View Full Version : Малко въпросчета
mjstudio
25-03-2007, 01:15
Здравейте пичаги! Значи наскоро се сдобих с 146 ТС, 1.4 16V.
И както всеки сиромах човек, няма как да не ви попитам един банален въпрос. И той е колко смуче това нещо, съответно градско и извън градско(90/120км)? Ако някой може да ме светне и с газта как ще е, евела! Втория ми въпрос е, фатално ли ще ако си махна катализатора? 1-во мисля, че е запушен нещо и 2-ро чух, че ги ископували (междо другото ако някой знае колко вървят и колко мога да му взема на моя, може да ме светне)
Това е за сега!
И ТЕНКЮ предварително!
JORDANGT
25-03-2007, 01:34
Късметлия си ти.Аз мойта я получих само на сники за сега.Чакам я вече 3-та седмица,но в Сряда ще дойде.Катализаторите ги изкупуват в М-комплект(за там знам) и май слагат резонаторно гърне :idea:
Разхода градско зависи от града, мойта лапа 11-12/100. Извънградско: 6.5/100 при 110-120км/ч и около 7.5-7.8/100 при 140-150км/ч. Катализатора, ако е запушен пречи много и трябва да се махне. На боксера го махнах и само стана по-шумна. Избушиха вътрешното, сложиха една надупчена тръба вътре и готово. Сега гледам че слагат и вата. На ТС не съм го махнал още, не му е дошло времето. За газта ще видиш различни мнения. Лично моето е, ако не караш много, не си струва. Иначе- само газов инжекцион. Имам колеги с газово, които са доволни, разхода на газ е както на бензин почти, т.е. два пъти по- евтино
ultrashock
25-03-2007, 16:07
Катализатора ми го махнаха тука в един квартален сервизи и ми слжиха гърне, цялата процедура и гърнето са безплатни, в замяна на катализатора. Има промяна във вървежа опредлено особено на ниските обороти. Мойта 1.6TS даде вчера разход до Плевен и обратно 7.4 натоварена с 5 човека и малко багаж, градко дава около 10-11 дори 12 зависи колко я натъпваш. И аз съм се вкарал в филма са газовия инжекцион и все още се чудя дали си заслужава, единственото което ме спира е цената, а обикновенна газова не искам да слагам.