Log in

View Full Version : Съвместимост скорости на 33-ка 1.3 и 1.7

Чичо
23-03-2007, 14:34
Колеги, къде да намеря параметрите на предавателните числа на ск.кутия за 33 1.3- 8v с карб. и на 33 1.7 8v, степента на сгъстяване при 1.7-8кл. и дебит на инж. дюзи?

pr_00f
23-03-2007, 15:17
Предавателните числа:

http://bobo.rightnet.net/Alfa_Romeo/gear_ratios.JPG

Venci
25-03-2007, 23:01
Аз карам 1.3 на газ със скорости от 1.7 16V и не е болка за умиране даже като и свикнах не ми прави впечатление.

Bobi_33
25-03-2007, 23:05
Аз карам 1.3 на газ със скорости от 1.7 16V и не е болка за умиране даже като и свикнах не ми прави впечатление.

Ми те скоростите са еднаки всичките за новото купе :wink:

Venci
25-03-2007, 23:11
Няма ли разлика в предавателните числа?

Bobi_33
25-03-2007, 23:25
Няма ли разлика в предавателните числа?

Тия жабари за по евтино са напраскали всичките варианти еднакви след 90та година. При старото купе пък има два различни деференциала като предавателни числа, но 1-ва, 2-ра и 3-та са по-къси спрямо новия модел. Тъпо щото със старите скорости колата боксува за нищо :wink:

Чичо
28-03-2007, 10:30
на 1.3 караш кутия от 1.7 ??? Къде отиде оная дупка между 1-ва и 2- ра.От къде извади мощност?Как го реши тва проблемче?

Bobi_33
28-03-2007, 17:59
на 1.3 караш кутия от 1.7 ??? Къде отиде оная дупка между 1-ва и 2- ра.От къде извади мощност?Как го реши тва проблемче?
:shock: Нещо не ти разбрах въпросите. Кое е странно :?:

Venci
28-03-2007, 22:23
Никаква дупка няма. Мощноста я вадя на газ, а на бензин си пали гумите :twisted: .

Bobi_33
28-03-2007, 23:15
Никаква дупка няма. Мощноста я вадя на газ, а на бензин си пали гумите :twisted: .

Явно на колегата Чичо нещо колата му има проблем :wink:

Чичо
30-03-2007, 09:54

Може Боби да е прав щото на 400м е "гола вода", а и от 0-100 не е много добре с времето, ама на "дино" никога няма да я кача.Затова реших да пробвам с некво надуване по горивните камери :? Изкушава ме варианта Гарет 28, ама нещо няма къде да я монтирам. Как ли са се справили колегите в SUBARU ? Ако някой има вариянт моля... Готов съм за експерименти.

Bobi_33
30-03-2007, 10:00
[quote=Venci]Никаква дупка няма. Мощноста я вадя на газ, а на бензин си пали гумите :twisted: .

Може Боби да е прав щото на 400м е "гола вода", а и от 0-100 не е много добре с времето, ама на "дино" никога няма да я кача.Затова реших да пробвам с некво надуване по горивните камери :? Изкушава ме варианта Гарет 28, ама нещо няма къде да я монтирам. Как ли са се справили колегите в SUBARU ? Ако някой има вариянт моля... Готов съм за експерименти.[/quote:11xb0jsb]

Ми на Субару предния кош е два пъти по-голям и позволява, при 33-ката няма място за нищо :wink:

Чичо
30-03-2007, 10:46
[quote="Bobi_33":3lb2g267][quote=Venci]Никаква дупка няма. Мощноста я вадя на газ, а на бензин си пали гумите :twisted: .

Може Боби да е прав щото на 400м е "гола вода", а и от 0-100 не е много добре с времето, ама на "дино" никога няма да я кача.Затова реших да пробвам с некво надуване по горивните камери :? Изкушава ме варианта Гарет 28, ама нещо няма къде да я монтирам. Как ли са се справили колегите в SUBARU ? Ако някой има вариянт моля... Готов съм за експерименти.[/quote:3lb2g267]

Ми на Субару предния кош е два пъти по-голям и позволява, при 33-ката няма място за нищо :wink:[/quote:3lb2g267]
Колега дай едни параметри за вървежна 33 ка и да знам какво да очаквам от мойта след ремонтчето. Така като са самички всичките тия макини вървят та се късат и накрая като дойде на светофара човека от "Перник" и да не овиснем.Не ме кефят нещо тия Опелисти и Голфисти.

Bobi_33
30-03-2007, 11:32
[quote="Чичо":1xhknmui][quote="Bobi_33":1xhknmui][quote=Venci]Никаква дупка няма. Мощноста я вадя на газ, а на бензин си пали гумите :twisted: .

Може Боби да е прав щото на 400м е "гола вода", а и от 0-100 не е много добре с времето, ама на "дино" никога няма да я кача.Затова реших да пробвам с некво надуване по горивните камери :? Изкушава ме варианта Гарет 28, ама нещо няма къде да я монтирам. Как ли са се справили колегите в SUBARU ? Ако някой има вариянт моля... Готов съм за експерименти.[/quote:1xhknmui]

Ми на Субару предния кош е два пъти по-голям и позволява, при 33-ката няма място за нищо :wink:[/quote:1xhknmui]
Колега дай едни параметри за вървежна 33 ка и да знам какво да очаквам от мойта след ремонтчето. Така като са самички всичките тия макини вървят та се късат и накрая като дойде на светофара човека от "Перник" и да не овиснем.Не ме кефят нещо тия Опелисти и Голфисти.[/quote:1xhknmui]
Ами кажи твойта с къв мотор е, за да ти кажа горе-долу колко трябва да върви :wink:

MrX
30-03-2007, 13:33
[quote=Venci]Никаква дупка няма. Мощноста я вадя на газ, а на бензин си пали гумите :twisted: .

Може Боби да е прав щото на 400м е "гола вода", а и от 0-100 не е много добре с времето, ама на "дино" никога няма да я кача.Затова реших да пробвам с некво надуване по горивните камери :? Изкушава ме варианта Гарет 28, ама нещо няма къде да я монтирам. Как ли са се справили колегите в SUBARU ? Ако някой има вариянт моля... Готов съм за експерименти.[/quote:ckreeaxv]

да ти кажа има матрял в нета за турбинирани 33/сюд/спринт и то с додта добри показатели.а ако си мераклия и през капака може да се направи да стърчи,но ми се струва че все още не сме дорасли за подобни изпълнения и ще се наложи да се срамиш пред човеците от Перник :evil:

alfista
30-03-2007, 19:05
Аз се съмнявам ,че ще издържат стандартните бутала,иначе из нета има доста турбинирани.Ето малко снимки:

Чичо
31-03-2007, 09:18

Може Боби да е прав щото на 400м е "гола вода", а и от 0-100 не е много добре с времето, ама на "дино" никога няма да я кача.Затова реших да пробвам с некво надуване по горивните камери :? Изкушава ме варианта Гарет 28, ама нещо няма къде да я монтирам. Как ли са се справили колегите в SUBARU ? Ако някой има вариянт моля... Готов съм за експерименти.

да ти кажа има матрял в нета за турбинирани 33/сюд/спринт и то с додта добри показатели.а ако си мераклия и през капака може да се направи да стърчи,но ми се струва че все още не сме дорасли за подобни изпълнения и ще се наложи да се срамиш пред човеците от Перник :evil:[/quote:1fwol4j0]
OK дай линк за турбиниране на боксер! Нищо лично за града ти колега, ама по нашите земи е синоним на Голф 2-ка....