Log in

View Full Version : Моята 145 ми се струва спъната HELP

spanian
20-03-2007, 22:22
Здравейте !
Преди два дена взех една красавица ,но нещо ме притеснява .
Първа покупка 6/96 1.4,боксер.Навъртял съм и не повече от 3 км. ,щото още е без номера /позволих си само да я закарам до ТОЯГА ,за монтаж на касетофон и аларма/ :oops:.
Та за какво става въпрос пробвах я 2-ва пъти за окло 100-ина метра и ми се струва малко спъната / старата "бегачка" е OPEL CORSA 1000 куб. 90 г. и ми се струва ,че имат еднакви характеристики ??? / .Нормално ли е ?
Едно приятелче каза ,че при тази кубатура и тези коне е нормално на старта да е по тромава ,но при по високи обороти си показвала възможностите. Утре я минавам през КАТ и имам още един ден отпуск ,та ми се ще да ми дадете съвет каде да я откарам ,ако не е нормално или да ме успокоите ,че е нормално / защото я взех сравнително евтино ,поне така си мисля - 2800 лв. с докарването,няма клима и е с малки забележки/.Малееее от казармата не съм писъл толко /ФАЗА бях/.
Очаквам вашите препоръки и забележки http://forum.arenabg.com/images/smilies/biraipb.gif

Nasko_77
20-03-2007, 22:51
Здравейте !
Преди два дена взех една красавица ,но нещо ме притеснява .
Първа покупка 6/96 1.4,боксер.Навъртял съм и не повече от 3 км. ,щото още е без номера /позволих си само да я закарам до ТОЯГА ,за монтаж на касетофон и аларма/ :oops:.
Та за какво става въпрос пробвах я 2-ва пъти за окло 100-ина метра и ми се струва малко спъната / старата "бегачка" е OPEL CORSA 1000 куб. 90 г. и ми се струва ,че имат еднакви характеристики ??? / .Нормално ли е ?
Едно приятелче каза ,че при тази кубатура и тези коне е нормално на старта да е по тромава ,но при по високи обороти си показвала възможностите. Утре я минавам през КАТ и имам още един ден отпуск ,та ми се ще да ми дадете съвет каде да я откарам ,ако не е нормално или да ме успокоите ,че е нормално / защото я взех сравнително евтино ,поне така си мисля - 2800 лв. с докарването,няма клима и е с малки забележки/.Малееее от казармата не съм писъл толко /ФАЗА бях/.
Очаквам вашите препоръки и забележки http://forum.arenabg.com/images/smilies/biraipb.gif До колкото знам 1.4 боксер няма :!: Има 1.3 боксер което ще рече 80 кончета. Та тези 80 кончета стават някъде след средата на оборотомера и теглят 1100-1150кг. Толкова ти тежи купето. Така че малко е тромавка, да. Но наистина трябва да осетиш как дръпва повечко в по-високите обороти. Правилно са ти казали. В ниските не очаквай да скача направо. Тъй като ти е съвсем нова предполагам, че ти предстои и диагностика и ако има нещо спъващо, там ще се види. А и колегите които са доста по-опитни, също ще се изкажат сега след мен :wink:

Mind_Control
20-03-2007, 23:08
1.3 Boxer си е 90 коня... Ама след 4000 трябва да дърпа..

JJJ
20-03-2007, 23:09
Това не ми се струва нормално, аз моята я сравнявам с Пежо 405 90 к.с. и не мога да кажа че върви по-малко. Може да опиташ да й засечеш от 0 до 100км/ч времето за ускорение, не би трябвало да се отклонява много от заводските предписания ~ 12.5 s.
Двигател: AR33501 Vh=1.351 L, 66kW / 6000min-1.

spanian
20-03-2007, 23:13
Не мога да и определя конете .... купувам я като 1.4 .

Мерси за отговора и аз понатежавам :P пиши го 100 кила ,ама Corsa-та ,дали е по лека или самата серия я бива ,но си мисля ,че със Corseto първите 20 м. са за Coprsa-та - в моя случай

Mind_Control
20-03-2007, 23:19

Мерси за отговора и аз понатежавам :P пиши го 100 кила ,ама Corsa-та ,дали е по лека или самата серия я бива ,но си мисля ,че със Corseto първите 20 м. са за Coprsa-та - в моя случай

Алфата 100% е по бърза

Nasko_77
20-03-2007, 23:21

Мерси за отговора и аз понатежавам :P пиши го 100 кила ,ама Corsa-та ,дали е по лека или самата серия я бива ,но си мисля ,че със Corseto първите 20 м. са за Coprsa-та - в моя случай Не по-лека, а МНОГО по-лека е :wink:

spanian
20-03-2007, 23:24
Е значи има нужда от попрвки...... Което ме успокоява .... Трябва ли ?

