View Full Version : Помощ прехвърляне на автомобил без платени данъци ?
palafnik123
14-12-2014, 17:26
Здравейте колеги , аз така в посления момент , но днес дойде куповач за автомобила ми и иска утре да го прехвърлим ... Та на въпроса ... Някой има ли контакт на онези приятели нотариуси на територията на София или Перник , които правят този вид услуга ?
old alfist
14-12-2014, 17:31
Дори да се отървеш от колата по този начин, задълженията ти към Данъчното остават, заедно с дължимите лихви, докато не отидеш сам да я отпишеш.
palafnik123
14-12-2014, 17:36
тя никога дори не се е завеждала в данъчното , всъщност аз я имам от 18 месеца ,но така и не съм ходил до там , тъй като буквално няколко седмици след като я купих заминах да живея в чужбина ... та ... някой с контакт при приятел нотариус :)
thecleaner
14-12-2014, 17:47
тя никога дори не се е завеждала в данъчното , всъщност аз я имам от 18 месеца ,но така и не съм ходил до там , тъй като буквално няколко седмици след като я купих заминах да живея в чужбина ... та ... някой с контакт при приятел нотариус :)
Ми заведи я за 18 месеца нема да те убият с данък, дори и да намериш такъв нотариус за дребни пари нема да стане ;) ще му дадеш на него парите за данъка.
palafnik123
14-12-2014, 17:50
прехвърлянето се поема от куповача както знаете , а данъка за 18 месеца ми е около 300лв ... защо да не ги спестя ...
thecleaner
14-12-2014, 17:52
прехвърлянето се поема от куповача както знаете , а данъка за 18 месеца ми е около 300лв ... защо да не ги спестя ...
Прехвърлянето се поема както се разберете ;) а нотариуса носи лична отговорност (вече) ако те пусне без данък. За мерси или дребни пари, дали ще се съгласи, как мислиш?
Както знаеш този вид нотариуси за тази услуга вместо да речем около 80-100лв за прехвърляне ще ти вземат 250-300 защото много добре знаят за какво става въпрос! Купувача трябва да е голяма шматка да се съгласи да плати подобна сума за прехвърляне само и само ти да си спестиш тези пари от данък!
palafnik123
14-12-2014, 18:06
около 130-150лв взимат тези нотариуси , а прехвърлянето със застрахователна оценка на цена 1000лв е около 100лв , за моя куповач няма проблем ,стига да е под 200 ... аз просто питам дали някой има контакт на такъв нотариус , оттам на сетне аз ще се оправям :) благодаря
Най-добре си плати данъка където трябва.
Bobo Markov
14-12-2014, 20:32
има няколко избора човека
- да си плати данъка
- да овладее добре фотошоп
- да не си продава колата
Молиа сано без расизан!!!
old alfist
15-12-2014, 00:17
- да си плати данъка
Като иска, да си овладява фотошопа и да си поема отговорността - все пак му казахме стандартните възможности.
около 130-150лв взимат тези нотариуси , а прехвърлянето със застрахователна оценка на цена 1000лв е около 100лв , за моя куповач няма проблем ,стига да е под 200 ... аз просто питам дали някой има контакт на такъв нотариус , оттам на сетне аз ще се оправям :) благодаря
Е ти как знаеш колко вземат пък не познаваш нито един такъв нотариус :) Некси, там където си чул, че толкова вземат е можело да ти кажат къде е тоя нотариус дето я върши тая услуга за тия пари :)
Ся аз лично ако съм зел лиценз за нотариус и мога цял живот да си ровя в носа и да прибирам мангизи само щото съм бил един печет и подпис, за 30 или 50 лева отгоре да си сложа в джоба няма да се навия да рискувам да си изпусна дето съм набарал на хляба мекото, ама не знам може да има и таквиз балами или толкоз да са огладнели нотариусите :D
Аз друго не мога да разбера, в тоз форум вече съвсем го обърнахме на вакханалия, един се фали колко години карал пиян, друг пита как да не си плати данъка, трети как да отърве акта пред КАТ, тука нещо законно няма ли да се коментира :) То ако така продължаваме да толерираме подобни дискусии, скоро някой ше пусне тема "колеги от къде да си купя наркотици, споделете телефоните на дилърите си" :D
И после се оплакваме, че ни е била крива държавата ...
Плати си данъка като отговорен гражданин и стига си се излагал с подобни теми.
Нема оправия ...
quadrifoglioverde
23-12-2014, 23:51
все още има нотариуси, които ще извършват прехвърляне без платен данък срещу 250-300лв (зависи от автомобила разбира се)
зависи и от момента, в който се отиде, защото им правят проверки от време на време (т.е. не винаги става номерът)
но пък аз купих една 56ца като собственика отиде и си плати 1500лв данъци за последните 5 години.... а аз си помислих, че ще се откаже от сделката :D
old alfist
24-12-2014, 00:08
все още има нотариуси, които ще извършват прехвърляне без платен данък срещу 250-300лв (зависи от автомобила разбира се)
зависи и от момента, в който се отиде, защото им правят проверки от време на време (т.е. не винаги става номерът)
но пък аз купих една 56ца като собственика отиде и си плати 1500лв данъци за последните 5 години.... а аз си помислих, че ще се откаже от сделката :D
Този човек ти е продал колата си, за да може да плати данъците и.
- да си плати данъка
Има и още начини.....:calc:
Pavkataa
23-01-2015, 11:51
Здравейте,
И аз да изскоча с един такъв казус - мой роднина почина преди време. Той имаше една Алфа 146, която е купена 2010г. и така и не регистрира в общината. Има 2-ма наследници, но единият е неоткривам и още не е прехвърлена на тях. (Води се на починал).
Сега единият наследник иска да продаде колата, но доколкото разбирам единственият вариант е това да стане без прехвърляне, а това не е много оферта. А предполагам, при всяко друго развитие на нещата - първо трябва да се регистрира и плати данъка и да се появи вторият наследник за подпис?
Някои да се сеща за някакви варианти ?
кученцетоОгиитаткоДоги
23-01-2015, 12:26
Tи ли най-големия тарикат че да не си плащаш.От къде на къде аз баламата ще плащам,за някакъв път, пък било то и с дубки,а ти няма да плащаш и ще караш по същия тоя път.Не мога да разбера колеги с какъв акал му давате на този отворко съвети как неговите неплатени данъци да станат наши задължения.Такъв като тоя пич трябва да яде шамарите за Добро утро,за добър ден и за добър вечер,не да го учите как да ни ограбва.
Дали данъците влизат да се правят пътища, или се източват по пътеки...!
Живеем в страна на неограничено странично отклоняване на средства.
old alfist
23-01-2015, 21:10
Не съм агент на Местни данъци и такси към някоя от Общините, но рано или късно ще се появи някоя акция за събиране на невзети приходи и в изневиделица ще се появи на някой задължение с дължимите лихви, което може да му спъне някоя спешна сделка.
Че то това вече става. Нашата община има връзка с кат и чрез тяхната база данни изпраща писма на тези, които не са си регистрирали колите в данъчното. Данъците си се натрупват и после ти ги искат с лихвите. А и ако нямаш платена поне първа вноска на данъка, не можеш да минеш технически преглед.
pesho_kj
25-01-2015, 10:54
Заминал в чужбина, явно да работи минимум за 1000евро и ми се праиш за 150евра...
кученцетоОгиитаткоДоги
25-01-2015, 10:56
Заминал в чужбина, явно да работи минимум за 1000евро и ми се праиш за 150евра...
Да ама тия номера защо не ги праи там в чужбина?Щото знае какво ще му се случи,ако го барнат с неплатени данъци.
Да ама тия номера защо не ги праи там в чужбина?Щото знае какво ще му се случи,ако го барнат с неплатени данъци.
Е па за това си требва дупе...:)))....например Ал Капоне...имал такова дупе и го вкарали в затвора за неплатени данъци...след това му пуснали една заразна курва и той съвсем се затрил....
кученцетоОгиитаткоДоги
30-01-2015, 00:54
Е па за това си требва дупе...:)))....например Ал Капоне...имал такова дупе и го вкарали в затвора за неплатени данъци...след това му пуснали една заразна курва и той съвсем се затрил....
Aз бих казал топки:pИначе с дупето стават сакатлъци:tooth:
Aз бих казал топки:pИначе с дупето стават сакатлъци:tooth:
Топките са за дуго нещо.....тук си иде реч за дупе.....то образно народа го е казал....требва си дупе....иначе разсъждаваш като наште футболисти...топка е.....не се знае у коя врата ще улезне:)))
п.п...виж сега...у нас не плащаме данаци, оти няма зашо и за какво.....да не ти изброявам пътни условия и т.н...в чужбина е друга бира....надявам се, ще се съгласиш с мен....даваш на държавата, но и тя да ти дава....а у нас....тя държавата взима, но не дава....най много малцинството да намаже по някой лев и кебапче от куче по изборите....когато има закон и ред...да ти е кеф да живееш у тая държава....
old alfist
30-01-2015, 01:22
Ако тръгнем да търсим логика в съотношението взел/дал - няма да намерим такава, тъй, че всеки да си преценява.
кученцетоОгиитаткоДоги
30-01-2015, 01:31
Топките са за дуго нещо.....тук си иде реч за дупе.....то образно народа го е казал....требва си дупе....иначе разсъждаваш като наште футболисти...топка е.....не се знае у коя врата ще улезне:)))
п.п...виж сега...у нас не плащаме данаци, оти няма зашо и за какво.....да не ти изброявам пътни условия и т.н...в чужбина е друга бира....надявам се, ще се съгласиш с мен....даваш на държавата, но и тя да ти дава....а у нас....тя държавата взима, но не дава....най много малцинството да намаже по някой лев и кебапче от куче по изборите....когато има закон и ред...да ти е кеф да живееш у тая държава....
Виж сега,не си на прав път.Аз дадох пример и в една друга моя тема,че в кооперацията която живея почти всички работат,ама почти никой няма кола.Знаеш ли защо? Защото и тука държавата повече ти взима,отколкото ти дава.Това е положението!За един джип от първите x5-ци данък и застраховка ти идва на тримесичие окло 650 евро,направи си сметка колко е за година.Вярно е че Холандия има най-добрите пътища в цяла Европа,ама за тия пътища те дои и те стриже като плевенска черноглава.И със средна заплата най-много да можиш да си позволиш да караш някое поло 1.3:cheers:Който не си плаща го очаква фимл на Тарантино.Ако в България не плащането на данък е форма на протест,то бих казал това е доста удобна форма на протест.;-)
Виж сега,не си на прав път.Аз дадох пример и в една друга моя тема,че в кооперацията която живея почти всички работат,ама почти никой няма кола.Знаеш ли защо? Защото и тука държавата повече ти взима,отколкото ти дава.Това е положението!За един джип от първите x5-ци данък и застраховка ти идва на тримесичие окло 650 евро,направи си сметка колко е за година.Вярно е че Холандия има най-добрите пътища в цяла Европа,ама за тия пътища те дои и те стриже като плевенска черноглава.И със средна заплата най-много да можиш да си позволиш да караш някое поло 1.3:cheers:Който не си плаща го очаква фимл на Тарантино.Ако в България не плащането на данък е форма на протест,то бих казал това е доста удобна форма на протест.;-)
Виж сега батко....от колко време живеш там...?......бързаш да изравниш стандарта с тези, който са се родили там....Е нема как да стане.....:))).....А ти нашият протест....просто го заеби....не случайно сме дърежава на кръстопът....дет древните хора са казали, че се прави само кенеф.....ама някой не е разбрал....и затуй е усрал хубавата ни природа...
кученцетоОгиитаткоДоги
31-01-2015, 01:50
Виж сега батко....от колко време живеш там...?......бързаш да изравниш стандарта с тези, който са се родили там....Е нема как да стане.....:))).....А ти нашият протест....просто го заеби....не случайно сме дърежава на кръстопът....дет древните хора са казали, че се прави само кенеф.....ама някой не е разбрал....и затуй е усрал хубавата ни природа...
Виж сега бро,на запад съм от много години,в случея няма изравняване на стандарт, има си тарифи,и никой не те пита с колко манги си в джоба.В интерес на истината в Германия и Холандия заедно не можеш да видиш толкова Q7-ци и X5-ци по пътищата колкото в България.И в Нюремберг Германия вътре в града пътищата са като в Плевен,ама немеца ако са опита да се оправдее с това и да не плаща,точно след 6 месеца най-много година,или плаща всичко с лихвите или държавата му конфискува колата.Щото точно тия Ганьовци които не си плащат данъка,те нямат пари и за гуми,и за накладки, и прегледи минават фиктивно и т.н и т.н.
Виж сега бро,на запад съм от много години,в случея няма изравняване на стандарт, има си тарифи,и никой не те пита с колко манги си в джоба.В интерес на истината в Германия и Холандия заедно не можеш да видиш толкова Q7-ци и X5-ци по пътищата колкото в България.И в Нюремберг Германия вътре в града пътищата са като в Плевен,ама немеца ако са опита да се оправдее с това и да не плаща,точно след 6 месеца най-много година,или плаща всичко с лихвите или държавата му конфискува колата.Щото точно тия Ганьовци които не си плащат данъка,те нямат пари и за гуми,и за накладки, и прегледи минават фиктивно и т.н и т.н.
Е не..не....не е баш таака...за Германия не ми говори.....имам некви наблюдения... макар и частични...а и ти немой разсъждава като шваба..... оти си замесено тесто у северна България....то кой какво плаща е друг въпрос...запознай се...те и немците ....чакат да дастигнат до съд...и ттогава плщат....и там е жмел голям...ония Хенри, дет си е говорил с конете...го няма вече....
кученцетоОгиитаткоДоги
31-01-2015, 03:49
Е не..не....не е баш таака...за Германия не ми говори.....имам некви наблюдения... макар и частични...а и ти немой разсъждава като шваба..... оти си замесено тесто у северна България....то кой какво плаща е друг въпрос...запознай се...те и немците ....чакат да дастигнат до съд...и ттогава плщат....и там е жмел голям...ония Хенри, дет си е говорил с конете...го няма вече....
Съд?Ти като не си си платил данъците,какво очакваш от съда?За един ден та приключват в съда и после?Трябва да платиш и разноските по делото.Швабата не е като българина,ефтин на триците,а скъп на маймуните.И аз се опитах да ги финтирам с една глоба за неправилно паркиране за 100 евро,тя скочи за 6 месеца на 800 евро.Сменях адреси общини,намериха ме и в дън гори тилилейски.До другата седмица имам срок да я плата,иначе букагите и....Ако искаме да живеем като западняците трябва да се наложи тоя модел на държавност.Кат не да се връща бай Тошо-босът от Правец,и да си върнем комунизма:cheers:
Съд?Ти като не си си платил данъците,какво очакваш от съда?За един ден та приключват в съда и после?Трябва да платиш и разноските по делото.Швабата не е като българина,ефтин на триците,а скъп на маймуните.И аз се опитах да ги финтирам с една глоба за неправилно паркиране за 100 евро,тя скочи за 6 месеца на 800 евро.Сменях адреси общини,намериха ме и в дън гори тилилейски.До другата седмица имам срок да я плата,иначе букагите и....Ако искаме да живеем като западняците трябва да се наложи тоя модел на държавност.Кат не да се връща бай Тошо-босът от Правец,и да си върнем комунизма:cheers:
Нали ти казах. че немой разсъждава като шваба......опитал си, да се прайш на тарикат....сорри...:)))
кученцетоОгиитаткоДоги
01-02-2015, 19:02
Нали ти казах. че немой разсъждава като шваба......опитал си, да се прайш на тарикат....сорри...:)))
Само че в бг тия номера минават,ама на други места не.Това е разликата.Аз имам няколко свежи идеи,как може да се управат пътищата за 5 години.А: дига са данъка от минимален 25 лв на 250лв+ дигане на годишната винетка на 100лв.Така хем ще намалеят значително автомобилите по-пътищата,и по бавно ще се амортизират пътищата,с парите от дигнатити данъци ще могат да се направат и подържат пъщитата,хем ще има по малко деца болни от асма поради по-малкото замърсяване на въздуха,хем няма да се налага да си ликвидираме бдж,понеже много хора ще се наложат да слезнат от колите си и да се качат на влак.В момента в София от 1000 човека 550 имат коли,а допустимата граница за да не стане прекалено замърсяване на въздуха е 330 коли на 1000 човека.Да ама откато влезнаха таралясниците които немците върлят в моргат,вече всеки се качи на кола,от което освен собствената му изгода,друга файда няма.Сърбите които не получават грам европейска субсидия имат 1000 пъти по- добри от нашите магистрали.Това е резил!!!Ако въобще имаме магистрали.Аз по миналата зима пътувах перфектно от Плевен до София с влак за 28лв лв,отиване и връщане.Приятно спокойно,даже забих едно гадже в купето:cheers:
Mind_Control
02-02-2015, 15:13
И в Нюремберг Германия вътре в града пътищата са като в Плевен
Начи.. за всичко може да си прав, ама за това не си! Признай си просто, няма да ти се сърдиме!
Иначе те подкрепям за данъците и винетките, но след като ми осигурят влак София- Варна за 5 часа и София- Пловдив за 45 мин. Да не смърди на пикня. Обаче тогава знаеш ли, какво се получава- 25 Евро билет за 70 км. разтояние, както е в Германия, честито!
кученцетоОгиитаткоДоги
02-02-2015, 15:52
[QUOTE=Mind_Control;1395567]Начи.. за всичко може да си прав, ама за това не си! Признай си просто, няма да ти се сърдиме!
В Нюремберг бях по миналата година,мама мия циганията е уникална.Немците освен широки аутобани в прелично състояние,не би казал че другите пътища сам им хубави.Понеже правя сравнение с много други европейски държави.И не знам кой е тоя супер умен инжинер където на високоскоростни аутобани,е измислил отсечката за включване в движението да е толкова къса.
кученцетоОгиитаткоДоги
02-02-2015, 16:13
Иначе те подкрепям за данъците и винетките, но след като ми осигурят влак София- Варна за 5 часа и София- Пловдив за 45 мин. Да не смърди на пикня. Обаче тогава знаеш ли, какво се получава- 25 Евро билет за 70 км. разтояние, както е в Германия, честито!
Ако човек пътува по служба горе споменатите разтояния,колата му е най-доброто решение.Иначе за мен всичко друго са оправдания.В Холандия в големите градове,в централната част забрави да минеш с кола,само градски транспорт и мпс-та със специялен режим на движение.Това ако се въведе в България,доста хора ще започнат да ползват само градския транспорт в града, и колата в един момент ще им стане ненужна,а и с вдигането на данъците ако няма много добри доходи едвали ще може да си я позволи.Решения винаги има!Въпроса е само на воля.
ecotronic
02-02-2015, 16:35
......В момента в София от 1000 човека 550 имат коли,а допустимата граница за да не стане прекалено замърсяване на въздуха е 330 коли на 1000 човека.....
Едно от първите неща, които ми направиха впечатление, когато за пръв път бях в Холандия (през 1976 - та) бяха многото и перфектни вело-алеи - нещо за което тук само си мечтаем.
Като си говорим за бр. автомобили на калпак от населението, да споменем и това, че в Холандия броят на велосипедите е по-голям от този на жителите.
old alfist
02-02-2015, 16:51
Дано да не измислят и данък за велосипедите, че аз с две коли и три колелета, трябва да работя един месец само за данъците им.
ecotronic
02-02-2015, 16:56
Бат Бойко беше направил такива хубави вело-алеи:
http://www.misli.de/wp-content/gallery/bikers/image014.jpg
Ама взеха че се изтриха вече.
Пък и "строежът" им не бе съгласуван с разните му рекламодатели:
http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450gy250_962300.jpg
кученцетоОгиитаткоДоги
02-02-2015, 17:00
Едно от първите неща, които ми направиха впечатление, когато за пръв път бях в Холандия (през 1976 - та) бяха многото и перфектни вело-алеи - нещо за което тук само си мечтаем.
Като си говорим за бр. автомобили на калпак от населението, да споменем и това, че в Холандия броят на велосипедите е по-голям от този на жителите.
Велоалеите са доста голяма инвестиция,не че холанците всички умират да карат колело в дъжда,но просто държавата ги принуждава да го прават със скъпите данъци и застраховки на коли.Иначе междинното решение е скутер.Почти никаква подръжка,и много удобен за в града,че дори и на растояния до 15-20км извън града.Може да го паркирваш на всякъде.Един добър чисто нов с две години гаранция,може да гу купиш за цената,която ще купиш някой таралясник на четири гуми,който е за моргата.
ecotronic
02-02-2015, 17:07
http://velobg.org/wp-content/gallery/news-2013/methink_bicycles1.jpg
кученцетоОгиитаткоДоги
02-02-2015, 17:15
Е това върви много бързо,няма бензин,няма дизел,няма 8 свещи:-D