View Full Version : още един бъдещ алфист !!!
здравейте колеги.значи досега карах италянка(типо) и сега съм решил да взимам 155-ца 1.7тс или 1.8тс(8v) .какво ще кажете вие за избора ми добър ли е ?и за 2.0 8v се замислям ама си мисля че разхода ще е много голям и тва ме спира.
Правилно си се ориентирал- 155 1.8 8в ,много екстри,отлично поведение на пътя,нормален разход (ако е поддържана),нормална за поддържане.
Отличен избор !
PEPI-2ALFA
17-03-2007, 08:00
Аз съм много доволен от мойта. След първоначалните ремонти заради газта( и докато се понаучат майсторите), не ми създава почти никакви проблеми.
BasicElement
21-03-2007, 21:17
Наистина не мисля, че има огромна разлика в разхода. Моята е 2.0 и за сега дава около 9-10 градско, все още не съм я пробвал на дълъг път. Едва ли при 1.8 разликата е повече от литър :calc:
Kostadin
22-03-2007, 07:46
Наистина не мисля, че има огромна разлика в разхода. Моята е 2.0 и за сега дава около 9-10 градско
колега издай тайната на успеха :shock:
BasicElement
22-03-2007, 19:59
колега издай тайната на успеха :shock:
Може би тайната се крие в една акция на КАТ от преди две седмици, когато за 2 дни ме спряха 3 пъти и ... принудително ми намалиха оборотите :lol:
Като към това се прибави и съединителят, който беше тотално сдал багажа, наистина не съм я юркал много.
хмм ми значи не е толкова голям разхода.при положение че типото ми харчи 9 бензин градско а като го ръчкам е стигало и до 13 :!:
Aми аз с 1.7 в добро състояние - извънградско ми дава 6.4 а на градско сега зимата 11 ( справка подписа ми). Като се има напредвид че всеки ден минавам 2 пъти по целият булевард Брюксел който си е доста дълъг и това каране си е чисто извънградско.
Та ти колега с 2.0 и такъв разход направо ме изумяваш.
п.с а и карам доста спокойно
BasicElement
23-03-2007, 18:45
Aми аз с 1.7 в добро състояние - извънградско ми дава 6.4 а на градско сега зимата 11 ( справка подписа ми). Като се има напредвид че всеки ден минавам 2 пъти по целият булевард Брюксел който си е доста дълъг и това каране си е чисто извънградско.
Явно ми се явяваш съсед по месторабота :) Аз също съм в този район и минавам по въпросния булевард поне по два пъти дневно..
Ами вижте, имам колата от 3 седмици и за сега наистина това е, което съм засякъл. Възможно е и датчикът за горивото да не отчита много точно и да съм се подвел в някой момент, но такива са ми изчисленията :gruebel:
Mind_Control
14-04-2007, 16:27
Явно ми се явяваш съсед по месторабота :) Аз също съм в този район и минавам по въпросния булевард поне по два пъти дневно..
Ами вижте, имам колата от 3 седмици и за сега наистина това е, което съм засякъл. Възможно е и датчикът за горивото да не отчита много точно и да съм се подвел в някой момент, но такива са ми изчисленията :gruebel:
Подвел си се... 1.6 боксер не може да даде разход 9 градско!!! да не говорим за 2.0
някой данему стане лошо защото градско гори 8л 155 20 16в до 2000об ипи около 70км
Mind_Control
16-04-2007, 00:10
някой данему стане лошо защото градско гори 8л 155 20 16в до 2000об ипи около 70км
на мен ми става в момента лошо!!!! ако е така продавам боксера и купувам такава
Да помогнем се пак на колегата - да нормално е 1,8 д агори 10 градксо и 2.0 малко нагоре кам 11 ка ...
Имах близо 2 години 1,8 ца и наистина дава при нормално каране 10 ка. Имам дори самнениа че сас 100 октана ще да смъкне ... но не успях д адоварша теста
на мен ми става в момента лошо!!!! ако е така продавам боксера и купувам такава
Колега и аЗ съм с 1.6 и повярвай ми 2.0 16 на Здравко е далеч по-икономична и от моята, а За вървенето няма да говорим :go:
virusalfa
16-04-2007, 09:28
Наистина не мисля, че има огромна разлика в разхода. Моята е 2.0 и за сега дава около 9-10 градско
колега издай тайната на успеха :shock:Дължи се най-вече на гарнитурата между педалите и облегалката на седалката :idea:
2,0л 8V - градско 10-12л с вкл. климатроник.На някои светофари има "малко' изръчкване :roll: . Но си подбирам марширута да не стоя по половин час на 1 светофар.
На извънградско даде 8/100 с ръчка до 160 , на магистрала 180.
Иначе на магистралата Шумен Варна ми дава 10-11 л / ама с 190-220 км/ Растоянието за 28 мин. :(
BasicElement
16-04-2007, 23:27
Съгласен с kris11 :wink:
Положението е кажи/речи същото и при мен.
Най-икономичният двигател колкото и да не ми се вярваше е 2.0TS 8V, а този, който го дават да гори най-много е 1.6. Това си го обяснявам с масата на купето. Между другото дали колко точно е масата на купето???
Най-икономичният двигател колкото и да не ми се вярваше е 2.0TS 8V, а този, който го дават да гори най-много е 1.6. Това си го обяснявам с масата на купето. Между другото дали колко точно е масата на купето??? колко тежи?
===========================
Кирилица ?
Вземай 2.0 8В :wink: :wink: Колата по каталог е 1250кг. :roll:
колеги засега ще почакам малко с покупката на алфата щото си взех друга,пак италианка де = Темпра 1.6 но въпреки това не съм се отказал.Живот и здраве по натам ще мисля за 155 може и 156 :twisted:
здравейте,
от известно вреве се оглеждам за 155-ца
ще се радвам да стана член на Вашия клуб...
Ся ровя из форума и "попивам" информация
Честно казано още съм в началото на пътя и не съм се спрял на конкретен мотор (каквото и да взема сега следващата ще е Q4 :))
Ще ми се все пак да е чистокръвна (бензинова) Алфа...
Ще съм благодарен за всякакви мнения..
Поздрави..