View Full Version : помпа съединител 166 ?
kabamitov
30-11-2014, 00:24
здравейте пускам тема защото не намерих как се сваля горната помпа (на педала) питах колеги но не отговарят ? та как се сваля помпата от къде най лесно се бърка и с какви ключове как става обезвъздушаването ако имате и снимки ще стане супер благодаря на отзовалите се предварително :)
Bobiuzunov
30-11-2014, 08:30
Сваляш кората на бушоните и се навираш здраво под волана,самата помпа се държи от два болта(дано не бъркам) и щифт който е връзката между педала и помпата.Обезвъздушаването става от работния цилиндър който е на скоростите,отвори предния капак и се загледай върху скоростите,та там ще видиш върпосния цилиндър и на него има щуцер за обезвъздушаване.
kabamitov
30-11-2014, 09:26
Сваляш кората на бушоните и се навираш здраво под волана,самата помпа се държи от два болта(дано не бъркам) и щифт който е връзката между педала и помпата.Обезвъздушаването става от работния цилиндър който е на скоростите,отвори предния капак и се загледай върху скоростите,та там ще видиш върпосния цилиндър и на него има щуцер за обезвъздушаване.
боби благодаря за отговора :) а ако сваля клюкарката или бушоните няма ли да мога да бръкна с удължение и камък с тресчотка ще мога ли да достигна гайките така
Bobiuzunov
30-11-2014, 09:31
Те не ти пречат,пак ще можеш да стигнеш до помпата,но наистина достъпа е труден и си е кофти тръпка,но с малко търпение ще си я смениш.
kabamitov
30-11-2014, 09:43
Те не ти пречат,пак ще можеш да стигнеш до помпата,но наистина достъпа е труден и си е кофти тръпка,но с малко търпение ще си я смениш.
благодаря ти много за помоща боби след обяд ще пиша какво е станало :)
lordliness
30-11-2014, 10:03
Ако нямаш спирачна течност си купи преди това. Постели найлон на пода на колата, приготви си нещо преди да откачиш маркучите за да ги запушиш за да не изтече спирачната течност. И от помпата върху скоростната кутия няма да можеш да обезвъздушиш. Почти невъзможно е. Гледай да не оставиш съдчето без течност, доливай при необходимост. В голям екшън се вкарваш.
Bobiuzunov
30-11-2014, 11:10
Да това което ти е казал Лорда е добре да го направиш,постели нещо аз ползвах стара гумена стелка.
Лорде защо да е трудна работа обезвъздушаването,аз и на двете 166-ци съм сменявал горните помпи и нямах ядове с обезвъздушаването,но може и да съм късметлия?:-P
lordliness
30-11-2014, 11:19
Става добре и бързо, ако се обезвъздуши помпата на педала направо от изходящия маркуч и едва след това от тази върху кутията.
kabamitov
30-11-2014, 16:03
свалих я :) има стчупена пружина в нея гумичките са перфектни но тампона който се хваща за педала е издал багажа как да го направя и ако има някъде в пловдив от къде да го закупя пружина май имам в гаража но тампон нямам кажете ако знаете от къде да го закупя ако знаете
lordliness
30-11-2014, 16:13
свалих я :) има стчупена пружина в нея гумичките са перфектни но тампона който се хваща за педала е издал багажа как да го направя и ако има някъде в пловдив от къде да го закупя пружина май имам в гаража но тампон нямам кажете ако знаете от къде да го закупя ако знаете
Направи си тампон, от парче маркуч или две парчета едно в друго или парчета гума. Изрежи и използвай втулката на стария тампон. От двете страни ограничи новия тампон с големи шайби за да не мърда странично.
kabamitov
30-11-2014, 16:27
Направи си тампон, от парче маркуч или две парчета едно в друго или парчета гума. Изрежи и използвай втулката на стария тампон. От двете страни ограничи новия тампон с големи шайби за да не мърда странично.
има ли мегдан оста на педала да поеме две шайби и ще се мушне ли щифта ако сложа две шайби иначе и аз се сетих за маркуч но исках да споделя и да изкажете мнение :) а такива пружини продават ли се в пловдив някъде ако знаете ако случайно не намеря другата и лорде изключително ти благодаря братле за помоща :respect::notworthy:
lordliness
30-11-2014, 16:38
има ли мегдан оста на педала да поеме две шайби и ще се мушне ли щифта ако сложа две шайби иначе и аз се сетих за маркуч но исках да споделя и да изкажете мнение :) а такива пружини продават ли се в пловдив някъде ако знаете ако случайно не намеря другата и лорде изключително ти благодаря братле за помоща :respect::notworthy:
Трябва да провериш за шайбите. Ако не стане ще измислим нещо.
kabamitov
30-11-2014, 16:47
Трябва да провериш за шайбите. Ако не стане ще измислим нещо.
сега погледнах в гаража имам шайби много тънки като пластини са ще станат :)
Bobiuzunov
30-11-2014, 17:06
Иди при някой стругар с втулката и свалената помпа и нега ти извърти по размер от полиамид,пък ти пак си сложи две шайби от двете страни.Пружина нова едва ли ще намериш,но в повечето помпи са горе долу еднаки.Аз преди 2-3 години имах сходен проблем със счупена пружина на горната помпа на Капата и сложих от подобна помпа май беше от някакъв Мерцедес и до ден днешен Капата се кара и проблеми няма.
to_lose_HEART
30-11-2014, 17:21
Помпата която си свалил LPR ли е. На 2 такива вече им се чупят пружините и пак такава сложих понеже не се предлага нищо друго на пазара. За обезвъздушаването един съвет от мен приложи малко налягане на отвора на казанчето
kabamitov
30-11-2014, 18:19
Помпата която си свалил LPR ли е. На 2 такива вече им се чупят пружините и пак такава сложих понеже не се предлага нищо друго на пазара. За обезвъздушаването един съвет от мен приложи малко налягане на отвора на казанчето
Помпата е оригиналната Bosch и някакви цифри но ги забравих кви бяха :D
kabamitov
30-11-2014, 23:51
не намерих пружината кажете ако някой знае данните на пружината дължината ме интересува защото моята е стчупена и липсват намотки другите данни си ги записах и колко броя намотки има г/д благодаря ви
lordliness
01-12-2014, 00:20
не намерих пружината кажете ако някой знае данните на пружината дължината ме интересува защото моята е стчупена и липсват намотки другите данни си ги записах и колко броя намотки има г/д благодаря ви
Дължина - 95 мм. Дебелина - 1,35 мм. 12 навивки.
kabamitov
01-12-2014, 09:56
Дължина - 95 мм. Дебелина - 1,35 мм. 12 навивки.
Благодаря ти :)
kabamitov
01-12-2014, 16:20
колеги не намирам никъде такава пружина моля ви упътете ме нанякъде или ако някой има излишна да ми я прати с наложен платеж плащам си а ако някой си е копувал да каже от къде много ще ви бъда благодарен
to_lose_HEART
01-12-2014, 17:16
Смени си направо помпата, ако е оригиналната както казваш съвсем скоро ще откаже поради износване, ако и работния цилиндър не ти е сменян и него очаквай скоро
kabamitov
01-12-2014, 17:34
Смени си направо помпата, ако е оригиналната както казваш съвсем скоро ще откаже поради износване, ако и работния цилиндър не ти е сменян и него очаквай скоро
да оригиналната е.вътре няма язви шупли и тем подобни неща ще и купя ремонтен комплект о пръстени и ще си я направя защото колегите не са доволни от новите а нова пак бош е 180 лв. wtf :thumbdown: а за долната ще я сваля и нея да я видя в какво състояние е ако трябва и нея ще поправя но ме дразни това че не мога да намеря пружина за горната помпа моля ви помагайте :(
to_lose_HEART
02-12-2014, 09:44
С ремонтния комплект аз изкарах 3 месеца просто споделям опит
lordliness
02-12-2014, 13:02
С ремонтния комплект аз изкарах 3 месеца просто споделям опит
и аз смятам, че като се има предвид гърча при демонтажа и монтажа не си струва да се слага старата помпа, а после и обезвъздушаване шест месеца :)
kabamitov
02-12-2014, 17:26
и аз смятам, че като се има предвид гърча при демонтажа и монтажа не си струва да се слага старата помпа, а после и обезвъздушаване шест месеца :)
Каква е гаранцията че новата няма да изкара пак 3 4 месеца всичко е късмет в днешно време дали ще е части или нещо друго няма значение
Linkestis
02-12-2014, 18:12
Моята нова помпа изкара има няма 20- на дни.
lordliness
02-12-2014, 18:22
моята Akron, вече три години си работи
Bobiuzunov
02-12-2014, 19:36
Явно всичко е относително,да не дърпам дявола за опашката,ама аз и на двете съм ги сменил горе долу по едно и също време и вече карат по година и половина,иначе сложих LPR защото такива имаше в магазина.
kabamitov
02-12-2014, 22:38
утре копувам ремонтен комплект да видим кво ще стане. има ли някаква тънкост при поставянето на гумичките? как действа буталото в тази помпа виждам че в долния край откъм пружината има една дупчица на него ?
kabamitov
04-12-2014, 18:55
колеги да попитам как се обезвъздушава на запалена кола или не ? един вътре да натиска 9 10 пъти и тогава отвивам да излезе и после завивам пак 9 10 пъти отвивам и завивам така ли се прави
lordliness
04-12-2014, 19:23
колеги да попитам как се обезвъздушава на запалена кола или не ? един вътре да натиска 9 10 пъти и тогава отвивам да излезе и после завивам пак 9 10 пъти отвивам и завивам така ли се прави
няма нужда да е запалена, сложи тънко маркуче на щуцера за да пръска навсякъде течност.
Този вътре натиска няколко пъти и задържа натиснат педала, ти развиваш, като изтече и стягаш, този вътре държи натиснато докато завиеш, после пак, помпи задържа натиснато ти отвиваш и завиваш.
Взимаш лула, слагаш я на щуцера, после слагаш маркучето и другия край в нещо да събираш течността.
И доливаш в казанчето постоянно течност за да не глътне въздух.
Когато имаш прозрачен маркуч на щуцера може да виждаш въздушните мехурчета, когато изчезнат си готов.
kabamitov
04-12-2014, 19:36
няма нужда да е запалена, сложи тънко маркуче на щуцера за да пръска навсякъде течност.
Този вътре натиска няколко пъти и задържа натиснат педала, ти развиваш, като изтече и стягаш, този вътре държи натиснато докато завиеш, после пак, помпи задържа натиснато ти отвиваш и завиваш.
Взимаш лула, слагаш я на щуцера, после слагаш маркучето и другия край в нещо да събираш течността.
И доливаш в казанчето постоянно течност за да не глътне въздух.
Когато имаш прозрачен маркуч на щуцера може да виждаш въздушните мехурчета, когато изчезнат си готов.
отново много ти благодаря за помоща от началото до сега нека има повече хора като тебе :)
ecotronic
04-12-2014, 19:55
Обезвъздушава се при изгасен мотор.
kabamitov
04-12-2014, 20:19
Обезвъздушава се при изгасен мотор.
благодаря любо
lordliness
04-12-2014, 21:19
Така и не мога да проумея какъв е смисъла да се повтаря след мен. Написах доста преди това, че двигателя не трябва да работи.
Но щом на някои им харесва и се чувстват добре от това нямам против.
ecotronic
04-12-2014, 21:39
Постът на Кабамитов е последен от втора страница на темата и когато я отворих му отговорих, без да обърна внимание на това, че има и трета страница и че вече е отговорено там.
Извинявам се за нарушението, което направих.
kabamitov
05-12-2014, 20:18
направих я колеги педала е супер равномерен плавен натиска се супер само че сега ми отделя горе по нагоре отколкото от преди на какво се дължи това ?
ecotronic
05-12-2014, 20:21
Колкото по-добре работи хидравликата на съединителя, толкова по-горе отделя. Вероятно сега е нормално а преди ти е отделял прекалено ниско.
Bobiuzunov
05-12-2014, 20:27
Любо позволи ми този път да не се съглася с теб,отделянето на педала в го горно положение е признак на отиващ си съединител и веднага да успокоя колегата че не е задължително при него случея да е такъв.
lordliness
05-12-2014, 20:30
Нови помпи, нов съединител, перфектна хидравлика в момента, отделя на два пръста от пода, както обичам, на светофарите докато другите отпускат високия съединител аз съм на другото кръстовище. Защо отделя ниско? :)
ecotronic
05-12-2014, 20:31
Любо позволи ми този път да не се съглася с теб,отделянето на педала в го горно положение е признак на отиващ си съединител и веднага да успокоя колегата че не е задължително при него случея да е такъв.
Прав си, но аз говоря само за това, как се отразява действието на хидравликата върху нивото на отделяне.
Т.е с един и същи феродов диск и притискател, но при различни състояния на помпите.
lordliness
05-12-2014, 20:33
Преди да сменя съединителя, феродото беше като вестник, пак отделяше на два пръста от пода, нямаше разлика в отделянето на нов и стар съединител. Защо, въпрос с повишена трудност
Bobiuzunov
05-12-2014, 20:33
Да това е така Любо.Лорде няма как да ме убедиш че с нов и стар съединител педала е отделял на едно ниво,аз за мое нещастие(финансово) сменях съединители комплект и на двете коли,даже и маховик на печката и освен че отделят както казваш на два пръста от пода другото което ме кефи че педала е памук за разлика от кокала който беше преди смяната.
kabamitov
05-12-2014, 21:00
Колкото по-добре работи хидравликата на съединителя, толкова по-горе отделя. Вероятно сега е нормално а преди ти е отделял прекалено ниско.
незнам любо направи ми впечатление викам айде ся нов съеденител направих и тест с натистана спирачка и пускам съеденителя и веднага угасна значи всичко е ок и да не се притеснявам
ecotronic
05-12-2014, 21:03
незнам любо направи ми впечатление викам айде ся нов съеденител направих и тест с натистана спирачка и пускам съеденителя и веднага угасна значи всичко е ок и да не се притеснявам
Това, че се е вдигнало нивото на отделяне след като си оправил хидравликата е добре. Оттук нататък по нея няма какво да пипаш. А щом не буксува, значи има още живот в съединителя.
kabamitov
05-12-2014, 21:08
добре но коментарите на другите колеги ме притесняват но колата не е карана 1 седмица по нея е правена само помпа нищо друго незнам защо се получи така в отделянето но ме притеснява не съм свикнал да отделя така кажете да се притеснявам ли или не баща ми каза да я покарам повече и че било нормално това
Bobiuzunov
05-12-2014, 21:33
Палиш колата,дърпаш ръчната и слагаш на трета скорост,след което отпускаш съединителя,ако боксува колата няма да изгасне,ако изгасне значи не боксува и си караш колата без да ти дреме. :-)
kabamitov
05-12-2014, 21:37
Палиш колата,дърпаш ръчната и слагаш на трета скорост,след което отпускаш съединителя,ако боксува колата няма да изгасне,ако изгасне значи не боксува и си караш колата без да ти дреме. :-)
боби пробвах го но на 1-ва и изгасна само че на спирачки щото ръчната не помага тръгва с сюркане на задните колела :D
ecotronic
05-12-2014, 21:38
боби пробвах го но на 1-ва и изгасна
ти си направо с нов съединител (да не ме чуе онзи рогатия) :)
kabamitov
05-12-2014, 21:41
ти си направо с нов съединител (да не ме чуе онзи рогатия) :)
чул те господ любо дано всичко е наред затова писах защото това отделяне ме притесни
Bobiuzunov
05-12-2014, 21:48
Значи би трябвало всичко да е ОК,карай си колата с кеф и това е. :-)
kabamitov
05-12-2014, 22:06
благодаря ви на всички за помоща и за отделеното време дано се видим на някоя сбирка да почерпя по бира :)
kabamitov
16-12-2014, 18:24
колеги отново ми остава ама много леко педала по надоло и усещам чче когато ще застане така педала става малко по мек все едно има леко въздух в системата на какво се дължи това ?
lordliness
16-12-2014, 19:17
колеги отново ми остава ама много леко педала по надоло и усещам чче когато ще застане така педала става малко по мек все едно има леко въздух в системата на какво се дължи това ?
ами на въздух сигурно :) моя го обезвъздушавах 50 пъти
kabamitov
16-12-2014, 19:27
хаха ама пак ли като на мене не ти се връщаше докрай :Д
lordliness
16-12-2014, 19:36
хаха ама пак ли като на мене не ти се връщаше докрай :Д
имаше много голям свободен ход май
kabamitov
16-12-2014, 19:47
аха еми ще видим утре :) поръчах си стикер за стъклото да се похваля
lordliness