View Full Version : Пълен Фиатаджия си станах аз !!!!!
Да се похваля с новата придобивка в семейството,колата е 2005 г. 1.9 Мжет 101 коня,всички есктри,парктроник...................аз съм вери хепи.По тези коли никога не се бях заглеждал,ама се оказа че са супер семейни коли,много практични и просторни.....................:dance::dance::dance :
Честита да ти е, колега! Много добра машинка е, да. Колегата fire 8v има подобна и направихме разменен тестдрайв. Останах приятно изненадан от комфорта и простора, а и от пъргавината на този уж скопен двигател :)
Честито Мъри! Със здраве да си я караш и безаварийно!:rosso_spider:
assassin's
12-01-2015, 15:21
Хайде честита!Добре изглежда колицата!
nickgaidarov
12-01-2015, 15:39
...
ivopetrov_1982
12-01-2015, 16:07
браво честито:rosso_spider: и със здраве да си я ползвате:director:
Честито! Със здраве да си я караш и много безаварийни километри.:rosso_spider:
alfa_romeo_forever
12-01-2015, 16:35
Със здраве да си я БрЪмкаш :rosso_spider:
angelovi69
12-01-2015, 17:13
Честита придобивка! Да си я караш с кеф!
Честита ! С много здраве и кеф да се кара :)
Честито и безаварийно! Да си я ползвате със здраве и само хубави моменти. :BBQ:
Честиту! Със здраве да си я караш. Както гледам и на тая се свалят седалките, като на моята.
Честита да ти е и хиляди безаварийни... Хи-хи, не издържа на напрежението и си взема все пак фиат, а? :)
Мурджев дано ти върши работа ! Честито!
digitalundgrd
13-01-2015, 09:51
Евала и честито! Фиата си е фиат :)
Честно казано ме изненада. Предполагах, че след 159св ще минеш на "Фичо" и в частност новото Браво.
Изглежда много запазен ... пожелавам да е и послушен фиат ... честито!
Е Мурджев ли няма да познае запазената кола. Да ти е честита. Много ми е интересно, с тоя двигател сигурно ще забравяш кога си сипвал :)
Честита и много безаварийни километри :rosso_racers:
ФЕРАРИСТ
13-01-2015, 11:30
И кво романтично светлосиньо а????
Евала и честито! Фиата си е фиат :)
Честно казано ме изненада. Предполагах, че след 159св ще минеш на "Фичо" и в частност новото Браво.
Нещем Стило фейслифт :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Честито! Голяма свежарка! Браво!
PEPI-2ALFA
13-01-2015, 14:31
Честито, със здраве да си я ползвате.
Ами честито.Да си я караш с кеф.
и от мен :D
Честитутка!
жабока ма кефи споокоооооооойну мое се сабере една кайлъжка :D
колата е страхотна ;)
mirchozo
14-01-2015, 21:49
Идеална градска количка, с кеф да си я пъркаш. Надявам се си се отказал да продаваш 159-ката?
Честита да вие, с много кеф да си я търкаляте!
Прогнозирам обече, че 159ката ще ти липсва... Все пак това си е фешън Пунто... Цели два класа надолу :)
Добър избор, честито! И аз ги гледах тия Идеи/Музи, ма багажника ми идва малък и ще взимам фиатовска баничарка.
Идеална градска количка, с кеф да си я пъркаш. Надявам се си се отказал да продаваш 159-ката?
Тя си замина вече................:bg::bg::bg:
---------- Post added at 13:21 ---------- Previous post was at 13:21 ----------
Честита да вие, с много кеф да си я търкаляте!
Прогнозирам обече, че 159ката ще ти липсва... Все пак това си е фешън Пунто... Цели два класа надолу :)
Няма чак толкова да ми липсва !!!! :bg::bg:
Честито, земи малко въздух преди следващата Алфа :th_up:
Furious 155
15-01-2015, 17:03
Честито! Много свежа изглежда колата, със здраве да се кара.
Днес забелязах, че парктроника в тази кола е много полезен...нищо не се вижда назад и с тези тесни огледалца, хич не е добре работата :) Май ще трябва да инсталирам допълнително на моята.
Днес забелязах, че парктроника в тази кола е много полезен...нищо не се вижда назад и с тези тесни огледалца, хич не е добре работата :) Май ще трябва да инсталирам допълнително на моята.
Дам,идеална работа върши..........хихихи даже жената го оцени-вика абе то било супер да паркираш с парктроник.
От днес вече сме с номера,и се движим по Софето,първите впечатления са много добри,и за изминати 30-ина км. в града,разхода по борд е 6.4 :punk::punk::punk::punk:
П.С.Появи се един бъг,а именно паленето на ЦД-то само през нощта,сутринта беше умрял акумулатора,докато се мотах в КАТ забелязах че се пали само.............сега му сложих едно ЦД вътре,да видя дали ще спре да го прави.
П.С.Благодаря на всички за пожеланията................:waving::waving::waving :
Мъри знаеш ли дали кората на багажника ти е същата, като моята? Аз нямам кора, пък Муси има 2-3 на части из нета. Фиатки има повече и ще налазвам тях...
Мъри знаеш ли дали кората на багажника ти е същата, като моята? Аз нямам кора, пък Муси има 2-3 на части из нета. Фиатки има повече и ще налазвам тях...
Предполагам че да,тя е малко странна,ако искаш утре мога да я снимам да я видиш.Има твърда част,и мека част като шоричка,която се движи когато местиш задните седалки/облегалки :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Да знам, че е от 2 части. Меката част се захваща на гърба на задните седалки, нали? Ще бъда благодарен на снимки, за да съм сигурен, че е същата :)
Да знам, че е от 2 части. Меката част се захваща на гърба на задните седалки, нали? Ще бъда благодарен на снимки, за да съм сигурен, че е същата :)
Утре става нали ????? :thumbup::thumbup::thumbup:
GammaRay
19-01-2015, 20:23
Честито. Колата изглежда добре :).
thecleaner
19-01-2015, 21:36
Ей честито Антоне, сега виждам че вече имаш идея за какво иде реч наййй накрая :) Поне тоя път не си чел между редовете, и си купи кола за каране а не за правене.
Ей честито Антоне, сега виждам че вече имаш идея за какво иде реч наййй накрая :) Поне тоя път не си чел между редовете, и си купи кола за каране а не за правене.
А дано,то не е до четенето м/у редовете,а пустата краста...........ама нали знаеш одъртяваме и още по-малоумни ставаме.Оттук нататък,ако ще се купува пак Алфа,ще е бабка :Tease::Tease::Tease::Tease:
Айде, тонка... сега ще се видиш в лев вече :)
Eто снимките бате ::wow:
Мерси! Същата е явно. Само дето вчера прозвъних всички обяви и никой няма такава кора...Ако изпадне от някъде, аз съм човека :)
Момчета, да ползвам темата да попитам нещо за автоматика на Муза?
Че съм харесал една в 'БОМИ', двигателя го познавам добре, блазни ме много, но автоматика ми е интересен :???:
http://www.mobile.bg/11419423830472002 (http://www.mobile.bg/11419423830472002)
П.П.
Ааааааааааааа, то било лелеспийд - заеби.... :crazy:
Макар, че с този слаб двигател може и да няма драма....
Не е лош автомата, поне докато е здрав :) При мен превключва доста прилично. Трябва само малко да му посвикнеш. Това било 2-ро поколение с подобрена бързина на превключване. Това ми обясни днес Вихрен от Алфа Ромео...Аз имам някаква грижа, ако колата е на 3,4 или 5-та и включиш на неутрална, после понякога не иска пак да включва на скорост. Честно казано не ми е проблем, но я оставих да прегледа робота. Все пак колата няма да я карам аз и не искам някой да остане на пътя с нея.
Иначе първите ми впечатления от колата са добри. Удобна е за града, не е никак тясна, пък като свикнеш и на автомата може и пъргава да е :)
Момчета, да ползвам темата да попитам нещо за автоматика на Муза?
Че съм харесал една в 'БОМИ', двигателя го познавам добре, блазни ме много, но автоматика ми е интересен :???:
http://www.mobile.bg/11419423830472002 (http://www.mobile.bg/11419423830472002)
П.П.
Ааааааааааааа, то било лелеспийд - заеби.... :crazy:
Макар, че с този слаб двигател може и да няма драма....
Лелеспийд CFC 218 робот,по-ново поколение,повечето неща са като на стария,има модели с лагер помпа,има такива с външна /ГТА-то например/,което като цяло си е греда,защото има датчик за следене на позицията на съединителя,който дава фира и трябва да смениш цялата лагер помпа.:bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing_ smiley:
Мурджев преди 2 години като взех една А2-ка обясняваше как е тъпа и непрактична, а сега взе еквивалент на А2-ката.
Безаварийно!
Що се отказа от GP?
Мурджев преди 2 години като взех една А2-ка обясняваше как е тъпа и непрактична, а сега взе еквивалент на А2-ката.
Безаварийно!
Що се отказа от GP?
Защо да еквивалент на А2,аз не мисля така,защото Фиата е доста по-голям.............от ГП се отказах,защото Идеата е по-голяма,по-практична,има я с 1.9 мотор в ниския данък,на същите години с доста по-ниска цена,базата си е на Фиат 188,доста здрава и т.н. :busted_cop::busted_cop::busted_cop:
Да е по-голям, колко да е по-голям:
2 см по-широк, 8см по-висок и 9см по-дълъг.
Да е по-голям, колко да е по-голям:
2 см по-широк, 8см по-висок и 9см по-дълъг.
Но с доста функционален багажник и доста екстри...........:clap::clap::clap:Косьо,моля те,не ги сравнявай двете коли.............
Защо да не ги сравнявам?
Багажника на А2 е с двойно дъно. Ако искаш да мерим и литри.
Екстри...хммм...BOSE, ел седалки, подгрев седалки, темпомат, сензор дъжд и фарове, ксенон с умиватели, стъклен таван с люк.
Не може да гледаш като кон с капаци само към едната кола. Двете коли са един клас и няма никакъв спор в това. Просто когато аз взех моята ти каза, че е ужасна и непрактична, а сега казваш да не ги сравнявам.
Linkestis
23-01-2015, 00:33
ShoxXx,ти наясно ли си на кой даваш наклон?
Недей да спориш с Човека,ще заминава таз година за Сицилия и му трябва практична колица.
Мислех да не му цапам интересната тема ама Човека е майстор и си има Идея какво си е купил :clap:
Все пак честито майсторе.
П.П.675-ти добре че се отърва от голия врабец побойник и си взе таз гугутка :)
Защо да не ги сравнявам?
Багажника на А2 е с двойно дъно. Ако искаш да мерим и литри.
Екстри...хммм...BOSE, ел седалки, подгрев седалки, темпомат, сензор дъжд и фарове, ксенон с умиватели, стъклен таван с люк.
Не може да гледаш като кон с капаци само към едната кола. Двете коли са един клас и няма никакъв спор в това. Просто когато аз взех моята ти каза, че е ужасна и непрактична, а сега казваш да не ги сравнявам.
Доста екстри като за Фиат имах предвид,Аудито е ясно че има повече,ама и цената му е двойна сигурно.Както и да е,не ми се спори,особено с умрели индивиди като този от последния пост:respect::respect::respect:
Ето тук има матрял за четене,къде се оказва че освен обема в литри на багажника,Аудито с нищо не е по-добро от Фиата.
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/fiat/idea/hatchback/
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/audi/a2/hatchback/
Не бе мен, аз не казвам че е по-добро. Просто казах че са един клас. Те имат и в гoдините разлики и т.н. Важното е че е с климатроник като GP, а там си има разни болежки и може и от Идеа да се търсят части.
Не бе мен, аз не казвам че е по-добро. Просто казах че са един клас. Те имат и в гoдините разлики и т.н. Важното е че е с климатроник като GP, а там си има разни болежки и може и от Идеа да се търсят части.
Климатрониците са различни,на ГП е катона 500 и Браво,а на Идеата е като на Стило.:waving::waving::waving:
Think again!
Idea:
http://s.sbito.it/images/37/3726696844.jpg
Grande Punto:
http://www.bachecaannunci.it/adpics/clima610.jpg
Think again!
Idea:
http://s.sbito.it/images/37/3726696844.jpg
Grande Punto:
http://www.bachecaannunci.it/adpics/clima610.jpg
Не като управляващ блок,а като конструкция !!!!! :metal::metal::metal:
Странно, защото при Bravo и 500 нямаш опция да избираш отделни места за духане и на лявата и на дясната седалка.
Странно, защото при Bravo и 500 нямаш опция да избираш отделни места за духане и на лявата и на дясната седалка.
Нещо не те разбрах,иначе на Браво и 500 климатроника е еднакъв,за Грандето не съм сигурен,но Идеата е различна 100 % :firstprize::firstprize:
На GP, както и на Idea можеш да избираш освен различни температури за двамата пътници отпред, също така и различни места на духане. Примерно шофера избира да духа в краката, а пасажера може да избере да духа в джама и от таблото в неговата половина.
При Bravo и 500 можеш да избираш само различни температури, но клапите са вързани към едно управление, докато при GP и Idea клапите пак са лява, дясна. Виж на снимките.
Аз лично от там изхождам, че климатрониците са еднакви.
DiStefan0
28-01-2015, 07:13
Искаш да кажеш, че реално си работи като Моно само с изключение на температурите ... ебати двузоновия климатроник.
На GP, както и на Idea можеш да избираш освен различни температури за двамата пътници отпред, също така и различни места на духане. Примерно шофера избира да духа в краката, а пасажера може да избере да духа в джама и от таблото в неговата половина.
При Bravo и 500 можеш да избираш само различни температури, но клапите са вързани към едно управление, докато при GP и Idea клапите пак са лява, дясна. Виж на снимките.
Аз лично от там изхождам, че климатрониците са еднакви.
Това не съм го пробвал нито при Браво/500 нито при мен.:cheers::cheers::cheers:
Е брат ти няма как да го пробваш там като го няма. На 500 и Bravo II климатрониците са само с различни температури. Клапите и за двете зони се управляват от едно и също място.
След изминати почти 5000 км. предимно градско,мога да кажа че съм много доволен от колата.Разхода градско сега е 7.5-8,зимата стигаше до 9 но рядко.На дълъг път не съм я карал много,но ми направи впечатление че със скорост 140 км/4 се държи доста прилично на пътя,аз мислех че ще накланя повече.Дотук съм сменил тампони на макферсконите /на умопомрачителната цена от 20 лв./,задни спирачни цилиндърчета /протекоха и двете едновременно,те на още по-умопомрачителната цена от 11 лв. броя/.Сега са за смяна тампоните на задния мост /тази платформа 188 си страда от тях,но и те са по 20 лв./ Баси в тая кола почти всичко е по 20 лв. :wow::wow::wow::wow::wow:
Баси, на хората 159-ките им горят в града по 8-9, ти с тази въшка.....направо си се наказал.
Баси, на хората 159-ките им горят в града по 8-9, ти с тази въшка.....направо си се наказал.
Нали :brickwall::brickwall::brickwall::brickwall: Забравих да спомена,че смених и предните апарати,защото моите бяха от дрънкащите,сега са от 147.:humpx::humpx::humpx:
angelovi69
12-05-2015, 19:11
Бавно и полека отиваш към Алфа....
Аз имам Рено клио ходя с само на работа с тази кола, за 2.5г съм сменил - съединител 65лв, генератор (втора ръка) 15лв ,четки+реле генератор 15лв, свещи 4бр 8лв
Това прави ли ме по щастлив ? Не
Всеки път когато се качвам отваратително е !!!!!!!!
Евтиното не винаги е хубаво :pokey:
Аз ходя на работа с велосипед. Бия ви по всички показатели за евтиния. Щастлив съм :bouncing_smiley:
dimitar_vd62
12-05-2015, 22:20
Аз ходя на работа с велосипед. Бия ви по всички показатели за евтиния. Щастлив съм :bouncing_smiley:
Щастлив си докат завали и задуха.
Абе са чудех да сменям колата на жената тва ми харесва отвътре.
Аз имам Рено клио ходя с само на работа с тази кола, за 2.5г съм сменил - съединител 65лв, генератор (втора ръка) 15лв ,четки+реле генератор 15лв, свещи 4бр 8лв
Това прави ли ме по щастлив ? Не
Всеки път когато се качвам отваратително е !!!!!!!!
Евтиното не винаги е хубаво :pokey:
Рено никога не можеш да го сравняваш с Фиат :mf_Flush::mf_Flush::mf_Flush: Идеята е перфектна средно голяма градска семейна кола,която е идеална и за дълъг път.А ти накъдето си тръгнал,аз оттам се връщам,няма смисъл да ми обяснявате как съм се прецакал,поживейте малко с 59-те си и тогава говорете
---------- Post added at 10:14 ---------- Previous post was at 10:08 ----------
Абе не биеш,защото повечето части за коуеуото хич не са евтини !!!!! :pimp::pimp::pimp:
Рено никога не можеш да го сравняваш с Фиат :mf_Flush::mf_Flush::mf_Flush: Идеята е перфектна средно голяма градска семейна кола,която е идеална и за дълъг път.А ти накъдето си тръгнал,аз оттам се връщам,няма смисъл да ми обяснявате как съм се прецакал,поживейте малко с 59-те си и тогава говорете
---------- Post added at 10:14 ---------- Previous post was at 10:08 ----------
Абе не биеш,защото повечето части за коуеуото хич не са евтини !!!!! :pimp::pimp::pimp:
Не ме разбра правилно, исках да кажа че : евтината кола с евтината подръжка си е повърня !
Колко по висок клас толкова по добре !
:wein:
Не ме разбра правилно, исках да кажа че : евтината кола с евтината подръжка си е повърня !
Колко по висок клас толкова по добре !
:wein:
За какво въобще пишеш тук,не можах да разбера ?????
За кое е по-добре ???? Ако твоето щастие зависи от това каква кола караш,не определяй и другите като такива,защото на мен вече не ми пука особено какво карам,стига да е практично и да имам възможност да не мисля постоянно за него,и да е италианско разбира се !!! А викаш евтината кола със скъпа поддръжка,голям кеф а ???? Защото 159 е точно това,евтина кола със скъпа поддръжка,но ти няма как да знаеш още.Казах ти,поживей с нея и тогава говори.:noooo::noooo::noooo::noooo:
П.С.Повярвай ми,на мен ми минават стотици коли през ръцете,най-вече всякакви италианки,мисля че по-добре знам от теб кое е добро и кое лошо !!!!