View Full Version : Два въпроса!
Въпрос едно:
Имам следния проблем - като взлизам с таблета, няма значени кой от двата, много ми се бави зареждането на страницата. Ако веднага след зареждането кликна въху някой линк - моментално зарежда, ако обаче минат 10-15секунди, пак много бавно ми зарежда. Знам че има връзка с IPто ми, защото съм с динамично външно ИП и като ми се рестартира рутъра и се смени ИПто, понякога е супер бързо зареждането на форума, винаги докато съм с това ИП.
Даже съм си направил опита да си вземам ново ИП няколко пъти докато попадна на такова, което бързо зарежда. И до следващия рестарт на рутъра и смяната на ИПто зарежда винаги навсякъде отлично. Сигурен съм че можете да видите от кои ИПта съм влизал и да проверите какво става.
От компютъра няма такива проблеми, или поне не съм ги хванал, ама комп. в къщи ползвам веднъж на две три седмици.
Въпрос две:
Защо като пусна обява не ми се появява по два три дни?
Ето сега имам обява за една скапана джанта от вчера на обяд и още я няма. Знам че трябва модер да я види, ама чак па два дена...
Като допълнение - забавянето при зареждане не от таблетите.
Умишлено го пробвах и на моя лаптоп и на компютъра на синковеца - форума се държи по същия начин - ако веднага или до 10-15 сек кликна - зарежда веднага, а ако се зачета и отиде, после чакам 30-50 сек да зареди някоя страница от форума.
Няма значение дали само чета, в кой раздел, дали пиша мнение или лично съобщение.
В офиса го няма този проблем, доставчика е същия, само там сме с фиксирано ИП.
Възможен вариант е да се сменя динамично ip-то на таблета - като заредиш първия път да е едно, а после друго и да се шашка форумния сървър. Провери го и ако е така, се карай на провайдера си.
ecotronic
19-11-2014, 21:31
Възможен вариант е да се сменя динамично ip-то на таблета - като заредиш първия път да е едно, а после друго и да се шашка форумния сървър. Провери го и ако е така, се карай на провайдера си.
Той нали е зад рутер? И да се сменя частното IP на нещо във вътрешната мрежа, публичното си остава същото.
Възможно ли е да сменят ИП-то при активна сесия? Не съм много наясно... но според описаното няма проблем при статично ИП
За да не отварям нова тема, и аз имам подобен проблем. Използвам форума предимно през телефона. От няколко дни като съм в къщи, през wifi и не мога да отворя форума, а ако изключа wifi и използвам интернет от мобилния оператор няма проблем. Какъв може да е проблема?
ecotronic
20-11-2014, 10:08
Възможно ли е да сменят ИП-то при активна сесия? Не съм много наясно... но според описаното няма проблем при статично ИП
Това е много малко вероятно. В зависимост от това, как е настроена DHCP услугата на доставчика, най често адресът се сменя при рестарт на картата (всеки път или след изтекал lease time).
---------- Post added at 10:08 ---------- Previous post was at 10:06 ----------
За да не отварям нова тема, и аз имам подобен проблем. Използвам форума предимно през телефона. От няколко дни като съм в къщи, през wifi и не мога да отворя форума, а ако изключа wifi и използвам интернет от мобилния оператор няма проблем. Какъв може да е проблема?
От друга машина (стационарно PC) в домашната мрежа, каква е ситуацията?
Той нали е зад рутер? И да се сменя частното IP на нещо във вътрешната мрежа, публичното си остава същото.
Ако ip-то на рутера се сменя динамично ще се получи този ефект. Имах такъв случай, но докато се усетим, че това е проблема, падна голямо търсене.
Но до момента не съм имал такъв проблем, а нищо не съм променям.
ecotronic
20-11-2014, 22:23
Ако ip-то на рутера се сменя динамично ще се получи този ефект. Имах такъв случай, но докато се усетим, че това е проблема, падна голямо търсене.
Много малко вероятно е това да става без да се рестартира WAN порта.
Аз препоръчвам на колегата да пусне един постоянен пинг до гейта на доставчика и да следи дали в момент в който наблюдава проблема, се наблюдават загуба на пакети или големи времезакъснения в пинга.
После може да се повтори същото спрямо адреса на форума.
В момента външното ми ИП е:
WAN IP: 212.21.157.85
И нямам проблеми вече цяла седмица. Рутера ми не го е сменял 7 дни и няколко часа.
Вътрешните ми ИПта са статични - така съм ги задал - на всяко устройство и има конкретно ИП, което не се сменя, освен ако ръчно не го направя.
Пробвай от друго устройство през wi-fi дали има същия кахър. Надявам се от телефона си използваш един и същ браузер и през wi-fi и през мобилен инет...
Да, рдин и същ е. Ще пробвам през лаптопа довечера.
Проблемът при мен продължава през домашния интернет. Пробвай и през лаптопа, пак не мога да отворя форума.
Проблемът при мен продължава през домашния интернет. Пробвай и през лаптопа, пак не мога да отворя форума.
а имаш ли ping към форума? Пробва ли през ip - http://89.190.194.3/forum/
В момента външното ми ИП е:
WAN IP: 212.21.157.85
И нямам проблеми вече цяла седмица. Рутера ми не го е сменял 7 дни и няколко часа.
Вътрешните ми ИПта са статични - така съм ги задал - на всяко устройство и има конкретно ИП, което не се сменя, освен ако ръчно не го направя.
Явка, случаино рутера да е 'тъп линк' ?
При мен проблемът се оправи сам. Загадка.
Явка, случаино рутера да е 'тъп линк' ?
Не, Линксис е, с ddwrt.
Проблема продължавам да го имам, сега му хванах цаката, като ми зарежда бавно форума, давам му да се реконектне и да вземе друго ип. И всичко е шесссс...
Само някои хора игрещи Лииг оф нещо си почват да протестират, ама кво да направим :lol_sign: :whistle: