PDA

View Full Version : въпрос за фарове 166

kabamitov
22-11-2014, 00:20
здравейте колеги

искам да попитам като разглобя фара (махна му стъклото пластмасите ) как да разделя лупата от рефлекторчето хем да ги изчистя хем да си оправя ламаринката на левия фар защото когато ми правиха рефлекторите не са я сложили правилно http://kachisnimka.com/image.php?di=3FIU благодаря ви предварително

ecotronic
22-11-2014, 11:04
Има едни П-образни ламаринки които държат рефлектора и държача на лупата долепени.

kabamitov
22-11-2014, 12:22
Има едни П-образни ламаринки които държат рефлектора и държача на лупата долепени.

любо можеш ли да ми дадеш ако имаш някаква снимка или схема че да не счупя или да повредя нещо :)

ecotronic
22-11-2014, 17:57
любо можеш ли да ми дадеш ако имаш някаква снимка или схема че да не счупя или да повредя нещо :)

Нямам снимки. Вгледай се в границата между челото на рефлектора и челото на металната част с лупата. Двете чела са долепени едно до друго и за да не се разделят са защипани с въпросните ламаринки, по мои спомени общо 4 (2 отгоре и 2 отдолу). Подпъхни нещо тънко под тях за да ги изкараш навън.

kabamitov
23-11-2014, 00:08
Нямам снимки. Вгледай се в границата между челото на рефлектора и челото на металната част с лупата. Двете чела са долепени едно до друго и за да не се разделят са защипани с въпросните ламаринки, по мои спомени общо 4 (2 отгоре и 2 отдолу). Подпъхни нещо тънко под тях за да ги изкараш навън.

има ли някакво значение как ще сложа лупата и рефлектора за ламаринката разбрах как трябва да е или както и да ги сложа (релектора и лупата) е все едно

ecotronic
23-11-2014, 10:39
Ако осите на рефлектора и на лупата съвпадат, няма значение. По спомени - съвпадат, но виж все пак.