View Full Version : Новата Alfa Romeo Giulia - продължение
alfa racer GTA
20-05-2016, 21:33
Британците откакто им се сгромоляса цялото автомобилостроене станаха хейтъри на всичко що е чуждо.Симпатизират на БМВ защото запази техните марки "Ягуар", Ролс-Ройс, Бентли и Роувър.
Яд ги е на италианците, защото считат че е трябвало да фалират не английските производители а италианските, защото "италианските автомобили са по-лоши".
Общо взето комплексарска история.
И аз имам няколко познати и се молят "кога ще се повозим на 159-ката" и в същото време избиват комплекси "Алфа ромео много се разваля"
Ами като се разваля, ще се молите да се возите и ще я гледате само отстрани.
А возенето ще е "през крив макарон".
Писна ми от страхливи комплексари, които все избиват комплекси за сметка на някой друг.
alfa racer GTA
22-05-2016, 07:46
Малко нови снимки:https://www.facebook.com/Alfa.Romeo.cars/posts/10156961884435596
Вярвам, че Това (http://www.driving.co.uk/car-reviews/first-drive-review-2016-alfa-romeo-giulia-2/) е оригиналната статия, която всички цитират.
Аз лично много се издразних на начина по който е написана статията от самото и начало.
Как па никой друг не обели и дума за подобни проблеми?
Еми честно казано, преди и аз се дразнех доста на такива статии, но вече ми е все тая. Някои от изхвърлянията обаче граничат с некомпетентност. Като например за СААБ - голяма марка, какво общо им това, че я съсипаха, дето се вика, зорлем. Доста клишета, преписани от стари статии, например за качеството на интериора и т.н. Колкото за тъч-скрийна, на мен ми е смешен аргумент. Ако от мене зависеше, нямаше и борд компютър да има. Какво общо има това с реалните качества на колата? Същевременно по такива ревюта рядко се говори за истински важните неща - примерно някои по-подробни данни за двигателя, за турботата, за спирачките. Не можело с джойстика на инфотеймънт системата да се отказват команди с двоен клик в същата посока, трябвало да го цъкнеш на обратно. Сериозно ли?
Видно е, че някой доста се е притеснил от много добрите първи впечатления от колата. Размириса се тази новина толкова защото е Алфа. Ако беше нещо немско нямаше и дума да се обели.
Чудесно....само да стане пет годишна и ще спазаря една за 10хил лв. :Д То кой ще иска да я кара, тая чупеща се алфа...:pimp::pimp::pimp:
А...няма се пререждаш :bash:....бягай отзад на опашката....:)))
На дъртия навигация, не му трябва......:gruebel:...има си хартиена карта....като паркира, стрина Веса му показва..:super:...та и парктроника отпада...:)))
dansguardian
23-05-2016, 21:52
Хайде колеги, не се блъскайте на опашката, ще има за всички. ;)
http://suchen.mobile.de/auto/search.html?isSearchRequest=true&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&minFirstRegistrationDate=2016-01-01&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=16&maxPowerAsArray=KW&minPowerAsArray=KW
https://youtu.be/6acAf-91nSc
Тоя пич е Youtuber ( Англичанин :) ), който е фен на спортните коли и миналата година притежаваше 4C Launch edition. Има интересни видеа с 4C-то. Бая му се кефи, но го смени с Jaguar F-Type R. Определено го влече към Alfa :)
А бе Хенри Форд едно време като минала Алфа покрай него си свалял шапката...ако сега беше жив о минеше джулия, нямаше да има тая възможност, защото преди това ще му е паднала..:))
Ревю на Giulia 2.0 турбо-бензин.
http://www.autoexpress.co.uk/alfa-romeo/giulia/95680/new-alfa-romeo-giulia-20-petrol-review
27000 паунда?
Това звучи невероятно евтино. Че аз Джулиета я взех за толкова.
27000 паунда?
Това звучи невероятно евтино. Че аз Джулиета я взех за толкова.
Това са 70 000лв. или 36 000евро за двулитровия бензин, на мен не ми звучи евтино :):)
В Швеция може лесно да надхвърли тази цена.
Ще ви държа в течение със актуални цени тук. За сега няма никаква спусната информация. Даже не може да се поръча още. Не са се разбрали за гаранционният срок.
https://youtu.be/e3LtF0tta6I
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ще ви държа в течение със актуални цени тук. За сега няма никаква спусната информация. Даже не може да се поръча още. Не са се разбрали за гаранционният срок.
Е що ето ти калкулатор за цените на официалния сайт за дизеловите
http://carconfigurator.alfaromeo.com/it_IT/Giulia/
alfa racer GTA
06-06-2016, 10:53
http://www.chronicle.bg/tehnologii/alfa-se-zavrashta/
Готино, те в Мюнхен обикновено слагат БМВ и Ауди, приятна изненада!
Ето и най-доброто видео ревю до момента според мен от ... италианския братовчед на Джереми Кларксън :)
https://www.youtube.com/watch?v=tS4C04bG-Bo
alfa racer GTA
09-06-2016, 10:09
Е, "слагат" това за което е платено да се сложи, тоест да се рекламира ...
В "алфаоунъра" правят Маркионе и дизайнът на Джулия на пух и прах: http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...seriously.html (http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-giulia/863906-about-giulias-design-but-seriously.html)
За съжаление мога само да споделя на 100% мнението и констатациите на повечето и то е дизайнът не е изключителен и си подобен на други марки- марцедес, БМВ, волво...
Както казах и преди Джулията за мен си струва с битурбо 3.0 дизел двигател 430 коня както беше оповестено миналата година и с 3.0 литра бензинов битурбо квадрифолио .Те поне проедлагат "първормънс" откъм мощност ...
Голям дизел могат да сложат производители, които са в премиум сегмента. Това е много тънка и скъпа ниша, в която трябва да може да си го позволиш, за да позиционираш автомобил там.
Отделно, че се започва с много малко варианти на двигатели. Не може да разчиташ на 3 варианта.
А малко несериозно звучи, че само КуВе-то ставало, или други с по 400+ кс. Продажбите се правят от малките и достъпни версии. Дори в премиум сегмента. Високите версии са само за престиж и да показваме, че сме премиум все пак.
alfa racer GTA
09-06-2016, 11:56
Нищо такова не съм казал.
Казал съм, че ЗА МЕН си струва.За останалите всеки сам си преценява.
Ама нали трябва да си "опозиция" на всеки пост, та "чукча писател, чукча не читател" ...
Съгласен съм, че масово над 80% продажбите ще са в ниския и среден сегмент двигатели.
Ако постигнат такива продажби...
Да, разбирам. Просто не съм го разбрал явно така, както си го казал, което е нормално като комуникираме чрез букви.
Но все пак мисля, че за всеки би "струвала" колата само с най-големите двигатели и с най-богатото ниво на оборудване. И след това идват финансите в разговора и изведнъж усещаш, как не всичко си струва като в списанията.
При такъв тип автомобили, които визираш, нещата по цялата кола не са едни и същи, както е сега при 159-ката. Ако вземеш едно КуВе, ще страдаш от всичко, което ще е по-различно и на съответната цена. В момента може да вземеш 159-ка с "най-големия" двигател, защото почти всичко останало е едно и също. Ама при новите автомобили, особено при тези мощности, всичко си иска съответните пари. А ако да кажем КуВе-то е с окачване на 2.2 дизел, то кел файда на цялата рекламна политика до тук.
За мен би си струвало да кажем възможно най-малкия, най-мощен и същевременно най-икономичен двигател. А иначе ако ти ми го купуваш, естествено, че ще си струва само КуВе-то. Дори и дизела не бих погледнал, който въобще няма да си струва. Баланс в цялата работа.
Току що ми попадна цената на един карбонов преден диск на М3-ка.
Някой може ли да предположи на каква цена се продава от БМВ?
Та ми е интересно какво си представяте като порядък. Пък след резултата да видим колко още ще чакаме КуВе с карбонови дискове.:pokey:
alfa racer GTA
14-06-2016, 20:15
Все едно.
Сега виждам, че бензинова Джулия 2.0 двигател 200 коня струва повече от дизеловата- само 77 000лв= 39 450 € ...
Да видим 2.0 бензин 280 коня на каква цена ще е.Нея поне я дават максимална скорост 250 км/час, ама разхода сигурно ще е поне 8 на сто.
Току що ми попадна цената на един карбонов преден диск на М3-ка.
Някой може ли да предположи на каква цена се продава от БМВ?
Та ми е интересно какво си представяте като порядък. Пък след резултата да видим колко още ще чакаме КуВе с карбонови дискове.:pokey:
На диск примерно 4-5 бона, а може и повече.
Аз си мисля, че ще е нещо от рода на 9-10 бона на диск. Ама доколкото знам карбоновите дискове имат многократно по-дълъг живот от обикновените.
alfa racer GTA
14-06-2016, 22:09
Има и по 4-5 бона на диск, но зависи от производителя.
Сега който има пари за QV не трябва да го "притесняват" едни 3-4 или 5 бона ...
Когато започне масово производство на нещо цената му пада.И аз помня преди 20-на години когато се появиха ксенонови фарове - сменяха цял фар и бяха по 1200-1300 лева...
Все едно да ми говорите за разхода на бензин на QV-то ...
Аз си мисля, че ще е нещо от рода на 9-10 бона на диск. Ама доколкото знам карбоновите дискове имат многократно по-дълъг живот от обикновените.
Аха. Точно толкова е.:gay[1]:
Има и по 4-5 бона на диск, но зависи от производителя.
Сега който има пари за QV не трябва да го "притесняват" едни 3-4 или 5 бона ...
Когато започне масово производство на нещо цената му пада.И аз помня преди 20-на години когато се появиха ксенонови фарове - сменяха цял фар и бяха по 1200-1300 лева...
Все едно да ми говорите за разхода на бензин на QV-то ...
То като започне едно масово производство на карбонови дискове за КуВе, та свят ще ни се извие. Дори един производител да се появи, в което се съмнявам, то пак би било добре.
Та така. Представям си бъдещите теми - помощ, купих си КуВе и предните дискове с накладки са за смяна. Искат ми 20к за смяната. Дали ще мога да присадя от 159-ка нещо?
:bg:
dansguardian
15-06-2016, 08:59
Аха. Точно толкова е.:gay[1]:
То като започне едно масово производство на карбонови дискове за КуВе, та свят ще ни се извие. Дори един производител да се появи, в което се съмнявам, то пак би било добре.
Та така. Представям си бъдещите теми - помощ, купих си КуВе и предните дискове с накладки са за смяна. Искат ми 20к за смяната. Дали ще мога да присадя от 159-ка нещо?
:bg:
+100000000000000000000000000000000
Карбоновите спирачки са опция, демек можеш да си купиш QV и без карбонови спирачки. ;) Всеки се разпъва според чергата си, нали? :)
alfa racer GTA
15-06-2016, 10:22
ВО
1. QV то едва ли ще си "смъкне" толкова цената.
2. В момента най-големият завод за карбон в света е на БМВ с капацитет 2000 тона годишно, но се строят още няколко, поради нарасналите необходимости и навлизането на карбон в автмомобилосторенето
Разбира се карбонът не = карбонов спирачен диск.Но все пак се използва карбон-има нещо общо, а цената не се определя толкова от технологията, колкото от материала- все още е много рядък и скъп.В крайна сметка няма да е по-различно от много други сфери - има един оригинален произвеждан и ще има много други по лиценз.
3. Такива постове дали "може да се присади" има и сега, имало ги е и преди и ще ги има.Винаги има хора които се надяват "да минат между капките", особено от Бай Ганьовия род ...
4. Друга работа нямаш ли си та правиш някакви тъпи предположения "какво щяло да бъде"?.А и какво ти пука.Който си е купил QV да му мисли.
И какво като не с карбонов спирачен диск? Той е необходим при високи и интензивни натоварвания - да кажем при състезания или шофиране на предела по писта.
Досега други автомобили с подобни характеристики да не би да са били все с карбонови дискове?!!!
СТИГА ГЛУПОСТИ ПИСАХТЕ...!!!
1. Италианска кола е. Ще си смъкне цената. Както и ГТА-то, както и всички "по-специални" варианти.
2. Никой няма да седне и да ти прави алтернатива на спирачен диск, при положение, че си продал 100 коли с такива дискове. Най-вероятно няма да има алтернатива, ако на това се надяваш някога. За това не намесвай глобалния пазар и производство на карбон с конкретни ниши.
4. Нямам си. Дали са ми тъпи предположенията си е твой проблем.
Като гледам все още темата е на ниво предположения какво щяло да бъде с това или онова. Ако имаш офертата и си платил колата кажи, за да знаем да очакваме от теб конкретни писания. Ако ли нямаш офертата, то май и ти си говориш на база предположение. Извинявай ако съм се объркал и не съм разбрал до сега за покупката ти.
Хайде със здраве.:kiss:
Алтернативни производите на карбонови дискове има и са на доста по-ниски цени от предлаганите от БМВ, Порше или Ауди.
Ето един : http://www.movitbrakes.com/de/start/
Сигурно има и други, но не са ми потрябвали за да търся.
Цената ще и спадне, но не и много повече от на БМВ М3, Ц АМГ или подобни.
Ако колата е толкова потентна колко изглежда и е по-качествено изработена от предшествениците си това, че е италианска само ще и помогне да запази цената си висока.
dansguardian
15-06-2016, 18:20
Абе пичове, какви карбонови спирачки какви пет лева? Хора, които купуват носачи втора ръка, дебитомер, лаНда :) сонда и слагат тампони от Лада на стабилизиращата щанга тръгнали да размишляват на тема за карбоновите спирачки. Бай Ганьо си е Бай Ганьо, ще намери начин на Джулията да модифицира и тампоните на носачите, и газова ще сложи, ама не защото е загрижен за околната среда, а защото няма пари. Сиромах с мерак и претенции. На това народът му вика "На гол тумбак - чифте пищови". :butt:
DiStefano
15-06-2016, 19:57
Така се изказвате все едно ще бъдат заляти пътищата с Джулия съвсем скоро, а аз съм сигурен, че тази кола ще е абсолютната "екзотика" в България следващите 2 петилетки .. нямам предвид конкретно QV-то, а всичките и варианти.
Тук в БГ колко човека има дето ще изсипят 150 бона за QV ? Aз лично дори не се сещам за човек, който ще иде в магазина за нова Джулия та дори и базова ..
По принцип сте прави, базирайки се на досегашните Алфи и факта, че сме в България.
Тази Алфа, обаче, има претенции да докосне портфейлите на хора, които не са задължително алфисти и купувайки кола се базират на качествата и.
Предстои да видим какво ще стане.
alfa racer GTA
15-06-2016, 23:03
НЕ знам как "ще ги докосне портфейлите" като нито по дизайн, нито по друго е кой знае какво специално дизела, на който се разчита за масови продажби.
Трябва да има дизелов флагман който да е конкурентен на немските водещи производители за да повлече след себе си покупките на масовия дизел, а това с 2.2 двигател няма да стане.
От бензина само QV 510 коня, ама от бензиновите под флагмана пък които има сега е налична само 200 коня 2.0 литра. За 280-те коня ще чакаме.А имаше намеци и за бензинов 2.0 литра битурбо 330 коня ...
Същото и с 3.0 литровия дизел 340 коня, ако изобщо го има, че нещо се умълчаха...
За да купят хората, да развържат кесиите трябва да са убедени, че Джулията е по-добрата, дори те да нямат флагмана.Важното е чувството че има дизелов и бензинов флагман Джулия които прекършват всички немски конкуренти.
Тогава дори и да нямаш пари за флагман, ще имаш желание да си закупиш автомобил за който знаеш какво може и да му се радваш макар и с по-слаб двигател...
Доколкото зная мазерати също подготвят нов модел бензинов.
Ди Стефано, не така бре.Ако и да нямат пари може да си продадат някой бъбрек или част от черния дроб.
При правилна маркетингова и рекламна стратегия потребителите правят чудеса-продават имоти, взимат кредити, взимат на лизинг...
За да купят хората, да развържат кесиите трябва да са убедени, че Джулията е по-добрата, дори те да нямат флагмана.Важното е чувството че има дизелов и бензинов флагман Джулия които прекършват всички немски конкуренти.
По-голяма тъпотия не бях чел скоро... направо си го представих, как клиентите отиват при дилъра и го питат кой модел е с най-големият мотор, че да знаят какво може за да вземат базовката :surrender:
alfa racer GTA
16-06-2016, 10:46
Никой никъде няма да отиде.Спокойно.Не съм очаквал от теб да разбереш...
Ако имаше понятие от маркетинг щеше да знаеш.
Да си видял по рекламите на автомобили да се представят базовите модели с минимум екстри и най-слабите двигатели и да се набляга че са с най-малко екстри и най-слаб двигател?
Няма и да видиш...
Всички се стремят да представят продукта си като "най-доброто" и най-много екстри, най-мощен двигател...Така "масовката" няма избор -всеки иска най-доброто за парите които има.Един има за 150 коня дизел, друг има за QV.
Като нямаш пари за флагмана правиш компромис/и с екстри, двигател ... ама вече са те докарали на крака в шоурума като овца за доене и сам стигаш до компромиса да орежеш някои екстри като нямаш пари...
То затова в България след Албания след падане на комунизма има най-много мерцедеси втора употреба - няма нищо, че половината са за скрап ...
...важното е да е "мерцедес" - "има два вида автомобили мерцедес и всички останали" ...Просто много комплексари има ...
То затова в България след Албания след падане на комунизма има най-много мерцедеси втора употреба - няма нищо, че половината са за скрап ...
...важното е да е "мерцедес" - "има два вида автомобили мерцедес и всички останали" ...Просто много комплексари има ...
Това автоматично те добавя и теб в графата с неразбирането на маркетинга и пазара.
Никой няма да дойде в салона на Алфа и да даде парите като за БМВ или Мерцедес и да си купи Алфа, защото бил видял някаква реклама по телевизора.
Та кои са Алфа в световния пазар? А, да, някаква марка там с някакви позиции уж.
А бе я чакай, какви пари ми искате вие за тая кола? Аз за тия пари ще си купя БМВ. Хайде у лево.
И после идваш ти У салона, защото си заклет фен на марката. И така още 50-100к и това са продажбите в световен мащаб на тая марка.:butt:
Имаше някакъв шанс с голям пазар като САЩ, ама с тия дизели какво целят. 20к бройки на продажба?:lol_sign:
alfa racer GTA
16-06-2016, 11:08
Това е българското мислене.И турското.И на някои подобни на нас "нации"...
Дори в Румъния вече мислят по друг начин ...
Иди в Германия да видиш какво купуват.Практици са хората.
В САЩ няма да има толкова много модели дизели.Там наблягат на бензиновите модели.
Ама за 330 коня бензин 2.0 не се говори дори и в САЩ ...
Фен съм.Заклет не съм.Може би според разбирането на обикновенния купувач съм "заклет", защото той е като овците - слуша какво блее стадото и гледа накъде върви стадото и той с него ...От тази гледна точка съм "заклет" -всички ми казваха "Не купувай алфа ромео много се чупят, много големи разходи за сервизно обслужване и сервизи, няма части и са редки".
Сега няколко човека като ме видят постоянно си правят устата да "видят" алфата или да я покарат или поне да ги повозя ...
"Ама пичове, за какво ви е да се возите на алфа, карайте си аудитата и VW-тата ..."
Всеки иска да направи сравнение и да сметка какви пари е похарчил за неговата си кола, да види другата възможност и да си направи равносметка.
Конкуренцията на 159-ката не може да е нито ауди А4 нито БМВ 3-та серия с аналогичните двигатели до 2.5 дизел.Возията е много дървена там.Единствено на БМВ ми харесва 335 дизела.На А4 няма какво да ми хареса.
Е, повечето няма да си признаят...а просто ще оправдават пред себе си парите които са похарчили.
На огромната част не им стиска нито за данъка, нито за обслужването и ги е страх от мълвата за постоянни проблеми с АР които ще имат ...Иска им се, ама не им стиска ...масов случай/заболяване ...
Надявам се да видим скоро наследника на 166.
Това е българското мислене.И турското.И на някои подобни на нас "нации"...
Дори в Румъния вече мислят по друг начин ...
Иди в Германия да видиш какво купуват.Практици са хората.
В САЩ няма да има толкова много модели дизели.Там наблягат на бензиновите модели.
Ама за 330 коня бензин 2.0 не се говори дори и в САЩ ...
Фен съм.Заклет не съм.Може би според разбирането на обикновенния купувач съм "заклет", защото той е като овците - слуша какво блее стадото и гледа накъде върви стадото и той с него ...От тази гледна точка съм "заклет" -всички ми казваха "Не купувай алфа ромео много се чупят, много големи разходи за сервизно обслужване и сервизи, няма части и са редки
Това е мислене на света, а не на теб и мен.
Не случайно БМВ са продали 300к 3-ки, а Алфа 65к 159-и в най-силната си година. И повярвай, тия 300к БМВ-та не се дължат на българския пазар.:lol_sign:
Иначе си си заклет фен да. Само на заклетия Алфа фен колата му не се чупи или пък частите му се струват евтини. Нормалния потребител го интересуват масово тия неща - разходи, здравина и т.н. Точно за това е и масово това мнение, защото масово хората не са заклети фенове на дадена марка. :baby:
....
По рекламите на автомобили обикновенно се представят най-високо оборудваните моделни линии. Ако беше помислил малко преди да отговориш, можеше да се сетиш, че Giulia и Giulia QV са разделени като модели, а след това на моделни линии и двигатели. Ако изтеглиш брошура от интернет на Giulia, няма да видиш QV на първа страница. Същият пример мога да дам с Golf / Golf GTI, Audi A6, Audi S6, същото е и с 3er и М3. Къде си видял на билборд снимка на 911 GT3 RS и да рекламират 911 Carrera с цени от 90000евро?
Виждам твоите познания по маркетинг...:lol_sign:
http://www.autoscout24.ch/it/d/alfa-romeo-giulia-berlina-2016-nuovo?utm_campaign=ch_%2fit%2f_ret_lowerfunnel_(le ads)&utm_medium=cpc&utm_source=criteo&vehid=4051176
Тя и дизеловата Джулия си струва 100 бона, няма нужда да рекламират QV-то.
DiStefano
16-06-2016, 19:42
http://www.autoscout24.ch/it/d/alfa-romeo-giulia-berlina-2016-nuovo?utm_campaign=ch_%2fit%2f_ret_lowerfunnel_(le ads)&utm_medium=cpc&utm_source=criteo&vehid=4051176
Тя и дизеловата Джулия си струва 100 бона, няма нужда да рекламират QV-то.
Еммммм .. .само мога да им пожелая успех с продажбите
В немското мобиле цените почват от 30к юро от некви италиански дилъри и стигат до 53к юро за кюмур. Повечето обяви са само с илюстрации вместо конкретно снимани екземпляри и не ми се четеше подробно. "По-потентните" 180 коньови са от 40 и нещо нагоре. Аз нещо не моа да фана спатиите на 180 коньов дизел да е 100 бона .. та в каквато и ще обвивка да е .
Иначе има QV-та и по 92к юро .. Мазерати Гибли некак си бледнее на фона на ценовите предложения при Джулия
Каквато и ще да е реклама и какъвто и ще да е висш маркетинг дето ние не го разбираме - тука в БГ нещата с тези цени просто нема да станат /дано не съм прав де/ ... Па като знам и локалните ни дилъри и вносители колко "силно" продават Алфа Ромео .. Екзотика ще е дълги години наред ..
Мисля, че трябва да се има предвид и възможната спекула докато се насити пазара с произведени бройки. Който се е „докопал“ до нова Джулия може да иска да я продаде за повече пари. Това се случва в момента с Tesla Model X, макар и в друг мащаб. (не съм сравнявал ценови листи с цените в мобиле и аутоскаут)
Scrapera
22-06-2016, 22:18
http://www.euroncap.com/en/results/alfa-romeo/giulia/24849
98% защита на възрастните - най-високият резултат, постигнат някога от автомобил, тестван от Euro NCAP.
Да, честит резултат на всички фенове на Джулия!
Адски важно и огромно постижение предвид, че ще се продава и в САЩ.
Митовете, че забавянето на Джулия се дължи на проблеми със структурата на купето и, че не издържа на краштестовете са официално развенчани!
Клипчето е впечатляващо : https://www.youtube.com/watch?v=7YkddjbcQew
http://www.euroncap.com/en/results/alfa-romeo/giulia/24849
98% защита на възрастните - най-високият резултат, постигнат някога от автомобил, тестван от Euro NCAP.
Бялата след някой друг месец ще я видим в Горубляне :spiteful:
martinstar
24-06-2016, 22:46
И съответно без удари,забележки и пребоядисвани детайли:scherzkeks:
Alfa Pilot
27-06-2016, 18:30
Да, честит резултат на всички фенове на Джулия!
Адски важно и огромно постижение предвид, че ще се продава и в САЩ.
Митовете, че забавянето на Джулия се дължи на проблеми със структурата на купето и, че не издържа на краштестовете са официално развенчани!
Клипчето е впечатляващо : https://www.youtube.com/watch?v=7YkddjbcQew
Най-после да видя 155-ца на истински краш тест и при това не я смачкаха.
DerMeister
27-06-2016, 21:57
Струва ми се, че някой вече беше качвал снимки на точно тази Giulia, но ето малко аматьорски снимки и от мен.
http://jalopnik.com/the-2017-porsche-panamera-beat-the-alfa-romeo-giulia-ar-1782776672
Трън в очите на немците е тази Джулия :)
alfa racer GTA
30-06-2016, 13:54
"Бие" с един литър двигател повече...
Това е без значение.
DiStefano
30-06-2016, 20:29
Това с този Нюрбургринг си е некъв пишкомер ... Нали се сещаш, че зад волана на Джулия винаги ще се намери некой по-способен от тоя който е дал 7:39 и ще свали още неколко секунди.
alfa_romeo_forever
02-07-2016, 00:05
ахахахахаха как така точно една секунда по бърза заеби ...... голям спях честно ..
Ейй сигурно е гадно да си Немец и Италианец да ти натрие носа :smackbum: ахах
Винаги съм се чудел на тея с Аудитата х:beer:
damyanov
03-07-2016, 23:30
Иба-а, го
Както вече беше написано в един друг коментар, на представянето на новата Панамера беше фастбек, като измислиха рекорда стана седан, само и само да се бият в гърдите, че най-бръзио седан е немски...
Ревюто от Top Gear: http://www.topgear.com/videos/chris-harris-drives/chris-harris-drives-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio
alfa_romeo_forever
25-07-2016, 00:43
Ревюто от Top Gear: http://www.topgear.com/videos/chris-harris-drives/chris-harris-drives-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio
И сега какво излезе ? Че уж е по добра от М3 или C63 ама не баш ...
И сега какво излезе ? Че уж е по добра от М3 или C63 ама не баш ...
Абе мега гадна е, не си я купвуайте...
alfa_romeo_forever
25-07-2016, 11:24
Абе мега гадна е, не си я купвуайте...
Не съм казал че е гадна или лоша или каквото и да е било . Просто явно се оказва , че не е точно така както го описваха италианците .
То в последните 20 години кога точно е било "както са го описвали италианците"?
alfa_romeo_forever
25-07-2016, 11:39
То в последните 20 години кога точно е било "както са го описвали италианците"?
Ем не знам .. но все се надявах тук да е различно . Все пак Giulia-та е нещо като ново начало за марката ... 500 коня .. задно .. двоен съединител и activaero и т.н :innocent:
Ако слушах Сульо и Пульо какво да карам, сега да си джитках в полу-изгнил голф 3-ка щото се не чупел :yes:
Джерами Кларксън в Sunday times:
"What I’m saying here, in this straight, no-cocking-about road test, is that Alfa Romeo has made a car dynamically better than the BMW. And it has. It really has. This is Iceland beating England. And I couldn’t be more pleased....
the M3 has wonky steering and feels heavy compared with the Alfa. God, this car is quick. Laugh-out-loud quick.
And it’s an absolute joy to drive. The steering is fast — there are only two turns lock to lock, which means you need almost no input at all to go round a roundabout. And on a sweeping A-road you can steer.....
Цялата статия : http://www.driving.co.uk/car-reviews/clarkson-review-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-verde/
Душевен оргазъм получих на края на статията! :BIGsmile: Едва ли има сериозно ревю, което да не съм изгледал. Наистина този път личи, че са се напънали и колата си заслужава. Дали е по-добра от M3 или не? На кого му пука? Това е Алфа с 500 коня и задно - повече от достатъчно! :yes:
П.С. Официално добавят към гамата 2.0 турбо бензин с 200 коня, само на американския пазар същия мотор ще се предлага с 280 коня.
Няма как да се класират само с 200 конски сили на американския пазар.
Даже Киа Соренто е с 290 коня в САЩ!
Семейните им ванове са над 250 .... ти обяснявай на американец, че Джулия с 200 коня е достатъчна :-)
Няма как да се класират само с 200 конски сили на американския пазар.
Даже Киа Соренто е с 290 коня в САЩ!
Семейните им ванове са над 250 .... ти обяснявай на американец, че Джулия с 200 коня е достатъчна :-)
Колега, на американския пазар 2.0 турбо мотора ще е с 280 коня. Който са му малко да скача в QV-то. :usaflag:
Това имах предвид и аз. Не съм се изразил ясно.
http://jalopnik.com/the-2017-porsche-panamera-beat-the-alfa-romeo-giulia-ar-1782776672
Трън в очите на немците е тази Джулия :) Панамерата е страшна кола, но е невероятно грозна. Особено сравнена с Джулията все едно гледаш Мила Кунис и френски булдог
Вече има обяви в autoscout
http://m.autoscout24.it/offerta/alfa-romeo-giulia-super-diesel-bianco-293682227
sagitarius
12-08-2016, 18:52
Ето едно сувенирче за любителите. При желание мога да направя и за други модели. :yes:
DiStefano
06-09-2016, 22:50
https://www.youtube.com/watch?v=Q-bN-hYt6mY
:-P
alfa_romeo_forever
08-09-2016, 14:35
https://www.facebook.com/Quattroruote/videos/10155159253401258/?hc_ref=NEWSFEED
New Ring Record Alfa Romeo Giulia - 7:32 :)
Е*ати тоя как я кара... много ме накефи ....... :big_bow_down: МНОГО МНОГО МАЙСТОРСКО ! ! !
Тъкмо го гледах и аз - тоя има топки от камък, но и колата явно притежава сериозни качества, за да позволява такова шофиране! Много се изкефих и аз! :new_Eyecrazy:
alfa_romeo_forever
08-09-2016, 18:31
ооо да .. ето го с хубаво качество !!!
https://www.youtube.com/watch?v=OZMB4FRZKsg
http://fakti.bg/avto/201337-giulia-si-varna-rekorda-na-nurburgring?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage
Нещо се забавиха неверниците - дали щото има видео от обиколката?
digitalundgrd
09-09-2016, 10:18
Тъкмо го гледах и аз - тоя има топки от камък :new_Eyecrazy:
Човека кара, така все едно са му казали, че ако не успее да подобри рекорда - го освобождават от позицията на тест пилот на Алфа Ромео и го глобяват 500 000 евра :handshake:
Абсолютно каране на лимита, а и на моменти го прекрачваше (на няколко пъти го виждах как вече е помлял мантинелите). Определено възможностите и на шофера и на колата са големи :magic:
Човека кара, така все едно са му казали, че ако не успее да подобри рекорда - го освобождават от позицията на тест пилот на Алфа Ромео и го глобяват 500 000 евра :handshake:
Абсолютно каране на лимита, а и на моменти го прекрачваше (на няколко пъти го виждах как вече е помлял мантинелите). Определено възможностите и на шофера и на колата са големи :magic:
Не че разбирам много, но и на мен ми се стори на 2 пъти, че трябва да се вика вече линейката и да го вадят с флекса :)
Браво на човека, евала на колата.
DiStefano
09-09-2016, 11:54
Бая магии направи .., но ги направи !
Няколко интересни завои ги превзе със скорост от 180 и повече, на които много расови автомобили са се дънили.
Адмирации !
alfa_romeo_forever
09-09-2016, 12:49
Колеги не знам .. но за мен тая обиколка беше нещо "извратено" ... Тази кола е с невероятни възможности а пилота я насилваше даже и над тях .. много много майсторско шофиране и уникално представяне на колата ! :bravo::bravo:
Лудница!
Гоя пич главата ич не го слуша,може и още да смали времето ,ако при това екстремно каране колата не прави номера,но явно това са възможностите на стоковицата. И добре ,че не скъса някоя гума..
alfa_romeo_forever
09-09-2016, 18:48
Лудница!
Гоя пич главата ич не го слуша,може и още да смали времето ,ако при това екстремно каране колата не прави номера,но явно това са възможностите на стоковицата. И добре ,че не скъса някоя гума..
Не мисля ,че може да се иска повече . Това си беше повече от професионално каране.
Митко145
09-09-2016, 20:14
Страхотно представяне!
Вече видях 6 от нормалните версии на пътя и мога да кажа,че колата стои страхотно и се различава от другите.
nickgaidarov
09-09-2016, 20:38
...
Знаех,че я търкалят вече по скандинавията,но днес се убедих сам.Бяла с рекламни надписи 'Джулиа' през двете врати....както казах на един френд-Първо,че настръхнах като я видях в огледалото и изпреварвайки ме(езика ми опре в брадичката) и второ -всички коли по магистралата "изчезнаха",само тя остана :devil:
http://www.clubalfa.it/15987-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-sportwagon.html
Дали ще имаме най бързо комби на зеления ад..
И аз се изкефих като видях, но е фотошоп. Като се загледа човек си личи.
Ебахти карането честно - без да разбирам грам, но това каране бих го определил така: "давай газ до дупка и гледай горе-долу да нацелваш пътя" :D
Ако си беше свалил часовника щеше да падне времето му с още една секунда.
alfa racer GTA
20-09-2016, 18:52
Ха-ха-а-а-а: Идват новите версии на Джулия с новите двигатели- Giulia Veloce с 2.0 литра турбо бензин 280 коня, 2.0 литра бензин Giulia Super с 200 коня и 2.2 литра дизел с 210 коня и 2.9 битурбо бензин 510 коня Competition Red Giulia Quadrifoglio: http://topgear.bg/?go=article&p=deta...llPos=0&_t=679 (http://topgear.bg/?go=article&p=detail&tg_articleId=11434&num=0&scrollPos=0&_t=679)
alfa_romeo_forever
21-09-2016, 09:40
Този бензинов агрегат с 280 понита ми хареса ! :jason2:
alfa racer GTA
21-09-2016, 11:51
Лошото е че в Уикипедията го пишат за Америката.
Хубавото е че в Уикито се е "появил" още един двулитров бензинов двигател 350 кончета ...
Ама няма технически данни и има вероятност и той да е само за Хамериката ...
2.0 литра сигурно битурбо = 350 КОНЧЕТА-А-А-А-А...
А, дано!
280 ще бъде представен в Париж за Европа и засега с Q4
Еми... почвам да пълня една касичка за бензинова джулия :D
nickgaidarov
25-09-2016, 16:06
...
alfa_romeo_forever
27-09-2016, 16:01
Една новина от последната минута - взето е окончателно решение новата Джулия да си остане завинаги само седан. Думите на Маркионе са били горе-долу следните: "Който иска врата към багажника, да си купи Стелвио!".
:censored:
С това мислене трудно ще ги стигнем немците, ама карай. Доста тъпо изказване от негова страна, след като му е пределно ясно колко спорт вагона има продадени от 159. :mf_Flush:
DerMeister
27-09-2016, 16:47
Една новина от последната минута - взето е окончателно решение новата Джулия да си остане завинаги само седан. Думите на Маркионе са били горе-долу следните: "Който иска врата към багажника, да си купи Стелвио!".
Все пак е редно да споменеш, че някой си в alfaowner е написал следното изречение:
P.s. As I have understood yesterday, the Giulia will never have a station wagon version coming out – the current Giulia is what we get in that class, and if you want anything larger, the Stelvio is thought to be filling out that segment. Clearly Marchionne is going for the global market, offering only sedans and SUV’s, and the “traditional” station wagon is a car almost uniquely sold in Europe only.
Какво е решено, кой го е решил и какво ще стане е просто въпрос на интерпретация на думите на потребителя...
nickgaidarov
27-09-2016, 17:07
...
DerMeister
27-09-2016, 17:10
Това в АО не съм го чел, така че ни най-малко не се чувствам длъжен да спомена нещо, което не съм чел.
