored-to-have-run.html), claiming the record for a saloon car, a time that’s 13 seconds faster than the lap set by the BMW M4 (7:52).
ВСИЧКИ НА КОЛЕНЕ!!!
:bravo:
alfa_romeo_forever
15-09-2015, 15:32
Е това е , до колкото се сещам май няма по барзо седанче от нея .
Когато искат италянците могат.
Bobiuzunov
15-09-2015, 16:30
Браво,много добро време,бая именити конкуренти ще ги тресе от времето на тази обиколка,но остава по важното и то е дано да се продава добре.
Само където:
That said, the 7:43 lap time remains only a rumor and we’ll have to see it too believe it first. At least from an official source. In the meantime, what do you guys think? Can the Giulia QV pull such a stunt?
И ако Джулията върти за това време, гледайте какво Фиатче има:
although there’s an Abarth 500 EsseEsse that went around the ‘Ring in 6:20 minutes. Granted, it was driven by Jesus Christ, but c’mon.
Смятайте този Фиат как хвърчи и слага в малкия си джоб Джулията. :)
Е тука снимка, за която се твърди, че е от пресконференцията на автосалона във Франкфурт:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12036645_1644985739081084_7170511552233198556_n.jp g?oh=2e6314f6d594d46c29f78803ebc2bebe&oe=56AB25FF
alfa_romeo_forever
15-09-2015, 17:02
Е тука снимка, за която се твърди, че е от пресконференцията на автосалона във Франкфурт:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12036645_1644985739081084_7170511552233198556_n.jp g?oh=2e6314f6d594d46c29f78803ebc2bebe&oe=56AB25FF
Тъкмо щях да я поствам , мисля че факта че бие супер кола и то ламбо ... е повече от ... доволно
alfa_romeo_forever
15-09-2015, 19:06
https://www.facebook.com/alfatipo949/videos/1644986585747666/
:big_love::big_love::rosso_spider::rosso_spider:
alfa_romeo_forever
16-09-2015, 09:00
https://www.youtube.com/watch?v=S5f__kq9yCA
:drive: e това е ...
nblagoev
16-09-2015, 10:07
Базовата версия ще струва 79 000 евро, QV - 95 000:
http://fakti.bg/avto/156153-alfa-romeo-giulia-otva-i-bmw-m5
хахаха.
С тия цени ако продадат 1000 бройки на година, ще трябва да вдигнат нечувано парти.
Хайде за КуВе-то иди-дойди. Ако плануват да е някакъв колекционерски екземпляр от 50 бройки. Ама базовата цена е мега ненормална.
Баси и малоумщината.
Базова цена за Джулия = 155к лева.
Базова цена за М3 = 153к
Базова цена за S4 = 114k
Базова цена за C63 AMG = 137k
Тия наистина са мега луди.
Но пък съм сигурен, че има грешка в предоставената информация. Нишо чудно да не се говори за Евро а за лева. Но пък тогава КуВе-то идва много изненада от към пари към това, което предлага. Ще видим в крайна сметка ценовата листа на нашия дилър тук.
Нашите "журналисти" пак са преписвали и превеждали с гъза си... :wallbash:
79000 евро ще е базовото QV, същото с всички екстри ще е 95000 евро.
Представям си иначе, как ще взривят от продажби пазара, ако продават базовата дизелова модификация за 75000 евро.
Споделям мнението на колегата,разбирам и проблема с масовия бездушен консуматор,както е казал мъдреца "В царството на глупците мъдроста е излишна" за мен първата реакция е най вярна.Не ми хареса ,после аха номираш си по нещо,колата е абсолютен франкенщайн ВМW,Audi,Infiniti,Hyundai.Та чак и емблемата опростиха..
Гледам, че няма автоматична кутия, защо ?
alfa racer GTA
16-09-2015, 12:27
Е нали има двоен съединител, за какво ти е автоматична скоростна кутия?
Отделно това е спортен модел, а не лимузина.
Най-вероятно ще има, тоест почти сигурно е че ще има, това обаче ще стане ясно на изложението във Франкфурт или по-късно.Не може да няма автоматична скоростна кутия.
По принцип спомни си, че досега никога не е представяно на 100% всички модификации на един модел при представянето, а и има по -късни "издания" било на двигатели, било външен вид и дизайн, било скоростни кутии .
alfa_romeo_forever
16-09-2015, 12:38
Гледам, че няма автоматична кутия, защо ?
В клипа последния дето пратих казаха че е допалнителна екстра . Седем ствпенна с два съединителя.
хахаха.
С тия цени ако продадат 1000 бройки на година, ще трябва да вдигнат нечувано парти...
Нашите "журналисти" пак са преписвали и превеждали с гъза си... :wallbash:
Естествено, че e базовата цена на QV, в статията в Carscoops, която тези са превели ясно пише, че Giulia Quadrifoglio ще за започва от 79, а с всички неща като карбонови спирачки и т.н. ще е 95. Само че нашите са "чукча писател, чукча не читател". Освен това, останалите модификации о по-малките мотори и цени за тях, до момента изобщо НЕ СА обявявани от FCA. Информация има само за QV и на автосалона всички автомобили са QV.
Ся за цените, като сравнявате цени в лева, с цени обявени в евро за Италия (доколкото помня от оригналната статия), имайте предвид, че цените на новите автомобили в Италия, Германия и т.н. западна Европа са доста по-високи от цените на същата кола тук. Ето пример, за който знам реални числа:
Giulietta TB 170, Distinctive: В България 41000 лева, в Италия 51730 лева, в Германия 50459 лева
Giulietta TB 170, Distinctive + еднакво допълнително оборудване: В България 51000 лева, в Италия 60277 лева, в Германия 63211 лева.
Това на кола за 40-50 хиляди. Значи на кола 150 хиляди ще е поне толкова. Като прибавим, че с остаряване на модела цените падат и че никъде по света кола, дори нова не се продава на цената на таблата, зависи и от дилърите, става съвсем относително.
Така че BO, от това сравнение, махни едни минимум 10-15 хиляди лева от Джулията, отбележи че става дума за QV и ше се стане :) И аудито дето струва 114 К, е S4 седан, което е 333 коня, а истинската кола с която трябва да сравняваш другите в списъка е Audi RS4, само че на сегашното поколение А4-ка още не е излязло, щот е много нова. На предното от 2012-та цената почаваше от около 140 К в БГ, тъй че S4-ката я разкарай от тая лига ;)
Ся аз знам, че все те сърбят ръцете да оплюеш марката, ама мисли малко преди да почнеш, че някой път тъй се получават неща дето не са съвсем верни от към фактология ;)
За тези, които нямат търпения да излезе Джулия и са дали капаро, спокойно могат да си купят същата техника под формата на Крайслер 300 (може и Ланча ТЕма и Мазерати Гибли, макар последното да е безумно на цена без обосновка)
на повече от половината по тънка цена. Даже е наличен и не се чака :):):)
Пентастар - Алфа мотор МЪКААААААА
alfa_romeo_forever
16-09-2015, 13:38
Мисля че да дадеш 140к лева ( приблизително) за най-бързият седан в света си заслужава !
Но пък от друга страна , колко от "Богаташчетата" които се возят в М5 или C63 АМГ .. или дори RS6 ще решат че искат да заменят немските си лимузини за да вземат Алфа .
Според мен това ще е целият проблем , тя може да е в пъти по добра от тях но все пак е "Алфа" и много хора които могат да си я позволят са чували само негативизми за марката а дори не са се качвали в нея .. мисля че точно това ще изиграе лоша шега на продажбите и ..
Защото по мои наблюдения много хора като ги питаш кво карат и като ти отговорят едно такова надуто , даже Високомерно : "Карам Ауди, Баварец , Мерджам " а те горките карат некоя 124-ка , е36 или някое древно ауди 80-ка .. не им пука че са на по 20 години а просто карат дадена "Марка" па ако ще да е и 50 годишна ..
Това за мен е проблема които ще се появи тук ..
За тези, които нямат търпения да излезе Джулия и са дали капаро, спокойно могат да си купят същата техника под формата на Крайслер 300 (може и Ланча ТЕма и Мазерати Гибли, макар последното да е безумно на цена без обосновка)
на повече от половината по тънка цена. Даже е наличен и не се чака :):):)
Пентастар - Алфа мотор МЪКААААААА
Я да видим кой е този крайслер
alfa_romeo_forever
16-09-2015, 14:05
https://www.youtube.com/watch?v=dsAXNLsk6r0
Доста доста интересни неща ще видите в този клип качен само преди 30 мин от EVO , и доста интересна информация за мотора на Giulia :drive:
В клипа последния дето пратих казаха че е допалнителна екстра . Седем ствпенна с два съединителя.
Предполагах, но в сайта няма информация.
Е нали има двоен съединител, за какво ти е автоматична скоростна кутия?
Това имах в предвид под автоматична, тя пак е автоматична дори и с два съединитела.
Мисля че да дадеш 140к лева ( приблизително) за най-бързият седан в света си заслужава ! ..
Да бе.
Гледай този (http://www.dodge.com/en/charger/model_details/#model=srt%C2%AE_hellcat&year=2015) Фиат. :)
Да бе.
Гледай този (http://www.dodge.com/en/charger/model_details/#model=srt%C2%AE_hellcat&year=2015) Фиат. :)
Най-бързия на Нюрбургринг!! Уважавам Хел Кат, но времето му няма да е и близо даже..
Най-бързия на Нюрбургринг!! Уважавам Хел Кат, но времето му няма да е и близо даже..
И аз това щях да напиша...
И хайде докарай един HELLCAT в Европа, да видим колко ще ти излезне накрая като крайна цена...
Не пишете на изус...
Giulia QV e с 50 ЕВРО по-скъпа от БМВ M3 и със 150 ЕВРО по-евтина от БМВ М4 на италианският пазар, за който е съобщена цената и от 79 000.
Това ако не е конкурентно не знам кое :)
Да бе.
И какво, ще си правят вътрешно-фирмена конкуренция?
https://www.youtube.com/watch?v=dsAXNLsk6r0
Доста доста интересни неща ще видите в този клип качен само преди 30 мин от EVO , и доста интересна информация за мотора на Giulia :drive:
Този е такъв спамер, че не каза нищо, щото или не знае, или не разбира или и двете ;)
Никой не пита аджеба що такваз кутия като на БМВ са извънземни... що блока е от крайслер,, от какво е кутията... в Италия по тия мотори ще пипат ли въобще... мултиеър ли само ще слагат в Италия или си идват готови от щатите????
Да, ама онова има такава мощ, че една такава Джулия ще я разглоби на две ако се вържат една за друга.
Отделно, че само звука да чуеш на хеми-то, съчетан с истински компресор, направо ще ти се дореве след това от малкото жужи, където само на ауспух докарва звука, който чухме.:drunk:
Да сравняваш додж с Алфа е като да я сравняваш с Москвич. Стига си цвилил на умряло, разбрахме, че Джуджито ви направи смешно ултимейт драйвинг машийна.
Можеш да идеш тихичко да си злобееш някъде другаде, позволявам ти ;)
DiStefano
16-09-2015, 17:59
Да, ама онова има такава мощ, че една такава Джулия ще я разглоби на две ако се вържат една за друга.
Отделно, че само звука да чуеш на хеми-то, съчетан с истински компресор, направо ще ти се дореве след това от малкото жужи, където само на ауспух докарва звука, който чухме.:drunk:
Пиши по темата .. ако има какво да пишеш !!!
Да сравняваш додж с Алфа е като да я сравняваш с Москвич. Стига си цвилил на умряло, разбрахме, че Джуджито ви направи смешно ултимейт драйвинг машийна.
Би ли споделил каква е разликата между Алфа Ромео Джулиета и Додж Дарт / Fiat Viaggio?
Би ли споделил каква е разликата между Алфа Ромео Джулиета и Додж Дарт / Fiat Viaggio?
И какво като са на една платформа, да не мислиш, че са еднакви до последния болт? Сто процента окачването на двете няма нищо общо и Алфата има много по-добро пътно поведение. Което няма как да знаем, докато не пуснат и дожа на Нолдшлайфе. А и в случая какво значение има Джулиетата, нали говорим за Джулия?
alfa_romeo_forever
16-09-2015, 18:27
Не знам защо намесвате и коментирате американски мъсъл със е европейска спортна кола ....
rossenvn
16-09-2015, 18:49
Сигурно щото са фиатки, тука си умират да се дразнят на фиати и ТРУ алфи. Сега пак не им аресва на ората, щото платформата била еднаква с дожове, мазератита и тем подобни смотани автомобили, а па мотора бил по-зле от 1.8 твинс парк с верига, щото го дялкали в ферари. Кога ше направят истинска Алфа Ромео не знам? Аман от мазератита и ферарита, сичко е фиат, и тия опропастиха убавата марка, да я закриват и да се свършва!
---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:42 ----------
Сто процента окачването на двете няма нищо общо и Алфата има много по-добро пътно поведение. Което няма как да знаем, докато не пуснат и дожа на Нолдшлайфе.
С какво да го пуснат? С вертолет? Тоя туч само ще пуфти и ръмжи. Има достатъчно ревюта на американците какво го правят шевитата с по сто коня по-слаби на писта... говоря за адската мачка, която да си призная адски много ми харесва :)
Ти ми позволяваш, ама аз ще си злобея тук само, за да те дразня.:Lkingsmiley:
И БМВ-тата с 2 литровите 6 цилиндрови двигатели бучат като за 8-мак, ама като нямаш обем само с гърнета изкарваш измършавелия звук.
Същото е и с Алфата. За звук си трябва обем. Какво се превъзнесохте и за това. Нормално. Като видите от години едвам 3 литрова Алфа и откачате.:bigracer:
Гледай какво става (http://www.dnes.bg/cars/2015/09/15/shefyt-na-bmw-harald-kriuger-pripadna-na-avtoizlojenie.276618) с шефа на БМВ при откриването на Алфата. :)
Ти ми позволяваш, ама аз ще си злобея тук само, за да те дразня.:Lkingsmiley:
И БМВ-тата с 2 литровите 6 цилиндрови двигатели бучат като за 8-мак, ама като нямаш обем само с гърнета изкарваш измършавелия звук.
Същото е и с Алфата. За звук си трябва обем. Какво се превъзнесохте и за това. Нормално. Като видите от години едвам 3 литрова Алфа и откачате.:bigracer:
Гледай какво става (http://www.dnes.bg/cars/2015/09/15/shefyt-na-bmw-harald-kriuger-pripadna-na-avtoizlojenie.276618) с шефа на БМВ при откриването на Алфата. :)
Мен звука не ме интересува, няма какво повече да се иска от шест цилиндров мотор с турбо. Въпроса е, че сравнявате Алфа Джулия с Хеликата, който е с двеста коня по-мощен, но силно се съмнявам, че ще се доближава и бегло до пътното поведение на Джулия. А и не мисля, че е удачно да се сравнява американски мускул с каквото и да е европейско. Замисъла е друг. Относно цената, ако Додж продаваха в Европа, най-малкото щеше да е същата, но в евро.
И какво като са на една платформа, да не мислиш, че са еднакви до последния болт? Сто процента окачването на двете няма нищо общо и Алфата има много по-добро пътно поведение. Което няма как да знаем, докато не пуснат и дожа на Нолдшлайфе. А и в случая какво значение има Джулиетата, нали говорим за Джулия?
Уви еднакви са :)
Има общо щото и Джулията явно ще бъде Американски дериват...
Аз не приемам моторите да са правени в щатите и само минали през Италия. Сори. Тя и платформата си е американска с малко промени.
Явно имам други разбирания за Алфа Ромео. Която явно наистина умря като марка. Емблемата не ми е достатъчна.
Дори за гадната Джулиета не ми е приятно че има Фиат Отимо...
хахаха.
...
Тия наистина са мега луди.
80 хиляди евро хахаха нещо са се объркали.
По-добре Мазерати гибли или GTR, съвсем друг клас автомобили за почти същите пари.
rossenvn
16-09-2015, 21:58
80 хиляди евро хахаха нещо са се объркали.
По-добре Мазерати гибли или GTR, съвсем друг клас автомобили за почти същите пари.
Не са точно от Алфа лудите, а от некадърните български сайтчета ;) Базовата, ама базовата QV, а не някоя с 4 цилиндров мотор и 150 к.с. Четете чужди сайтове, че тук от накадърен превод такива небивалици се получават. Цени за базови модели, били те дизел или бензин още няма, поне аз не съм попадал. То и показана базовица освен по снимки май няма...
п.п. Гиблито мислиш ли, че е много по-различно от QV-то?
Гиблито мислиш ли, че е много по-различно от QV-то?
Ако ще само емблемата да е различна разликата става от небето до земята.
Ако Лада пуснат същия перформънс като Джулия, мислиш ли, че ще приемеш, че са еднакви коли?
Отговора е ясен.
rossenvn
16-09-2015, 22:45
Ако ще само емблемата да е различна разликата става от небето до земята.
Ако Лада пуснат същия перформънс като Джулия, мислиш ли, че ще приемеш, че са еднакви коли?
Отговора е ясен.
Един реве, че били еднакви, ти казваш, че разликата е от небето до земята - угодия няма...
Примерът с Лада не е удачен, по простата причина, че не са в един концерн. Всички големи пестят средства като продават коли с различни емблеми. Да видим как ще се развие при ФИАТ този модел. Наскоро имаше скандал с дилъри на Мазерати в САЩ, защото ги карали да подправят статистиката. В пъти, а не само с няколко процента. Та щом Мазерати не вървят, не съм оптимист и за Алфа с такава скъпа кола. Тази модификация е по-скоро реклама, както е и М3/4, в сравнение с останалите продажби на 3-та серия.