View Full Version : Странна част на корпуса на перката на ТД
Има една странна част на корпуса на перката. Намира се долу в дясно и влизат 2 кабела в нея. Незнам за какво служи а ми е интересно. Единия кабел е постояннен + другия няма нищо на него нито + нито - :roll: Та за какво е тази част и какви тоци трябва да отиват до нея.
Има една странна част на корпуса на перката. Намира се долу в дясно и влизат 2 кабела в нея. Незнам за какво служи а ми е интересно. Единия кабел е постояннен + другия няма нищо на него нито + нито - :roll: Та за какво е тази част и какви тоци трябва да отиват до нея.
Това е реостата за първата степен на перките,и е сложено там защото идва много силен ток и загрява та да се охлажда :wink: :wink:
А постоянния + на коя от клемите трябжва да се включи понеже е на кабелни обувки и незнам на коя от тях да го свържа?
Аааааа тва вече незнам виж в сервизния менюъл може би пише :wink: :wink:защо си ги откачал не запомни ли коя къде беше,това е важно нещо за дизела :idea: :idea: :idea: :idea:
Сменявах корпуса заедно с перката и на стария ми корпус това беше счупено и му висяха кабелите свободно. Ще помоля колегите с дизелите да погледнат в коя клема отива постоянния + (черния кабел)
Благодаря предварително.
Значи сега си се сдобил съ скапан резостат така че търчи в магазина че в момента не ти работи първа степен :!: Иначе значение кое къде няма :wink: Важното е и от двете страни да има + :wink:
Добре ама какво ще ми помогне нов реостат ако на единия кабел към стария не идва + :?: На мен температурния датчик ми е с 2 кабелчета към него. Това не значи ли че имам само една степен на перката? И още един въпрос към реостаат като отиват 2 + ови кабела не трябва ли да има още някакъв кабел които да излиза от него и да отива към перката или нещо от сорта.
П.С.
Извинявам се за тъпите въпроси ама ми е много странна тая схема :oops:
Добре ама какво ще ми помогне нов реостат ако на единия кабел към стария не идва + :?: На мен температурния датчик ми е с 2 кабелчета към него. Това не значи ли че имам само една степен на перката? И още един въпрос към реостаат като отиват 2 + ови кабела не трябва ли да има още някакъв кабел които да излиза от него и да отива към перката или нещо от сорта.
П.С.
Извинявам се за тъпите въпроси ама ми е много странна тая схема :oops:
Ами хвани и прочети нема да обеснявам 1 час и накрая да ми говориш тъпотии както сега :!: