View Full Version : Ел. схема на таблото
Можете ли да ми дадете ел.схема на таблото.
MAGNETI MARELLI
10648320/00
550010710004 L.S.
16.000 IMP. 12 V
60.2849.01 V.B
1 GIRO = 1.037 M.
46557076 C141
TAR. ALFA LANCIA
22 - 10 - 99
Това са данните които пише по таблото. Незнаем кои са необходими, затова написах всички.
и какъв е проблема с таблото, че до схема си опрял
Проблема е че не ми свети лампичката която осветява дисплейчето за километрите. Не е от лампичката защото днес го отворих и проверих че лампичката е здрава, след това измерих напрежението на пътечките и уреда ми показа около 7.5 V . А на дръгите лампички които осветяват таблото показва 11.5 V. Според мен има изгорял елемент и искам схема да видя какво ще мога да направя. По-принцип съм в час с тез неща, но без схема....
Тва за схема трудна работа :( Но със сигурност има електроника която управлява точно тази лампичка, понеже като се пуснат габарити силата на светенето й намалява. В краен случай може да я вържеш директно към другите 4 на подсветката
Силата на светенето намалява защото се намаля напрежението. Сега като се замисля че то ако има 7 V би-трябвало пак да свети лампичката самоче много слабо.
по принцип лампичката за километрите е по-силна от другите 2 вата, а другите са по 1,2 вата. но си прав на 7 волта пак трябва да работи, подаи напрежение на крушката и виш дали светка, а не само да я мериш с уреда. може цокъла да ти се е прецакал и да не контактува
Абе аз взех светеща крушка от осветлението на таблото и я сложих направо на дисплейчето без да сменям цокъла и пак не светна незнам какво става вече. Има нещо гнило ама какво е...
Абе аз взех светеща крушка от осветлението на таблото и я сложих направо на дисплейчето без да сменям цокъла и пак не светна незнам какво става вече. Има нещо гнило ама какво е...
Според мен ако си светнат в тия работи както твърдиш - би трябвало изобщо да не те затрудни таблото то е елементарно :wink: Ша ти дам жокер тая крушка има "плаваща маса" :wink: И още нещо щом има 7 волта на пътечките проблема хич не е там дето си тръгнал да търсиш :lol: