View Full Version : Нов член на клуб 159 :)
Здравейте колеги ,
Мисля че е време вече да се похваля :) - от 2 дена вече съм горд собственик Алфа Ромео 159 спортвагон . Купих я с малолитражен двигател (за американските стандарти :D ) - 2.4 JTDm и в допълнение към това е модела с 210 к.с. Като цяло единствената липса за мен е , че няма навигация , но това не е болка за умиране :). И бих казал , колата има страшна динамика. И се чуда как колегите успяват да карат тази кола на икономичен режим :-D
Здравей, добре дошъл в клуба !
"И се чуда как колегите успяват да карат тази кола на икономичен режим "
Никък :)
voododoll
03-12-2014, 14:00
Здравей, добре дошъл в клуба !
"И се чуда как колегите успяват да карат тази кола на икономичен режим "
Никък :)
Каквото той каза
Аааайдеее честито и с здраве и безаварийно да си я караш
alfa_romeo_forever
03-12-2014, 19:29
Алфа бавно не се кара ! :crazy:
Да ти е честита , добре дошъл в клуба ! Чакаме снимки :clap2:
GammaRay
03-12-2014, 20:32
Честито!
Bobiuzunov
03-12-2014, 21:21
Честито колега,ще чакаме по обстойно представяне със снимков материал.
Ето ги и снимките :
http://prikachi.com/images/904/7779904r.jpg
http://prikachi.com/images/910/7779910J.jpg
http://prikachi.com/images/911/7779911l.jpg
:) Ами това е :)
Някой ако има въпроси относно колата , нека заповяда :)
rossenvn
15-12-2014, 18:56
Честито и безаварийно!
Здрасти Анани и честито от мен :) Аз имам няколко въпроса които ме интересуват - как се случват нещата с първоначалното обслужване? С ангренаж ли е или с верига, Q4 ли е, освен смяна на пистови ремъци налага ли се смяната и на ролките, има ли обтяжни ролки + една демпферна този двигател, ръчка ли е или автоматик, можеш ли да събереш 16ска джанта или 17ска е минимума заради спирачките. Засега толкова, а някой от четящите ако знае отговорите на моите въпроси нека драсне някой ред.
Здравей , колега , да си призная , изминах около 700-800 км , докато я обслужа.
Иначе колата НЕ е Q4, a двигателят е с ангренажен ремък , има и обтяжна ролка (доколкото знам е 1 ) . При първоначалното обслужване смених всички ролки , ангренажен ремък , всички филтри , семеринг на коляновия вал , масла на двигателя и скоростната кутия и мисля ,че е това . За всичко платих 640 лв , като майсторът ми гарантира , че частите са качаствени (по принцип двигателя си е малко по-скъпичък за поддръжка) .
Относно джантите - по каталог я дават със 17-ки и мисля ,че не могат да се поставят 16-ки точно , заради спирачните апарати .
alfa_romeo_forever
17-12-2014, 15:14
Защо са ти 16-ки ? :balloon:
Здравей , колега , да си призная ,
Здрасти, колега, да си призная, с теб се познаваме :waving: Аз съм Симеон, бяхме съученици в основното. След снимката във фейсбука имах предчувствие, че ще имаш тема тук и реших да пиша да си задам въпросите защото преди 2 години бях пред дилема Алфа 159 или Ягуар Х-тайп и избрах второто. Сега като им паднаха още цените се очертава следващата след Х-тайпа да е 159. Ослушвам се кое как е и как стоят нещата но все още не съм се засилил за смяната.
Защо са ти 16-ки ? :balloon:
Поради много причини - повече гума, по-трудно се кривят джанти, по-добра возия, по-евтини гуми и не на последно място - живея във Варна ;)
KirilSol
17-12-2014, 18:57
:coolio:
Честито и безаварийно!
а ти кога ще се похвалиш
Че и подписа си не сменя :)
Ами Симеоне, знаеш ме къде живея (все още съм си на същото място и не съм се местил) , така че, когато искаш ела да видиш колата (само и аз да съм на линия ) .