Nasko_77
20-03-2007, 23:25

Мерси за отговора и аз понатежавам :P пиши го 100 кила ,ама Corsa-та ,дали е по лека или самата серия я бива ,но си мисля ,че със Corseto първите 20 м. са за Coprsa-та - в моя случай Ако е 1.4 трябва да е Туин Спарк. И тука вече говорим за 103 коня :twisted:

spanian
20-03-2007, 23:31

Мерси за отговора и аз понатежавам :P пиши го 100 кила ,ама Corsa-та ,дали е по лека или самата серия я бива ,но си мисля ,че със Corseto първите 20 м. са за Coprsa-та - в моя случай Ако е 1.4 трябва да е Туин Спарк. И тука вече говорим за 103 коня :twisted:

Не явно е 1.3 ,но нормално ли е 1-ва ,и 2-ра скорост да са с еднакви показатели с Corsa-та за около 50 м.

spanian
20-03-2007, 23:39
Ще лягам ..... утре съм на изпит пред КАТ . Лека!

Lisan
21-03-2007, 08:35
1.3-1.4 е едно и също,всичките са 1351куб. 90к.с. когато не е с карбове и не вървят въобще в ниските и средните обороти. Малко по добри стават в високите,но общо взето този мотор е слаб за това купе и издиша.

BatVas
21-03-2007, 09:26
1.3-1.4 е едно и също,всичките са 1351куб. 90к.с. когато не е с карбове и не вървят въобще в ниските и средните обороти. Малко по добри стават в високите,но общо взето този мотор е слаб за това купе и издиша.

Лисан е прав - само да допълня че този боксер го пишат в едни държави 1,3 а в други 1,4 - от там идва объркването(различна номенклатура на изписване) - иначе си е същия 1351кум см боксер

charmario
21-03-2007, 15:25

Колега, трябва да ти кажа, че съм имал 2 служебни коли Корси - едната 1.0, другата 1.2 и по-спънати коне от тях не съм срещал в живота си. Ако наистина Алфата ти е на едно ниво на Корсата си я закъсал. Отиди на диагностика във Ванто Трейд. Но също така не се притеснявай да натискаш здраво газта, защото само тогава можеш да я видиш на какво е способна.

Lisan
21-03-2007, 16:51

Колега, трябва да ти кажа, че съм имал 2 служебни коли Корси - едната 1.0, другата 1.2 и по-спънати коне от тях не съм срещал в живота си. Ако наистина Алфата ти е на едно ниво на Корсата си я закъсал. Отиди на диагностика във Ванто Трейд. Но също така не се притеснявай да натискаш здраво газта, защото само тогава можеш да я видиш на какво е способна. :roll: Защо точно Ванто?

charmario
21-03-2007, 17:06

Колега, трябва да ти кажа, че съм имал 2 служебни коли Корси - едната 1.0, другата 1.2 и по-спънати коне от тях не съм срещал в живота си. Ако наистина Алфата ти е на едно ниво на Корсата си я закъсал. Отиди на диагностика във Ванто Трейд. Но също така не се притеснявай да натискаш здраво газта, защото само тогава можеш да я видиш на какво е способна. :roll: Защо точно Ванто?

По мое мнение пичовете имат модерна техника и си разбират от работата.

Lisan
21-03-2007, 18:24
Това е твойто мнение,мойто е друго.

deks777
21-03-2007, 19:26
И аз мисля че силата е във високите обороти. Имам пежо 306 90 коня - дърпа повече на 1-ва и 2-ра от алфата ми, но после умряла работа. :evil:

Ама гори смесено 7,5 а алфата...... :evil:

Nasko_77
21-03-2007, 19:46

Не явно е 1.3 ,но нормално ли е 1-ва ,и 2-ра скорост да са с еднакви показатели с Corsa-та за около 50 м. Добре, ето така върви моята горе-долу. Можеше и да е малко по-добре, но няма значение. Слагам го клипа тука за да го видиш и да си направиш сметката как е твоята в сравнение с тази. http://www.vbox7.com/play:ed57d3b5 В смисъл такъв... много ли е по-зле или не.

ivelin
22-03-2007, 09:41
Колеги,неможем да очакваме" светлинно ускорение"от ништо,което е под 2.0.И все пак 1.4 на Алфа битрябвало да върви по-добре от корсичка...макар и малко.

Nasko_77
22-03-2007, 09:56
Колеги,неможем да очакваме" светлинно ускорение"от ништо,което е под 2.0.И все пак 1.4 на Алфа битрябвало да върви по-добре от корсичка...макар и малко. Е, спецялно от Корса и разни други такива 1.1 или 1.2 трябва не малко а много по-добре да върви. Даже и от 1.4 на другите марки трябва повечко да бяга. Предната ми беше Фиеста 1.1. Разликата е голяма :!: Не го отчайвай човека толкова :wink:

ivelin
22-03-2007, 19:06
Не ве братле,не да го отчайвам...штом е взел Алфа е направил правилния избор(пък била тя и 1.1 ако искаш :) ) все ше е повече от всички други

spanian
22-03-2007, 21:32
Днес ходих до Итал Сервиз ,пича дето приема колите се оказа много свестен и въпреки ,че имаше работа дойде да я види .Каза че двигателя мърка и се очуди ,че няма тракане ,и каза че е в добро състояние ,но като му се оплаках за спъването с няколко натискания на газта го потвърди .За съжаление ми искат 140 лв. само за смяна на ангренажа /исках при тях да се направи всичко /,хо едно приятелче ме прати при неговия монтьор ,който е собственик на Алфа и той ми обяви сума от 40 лв. .Мисля той да ми смени всичко необходимо ,а диагностиката да е в Итал Сервиз .

P.S. Той може да ми намери евтини свещи на BOSCH , но не ми ги препоръчва ,а пича от Итал Сервиз ми каза ,че тези коли се карат само с ............ модел свещи .... е не ги запомних и тук съм ги чел ама нямам спомен .Кажете какви свещи да купя ,щот явно от тях е проблема.Сегашните не знам какви са ,не съм поглеждал от тичане.

Успех и здраве :D

Nasko_77
22-03-2007, 21:43
Днес ходих до Итал Сервиз ,пича дето приема колите се оказа много свестен и въпреки ,че имаше работа дойде да я види .Каза че двигателя мърка и се очуди ,че няма тракане ,и каза че е в добро състояние ,но като му се оплаках за спъването с няколко натискания на газта го потвърди .За съжаление ми искат 140 лв. само за смяна на ангренажа /исках при тях да се направи всичко /,хо едно приятелче ме прати при неговия монтьор ,който е собственик на Алфа и той ми обяви сума от 40 лв. .Мисля той да ми смени всичко необходимо ,а диагностиката да е в Итал Сервиз .

P.S. Той може да ми намери евтини свещи на BOSCH , но не ми ги препоръчва ,а пича от Итал Сервиз ми каза ,че тези коли се карат само с ............ модел свещи .... е не ги запомних и тук съм ги чел ама нямам спомен .Кажете какви свещи да купя ,щот явно от тях е проблема.Сегашните не знам какви са ,не съм поглеждал от тичане.

Успех и здраве :D"Денсо" или "Голдън Лодж", трябва да ти е казал :wink: Аз съм с БОШ в момента. Тук колегите ми казват, че ще бера ядове с тях, но все още нямам проблеми с тях. Може би не е минало достатъчно време още. Сложих ги скоро.

spanian
22-03-2007, 23:01
Не знам кога си ги сложил ,но имало нова серия на БОШ ,която още не е получена и била добра.Щяла да дойде след месец или по малко, но не ми препоръчва BOSCH,та трябва да си търся свещи.

Lisan
22-03-2007, 23:18
Не знам кога си ги сложил ,но имало нова серия на БОШ ,която още не е получена и била добра.Щяла да дойде след месец или по малко, но не ми препоръчва BOSCH,та трябва да си търся свещи. :roll: :roll: Ебати глупостите,при един ремаци,при друг диагностика, нова серия Бош и накрая пак няма да ти върви колата.

akula
23-03-2007, 10:29
Това с ИталСервиз е смела постъпка от твоя страна.....поне на мен така ми се струва, може пък да има и доволни ...знам ли..

А свещите на Наско_77 са съвсем други, неговата е ТС и е с друга идея свещи... смяната на ангренажен ремък за 40 лева ми се струва доста еффтинка.....мисля си че по добре е да не рискуваш..

Има клубен сервиз провери там, какво ще те посъветват, а гледам има и доста доволни във форума от колегата Лисан....така че аки искаш порови се за телефони и адреси....

Ти си решаваш все пак :wink: :wink: :wink: