PDA

View Full Version : Нагревател задно стъкло

daniseat
30-12-2014, 17:16
Здравейте колеги,напоследък когато е много студено нагревателя на задното стъкло не иска да се включи,а като се затопли малко времето навън и се включва без проблеми.Ако някой е имал същият проблем или знае как да се справя със ситуацията ще му бъда много благодарен да сподели.

Boby
30-12-2014, 22:18
Не мисля, че имаш проблем с подгрева на стъклото. Просто подгрева е пълна пародия и не върши никаква работа също както и парното. Сутринта на -14 неможа да разтопи скрежта по стъклото. Само се очертаха реотаните в средата на стъклото. Никаква полза няма от него.

daniseat
30-12-2014, 22:29
Е да де,ама при мен въобще не се включи,само светва и веднага угасва символа.

EMo0o
31-12-2014, 08:33
При мен и на двете без значение от температурата си работят перфектно нагревателите :)

Zlobich
31-12-2014, 08:57
Първото за което се сещам е да свалиш релето и да презапоиш спойките на силовата част, би трябвало да се оправи, прегледай си гнездото на релето за нагорели краища.

ecotronic
31-12-2014, 10:41
Е да де,ама при мен въобще не се включи,само светва и веднага угасва символа.

Нагряването отказва да включи по начина, както го описваш, когато оборотите на двигателя са прекалено ниски и когато напрежението на акумулатора е прекалено ниско. Премери напрежението и пробвай при по-високи обороти.
TRIP функцията работи ли коректно?

daniseat
31-12-2014, 17:49
О.К. Колега ще пробвам.А какво имаш впредвид за TRIP дали работи коректно?

Bobiuzunov
31-12-2014, 17:57
Дали не се нулира при всяко палене на колата?

ecotronic
31-12-2014, 18:01
О.К. Колега ще пробвам.А какво имаш впредвид за TRIP дали работи коректно?

Нагревателят на задното стъкло ще изключва ако по някаква причина до ICS - а не достига информация за оборотите на мотора. Но същата тази информация служи на TRIP функцията за да смята разхода.

Накратко - коректната работа на TRIP води до изключване на това предположение, като вероятна причина.

daniseat
31-12-2014, 18:16
---------- Post added at 18:16 ---------- Previous post was at 18:15 ----------

[/COLOR]
Дали не се нулира при всяко палене на колата?

Не,не се нулира.

iveli
01-01-2015, 13:54
При мен нагревателя на задното стъкло се изключва при всяко гасене и следващо палене на колата

daniseat
02-01-2015, 00:05
И днес след близо 50 опита пак не се включи...

mitkomeg
04-01-2015, 13:33
При мен пък само нагревател за задното стъкло не мога да пусна.И да натискам копчето за задното нищо не става.Включва се като включа да размрази предното...така пуска и предно и задно. Само задно обаче не. И ако е топла колата времето на работа е мноооого кратко...тръгва и след наколко секунди се изключва и почва да си духа от където съм му задал на климатроника ?!? Ако пусна да размрази предното стъкло сутрин като е студено пак си тръгва и за задното и се задържа повече време но пак е недостатъно...само около реотаните се стапя и пак нищо не виждаш през задното стъкло.

ecotronic
04-01-2015, 13:50
При мен пък само нагревател за задното стъкло не мога да пусна.И да натискам копчето за задното нищо не става.Включва се като включа да размрази предното...така пуска и предно и задно. Само задно обаче не. И ако е топла колата времето на работа е мноооого кратко...тръгва и след наколко секунди се изключва и почва да си духа от където съм му задал на климатроника ?!? Ако пусна да размрази предното стъкло сутрин като е студено пак си тръгва и за задното и се задържа повече време но пак е недостатъно...само около реотаните се стапя и пак нищо не виждаш през задното стъкло.

Щом задните нагреватели изобщо не се включват от бутона, провери самия бутон или почисти буксата на блока с бутони. Възможно е и клюкарката да ти прави мизерии.
Нормално трябва веднъж включени от бутона да се изключат след около 10 секунди само ако оборотите на мотора паднат под 1000.

daniseat
05-01-2015, 13:14
Ето днес сутринта на по-топло време нагревателя си се включи без проблеми.Вече и аз не знам защо само като е много студено не иска да работи?

ecotronic
05-01-2015, 13:24
Ето днес сутринта на по-топло време нагревателя си се включи без проблеми.Вече и аз не знам защо само като е много студено не иска да работи?

Възможно е от студа някой контакт по буксите, които имат бизнес с тази функция да се влошава.
Поради това прегледай и напръскай с контактен спрей:

1 - Буксата на гърба на бутоните под ICS - а
2 - Буксите на клюкарката (пластмасовия модул вдясно от таблото с предпазителите под волана)
3 - Буксите на гърба на арматурното табло.

daniseat
05-01-2015, 17:27
Възможно е от студа някой контакт по буксите, които имат бизнес с тази функция да се влошава.
Поради това прегледай и напръскай с контактен спрей:

1 - Буксата на гърба на бутоните под ICS - а
2 - Буксите на клюкарката (пластмасовия модул вдясно от таблото с предпазителите под волана)
3 - Буксите на гърба на арматурното табло.

о.к. Благодаря ти,ще пробвам.