PDA

View Full Version : Молба за оглед - бус във Варна.

Kuku
27-11-2014, 00:32
Колеги,
искам да помоля, ако е удобно на някой от вас да мине през автокъща 'Черно море' да огледа ТОЗИ (http://www.mobile.bg/31416479362596497) бус на живо!
Малко ми е далече да отида и да видя, че е поредния напудрен, но изморен работник :?
Основните въпроси, които ме интересуват, са идентични с въпросите за лек автомобил - двигател, скорости, паразитни шумове от тях, накладки и дискове, окачване, волан, педали, салон и т.н.
Много важно е също да не го е погнала ръждата!

Черпенето е излишно да го споменавам ;)
Благодаря предварително!

old alfist
27-11-2014, 00:41
Народа е казал : "Око да види, ръка да пипне" - всичко друго е ала-бала и кал по ушите.

dimitar_vd62
27-11-2014, 00:50
Ми не ми е проблем да отида но нямам никакъв опит с дизели и камиони.Макар да се чувствам задължен мисля че няма да ти свърша компетентна работа.

Kuku
27-11-2014, 01:10
Моля те, по никакъв начин не искам да се чувстваш задължен!
На мен нямаше да ми коства нищо да ти помогна, а и в крайна сметка дори не успях да свърша работа :hmm:

Молбата ми е, някой с що-годе нормални технически познания да метне едно око на буса, за да не се разкарвам напразно - цял ден път за нищо :?

trustworthy
27-11-2014, 07:16
Аз мога да мина, но в събота най-рано. Не разбирам много, но за повърхностен поглед мисля, че мога да свърша някаква работа. Все пак 6 години съм карал ЖТД :tooth:
За по-задълбочен оглед вече ти трябва Иво-Пининфарина.

KirilSol
27-11-2014, 08:35
е какво толкова има някой да отиде и да съдейства на колегата

...
аз ще отида да го видя днес

собственика на къщата е фен на Алфа и съм говорил няколко пъти с него по други поводи

освен това имам такъв фирмен бус само че 2006 година фургон но е със същия мотор

това което е най-важно е да не е ръждясал, иначе моторите са им железни

ще ти пиша после

KirilSol
27-11-2014, 13:06
ходих преди малко

собственика Илко го познавам. Всичките му коли са подбирани, но силата са му основно леки коли и джипове

Конкретно за Форда:
-общо впечатление - МНОГО ДОБРО
камиончето е в много добро състояние (направих още снимки по-долу) няма ръжда, според мен си е на реални 207 000 километра. Салона е много запазен, няма скъсано по седалките. Таблото е нормално захабено като за товарна кола. Има си оригинални стелки.
Всички стъкла са еднакви. Не са сменяни и са 2002 година
Вратите са здрави. Нямат ръжда и изгнило по бордовете
Каросерията е в много добро състояние
Мотора работи равномерно, не пуши и си личи че е поддържан със старание. Запали веднага а тук беше минус 3 градуса
Специално снимах роговете - нямат никаква ръжда
Специално снимах рейката - няма грам омаслено
Кардана е добре
Предните гуми са добре
Уплътненията са добре
Пода в кабината е много добре (снимах го и него)
Пружините и амортисхорите са добре - няма омаслено
на задните ресори не видях забележка

Какви забележки открих:
-Задните гуми са за изхвърляне - и четирите са напукани, на едната даже е откъснато едно парче

-има отчепнато едно парче на дясното огледало

-климатика не работи

-някои от страничните габарити са без червените стъкълца
Цената която ми даде на мен е същата като от обявата 12500 но вече е с ДДС с данъчна фактура .
може да се пазарим още малко но не мисля че ще е голяма разликата

Може да се гледа в сервиз където иска купувача

каза ми че камиона е добър, нямало други в момента с такава платформа и му звъняли всеки ден.

Пак ти казвам човека го познавам, но каквото и да кажа е моята дума срещу неговата.

Според мен колата си струва определено но трябва да си я видиш ти.

Дано съм ти бил полезен

Човека се казва Илиан 0888/596963

аз съм Кирил 0889/522380

Kuku
27-11-2014, 15:29
Безкрайно ти благодаря, колега :)
Явно ще си струва ходенето до Варна.
Само не съм сигурен дали ще имам време лично да отида или колегите ще го вземат.
Ако успея да се договоря с продавача за 12000лв. с ДДС фактура ще съм доволен :)

Благодаря още веднъж!
Очаква те обещаната почерпка.... ;)

KirilSol
27-11-2014, 17:02
мисля че за 12000 ще стане сделка . ще ти съдействам за това.

Не се чувствай задължен за нищо. С каквото можем- помагаме. Успех

Kuku
28-11-2014, 23:41
Готово - буса е в гаража :)
Хиляди благодарности на адаша за помощта!!!

KirilSol
29-11-2014, 08:52
Готово - буса е в гаража :)
Хиляди благодарности на адаша за помощта!!!

за нищо. дано всичко е наред с камиончето и със здраве да си го карате :cheers:

dilian alfa gtv
29-11-2014, 12:16
Две коли имам купувани от Илиян и съм доволен.

Liminat
29-11-2014, 13:23
за нищо. дано всичко е наред с камиончето и със здраве да си го карате :cheers:
Браво, направо си перфектния консултант :)

Kuku
29-11-2014, 21:28
Да ви кажа, едно по едно започнаха да излизат разни неща - явно проблема (заради, който е продаден и съответно е купен на безценица от Италия) е бил в двигателя.... дано не се окаже нищо сериозно :?
Главата е сваляна, липсва скоба на турбото, перката на радиатора е без болтове и се държи само на щипките, инсталацията е странно овиснала и май е преправяна на места.
Дано се разминем с дребни поправки!

pininfarina
30-11-2014, 17:52
Да ме извиняват колегите, които са ми звънили за огледи по салоните и съм им отказвал, ама съм го правил точно по тази причина!
Кирил според мен си е свършил работата повече от перфектно! Това, което е трябвало да се види при първо посещение го е направил, дори се е престарал повече от нужното според мен.
Втората стъпка, което трябва да направи купувача след като са му спестили време и разходи за няколко стотин километра от първия оглед е да се бръкне 20-30 лева и да я закара в сервиз за да се огледа автомобила по обстойно.
Има един много хубав български лаф: "Направи добро, изяш л . . но!

Kuku
30-11-2014, 19:23
Че кой е казал нещо лошо за Кирил?
Аз дори съм приготвил малък подарък за благодарност!

А проблемите си остават изцяло мои....
Правилния лаф е 'Очи гледали - очи плакали!' :)

KirilSol
30-11-2014, 20:39
Да ме извиняват колегите, които са ми звънили за огледи по салоните и съм им отказвал, ама съм го правил точно по тази причина!
Кирил според мен си е свършил работата повече от перфектно! Това, което е трябвало да се види при първо посещение го е направил, дори се е престарал повече от нужното според мен.
Втората стъпка, което трябва да направи купувача след като са му спестили време и разходи за няколко стотин километра от първия оглед е да се бръкне 20-30 лева и да я закара в сервиз за да се огледа автомобила по обстойно.
Има един много хубав български лаф: "Направи добро, изяш л . . но!

Че кой е казал нещо лошо за Кирил?
Аз дори съм приготвил малък подарък за благодарност!

А проблемите си остават изцяло мои....

Сега видях че ме коментирате...

Адаш, какво има на буса в крайна сметка. Открихте ли нещо което е сериозно като проблем?

Ако по някакъв начин се чувстваш излъган от моята преценка много съжалявам. Аз лично ти предложих да го закараме в сервиз преди да решиш.

Според мен този форд си заслужаваше парите и ако има нещо което не подлежи на ремонт е изгнила каросерия и товарна платформа което тук не е проблем.

По това което си писал не се разбира какво точно му е развалено и колко ще струва да се оправи, но ако се чувстваш прекаран не мисля че е непоправимо.

Ако все пак имаш нужда от нещо пиши или се обади.

Kuku
30-11-2014, 21:06
Честно да ти кажа, адаш, аз също не разбирам коментара, които направи Пининфарина :?
Ако исках да ти се оплаквам или имах нещо да ти казвам, щях да го кажа директно на теб.
Единственото, което мога да кажа, са хиляди благодарности за помощта (очаквам адрес на ЛС ;) ) :!:

П.П.
За сега проблема се оказа турбото, което си е за кофата директно :)
Главата, картера и капака на ангренажа са сваляни и явно е имало ремонт по двигателя.
Липсват разни винтове, болтове, щипки и прочие тук-там, но това по никакъв начин не означава, че буса е лош. Просто нещо сериозно е правено и се надявам да е направено кадърно!

П.П.
ПАК повтарям, пиша тези неща, за да се знае, че и в тази автокъща може да има автомобили с проблеми.
НЕ пиша, за да се оплаквам или да обвинявам някого!!!

dilian alfa gtv
30-11-2014, 22:10
Честно да ти кажа, адаш, аз също не разбирам коментара, които направи Пининфарина :?
Ако исках да ти се оплаквам или имах нещо да ти казвам, щях да го кажа директно на теб.
Единственото, което мога да кажа, са хиляди благодарности за помощта (очаквам адрес на ЛС ;) ) :!:

П.П.
За сега проблема се оказа турбото, което си е за кофата директно :)
Главата, картера и капака на ангренажа са сваляни и явно е имало ремонт по двигателя.
Липсват разни винтове, болтове, щипки и прочие тук-там, но това по никакъв начин не означава, че буса е лош. Просто нещо сериозно е правено и се надявам да е направено кадърно!

П.П.
ПАК повтарям, пиша тези неща, за да се знае, че и в тази автокъща може да има автомобили с проблеми.
НЕ пиша, за да се оплаквам или да обвинявам някого!!!

Не само в тази, а всички Автокъщи е така,почти всяка кола идва с дефекти и биват възтановявани по един или друг начин,но като цяло при покупката дори и в сервиз да беше е закарал не може всичко да се открие в рамките на 30мин.Всичко става ясно след това.Друг е въпроса че и всеки търговец не знае на 100% какво купува от вън,така че извода е всичко е късмет.

Kuku
02-12-2014, 22:18
Да, но проблма тук е значително по-сериозен, с оглед извършения ремонт.
От няколко места чувам вече, че този двигател има проблем с ангренажната верига и с главата, съответно - къса и пука :)
Явно тук случая е подобен или идентичен, но въпроса е, че са оправили сериозния проблем (надявам се), а са оставили множество аматьорски следи - дано с другото са се постарали повече :)
Както и да е - смених си турбото днес и за сега всичко изглежда нормално....

RPWWD
03-12-2014, 21:22
Да, но проблма тук е значително по-сериозен, с оглед извършения ремонт.
От няколко места чувам вече, че този двигател има проблем с ангренажната верига и с главата, съответно - къса и пука :)

Аз затова пазарувам Ивековци и разни стари Рена Мастери, щото са катъри отвсякъде. Фордове съм карал много, но все нови, секънд хенд никога.

Kuku
03-12-2014, 21:44
То проблема е, че няма избор на такива модификации - над 4м. каросерия с двойна гума :?
А и съм с ограничен бюджет все пак.
Иначе за 20'000лв. сигурно има голям избор, но уви....

RPWWD
04-12-2014, 13:32
То проблема е, че няма избор на такива модификации - над 4м. каросерия с двойна гума :?
А и съм с ограничен бюджет все пак.
Иначе за 20'000лв. сигурно има голям избор, но уви....

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=3&act=4&adv=31393399691976003&slink=87gvvl

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=3&act=4&adv=31410537626609232&slink=87gvvl

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=3&act=4&adv=31412866707527812&slink=87gvvl

На тия кво им е? Ти си лесен, търсиш 4,20 каросерия, пък аз под 6 м. не падам ;-) Карай, вече си го взел, ще го оправиш и ще си го ползвате със здраве.

Kuku
04-12-2014, 19:05
Оглеждах много, включително и по-новите Ивеко от линковете - зле са нещата :???:А пък за 6м. е направо 'мисията невъзможна' в България.
Аз за това ходих до холандската граница да търся камион!

RPWWD
05-12-2014, 19:21
Оглеждах много, включително и по-новите Ивеко от линковете - зле са нещата :???:А пък за 6м. е направо 'мисията невъзможна' в България.
Аз за това ходих до холандската граница да търся камион!

Е, аз си купих 2 броя 6 метрови от БГ, но наистина трудно се намират. С Ивековците поне нямаше да имаш такива грижи с мотора, техните са много сполучливи, малко ръждица не е проблем, важното е да не са усукани от претоварване.

Kuku
05-12-2014, 23:14
То зависи и за какво ти трябва, респективно, какви са изискванията :)
За сега всичко е наред (пу-пу, да не му е уроки)!
Остана още малко от задължителното обслужване и после само каране....
Важното е, че моментално започнах да редуцирам разходите за транспорт!

Бобби
06-12-2014, 00:49
Форд и циганин работят само през лятото:))).....а ти си го купи през зимата:new_Eyecrazy:....сорри:))....
Бъзикам се........с здраве да го ползувате....фирма която няма транспорт проблемите са по малко....разбираш ме.....

Kuku
06-12-2014, 01:05
Разходите са смазващи, Боби - определено си струва транспорта да е собствен!
А и самата независимост е достатъчен довод :)

Liminat
06-12-2014, 07:26
Важното е, че моментално започнах да редуцирам разходите за транспорт!
Не бързай, още не са те крали шофьорите.

Kuku
06-12-2014, 10:15
Свел съм този проблем до минимум и ако изобщо има нещо подобно, то ще бъде незначително :)