Log in

View Full Version : относно климатроника

ivopifeca
23-11-2014, 11:00
здравейте колеги искам да попитам някои на кратко дали може да ми обесни как се ползва въпросното ауто дали се наглася или как да го врътна за да го използвам

tonov
23-11-2014, 11:11
На ауто би следвало да се поддържа автоматично зададената температура. Климатроникът сам мести клапата за студено-топло и регулира скоростта на вентилатора по вграден алгоритъм в зависимост от действителната температурата в купето, желаната и външната.
В общи линии въртиш на ауто и си нагласяш температурата. Това е.

ivopifeca
23-11-2014, 19:08
благодаря колега а нормално ли е като го врътна примерно на 26 градуса и да не духа въобще а като го завърта на мах и тогава почва да духа силно и не спира чакъл съм го 15 20 мин и не спира въобще

tonov
23-11-2014, 20:57
Когато е на max (HI) не следи температурата - дава на максимално топло с вентилатора докрай. Същото е и на min (LO), само че тогава е максимално студено.

Когато зададеш висока температура, а колата още не е загряла, вентилаторът не тръгва. Ще тръгне чак когато загрее и може да духа топло.

ivopifeca
23-11-2014, 22:01
много благодаря колега за изчерпателния отговор

RahzeL
25-11-2014, 13:03
Искам да използвам темата на колегата за да попитам какво не е наред при мойта система. Когато е на 0 отвреме на време се задейства само ( най-често духа на макс) но понякога дори е променливо. Дали можеш Томов да ми кажеш от коя част идва проблема и дали е сменяемо?