View Full Version : Моята 145 ми се струва спъната HELP
Здравейте !
Преди два дена взех една красавица ,но нещо ме притеснява .
Първа покупка 6/96 1.4,боксер.Навъртял съм и не повече от 3 км. ,щото още е без номера /позволих си само да я закарам до ТОЯГА ,за монтаж на касетофон и аларма/ :oops:.
Та за какво става въпрос пробвах я 2-ва пъти за окло 100-ина метра и ми се струва малко спъната / старата "бегачка" е OPEL CORSA 1000 куб. 90 г. и ми се струва ,че имат еднакви характеристики ??? / .Нормално ли е ?
Едно приятелче каза ,че при тази кубатура и тези коне е нормално на старта да е по тромава ,но при по високи обороти си показвала възможностите. Утре я минавам през КАТ и имам още един ден отпуск ,та ми се ще да ми дадете съвет каде да я откарам ,ако не е нормално или да ме успокоите ,че е нормално / защото я взех сравнително евтино ,поне така си мисля - 2800 лв. с докарването,няма клима и е с малки забележки/.Малееее от казармата не съм писъл толко /ФАЗА бях/.
Очаквам вашите препоръки и забележки http://forum.arenabg.com/images/smilies/biraipb.gif
Nasko_77
20-03-2007, 22:51
Здравейте !
Преди два дена взех една красавица ,но нещо ме притеснява .
Първа покупка 6/96 1.4,боксер.Навъртял съм и не повече от 3 км. ,щото още е без номера /позволих си само да я закарам до ТОЯГА ,за монтаж на касетофон и аларма/ :oops:.
Та за какво става въпрос пробвах я 2-ва пъти за окло 100-ина метра и ми се струва малко спъната / старата "бегачка" е OPEL CORSA 1000 куб. 90 г. и ми се струва ,че имат еднакви характеристики ??? / .Нормално ли е ?
Едно приятелче каза ,че при тази кубатура и тези коне е нормално на старта да е по тромава ,но при по високи обороти си показвала възможностите. Утре я минавам през КАТ и имам още един ден отпуск ,та ми се ще да ми дадете съвет каде да я откарам ,ако не е нормално или да ме успокоите ,че е нормално / защото я взех сравнително евтино ,поне така си мисля - 2800 лв. с докарването,няма клима и е с малки забележки/.Малееее от казармата не съм писъл толко /ФАЗА бях/.
Очаквам вашите препоръки и забележки http://forum.arenabg.com/images/smilies/biraipb.gif До колкото знам 1.4 боксер няма :!: Има 1.3 боксер което ще рече 80 кончета. Та тези 80 кончета стават някъде след средата на оборотомера и теглят 1100-1150кг. Толкова ти тежи купето. Така че малко е тромавка, да. Но наистина трябва да осетиш как дръпва повечко в по-високите обороти. Правилно са ти казали. В ниските не очаквай да скача направо. Тъй като ти е съвсем нова предполагам, че ти предстои и диагностика и ако има нещо спъващо, там ще се види. А и колегите които са доста по-опитни, също ще се изкажат сега след мен :wink:
Mind_Control
20-03-2007, 23:08
1.3 Boxer си е 90 коня... Ама след 4000 трябва да дърпа..
Това не ми се струва нормално, аз моята я сравнявам с Пежо 405 90 к.с. и не мога да кажа че върви по-малко. Може да опиташ да й засечеш от 0 до 100км/ч времето за ускорение, не би трябвало да се отклонява много от заводските предписания ~ 12.5 s.
Двигател: AR33501 Vh=1.351 L, 66kW / 6000min-1.
Не мога да и определя конете .... купувам я като 1.4 .
Мерси за отговора и аз понатежавам :P пиши го 100 кила ,ама Corsa-та ,дали е по лека или самата серия я бива ,но си мисля ,че със Corseto първите 20 м. са за Coprsa-та - в моя случай
Mind_Control
20-03-2007, 23:19
Мерси за отговора и аз понатежавам :P пиши го 100 кила ,ама Corsa-та ,дали е по лека или самата серия я бива ,но си мисля ,че със Corseto първите 20 м. са за Coprsa-та - в моя случай
Алфата 100% е по бърза
Nasko_77
20-03-2007, 23:21
Мерси за отговора и аз понатежавам :P пиши го 100 кила ,ама Corsa-та ,дали е по лека или самата серия я бива ,но си мисля ,че със Corseto първите 20 м. са за Coprsa-та - в моя случай Не по-лека, а МНОГО по-лека е :wink:
Е значи има нужда от попрвки...... Което ме успокоява .... Трябва ли ?
