View Full Version : Задържа задно колело
Едното задно колело задържа и загрява ,къде да търся проблема ?
Жилото на ръчната или са блокирали буталата на самия апарат.
Един комшия изказа мнение ,че може да е маркуч,това вярно ли е ?
thecleaner
09-10-2014, 19:39
Един комшия изказа мнение ,че може да е маркуч,това вярно ли е ?
Възможно е да.
Може и маркуч да е но първо провери въжето на ръчната и апарата.Ако ме питаш мен по-вероятно е да буталото на апатата.
Може и маркуч да е но първо провери въжето на ръчната и апарата.Ако ме питаш мен по-вероятно е да буталото на апатата.
И какво е "лечението" ако е апарата ,ако е жило или маркуч ясно ?Всъщност как се разбира ,че маркуча е проблема ?
И какво е "лечението" ако е апарата ,ако е жило или маркуч ясно ?Всъщност как се разбира ,че маркуча е проблема ?
Като го смениш :-D
Да сменя целия апарат ????????
Не. Ремонтирай апарата.
За маркуча говоря. Нали пита за него, как се познава?
Има ремонтен комплект, гумички 10-15 лева. Не помня точно цена, но е пипкава работа... буталото се прибира с въртене............
А как се вади ,пак ли с въртене или .... ?
Смених жилата ,раздвижих апарата ,но резултат няма ,пак грее и се върти по-трудно на ръка от другото колело .Когато раздвижвах апарата ми направи впечатление ,че като се прибере буталото до край ,не спира да се върти ,само спира да се прибира .Това нормално ли е или трябва да спре да се върти след като се прибере ,все едно се затяга гайка ?
Нормално е да се върти даже трябва да доста леко.Доколкото съм запознат с апаратите докато го връщаш трябва да го въртиш и натискаш едновременно но може ида греша
А възможно ли е супорта и водачите да предизвикват проблема ?Добре са гресирани ,подвижни са ,маншоните са здрави ,но ако са много износени ,биха ли могли да заклинват или да не насочват апарата перпендикулярно на диска ?Вече не знам къде да търся причината .
Предполагам трябва и двата от тази страна ?
Не е ли само 1 маркуча. Аз сменях преди време отпред, защото задържаше като при теб и смених само 1 маркуч и се оправи. Мисля че и отзад е 1 ;) струват по 10 лв. "по-хубавите" :)
Отзад на страна са по два ,един на носача и един на апарата .И от двете ли страни трябва да се сменят или може само от едната ?Кантара може ли да ми прави тези мизерии ?
Едва ли е кантара.. сменяй тогава и 2та маркуча от страната от която ти задържа, да си на 100 % сигурен, че си отстранил проблема апък и го решаваш радикално 1 път :)
пп. Аз смених само този който отива към апарата и проблема беше в него :)