PDA

View Full Version : Търся лекарство.

dimitar_vd62
03-10-2014, 22:23
Колеги, трябва ми едно лекарство - Дактарин орален гел.Лекарството е за майка ми.Появиха и се гъбички в устната кухина вследствие прекомерно лечение с антибиотици.Никой лекар не се сетил че при употреба на антибиотици се взема и пробиотик.Лекарството го няма в България от една година, спрян внос.Съпругата ми ходи до Италия и от там купи въпросното мазило но под формата на дерматологичен крем,който не върши работа.По моя вина се случи грешката.Скоро обаче няма да ходи пак в чужбина, та молбата ми е: ако някой има краткотраен път извън България го моля да провери попътно в някоя аптека, да ми го купи и да ми го прати като се върне, ако го има де.Вероятно го има и в други страни.Струва около 10-15 евро ще му бъдат платени разбира се.Лекарството не е живото спасяващо но има най-голям шанс да я отърве от проблема.Вече няколко месеца я тормози и другите лечения са безрезултатни.Други форми на лекарството освен орален гел са неприложими.Благодаря.

Kuku
03-10-2014, 22:33
На 6-ти ще бъда в Италия!

Само те моля да го напишеш на латиница!

Предполагам не е нужна рецепта?

Каква е разфасовката? Над 150мл. нямам право да качвам в самолета :?

RUNNING WILD
03-10-2014, 22:37
утре ще питам и ще пиша,антибиотиците се натрупват в зъбите и костите,за гъбичките причинителя може да е всичко от мръсна вода изворна или вода -никакъв проблем да има лош дъх гъбички и тн и тн,има едни хапчета струват около 5-6 лева много големи хапове в смисъл 2 см е едно хапче те са за това,не искам да се меся не съм лекар,има ли заместител аналог това лекарство или е точно това което търсиш?с хранителна добавка ако става обади се също имам познати на позиция,лошото е че е петък вечер и е късно.

Ранобудниче
03-10-2014, 22:40
И аз ще опитам.

dimitar_vd62
03-10-2014, 22:53
Няма заместител, поне български аналог, обикновено се спира внос на лекарство което има аналог в съответната страна..Освен бактериите които трябва да убият, антибиотиците убиват и бактерии които нормално живеят в човека и са важна часто от флората на червата и стомаха.Като се наруши баланса почват да "цъфтят" разни гъбички.Затова с антибиотици се вземат и пробиотици които поддържат този баланс.Пие хранителни добавки, осигурявам и домашно кисело мляко което съдържа булгарикус.Но трябва и това лекарство да подтисне гъбичките.Изчел съм форуми народни медицини и прочие, борбата с тях е трудна и продължава месеци.

RUNNING WILD
04-10-2014, 09:05
аха значи това си е твоето лекарство проучил си нещата.

Bobiuzunov
04-10-2014, 09:17
Колега пробвали сте с Нистатин(таблетки) би трябвало да ви свърши работа.Ако държиш на Дактарина ми драсни само в каква разфасовка е и още следобяд ще отскоча до Промахон,там ма една добре заредена аптека и ще ти го взема ако е налично.
Поздрави.

myato
04-10-2014, 09:50
Няма заместител, поне български аналог, обикновено се спира внос на лекарство което има аналог в съответната страна..Освен бактериите които трябва да убият, антибиотиците убиват и бактерии които нормално живеят в човека и са важна часто от флората на червата и стомаха.Като се наруши баланса почват да "цъфтят" разни гъбички.Затова с антибиотици се вземат и пробиотици които поддържат този баланс.Пие хранителни добавки, осигурявам и домашно кисело мляко което съдържа булгарикус.Но трябва и това лекарство да подтисне гъбичките.Изчел съм форуми народни медицини и прочие, борбата с тях е трудна и продължава месеци.

За орална кандидоза ти трябва само сода бикарбонат и малко упоритост да се втрива в лигавиците с марля. Антимикотиците са цитотоксични. Освен това и пуснете изследване на "кръвна захар".

TRENDi
04-10-2014, 10:03
Преди време имах някакви драми със слюнчестите жлези и съм го ползвал. Това на снимката е налично, но има срок на годност 28 дни след отваряне на опаковката! Проблемите ми бяха преди 3-4 години, да не е и повече.

Така изглежда:

Кайо
04-10-2014, 13:52
Колега пробвали сте с Нистатин(таблетки) би трябвало да ви свърши работа.Ако държиш на Дактарина ми драсни само в каква разфасовка е и още следобяд ще отскоча до Промахон,там ма една добре заредена аптека и ще ти го взема ако е налично.
Поздрави.

Браво Боби,снощи като четях темата ср сетих за теб и Пепи от сандански.

dimitar_vd62
04-10-2014, 19:16
Поздрави.
Ами засега лекарите настояват за това лекарство.Тубичка орален гел като наснимката на колегата от предния пост.Ако не те затруднява, ще съм ти благодарен.

За орална кандидоза ти трябва само сода бикарбонат и малко упоритост да се втрива в лигавиците с марля. Антимикотиците са цитотоксични. Освен това и пуснете изследване на "кръвна захар".
Правили сме какво ли не изследвания.Пробвали сме и с със сода, прополис, орунгал, нистатин и.. вече не ги помня.

Кайо
04-10-2014, 19:54
Митак аз вчера бях на Промахон,ама не знаех....точно илачи зимах.......:drinking:

dimitar_vd62
04-10-2014, 20:10
Митак аз вчера бях на Промахон,ама не знаех....точно илачи зимах.......:drinking:

Ами вчера ми се изчака чакането относно имейлите които пратихме до две аптеки в Рим.Ма явно не им се занимава за една две тубички.То това не е спешно, но следващото излизане на жената ще е след Нова година което пък си е далечко.

Kuku
04-10-2014, 23:24
Не знам дали обърна внимание на написаното от мен?! :?
Колко искаш да ти купя? Само по 40гр. ли е разфасовката?

dimitar_vd62
05-10-2014, 16:42
На 6-ти ще бъда в Италия!

Само те моля да го напишеш на латиница!

Предполагам не е нужна рецепта?

Каква е разфасовката? Над 150мл. нямам право да качвам в самолета :?

Колега извинявам се пропуснал съм някак.

PEPI-2ALFA
06-10-2014, 03:02
Браво Боби,снощи като четях темата ср сетих за теб и Пепи от сандански.
Аз чета от началото, но нямам път натам за сега.

dimitar_vd62
06-10-2014, 16:06
Ми засега двама колеги поеха ангажимент в рамките на месеца,затова моля пишете или се обадете предварително да не стане така че цялата рода зорлем да се мажем.Лекарството не е спешно, ако беше такова сам щях да отида, затова съм помолил ако някой има планирано пътуване да провери попътно.Като има резултат веднага ще пиша.Междувременно ми писна от тукашните доктори да пробват това или онова и да не могат да се разберат за за кой специалист е и я заведох в една лаборатория да и направят изследвания за алергии, бактерии, щитовидна жлеза и разни други там евентуално да се установи причината за проблема.

PEPI-2ALFA
06-10-2014, 18:30
Ми засега двама колеги поеха ангажимент в рамките на месеца,затова моля пишете или се обадете предварително да не стане така че цялата рода зорлем да се мажем.
:thumbup:

dimitar_vd62
10-10-2014, 18:13
Искам да предупредя, че въпросното лекарство вече е купено.Ако някой все пак го е купил тез дни нека ми го изпрати, ще му преведа парите.Благодаря на всички които ми се обадиха и писаха за изразената готовност да помогнат.Темата може да се заключи.