Nasko_77
20-03-2007, 23:25
Мерси за отговора и аз понатежавам :P пиши го 100 кила ,ама Corsa-та ,дали е по лека или самата серия я бива ,но си мисля ,че със Corseto първите 20 м. са за Coprsa-та - в моя случай Ако е 1.4 трябва да е Туин Спарк. И тука вече говорим за 103 коня :twisted:
Мерси за отговора и аз понатежавам :P пиши го 100 кила ,ама Corsa-та ,дали е по лека или самата серия я бива ,но си мисля ,че със Corseto първите 20 м. са за Coprsa-та - в моя случай Ако е 1.4 трябва да е Туин Спарк. И тука вече говорим за 103 коня :twisted:
Не явно е 1.3 ,но нормално ли е 1-ва ,и 2-ра скорост да са с еднакви показатели с Corsa-та за около 50 м.
Ще лягам ..... утре съм на изпит пред КАТ . Лека!
1.3-1.4 е едно и също,всичките са 1351куб. 90к.с. когато не е с карбове и не вървят въобще в ниските и средните обороти. Малко по добри стават в високите,но общо взето този мотор е слаб за това купе и издиша.
1.3-1.4 е едно и също,всичките са 1351куб. 90к.с. когато не е с карбове и не вървят въобще в ниските и средните обороти. Малко по добри стават в високите,но общо взето този мотор е слаб за това купе и издиша.
Лисан е прав - само да допълня че този боксер го пишат в едни държави 1,3 а в други 1,4 - от там идва объркването(различна номенклатура на изписване) - иначе си е същия 1351кум см боксер
charmario
21-03-2007, 15:25
Колега, трябва да ти кажа, че съм имал 2 служебни коли Корси - едната 1.0, другата 1.2 и по-спънати коне от тях не съм срещал в живота си. Ако наистина Алфата ти е на едно ниво на Корсата си я закъсал. Отиди на диагностика във Ванто Трейд. Но също така не се притеснявай да натискаш здраво газта, защото само тогава можеш да я видиш на какво е способна.
Колега, трябва да ти кажа, че съм имал 2 служебни коли Корси - едната 1.0, другата 1.2 и по-спънати коне от тях не съм срещал в живота си. Ако наистина Алфата ти е на едно ниво на Корсата си я закъсал. Отиди на диагностика във Ванто Трейд. Но също така не се притеснявай да натискаш здраво газта, защото само тогава можеш да я видиш на какво е способна. :roll: Защо точно Ванто?
charmario
21-03-2007, 17:06
Колега, трябва да ти кажа, че съм имал 2 служебни коли Корси - едната 1.0, другата 1.2 и по-спънати коне от тях не съм срещал в живота си. Ако наистина Алфата ти е на едно ниво на Корсата си я закъсал. Отиди на диагностика във Ванто Трейд. Но също така не се притеснявай да натискаш здраво газта, защото само тогава можеш да я видиш на какво е способна. :roll: Защо точно Ванто?
По мое мнение пичовете имат модерна техника и си разбират от работата.
Това е твойто мнение,мойто е друго.
И аз мисля че силата е във високите обороти. Имам пежо 306 90 коня - дърпа повече на 1-ва и 2-ра от алфата ми, но после умряла работа. :evil:
Ама гори смесено 7,5 а алфата...... :evil:
Nasko_77
21-03-2007, 19:46
Не явно е 1.3 ,но нормално ли е 1-ва ,и 2-ра скорост да са с еднакви показатели с Corsa-та за около 50 м. Добре, ето така върви моята горе-долу. Можеше и да е малко по-добре, но няма значение. Слагам го клипа тука за да го видиш и да си направиш сметката как е твоята в сравнение с тази. http://www.vbox7.com/play:ed57d3b5 В смисъл такъв... много ли е по-зле или не.
Колеги,неможем да очакваме" светлинно ускорение"от ништо,което е под 2.0.И все пак 1.4 на Алфа битрябвало да върви по-добре от корсичка...макар и малко.
