vgp_sas
25-10-2014, 18:13
От известно време (май месец :mrgreen: ) все се каня да кача белисимата тука, ама все отлагам и я доизкусурявам докато я пусна темата.
Колата е 156 Sportwagon 2003-то лето, 1.9jtdM. Закупих я от колегата mirchozo май 2014 г. на 159000 км. Да ли са реални, нямам представа.
Като екстри има стандартните за 156 фейслифт.
Не я снимах толкова време, защото цялата кола беше отвън дроб. Паднал лак на половината таван, задни и предни брони надрани, на предния капак имаше паднал лак и леко огънато, страничните стъкла бяха надрани.
Когато я купувах, не гледах много, много външния вид, защото си виках " По-хубаво да взема форумна гледана кола, отколкото напудрена от някой автоджамбаз", за което може би сбърках, ама здраве да е.
Като я вземах, колегата mirchozo ме предупреди, че аксиалният лагер бил за смяна, и два тампона за 20 лв. на стабилизираща щанга, ама нямал време да ги прави.
Тогава аз настоях да я взема, не го обвинявам.
Когато смених табелите и я вкарах в сервиз се оказаха маховика и още един бюлюк неща.
По-колата съм сменял :
SWAG Накрайник външен
MALO Тампони стаб.щанга
BIRTH среден тампон ДВГ
CORTECO семеринг
ITN спирачен маркуч
LEMFIORDER Биалетка
METELLI Помпа съединител
VALEO Съединител комплект
VALEO Маховик
MALO Жила ръчна спирачка
FERODO спирачна течност
TRW Предни накладки
След това, започнах да я обслужвам при Иво (pininfarina).
Там съм сменил :
AGIP Масло сменено преди 4000 км
FILTRON Всички филтри
SACHS Задни амортисьори
Втулки на задните шенкели
и още някои дреболии.
Преди 3 седмици колата беше цялостно пребоядисана и отремонтирани всички дребни забележки!
По интериора също пипнах някои работи! :pirate:
Когато купих колата, волана беше боквално наръфан :mrgreen:. Претапицирах волана при един страшен майстор в Русе, стана изключително приятно. Смених също така и копчетата му, че бяха изтъркани.
Сложих и един Yatour. Купих ѝ и оригинални стелки.
Колата е с два чифта гуми. Зимни 16" оригиналните, трябва да погледна кой точно модел. И едни изключително редки 17ки Момо, които закупих, почти, чисто нови от едно момче в Италия, съвсем случайно. :mobile:
На колата следващата седмица ѝ предстои :
смяна на термостат Behr, някое и друго тампонче. Премахване на катализатора, чип и софтуерно затапване на ЕГР-а.
Смяна на зимните гуми с 4 чисто нови 205/55/16 91H Continental ContiWinter Contact TS850.
Също така звукоизолация на вратите - ЦЪК (http://aval-bg.com/1723/Silent+Coat+Starter+Set) и вграждане на Bose системата, от друга 156.
Нямам снимки, ама като спре да вали ще кача!
Айде със здраве!
П.П.: Тази неделя най-накрая ще мога да успея за една среща, че до сега само на Италфеста успях да се включа.
Колата е 156 Sportwagon 2003-то лето, 1.9jtdM. Закупих я от колегата mirchozo май 2014 г. на 159000 км. Да ли са реални, нямам представа.
Като екстри има стандартните за 156 фейслифт.
Не я снимах толкова време, защото цялата кола беше отвън дроб. Паднал лак на половината таван, задни и предни брони надрани, на предния капак имаше паднал лак и леко огънато, страничните стъкла бяха надрани.
Когато я купувах, не гледах много, много външния вид, защото си виках " По-хубаво да взема форумна гледана кола, отколкото напудрена от някой автоджамбаз", за което може би сбърках, ама здраве да е.
Като я вземах, колегата mirchozo ме предупреди, че аксиалният лагер бил за смяна, и два тампона за 20 лв. на стабилизираща щанга, ама нямал време да ги прави.
Тогава аз настоях да я взема, не го обвинявам.
Когато смених табелите и я вкарах в сервиз се оказаха маховика и още един бюлюк неща.
По-колата съм сменял :
SWAG Накрайник външен
MALO Тампони стаб.щанга
BIRTH среден тампон ДВГ
CORTECO семеринг
ITN спирачен маркуч
LEMFIORDER Биалетка
METELLI Помпа съединител
VALEO Съединител комплект
VALEO Маховик
MALO Жила ръчна спирачка
FERODO спирачна течност
TRW Предни накладки
След това, започнах да я обслужвам при Иво (pininfarina).
Там съм сменил :
AGIP Масло сменено преди 4000 км
FILTRON Всички филтри
SACHS Задни амортисьори
Втулки на задните шенкели
и още някои дреболии.
Преди 3 седмици колата беше цялостно пребоядисана и отремонтирани всички дребни забележки!
По интериора също пипнах някои работи! :pirate:
Когато купих колата, волана беше боквално наръфан :mrgreen:. Претапицирах волана при един страшен майстор в Русе, стана изключително приятно. Смених също така и копчетата му, че бяха изтъркани.
Сложих и един Yatour. Купих ѝ и оригинални стелки.
Колата е с два чифта гуми. Зимни 16" оригиналните, трябва да погледна кой точно модел. И едни изключително редки 17ки Момо, които закупих, почти, чисто нови от едно момче в Италия, съвсем случайно. :mobile:
На колата следващата седмица ѝ предстои :
смяна на термостат Behr, някое и друго тампонче. Премахване на катализатора, чип и софтуерно затапване на ЕГР-а.
Смяна на зимните гуми с 4 чисто нови 205/55/16 91H Continental ContiWinter Contact TS850.
Също така звукоизолация на вратите - ЦЪК (http://aval-bg.com/1723/Silent+Coat+Starter+Set) и вграждане на Bose системата, от друга 156.
Нямам снимки, ама като спре да вали ще кача!
Айде със здраве!
П.П.: Тази неделя най-накрая ще мога да успея за една среща, че до сега само на Италфеста успях да се включа.