Може ли източник на информацията тогава, че ми стана интересно кога и какво е казал Маркионе?
nickgaidarov
27-09-2016, 17:59
...
Може ли източник на информацията тогава, че ми стана интересно кога и какво е казал Маркионе?
Заповядай :smoke:
Все пак е редно да споменеш, че някой си в alfaowner е написал следното изречение:
P.s. As I have understood yesterday, the Giulia will never have a station wagon version coming out – the current Giulia is what we get in that class, and if you want anything larger, the Stelvio is thought to be filling out that segment. Clearly Marchionne is going for the global market, offering only sedans and SUV’s, and the “traditional” station wagon is a car almost uniquely sold in Europe only.
Какво е решено, кой го е решил и какво ще стане е просто въпрос на интерпретация на думите на потребителя...
nickgaidarov
27-09-2016, 23:36
...
Пак се е правел на интересен гайдарчо, че и после си трие мненията... аххаха
почнаха я :):)
http://www.rvcorse.nl/giulia-2-2-jtdm/
Що се подигравате с Гайдата ве, той е първи приятел с един вътрешен човек в FCA, който е "негов сигурен източник", много гъст с Маркионе, пият си кафето даже и с Граф Монтедземоло и всички новини Гайдата ги получава топли, топли за броени минути :)
Трябва да сте му благодарани - заради него в нашия форум първи по цялата планета разбираме какво си шушукат в борда на FCA :)
nickgaidarov
03-10-2016, 00:38
...
Има много истина в горното, макар и не докрай...
Само че, след като вместо да са благодарни, че безплатно им давам актуална информация от извора, предпочитат да "остроумничат", за мен най-естественото е да си изтрия постовете и да ги оставя с пръст в уста да тънат в невежеството си...:gayfight:
Брато, стига моля ти се... вече даже не дразниш никого, само стаа смешно :)
P.S. Ако не си хванАл иронията - и аз остроумничех ;)
nickgaidarov
03-10-2016, 12:48
...
Схванах я, разбира се. В края на краищата, както и друг път съм отбелязвал, интелектът куца и при теб...:prescription:
В интерес на истината съжалявам, че точно аз пуснах тази тема, а и предишната за Джулия, и направих немалко тези теми да са едни от най - четените във форума...
Все пак за свое оправдание ще отбележа, че не очаквах чак пък такива хора да коментират тук.
Не че мнението ти за моя интелект или за интелекта на когото и да било друг от форума има някаква тежест след всичките празни приказки и абсурдното ти поведение, ама искам да ми отговориш в конкретната дискусия аз коментирал ли съм интелекта ти или други твои качества, особено с негативна конотация, че ти си позволяваш да кометираш моя интелект с такава? :)
Има много истина в горното, макар и не докрай...:bravo:
Само че, след като вместо да са благодарни, че безплатно им давам актуална информация от извора, предпочитат да "остроумничат", за мен най-естественото е да си изтрия постовете и да ги оставя с пръст в уста да тънат в невежеството си...:gayfight:
На всички им е ясно, че имаше бан за няколко дни и са ти изтрити всички постове(лайHа), без изричното ти съгласие!
:clown:
Много си ограничен и комплексиран :flirt:
nickgaidarov
03-10-2016, 15:32
...
nickgaidarov
03-10-2016, 16:41
...
Ти сам си си отговорил, така че не виждам смисъл да ти отговарям и аз. А най-кофтито е, че заради такива като вас и доста стойностни колеги остават без информация, но такъв е животът...
Ъхъ, ок.
На всички им е ясно, че имаше бан за няколко дни и са ти изтрити всички постове(лайHа), без изричното ти съгласие!
:clown:
Много си ограничен и комплексиран :flirt:
Той винаги си трие мненията. Не го бананят.
-----------
Пай сеее ...
nickgaidarov
03-10-2016, 21:31
...
alfa_romeo_forever
05-10-2016, 12:19
https://www.youtube.com/watch?v=7ncuR4mXtBU
Нещо интересно
joretoit
07-10-2016, 22:02
https://www.youtube.com/watch?v=7ncuR4mXtBU
Нещо интересно
Супер си е алфата.. изглежда като един много готин спортен седан, абе луксозен автомобил като цяло.
почнаха я :):)
http://www.rvcorse.nl/giulia-2-2-jtdm/
Интересно ми е от Алфа Ромео дали ще предложат ъпгрейт и ако да, с какви стойности ще е?
alfa racer GTA
13-10-2016, 13:47
Какво ще кажете за : http://topgear.bg/?go=article&p=detail&tg_articleId=11558&num=0&scrollPos=0&_t=607 (http://topgear.bg/?go=article&p=detail&tg_articleId=11558&num=0&scrollPos=0&_t=607)
:spiteful:
dansguardian
13-10-2016, 14:04
Какво ще кажете за : http://topgear.bg/?go=article&p=detail&tg_articleId=11558&num=0&scrollPos=0&_t=607 (http://topgear.bg/?go=article&p=detail&tg_articleId=11558&num=0&scrollPos=0&_t=607)
:spiteful:
Какво друго да кажем, освен че авторът на карикатурите владее софтуера за графична обработка до съвършенство. :)
alfa_romeo_forever
13-10-2016, 14:36
Ще кажа само, че Босът на Алфа Ромео прави голяма грешка като няма да пусне "спорт вагон" на Giulia ;)
:heavy_cry:
Ще кажа само, че Босът на Алфа Ромео прави голяма грешка като няма да пусне "спорт вагон" на Giulia ;)
:heavy_cry:
Факт!
alfa racer GTA
24-10-2016, 12:35
Alfa Romeo Giulia спечели награда за дизайн
Италианският седан е победител в конкурса EuroCarBody 2016:
http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/28608-alfa-romeo-giulia-specheli-nagrada-za-dizain/
Митко145
24-10-2016, 18:30
В събота, като отида да си взема 159та, най-после ще я подкарам!
http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/28645-alfa-romeo-giulia-stava-kombi/
Хич им нямам вяра на тези, но би било хубаво, ако Маркионе се е светнал най-после, че не може да гони продажби без комби.
Колеги, италиянец да си ... в момента Giulia Super 2.0 Gasoline със 17-ки и боя върви 41 000 EURO, което е една много добра цена за техните заплати, така че ще очакваме доста Джулии след 5 години :whistle:
по 34 000 евро ги гледам в немското мобиле бензиновите...
Почвайте да пълните касичките, след 5 години ще ги има по 20 хил лева.
Митко145
30-10-2016, 18:51
Вчера покарах базовата версия с 136к.с., бях приятно изненадан от пъргавината и комфорта на колата!
Но още на стотният метър открих един според мен технически проблем (дано да е само в тази кола).При задържане на скоростният лост на която и да е предавка с ръка се чува едно неприятно жужене!Иначе е супер:big_love:
alfa_romeo_forever
30-10-2016, 23:40
https://www.youtube.com/watch?v=dIt7Jr2B0bI 0-300 :)
По мое скромно мнение ръчка не бих си взел ....
Видях,седнах не можах да карам но все пак имам мнение : 159 ми харесва повече на дизайн.
Видях,седнах не можах да карам но все пак имам мнение : 159 ми харесва повече на дизайн.
Отвътре със сигурност е по-готина от 159, а отвън ми харесва все повече. Дано и при нея да не трябва да се демонтира половината карантия по мотора за да може да се кара като мине 200 000 км ;-)
alfa racer GTA
14-11-2016, 12:33
Няма да трябва разбира се - ако си купиш бензин.
Дизела отговаря на Евро 6 стандарт.Доколкото съм разбрал, дори дизела на евро 5 не могат да правят.Софтуера бил копиран на няколко места или нещо такова и премахване на ЕГР клапан било проблем.
За ДПФ не съм сигурен, но производителите явно се презастраховат.Има немалка вероятност, ако някой иска дизел евро 5 или 6 вместо да премахва(затапва) ЕГР да си купи нов колектор и да чисти ЕГР клапан.
То общо взето Джулията поне има избор от бензинови двигатели - 180, 200 коня, 280 коня ... да се надяваме и повече от 280 коня ...
Само резервоара доколко разбрах бил малък = 44 литра.За дизелите ще е добре, но за бензините ...На всеки 500км зареждане ...
=======================================
Каквото и да си плещим бензина 510-те коня си струват, а сигурно и 280-те...
Господин всезнайко, резервоара на бензиновите е 58, а на дизеловите 52.
alfa_romeo_forever
25-11-2016, 09:21
http://www.cars-power.com/tuning/pogea-racing-boost-alfa-romeo-giulia-qv-to-577-hp/
Хайде .. Мапнаха Я веече :strong::drive::dance:
dansguardian
25-11-2016, 11:18
http://www.cars-power.com/tuning/pogea-racing-boost-alfa-romeo-giulia-qv-to-577-hp/
Хайде .. Мапнаха Я веече :strong::drive::dance:
И гаранцията и падна :).
alfa_romeo_forever
25-11-2016, 19:09
И гаранцията и падна :).
Eм не вярвам тога да не се знае от човека , или пък да го притеснява. ;)
DiStefano
26-11-2016, 08:44
Ебати ! На всички около нас са им актуализирани сайтовете и конфигуратори има .. само нашия БГ стои с някакво пролетно "почистване" ... пропаднала работа !!:angry:
Първото заминало qv ... :small_cry:
DiStefano
26-11-2016, 11:25
Не е първата ... имаше преди 2-3 месеца една изтаванена черна на една автобусна спирка ... някъде имаше и снимки тука или във фейса.
И тази
http://static.autoblog.nl/images/wp2016/blauw-giulia-crash.jpg
alfa_romeo_forever
26-11-2016, 18:38
Аман от рейсъри ... :angry:
Аман от рейсъри ... :angry:
Рейсъри + задно задвижване = снимките по горе !
п.п.
Не искам сега да пишете: ама то задкормилното, ама то колата няма вина и дрън дрън !
Достатъчно виждам като завали дъжд и сняг, канавките как се пълнят основно с коли на задно предаване.
Не искаш, защото това е истината.
Съвременните системи са достатъчно сигурни, за да не карат една колата в канавката, била тя с предно или задно.
Ама задкормилното устройство като си е повярвал и като мине в по-арен режим на кааране = снимките, които виждаш.
Толкова много модели... не помня от кога марката е имала :thumbup: :cheers:
https://s21.postimg.org/6u7oakm6f/alfarangemodels.jpg
https://youtu.be/DxI71AvDG6U
Ето каква ценичка получих на и-мейл при запитване на американски дилър за Джулия.
alfa racer GTA
15-12-2016, 21:56
Alfa Romeo Giulia излиза като комби в Женева
http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/29091-alfa-romeo-giulia-izliza-kato-kombi-v-jeneva/ (http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/29091-alfa-romeo-giulia-izliza-kato-kombi-v-jeneva/)
Хм... е нали уж нямаше да има комби и Маркионе беше казал, че който иска комби, да с купи Стелвио. Аутомедия май пак пишат глупости. Ще видим.
Хм... е нали уж нямаше да има комби и Маркионе беше казал, че който иска комби, да с купи Стелвио. Аутомедия май пак пишат глупости. Ще видим.
При положение, че тая Алфа ще се продава основно в Европа, то няма как да няма комби, ако иска да оцелее.
Аз съм на същото мнение, затова много се изненадах, когато се говореше че ще остане само седан.
alfa racer GTA
17-12-2016, 15:59
Идва, идва-а-а-а : Идва Alfa Romeo Giulia с 350 коня http://topgear.bg/?go=article&p=detail&tg_articleId=11850
Голям скептицизъм имаше тук и да Джулията, и за комбито и за 510-те коня двигател, а сега се задава четири цилиндров с 350 коня ...
Супер, но ме дразни защо всичко става толкова бавно?
Разкриха я преди почти година и досега има ревюта само на QV-то и умрелия дизел...
Всички говорят за малкия бензин, но никой не го е виждал :D
Даже не съм сигурен дали човек може да си я купи свободно в момента?
https://www.youtube.com/watch?v=ifmbLgK1XvQ
vencialfa
17-12-2016, 17:28
В Рим видях поне няколко в движение, вече си я карат хората.
Митко145
17-12-2016, 18:39
Супер, но ме дразни защо всичко става толкова бавно?
Разкриха я преди почти година и досега има ревюта само на QV-то и умрелия дизел...
Всички говорят за малкия бензин, но никой не го е виждал :D
Даже не съм сигурен дали човек може да си я купи свободно в момента?
https://www.youtube.com/watch?v=ifmbLgK1XvQ
Тук я има!https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/auto/gebrauchtwagenboerse?CAR_MODEL%2FMODEL=2067&CAR_MODEL%2FMAKE=1000&orgId=19401362
Аз пък бях в Милано на скоро и жулия не видях по пътя.. Само жулиети и мито.. тук таме някоя 59ка и много 47ци.. иначе в музея и шоурума в арезе имаше 5-6 джулий и едно QV
vencialfa
18-12-2016, 11:17
Ето две от Рим
alfa_romeo_forever
04-01-2017, 20:52
http://www.automobile-catalog.com/performance/2016/2398415/alfa_romeo_giulia_quadrifoglio_automatic.html
нещо доста инт .. ма след 250 нещо умирачка :gayfight:
http://www.automobile-catalog.com/performance/2016/2398415/alfa_romeo_giulia_quadrifoglio_automatic.html
Куц кон... на доускорение от 250 до 300 всяка кола от F1 ще я пръсне. Че даже и тия от Льо Ман ;)
DiStefano
05-01-2017, 20:26
А замисляли ли сте се, че колкото и да е "потентна" колата чисто и просто инженерчетата от 250 нагоре може да са я направили саката .. умишлено?! ... Доста расови немски машини са по същия начин, а някои даже ограничени до 250 км/ч.
Естествено за такива "болки" си има и лекове ...
alfa_romeo_forever
05-01-2017, 21:10
не ме разбирайте погрешно , че се подигравам или т.н просто намерих нещо инт , и реших да го споделя тук :)
направо толкова е бавна и гадна, че сигурно никой няма да си я купи... :smackbum:
сега сериозно...... возиха ме преди месец някъде, беше автоматика ZF ... на кратко ... носете си тоалента хартия.... имал съм късмета да карам и да ме возят в доста бързи коли... това е просто чудовище... а звууукааа ....ауууууу нз ....скоро ще я карам да видим кво ще излезе. обещавам да пусна клип в youtube... канала ми е Mish View
www.youtube.com/channel/UCTgp5rbyZNohjVevjBa34fQ
alfa_romeo_forever
10-01-2017, 15:11
направо толкова е бавна и гадна, че сигурно никой няма да си я купи... :smackbum:
сега сериозно...... возиха ме преди месец някъде, беше автоматика ZF ... на кратко ... носете си тоалента хартия.... имал съм късмета да карам и да ме возят в доста бързи коли... това е просто чудовище... а звууукааа ....ауууууу нз ....скоро ще я карам да видим кво ще излезе. обещавам да пусна клип в youtube... канала ми е Mish View
www.youtube.com/channel/UCTgp5rbyZNohjVevjBa34fQ
Направо LIVE във Фейсбук групата го искам :)
Направо LIVE във Фейсбук групата го искам :)
дай групата, аз не я знам :) ...аз принципно правя клипове ,кратки без приказки и т.н. , само че мисля с алфуна да е нещо по дълго.
alfa_romeo_forever
11-01-2017, 10:01
дай групата, аз не я знам :) ...аз принципно правя клипове ,кратки без приказки и т.н. , само че мисля с алфуна да е нещо по дълго.
https://www.facebook.com/groups/113268103098/
ако може да снимаш някакво ускорение , примерно 0-200 .. направо ще си върха :priest:
ако може да снимаш някакво ускорение , примерно 0-200 .. направо ще си върха :priest:
То на тая кола за 0-200 няма да имаш време да пуснеш фотоапарата ;)
Не знам как решихте, че след 250км/ч. е бавна, явно вие карата някакви по-бързи коли. :tooth:
https://www.youtube.com/watch?v=gQnZWQw2Nxc
alfa_romeo_forever
11-01-2017, 15:18
То на тая кола за 0-200 няма да имаш време да пуснеш фотоапарата ;)
мисля че за 12-13 сек се ще го пусна ;)
http://chryslermedia.iconicweb.com/mediasite/specs/2017_AR_Giulia_Lineup_SPkdipcivmg6jhgogtmsf6pe3sa5 .pdf
http://chryslermedia.iconicweb.com/mediasite/specs/2017_AR_Giulia_Lineup_SPkdipcivmg6jhgogtmsf6pe3sa5 .pdf
мноооого готина инфо. колега :)
:punk:
thecleaner
14-01-2017, 17:18
В новия епизод на The Grand Tour http://energy-torrent.com/details.php?id=40354 има страхотна презентация на QV то. Аз лично много се смях :)
Янките определено се кефят на Жужка! Видеото си заслужава гледането! ;)
https://www.youtube.com/watch?v=Vpc0FBxh-hc
ivopifeca
29-01-2017, 17:53
Янките определено се кефят на Жужка! Видеото си заслужава гледането! ;)
https://www.youtube.com/watch?v=Vpc0FBxh-hcЯрките никога не са разбирали от Алфи за да се кефят...
alfa racer GTA
29-01-2017, 21:10
Alfa Romeo Giulia получи награда в Best Car 2017
http://topgear.bg/?go=article&p=detail&tg_articleId=12007
alfa racer GTA
02-02-2017, 10:56
Alfa Romeo Giulia Sprint - ще има Giulia купе под името "Sprint" : https://www.ams.bg/content/alfa-romeo-giulia-shte-predstavi-kupeto-sprint-prez-mart-022468
Има две. И двете са 2.2 JTDM 180HP
Видях една базова дизелова днес на живо на паркинга на Шипхол.
Красива е много и размера е перфектен. Очаквах да е по-голяма.
По-малка е от 159 и по-голяма от 156.
Цвета е супер (тъмносин).
Джантите бяхa ОТВРАТ. http://store.picbg.net/pubpic/56/A6/41ba17516bdd56a6.jpg
lordliness
03-02-2017, 21:02
http://www.autobild-bulgaria.com/alfa-giulia-за-румънските-ченгета/
много познат звук се чува в този клип,вижте на 2.30 мин.
https://www.youtube.com/watch?v=_-LzIFJ9pQs:shock:
http://www.autoguide.com/auto-news/2017/02/alfa-romeo-giulia-takes-center-stage-in-2017-super-bowl-ads.html?utm_medium=email&utm_campaign=AlfaOwner.com_breaking&utm_source=AlfaOwner.com20170206
Рекламите са страашни!
https://www.youtube.com/watch?v=WGAU7aFMFwQ
Приятно гледане! :)
Беше много приятно гледане ! :)
Scrapera
08-02-2017, 23:35
Здравейте, скъпи американчета. Сега ще ви покажем от къде се налива бензин.
:pancake:
https://www.youtube.com/watch?v=N4pgv8wrjNw
alfa_romeo_forever
09-02-2017, 09:21
Тая кола .... е НЕЩО СТРАШНО .........
Само се моля и на Giulia цените да се движат като на 156 и 159. :D
След 5-6 години ще можем да си вземем за по 20 хил лева.
Само се моля и на Giulia цените да се движат като на 156 и 159. :D
След 5-6 години ще можем да си вземем за по 20 хил лева.
Не се надявай много, че ще се обезценява със същото темпо, с което го правеха досегашните модели ;)
Нищо не се знае.
Може пак да са оставили някой дразнещ вариатор или тропащо окачване, които да подбиват цената. :D
А и имидж на цяла марка не се променя лесно.
БМВ изкарват само боклуци след Е39 но продължават да държат висока цена и да ги търсят много.
Нагласата е явна още от сега сред автожурналистите. Нали гледахте Кларксон.
Изсмукват си някакви неща от пръстите, само защото е алфа.
"Копчетата не щракат качествено, трудно се влиза през вратата, мотора се клати като затвориш вратата" и прочее безсмислици.
Според и тези мен ще поевтинеят както всички останали алфи, без разните лимитед едишъни.
alfa racer GTA
09-02-2017, 21:16
Ще поевтинеят базовите модели.
Дизелите 150 и 180 коня и донякъде 210 коня.
Бензините 280 и 510 коня не очаквай кой знае какво поевтиняване.
280 коня е с 2.0 литра двигател и не гори много бензин, дори бих казал е доста поносим и радващ разхода.А 510 коня който си я купи няма да е продава евтино.То на тази кола само данъкът за първите 5 години е по 1500 лева на година.
Ако погледнеш модела 159 - и сега има евтини бензини, ама под 7 бона няма свестна. Дизелът 1.9 двигателя се движи от 7500 лв нагоре, а 2.4 дизела под 8500 не виждам нищо свястно.
Виж GTV-тата 3.2 двигател колко е най-евтината в момента.Виж и 4C която уж не е лимитиран модел колко струва най-евтината- аз под 48 000€ не успях да намеря в интернет ...
За мен изводът е че поевтиняват екземплярите на моделите с базов двигател които са за ежедневно ползване, а автомобилите с двигатели на върха на модела поевтиняват не повече от 60% след което се задържат цените и в един момент може да се окаже, че отново "плъзват" нагоре ...
При 80 000€ за 510 коня битурбо бензин 40 000€ е 50%, а дори и да падне цената на 25% от първоначалната цена - 20 000 евро не е малко за автомобил втора употреба.
Дизелите при цена от около 40 000€ може и да паднат в зависимост от екстрите и двигателя на 15 000 -20 000 лева, та дори и на по-малко, ама не е битурбо бензин 2.9 литра 510 коня ...
O, да, прав си напълно.
Аз не съм се изразил достатъчно ясно.
Топ модела не го искам, не ми и трябва.
Няма къде в България да се карат 500 коня и 20ки джанти.
Обаче едно "базово" двулитрово бензинче ще отнеса веднага щом паднат под 20к лева. :)
Малко снимки от днес колата е мн красива на живо ;) по думите на дилъра първата продадена в Бг, честито на собственика!
Чисто нови джанти... с половин кило баланс...
Машинката е много, много красива на живо 2,2 дизел 210кс 8 степенен автомат 4х4 98хил.лв.
Всичко много добре, изключвайки цената.
thecleaner
16-02-2017, 17:11
Всичко много добре, изключвайки цената.
Извади аналогично БМВ да видим колко струва, много ми е интересно и ще разберем добра ли е цената или не.
lordliness
16-02-2017, 17:49
Аз ги имах някъде цените, базовия 2,2 JTDM 150кс беше 71 000 и се стига до цена от 155 000 при бензина. Шест цилиндров турбодвигател
dansguardian
16-02-2017, 20:06
Извади аналогично БМВ да видим колко струва, много ми е интересно и ще разберем добра ли е цената или не.
Е няма как да не ти задоволиме интереса:
https://www.bmw.bg/bg/ssl/configurator.html#/8D31/FLCL3,S024B,S04LV,S07AC,S07LD,S0ZAS,S0ZCP,S0205,S0 8R9,S02PA,S0216,S08KA,S0230,S0575,S0258,S02VB,S085 1,S0534,S0423,S0521,S01CA,S06NH,S05DC,S05DA,S0698, S0879,S0548,S0428,S07NH,S0302,S06AE,S0465,S06AC,S0 4AE,S0493,S0544,S0563,S0481,S0255,S05AG,S0431,S043 0,S06WA,S05AL,S05DL,S05AS,S03AG,S0508,S05AC,S05A2, S05A1,S0502/summary/
:)
DiStefano
16-02-2017, 20:37
Е няма как да не ти задоволиме интереса:
https://www.bmw.bg/bg/ssl/configurator.html#/8D31/FLCL3,S024B,S04LV,S07AC,S07LD,S0ZAS,S0ZCP,S0205,S0 8R9,S02PA,S0216,S08KA,S0230,S0575,S0258,S02VB,S085 1,S0534,S0423,S0521,S01CA,S06NH,S05DC,S05DA,S0698, S0879,S0548,S0428,S07NH,S0302,S06AE,S0465,S06AC,S0 4AE,S0493,S0544,S0563,S0481,S0255,S05AG,S0431,S043 0,S06WA,S05AL,S05DL,S05AS,S03AG,S0508,S05AC,S05A2, S05A1,S0502/summary/
:)
Това BMW не е xDrive за да го правиш аналог. А за базовото ниво на оборудване в BMW нема смисъл изобщо да говорим. Като му понасложиш това-онова и 100-ка го задминава .. в левчета.
dansguardian
16-02-2017, 21:12
Това BMW не е xDrive за да го правиш аналог. А за базовото ниво на оборудване в BMW нема смисъл изобщо да говорим. Като му понасложиш това-онова и 100-ка го задминава .. в левчета.
А защо не съпоставиш екстрите, които съм конфигурирал за 98000 лв. с тези на Джулия-та за 98000 лв.? Просто Алфата ги няма половината. Факт. :)
DiStefano
16-02-2017, 21:29
А защо не съпоставиш екстрите, които съм конфигурирал за 98000 лв. с тези на Джулия-та за 98000 лв.? Просто Алфата ги няма половината. Факт. :)
За съжаление българския дилър така и не намери начин да си оправи сайта и конфигуратора, но ползвай немския alfaromeo.de и сложи аналогичните пакети. После пак ще коментираме.
Поздрави
п.п. и пак повтарям .. не е xDrive .. направи конфигурация с xDrive
Чисто нови джанти... с половин кило баланс...
Баланса най-често е не заради джанти, а заради гуми.
dansguardian
16-02-2017, 21:50
Няма какво да конфигурирам на немския сайт на Алфа. Аз изпратих конфигурация на БМВ, а тая Алфа за 98 000 лв. изобщо не е ясно с какви екстри е, известно е само, че е Q4 и това, което се вижда на снимките.
Jivko7777
17-02-2017, 01:52
Хора много Ви моля не спорите, цената е безобразна !!!
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=157723&d=1487289096
Колата е уникална какви БМВ-та са ви патили направо ви се чудя на акъла .. Алфа Ромео форум пълен смях
Колега остави хората да си мислят че БМВ-то и мерцедеса са много по-добри от алфите те просто си имат неосъществени мечти.
thecleaner
17-02-2017, 08:26
Значи БМВ то по-горе ако му се добави 4x4 ще стане по-скъпо от Алфата, Мерцедеса базовия 4 матик е 83000 лв. да стане екстров ще му трябва и на него една 20 ка, и той ще подмине Алфата. Така, че колко па да е скъпа, като се оказа че е по-евтина, това чисто прагматично, освен това може да е пристрастно но е и доста по-красива ;)
dansguardian
17-02-2017, 09:49
TheCleaner, можеш ли да споделиш какво е нивото на оборудване на Джулията, че нещо съпоставките, които се правят не са много обективни. След като станат ясни параметрите на 98 000 - левовата Джулия, чак тогава може да се сравнява с Мерцедеси, БеЕмВе-та и прочие.
Разбрахме, цената е една, екстрите са едни и същи, просто едното е ръбест кенеф а другото искуство на колела. Сега мир :drunk:
TheCleaner, можеш ли да споделиш какво е нивото на оборудване на Джулията, че нещо съпоставките, които се правят не са много обективни. След като станат ясни параметрите на 98 000 - левовата Джулия, чак тогава може да се сравнява с Мерцедеси, БеЕмВе-та и прочие.
Колата е VELOCE, има го на снимката и ако наистина си фен, щеше да знаеш за какво иде реч. Потърси в Гугъл и ще разбереш....
Това оборудване е най-високото, като се изключи QV
dansguardian
17-02-2017, 11:50
Колега, знам че е Велоче, не ме пращай към Гугъл, а пиши какви са екстрите, интериор, екстериор и прочие. Ти как си представяш един потенциален купувач, след като не може на сайта на Алфа Ромео (Бугаристанския) да си направи примерна конфигурация (както е на сайта на БМВ) да тръгне да търси в Гугъл? Това е и една от причините марката да не е популярна, информацията за моделите е повече от оскъдна и едва ли всеки гледа разните му там ТВ предавания за коли и клипчета в Ютюб. Просто е несериозно :).
E българския клон са некадърници.
В английския, италианския и холандския сайт примерно има работещи конфигуратори и цени.
В другите им сайтове не съм влизал.
DiStefano
17-02-2017, 14:57
E българския клон са некадърници.
В английския, италианския и холандския сайт примерно има работещи конфигуратори и цени.
В другите им сайтове не съм влизал.
Във всички сайтове с изключение на БГ имат конфигуратор. Тук при нас е пропаднала работа ..
И алфа не са глупави, за да пуснат джуилията на цената на бентли.
А4, 3 series, C-class и Giulia са със супер близки цени, така са се "разбрали" производителите ;)
В различни конфигурации, различен модел е най-евтиния, но разликите са минимални.
Аз па днес ходих до АИ да я видя колата на живо и да разпитам за цени и условия. Е познайте :) Нито я видях (посланника бил там и беше заградено с паравани:) ), нито можаха да ми кажат конкретни цени (казаха ми грубо 80к-100к), нито имат ценова листа, която да ми покажат! Нищо! Дадоха ми тел.номер да се обадя да си запиша час за демонстрация! Евалата! Така се продава!
vesko_iotov
17-02-2017, 16:43
тук може би има отговор на цената http://www.youtube.com/watch?v=AHIytYD67PY
alfa racer GTA
17-02-2017, 17:47
Аз па днес ходих до АИ да я видя колата на живо и да разпитам за цени и условия. Е познайте :-) Нито я видях (посланника бил там и беше заградено с паравани:-) ), нито можаха да ми кажат конкретни цени (казаха ми грубо 80к-100к), нито имат ценова листа, която да ми покажат! Нищо! Дадоха ми тел.номер да се обадя да си запиша час за демонстрация! Евалата! Така се продава!
За съжаление е 1001% вярно.
От около 6 месеца влизам поне по веднъж на месец в българския сайт на алфа ромео(АИ може би) и се опитвам да видя цени -Е НЯМА такива.
Кликвам на Giulia и се отваря ценовата листа за Джулиета...
И така откакто е излязъл модела и се продава.
Дори някои да има меараци за Джулията от АИ правят всичко възможно да ги демотивират ...
Без значение имаш или нямаш пари като влизаш в продължение на 6 месеца и "няма никой" ти се убива желанието изобщо да влизаш в Български сайт...
corvette
17-02-2017, 19:22
днес и аз се запознах отблизо с тази красота, утре смятам да повторя по обстойно
dansguardian
17-02-2017, 20:09
В Камор Ауто и Балкан Стар от мениджмънта спускат "таргети" на дилърите всеки месец колко коли да продадат, в Ауто Италия сигурно разчитат на чудеса и езотерика?
thecleaner
17-02-2017, 23:09
В Камор Ауто и Балкан Стар от мениджмънта спускат "таргети" на дилърите всеки месец колко коли да продадат, в Ауто Италия сигурно разчитат на чудеса и езотерика?
Те в Балкан стар продават и Алфи ма незнаеш ли ;)
Като чета някои колеги са в голяма дилема какво да вземат, БМВ ли, Алфa ли, и им трябва конфигуратор да правят сравнение, да не се минат. Няма страшно след 20 г. няма да ви трябва конфигуратор да е купите. Които иска такава кола, да се различава от баналните БМВ та и Мерцедеси не го интересува нищо.
corvette
18-02-2017, 19:52
Ако имам възможност, я вземам на момента.Колата е просто невероятна.
Jivko7777
20-02-2017, 21:24
:new_Eyecrazy:
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=157783&d=1487618633
DiStefano
20-02-2017, 21:45
Снимката е стара. От миналата година .. и е колаж. Иначе е машшалааа
DiStefano
22-02-2017, 17:33
Айде честито
http://www.autobild-bulgaria.com/%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-alfa-giulia-%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D 0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80/
Почваме от 71к лв в БГ ... при цена на същата в Германия - около 50к лв.
Объркал си се нещо
http://store.picbg.net/pubpic/BE/66/b93ae036772cbe66.jpg
DiStefano
22-02-2017, 19:41
Не .. не съм се объркал .. Недей гледа цените в официалния им сайт. Поразгледай тези по дилърите .. "хендлерите" дето им викат. Най-малкото отвори немското мобиле или например :
http://www.fever-auto.de/liste-alfa-romeo-giulia-a__611.php
Alfa Pilot
22-02-2017, 22:56
Тоя който не ще да си вземе Джулията от Ауто Италия вече втора седмица, може да ми я преотстъпи ако не го кефи повече
alfa racer GTA
23-02-2017, 06:45
Ето ви цените на Аутоиталия за БГ :https://www.ams.bg/content/predstaviha-alfa-romeo-giulia-s-italianski-shik-v-sofiya-022676
Ша сЪ прИместЯ в друга Бела държава...
---------- Post added at 06:45 ---------- Previous post was at 06:41 ----------
92 бона за 2.2 дизела 210 коня и 2.0 бензина Veloce 280 коня ...
Нема да има евтини алфи скоро, поне не в България докато не направят 5 години...
Тея ще стимулират купувачите да си купуват от чужбина коли ...
Е, га ти идиотите отново ще имат по 8 продадени коли на година в най-добрата си година...
23-02-2017, 20:37
Може да е глупав въпроса ми, но кой задава цените за отделните държави? Нещо не разбирам как искат да си върнат пазарен дял?! При положение, че отсътват от пазара сериозно вече няколко години и сега пак набиват някакви измислени цени. Знаем, че хубаво евтино няма, ама не трябваше ли точно цената да е едно от най-привлекателните неща, ако искаш да привлечеш неутрален купувач. И без това репутацията на Алфа не е добра и как ще накараш човек с толкова пари да реши да си я вземе? Еми много ясно, че ще отиде да си вземе някоя немска кошница, ако се колебае между двете и цените са почти еднакви. Всички знаем, че немските коли не се чупят... То не, че България е кой знае какъв пазар за тях де..Явно на никой не му пука или са прекалено уверени, че ще се реализират в САЩ.
Интересно ми е в щатите как ги продават. Мож да тръгнат втората употреба от там първо.
dansguardian
24-02-2017, 07:46
В САЩ препоръчителната от производителя цена (MSRP) за базовия модел Джулия е 37 995 USD. И по при положение, че САЩ не са в Европейския съюз и се начислява мито!!!
corvette
24-02-2017, 08:56
Цената в САЩ , на каквато и де е марка автомобил, е доста по-ниска, спрямо Европа.
dansguardian
24-02-2017, 09:33
Бензина също :crybaby:
За щастие там си нямат ЛУКОЙЛ. :)
Цените на вносителя за Швеция (http://www.hedinbil.se/bilar/begagnade-bilar/?search&scroll=bilar&nyaochbeg=Nya-Begagnade&cartype=rvppdkyg&brand-id=3672&marke=Alfa%20Romeo&modell=Giulia&order=upris#bilsok)
10крони = 2,05лв
Митко145
28-02-2017, 18:16
Я вижте това:https://www.autoevolution.com/news/pogea-racing-tunes-the-2017-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-to-612-ps-and-750-nm-115535.html
alfa_romeo_forever
01-03-2017, 10:16
https://www.youtube.com/watch?v=HAuHEcvs7dU&t=3s
Първият драг с Джулията , добре е хареса ми ама мисля че трябваше да се замери с стоково М3 а не модифицирано ;)
---------- Post added at 10:16 ---------- Previous post was at 10:15 ----------
Я вижте това:https://www.autoevolution.com/news/pogea-racing-tunes-the-2017-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-to-612-ps-and-750-nm-115535.html
577 коня , 705 нютона , от 2.9 V6 ... е това е касапница .... :bounce8: :screwy: :bounce8: :screwy:
Колеги, днес Gulia Veloce Q4 Rosso на автовоз по маг.Тракия от Ст.Загора към Ямбол :wow:
Явно ще имаме щастливец некъде из вилаета, ай честито :respect:
Вчера ме подмина една Бургаска по маг.Тракия,и тя беше Gulia Veloce червена.:static:
Днес в София беше забелязана червена и то QV
Jivko7777
08-03-2017, 01:06
Кат София :kicking:
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=158014&d=1488927958
thecleaner
08-03-2017, 01:06
Днес в София беше забелязана червена и то QV
Във фейсо я има снимана в КАТ.
В неделя видях бяла по Цариградско, очевидно алфа вируса не е изчезнал
В неделя видях бяла по Цариградско, очевидно алфа вируса не е изчезнал
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170308/42909e560d2ad7e56094fa722868841d.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170308/2ddd68c12b11983a89dd17f7b7248a3e.jpg
Изпратено от моят HTC 10 с помощта на Tapatalk
И забележете, че QV-то не е купено от АИ :) Защо ли ? :)
Явно собствениците не са членове на клуба,не са се похвали ли,па ний да им честитим:rosso_spider: