View Full Version : смяна на гумената муфа на компресора
Alexanderbb
16-03-2007, 19:42
Вчера сменях маслото на локомотива и като се заврях отдолу гледам гумената муфа която е пред компресора на климатика почти се разпаднала (бе чувам аз че трака ама кой да вземе да клечи по студеното). Та питам ако някой се е сблъсквал с такъв ремонт трябва ли да се сваля компресора, респективно да се точи фреона или не. А да и някой ако знае колко струва пущината ще ми е от полза
Kostadin
17-03-2007, 09:07
респективно да се точи фреона или не
фреона малко трудно ше го източиш колега :lol: :roll: все пак това не е антифриз :!:
има разни гимнастики да го събереш в един специален съд ама зависи къде ще попаднеш, обаче масово ако се налага премахването му от системата го изпускат в атмосверата :wink:
Alexanderbb
17-03-2007, 09:29
Питането беше не дали фреон 134 е течност която се събира в шише а дали трябва да се разкача компресора за да се стигне до муфата.
Пред компресора - имаш предвид между компресора и хидравличната помпа ли? Ако е тая гума и при мен е прокъсана (там където влизат четирите болта). Не съм я оправил - предстои ми, но мисля, че можеш да я свалиш без да източваш фреона - аз го открих при сваляне на помпата.
Ако не съм разбрал - сори; ако е това и го оправиш - сподели. Успех :)
P.S. А и сме с еднакви двигатели... дали не е характерен проблем за тях??
Alexanderbb
18-03-2007, 14:40
По-скоро е възрастов проблем. Смятам да пробвам от към хидравличната помпа. Тъкмо ще си сменя и маслото. А иначе изглежда така.
Същото :wink:
Е при мен е маалко по-добре, но натам е тръгнала - търсил ли си по магазините - къде, цени?...
Alexanderbb
18-03-2007, 19:20
Утре или във вторник ще разпитам и ще напиша какво са ми казали