View Full Version : Проблем с отдушника на резервоара!
DJ_STIVAN
25-03-2007, 18:52
Здравейте, до скоро колата ми беше в гаража за основен ремонт да ДВГ-то и сега след като я сглобих,се появяват малки проблемчета,та.... да ви питам за резервоара. Като отвора капачката и излиза ваздух под налягане от него,също така като се пълни бенизина,трябва мн бавно да се прави, щото иначе улива. Казаха ми,че било от отдушнка,да знаете какъв е лека за този проблем?Също така колата ми от време на време държи високи обороти, към 2500. Бобо беше с мен на огледа на колата и ми каза, че е или от жилото,или дроселните клапи трябва да се регулират на Елкон.Не е от жилото,защото стои хлабаво,а от както съм я взел 3 пъти съм бил на елкон и немогат да се справят с проблема.Според мен е от оная машинка която следи колко са отворени дроселите (сори ама забравих как се казваше :oops: ) за това от снимката става въпрос.Та ще се радвам ако можете да помогнете :wink: мерси предварително
Машинката не следи колко са отворени дроселите, а дали са затворени :!: Просто ключе. Другаде е проблема, ма от разстояние диагноза няма :wink:
Абе не съм казвал да ходиш на елкон :wink: Просто трябва да се регулират дроселите и да се види моторчето за празния ход дали не е фира :wink:
Абе не съм казвал да ходиш на елкон :wink: Просто трябва да се регулират дроселите и да се види моторчето за празния ход дали не е фира :wink:
Нали е ебан Бош, та никога не дава фира............ :sad2:
DJ_STIVAN
25-03-2007, 23:55
Значи несъм разбрал правилно :oops: , както и да е,скоро ме очаква пак посещение при елкона,че предния път са си оставили ръцете :twisted: ще им кажа да проверат тези неща и да се надяваме че ще кажат от какво е.А някакво решение с отдушника на резервоара?
И на мен от капачката на резервоара ми съска като я отварям но никога не е уливало бензин та не съм се хващал сериозно. Иначе мисля че отдушника се намира като свалиш тапицерията на багажника отляво.
За оборотите съвет не мога да дам само ще споделя че мойта държи 200 оборота в минута на празен ход.... т.е. не вярвай много на оборотомера, че и на километража :)
Не е отдушника. По приказките прилича на забравен парцал в гърлото или друга глупост.
Ходил ли си в Мототехника. Джими
Не е отдушника. По приказките прилича на забравен парцал в гърлото или друга глупост.
Ходил ли си в Мототехника. Джими
Баш е от отдушника, има и клапанчета за тая работа. Намират се под колата около резервоара :wink: