View Full Version : Хлабина на клапани
vankata 155 gta
18-03-2007, 18:43
здравеите колеги.имам 155 1.8 тс'93 но нещо маи клапаните ми тракат.някои може ли да ми каже колко трябва да е хлабината им :цръбабъ:
Novachev
18-03-2007, 21:55
Всмукателен 0,40-0,45 мм на студено
Изпускателен 0,45-0,5 мм на студено
Това са препоръчителните стойности, дадени от производителя:
здравеите колеги.имам 155 1.8 тс'93 но нещо маи клапаните ми тракат.някои може ли да ми каже колко трябва да е хлабината им :цръбабъ:
А сигурен ли си, че тракането е от клапаните? :?
vankata 155 gta
19-03-2007, 19:26
:frown: ами не много,но на алфите им тракал клапан на инжектсията.обаче "маистор" ми каза че е от клапаните или повдигачите.мерси на Новачев и на З:)м...... помагаите хора
къф тоя клапан на инжекцията? :shock:
тоа мастор дето е казал кво тропа как го разбра - с поглед?
Да не би вариатор. Или да чуваш повдигачите :idea:
Да не би вариатор. Или да чуваш повдигачите :idea:
Именно :!: И аз си мисля, че е нещо такова :idea:
vankata 155 gta
20-03-2007, 20:24
:( ами даите ми някаква насока бре хора.от каде мога да си взема някои качествен вариатор а не някое менте,че ми писна от боклутси вече.някои сменял ли е вариатор да ме насочи как се сменя или трябва да ходя пак на някои "маистор"
От личен опит мога да ти каже, че повечето майстори като чуят тракане и почват да пеят песента за повдигачите. Обикновено това е сигурен знак, че човека не е помирисвал Алфа. Иначе за смяната на вариатора ще трябва да презацепваш ремъци, а в зависимост от това на колко километра ти е последната смяна може да се наложи да си сложиш направо нови, защото сервизите, които дават гаранция за зацепването сигурно ще искат да ти сложат нов. Абе смяната на вариатора си е скъпо удоволствие...поне на 145/6-ците...
ALFA CORSE
20-03-2007, 21:03
Абе хора човека е писал, че колата му е '93-та, което означава 8 клапанов TS.
Най-добре е да си премериш хлабините за да си сигурен.
Което специално за Емилио означава че 8 клапановите ТС не са с ремък ами с верига :)
Да са е.а в заспалия! :bash:'
Което специално за Емилио означава че 8 клапановите ТС не са с ремък ами с верига :)
..та по този повод - то може веригата да му трака на момчето ве :)
А, варианти много, но определено трябва да се види от разбиращ човек, че тук само на приказки може и да ги докараме до 1001 ;)
vankata 155 gta
11-04-2007, 17:58
ами я ме светнете за някои свестен сервиз или мзистор бре хора........ само на некви гаражи ментета попадам и се получават комични ситуатсии :баш:
От колко време я кара6 тая кола? по принцип мотора е доста 6умен, но мисля че проверкла на хлабината и обтегач на верига нема е зле да направи6.
Mисля че в ванто траде все о]е има кой да ти помогне за това не6о. не е кой знае ква философия и е профилактично мероприятие...
+ тургаш ли му на звяра правилното масло- селения 20К :?: