View Full Version : Уж на майтап, а то...
GTV2.0TS
17-12-2014, 22:25
Добър вечер, колеги!
Нов съм, казвам се Ясен, купих една Алфа GTV 2.0 TS почти на майтап, защото ми трябваше кола "за вчера" и това изникна за малко пари... И стана страшно!
Накратко - минал съм през повечето "комерсиални" марки, включително трите лъча и самолетната перка, знам защо тези коли имат своето име, но Алфата ми взе ума и сърцето... Свикнах на автомат лимузина (w140), мислех си, че това е типът кола за мен, ма не е. Тия Алфи правени със сърце и душа бе да му се не знае... За първи път се чувствам специален в кола, която като екстра има само кожа и климатик. Лопа, тропа (търся предни амортисьори, ако някой има здрави, че за нови сега не е момента), окачването е страшна лабораторна разработка, но съм специален вътре, има атмосфера, има ... душа има в тая кола...
Простете за съчинението, но като кажа на друг това и ме гледа така, все едно е готов да ми даде зелена рецепта, та разбиране търся... :D
Та това е от мен, още не е много за снимки милата, но скоро ще я фотографирам, за да е пълна фукнята.
alfa_romeo_forever
18-12-2014, 00:31
Колега , първо добре дошъл в клуба и честита покупка ! Ходовата част наистина е "силната" част на алфата но ,всичко се оправя . За думите ти че колата те прави специален и че има сърце всеки алфист може да ти го каже , пък и нещото което много хора не го правят е това че те повечето избират колите си с разум а не със сърце , а е точно обратното !!!
Много безаварийни и радост с колата :clapping:
Така е с алфата колега, като детенце е -ядосва те, къса ти нервите, ама пак го обичаш и се грижиш за него :grin: Честита да ти е, да не ти създава грижи и много безаварийни километри да минеш с нея!:thumbup:
Furious 155
18-12-2014, 10:16
Да те слуша и радва безкрайно! Вярно е че Алфа се избира със сърцето! Късмет и безаварийно!
Бъди специялен - вземи си Алфа. (като седнеш вътре и го осъзнаваш)
Бъди различен - управлявай Алфа. (всеки я заглежда и желае)
Бъди щастлив - отремонтирай Алфа. (няма по-голямо удоволствие от току що отремонтирана Алфа)
"Цена", "разум", "средно-статистически" са качества НЕприсъщи за автомобилите Алфа Ромео.
Така мисля Аз и също като колегата имах "щаститето" по неволя да притежавам Алфа Ромео и така се "влюбих", че дори си купих нова. (та да може да се запази марката...:grandpa:)
GTV2.0TS
18-12-2014, 23:05
Благодаря за пожеланията! Да ви се връщат! :)
pigoff, аз също обмислям покупка на нова, само чакам 4це-то да падне под 5-6 хил. лв. :D
Уелкъм ту дъ клъб !
И идвай на срещите.
А 4ц никога няма да струва толкова малко :clown:
NeverBackDown
19-12-2014, 18:43
Честито и от мен желая ти много безаварийни километри с красавицата и за здраве да си я караш.Добре дошъл в клуба ! ;-)
quadrifoglioverde
23-12-2014, 23:56
дано лесно се сдобиеш с CUP пакет и autodelta 3.7 та да е мирно и спокойно в душата ти
alfa_romeo_forever
24-12-2014, 00:45
с моторче от аутоделтата спокойно може да се бега с 4с-то дори в висоите скорости да дръпне :flowers:
Bobiuzunov
24-12-2014, 07:17
Честитто и от мен колега,много да те радва колата.Сега на майтап че си за зелена рецепта то е ясно,тук май всички сме и наистина Алфата има душа,но понякога и вади душата на собственика си. :-)
quadrifoglioverde
24-12-2014, 08:22
с моторче от аутоделтата спокойно може да се бега с 4с-то дори в висоите скорости да дръпне :flowers:
даже е напълно логично във високите скорости да се представя по-добре от малолитражното 4С
alfa_romeo_forever
24-12-2014, 18:02
даже е напълно логично във високите скорости да се представя по-добре от малолитражното 4С
Това казвам и аз , лекотата и е добра за писта но на прави участъци и високи скорости , конете играят .
GTV2.0TS
25-12-2014, 12:45
Отново благодаря, а за CUP пакета - оглеждам се, но като гледам какво е предлагането спрямо търсенето - май ще търся стъклопластов вариант. И аутоделта донор не знам дали ще се появи на този свят, но вече обислям 20V турбо или някаква V6 3.0-3.2 трансплантация в близките месеци, ако се намери читав донор... :)
Някой експериметирал ли е със задното окачване? Идеята ми е да се премахнат всички шарнирни втулки и да се заменят с полиуретанови тампони.
mirchozo
29-12-2014, 23:11
Купчина железа и пласмаси, а между тях - душа, необяснимо е !