PDA

View Full Version : проблем с заден десен габарит ?

kabamitov
01-10-2014, 11:34
здравейте имам проблем с заден десен габарит когато пусна фарове в интервал от 3 4 минути десния габарит(на калника)мига и после се оправя, мига през интервали от 2 секунди на какво се дължи това ако някой е имал подобен проблем да сподели благодаря

ecotronic
01-10-2014, 11:59
здравейте имам проблем с заден десен габарит когато пусна фарове в интервал от 3 4 минути десния габарит(на калника)мига и после се оправя, мига през интервали от 2 секунди на какво се дължи това ако някой е имал подобен проблем да сподели благодаря

На клюкарката (зелената кутия вдясно от таблото с предпазителите) намери тази букса:

http://snimki.be/store/1/171412153472.jpg

Според документацията трябва да е сива на цвят.
Прекъсни проводника от пин 11 и виж дали ще изгасне левия габарит на калника. Ако това се получи, значи това е търсената букса. После размени проводниците на пинове 11 и 3 и виж дали проблемът ще се пренесе на левия габарит. Ако не се пренесе, търси проблема в самия габарит (цокъл, крушка.....). Ако се пренесе, най-вероятно проблемът е в самата клюкарка (студена спойка, дефектирал краен транзистор, лоша връзка в буксата....).

kabamitov
01-10-2014, 12:15
На клюкарката (зелената кутия вдясно от таблото с предпазителите) намери тази букса:

http://snimki.be/store/1/171412153472.jpg

Според документацията трябва да е сива на цвят.
Прекъсни проводника от пин 11 и виж дали ще изгасне левия габарит на калника. Ако това се получи, значи това е търсената букса. После размени проводниците на пинове 11 и 3 и виж дали проблемът ще се пренесе на левия габарит. Ако не се пренесе, търси проблема в самия габарит (цокъл, крушка.....). Ако се пренесе, най-вероятно проблемът е в самата клюкарка (студена спойка, дефектирал краен транзистор, лоша връзка в буксата....).

любо ако е от клюкарката може ли да се изолира и да се върже директно като стоповете както ми беше помогнал и за тях

Bobiuzunov
01-10-2014, 13:27
Чакай че нещо аз немога да схана,като пуснеш фаровете и задния габарит почва да мига,така ли?Ако е така си провери снопа кабели между купето и багажника.

kabamitov
01-10-2014, 13:31
Чакай че нещо аз немога да схана,като пуснеш фаровете и задния габарит почва да мига,така ли?Ако е така си провери снопа кабели между купето и багажника.

да мига през 2 секунди и след 3 4 минути спира да мига и си свети нормално(става въпрос за габарит/стоп този на калника не на багажника) извадих крушката изтърках малко фасунга ще видим после какво ще стане

ecotronic
01-10-2014, 13:37
любо ако е от клюкарката може ли да се изолира и да се върже директно като стоповете както ми беше помогнал и за тях

Може, но тогава може да ти свети жълтата лампа за неизправност по осветлението а и губиш функциите (каквито и да са те :) ) на клюкарката.
Направи първо пробата за която ти писах и после ще умуваме.

kabamitov
01-10-2014, 13:38
Може, но тогава може да ти свети жълтата лампа за неизправност по осветлението а и губиш функциите (каквито и да са те :) ) на клюкарката.
Направи първо пробата за която ти писах и после ще умуваме.

добре любо :)

Bobiuzunov
01-10-2014, 20:31
А кои са иначе всичките функции на клюкарката?

ecotronic
01-10-2014, 20:51
- Да те предупреждава, когато имаш проблем с определени крушки.

- Да ти къса нервите, когато стопове или някой габарит не работи заради някаква си измислена сложнотия :)

Това чудо се води бабата на боди-компютъра :)

kabamitov
01-10-2014, 23:25

- Да ти къса нервите, когато стопове или някой габарит не работи заради някаква си измислена сложнотия :)

да го тура на баба му тогава :D нямаше ефект от оправянето на фасунга утре ще опитам по горе описания начин на любо и ще пиша

kabamitov
02-10-2014, 16:58

любо отивам да го правя ако мига и левия какво следва та да спре да мига :D

vchergov1741
22-06-2015, 18:44
Здравейте. Аз имам подобен проблем, само че при мен и габарита и стопа от дясната страна въобще не светят. Крушката е ок. В сервиза ми го оправиха за няколко минути и пак спря да свети... само че моята алфа е 147

ecotronic
22-06-2015, 20:16
Има кабел захванат на шаси близо до дясното тяло. Намери го и почисти/стегни. Най-вероятно проблемът се дължи на тази липсваща връзка.

vchergov1741
23-06-2015, 01:05
ок мерси много