Log in

View Full Version : Откачено кабелче

teodor80
17-09-2014, 13:32
Здравейте,
имам нужда от помощ.Може ли някой да ми направи снимка на стартера на 166 136коня както е закачен.Имам едно откачено кабелче на моята кола и не го знам от къде.Стартера спря да върти.Може да има връзка.Кабелчето върви във една гофра със дебелия кабел който отива на стартера а другият му край е горе в дясно на купето хванат в една кутийка.Та това тънкото кабелче е червено на цвят и накрая е с хълка около която има гумен предпазител наподобяващ тези като на свещите на моторите една такава гумичка като лула.
Благодаря!!!

ecotronic
17-09-2014, 14:00
Здравейте,
имам нужда от помощ.Може ли някой да ми направи снимка на стартера на 166 136коня както е закачен.Имам едно откачено кабелче на моята кола и не го знам от къде.Стартера спря да върти.Може да има връзка.Кабелчето върви във една гофра със дебелия кабел който отива на стартера а другият му край е горе в дясно на купето хванат в една кутийка.Та това тънкото кабелче е червено на цвят и накрая е с хълка около която има гумен предпазител наподобяващ тези като на свещите на моторите една такава гумичка като лула.
Благодаря!!!

1 - Откачи минусовата клема на акумулатора преди да пипаш по стартера.

2 - Свържи откаченото кабелче към клемата, посочена на снимката:

http://snimki.be/store/1/921410951508.jpg

teodor80
17-09-2014, 14:02
Там има закачено едно кафяво кабелче.Но освен да трябва да са два.Ок.Отивам да закача и другото.Даже ще кача и снимка.

ecotronic
17-09-2014, 14:12
Цветът на кабелчето би трябвало да е основен червен с черна ивица.

teodor80
17-09-2014, 14:13
Червеното с черния накрайник

ecotronic
17-09-2014, 14:16
Този кафевия кабел ми изглежда, като да е слаган допълнително.

teodor80
17-09-2014, 14:59
Няма ли някой с такава алфа и да каже от къде е този червения кабел?

ecotronic
17-09-2014, 15:20
Като поставиш ключа в положение стартер, чуваш ли да цъка релето за стартера? То се намира под пластмасовия капак между чистачките. Ако цъка пък стартерът не върти, провери предпазителя (30 - амперов) до релето. Провери изобщо там за окислени връзки. Проблемът може да не е в разкачен кабел.

teodor80
17-09-2014, 20:06
Като поставиш ключа в положение стартер, чуваш ли да цъка релето за стартера? То се намира под пластмасовия капак между чистачките. Ако цъка пък стартерът не върти, провери предпазителя (30 - амперов) до релето. Провери изобщо там за окислени връзки. Проблемът може да не е в разкачен кабел.

Ok утре ще проверя,но все пак ще е добре да го закача.