Nasko_77
22-03-2007, 09:56
Колеги,неможем да очакваме" светлинно ускорение"от ништо,което е под 2.0.И все пак 1.4 на Алфа битрябвало да върви по-добре от корсичка...макар и малко. Е, спецялно от Корса и разни други такива 1.1 или 1.2 трябва не малко а много по-добре да върви. Даже и от 1.4 на другите марки трябва повечко да бяга. Предната ми беше Фиеста 1.1. Разликата е голяма :!: Не го отчайвай човека толкова :wink:
Не ве братле,не да го отчайвам...штом е взел Алфа е направил правилния избор(пък била тя и 1.1 ако искаш :) ) все ше е повече от всички други
Днес ходих до Итал Сервиз ,пича дето приема колите се оказа много свестен и въпреки ,че имаше работа дойде да я види .Каза че двигателя мърка и се очуди ,че няма тракане ,и каза че е в добро състояние ,но като му се оплаках за спъването с няколко натискания на газта го потвърди .За съжаление ми искат 140 лв. само за смяна на ангренажа /исках при тях да се направи всичко /,хо едно приятелче ме прати при неговия монтьор ,който е собственик на Алфа и той ми обяви сума от 40 лв. .Мисля той да ми смени всичко необходимо ,а диагностиката да е в Итал Сервиз .
P.S. Той може да ми намери евтини свещи на BOSCH , но не ми ги препоръчва ,а пича от Итал Сервиз ми каза ,че тези коли се карат само с ............ модел свещи .... е не ги запомних и тук съм ги чел ама нямам спомен .Кажете какви свещи да купя ,щот явно от тях е проблема.Сегашните не знам какви са ,не съм поглеждал от тичане.
Успех и здраве :D
Nasko_77
22-03-2007, 21:43
Днес ходих до Итал Сервиз ,пича дето приема колите се оказа много свестен и въпреки ,че имаше работа дойде да я види .Каза че двигателя мърка и се очуди ,че няма тракане ,и каза че е в добро състояние ,но като му се оплаках за спъването с няколко натискания на газта го потвърди .За съжаление ми искат 140 лв. само за смяна на ангренажа /исках при тях да се направи всичко /,хо едно приятелче ме прати при неговия монтьор ,който е собственик на Алфа и той ми обяви сума от 40 лв. .Мисля той да ми смени всичко необходимо ,а диагностиката да е в Итал Сервиз .
P.S. Той може да ми намери евтини свещи на BOSCH , но не ми ги препоръчва ,а пича от Итал Сервиз ми каза ,че тези коли се карат само с ............ модел свещи .... е не ги запомних и тук съм ги чел ама нямам спомен .Кажете какви свещи да купя ,щот явно от тях е проблема.Сегашните не знам какви са ,не съм поглеждал от тичане.
Успех и здраве :D"Денсо" или "Голдън Лодж", трябва да ти е казал :wink: Аз съм с БОШ в момента. Тук колегите ми казват, че ще бера ядове с тях, но все още нямам проблеми с тях. Може би не е минало достатъчно време още. Сложих ги скоро.
Не знам кога си ги сложил ,но имало нова серия на БОШ ,която още не е получена и била добра.Щяла да дойде след месец или по малко, но не ми препоръчва BOSCH,та трябва да си търся свещи.
Не знам кога си ги сложил ,но имало нова серия на БОШ ,която още не е получена и била добра.Щяла да дойде след месец или по малко, но не ми препоръчва BOSCH,та трябва да си търся свещи. :roll: :roll: Ебати глупостите,при един ремаци,при друг диагностика, нова серия Бош и накрая пак няма да ти върви колата.
Това с ИталСервиз е смела постъпка от твоя страна.....поне на мен така ми се струва, може пък да има и доволни ...знам ли..
А свещите на Наско_77 са съвсем други, неговата е ТС и е с друга идея свещи... смяната на ангренажен ремък за 40 лева ми се струва доста еффтинка.....мисля си че по добре е да не рискуваш..
Има клубен сервиз провери там, какво ще те посъветват, а гледам има и доста доволни във форума от колегата Лисан....така че аки искаш порови се за телефони и адреси....
Ти си решаваш все пак :wink: :wink: :wink: