PDA

View Full Version : Ламбда сонда 146 1.6 Боксер

nikola_n
26-03-2007, 16:01
В сервиза на бош във Варна ми казаха че Ламбдата ми е за смяна, там струва 172лв. Интересува ме мога ли да я намеря по евтино от друго място?

Speeder
26-03-2007, 20:01
Извън темата :

И аз дадох за моята толкова, така че поне порядъка си го олучил :wink:

Mury
27-03-2007, 13:39
Само недей да правиш грешката да си купуваш от онея универсалните щот 90%от тях не работят :wink:

nikola_n
27-03-2007, 14:44
При всички положения ще взема точният модел, въпросът е дали в бош не са надути цените, но така като гледам от там ще вземам.

tonov
27-03-2007, 16:51
:offtopic:
А кви са признаците на заминала ламбда? Специално при боксера? Знам че е много относително, ама.... Щото на моно-инжекция ги знам, фиата ми беше така.
Тука нема кой да ми я закачи на компютър, а до София скоро нямам път :oops:

Yon
27-03-2007, 17:08
А кви са признаците на заминала ламбда? Специално при боксера? Знам че е много относително, ама.... Щото на моно-инжекция ги знам, фиата ми беше така.

Знам , че си електричар та я виж това може и да ти свърши работа:
http://vassistance.free.fr/2002/control ... hesse.html (http://vassistance.free.fr/2002/controleur_richesse.html)

Speeder
27-03-2007, 22:01

Когато ми беше заминала сондата ми харчеше 12-13л/100км. Плюс това като я карах много бавно,(примерно на 2ра без гас) ми светваше лампата за инжекциона. Като я смених и всичко това се оправи. Разхода падна на 9-9.5 смесено и лампичката не светва.

Mury
28-03-2007, 14:35

Когато ми беше заминала сондата ми харчеше 12-13л/100км. Плюс това като я карах много бавно,(примерно на 2ра без гас) ми светваше лампата за инжекциона. Като я смених и всичко това се оправи. Разхода падна на 9-9.5 смесено и лампичката не светва.

Този разход 9 не ми казвай че ти го дава градско в София за щото по-скоро този който си написал преди това 12-13 е реалния разход на тази кола :idea: :wink: Иначе сондата наистина се хваща със завишен разход но понякога е незабележим и си трябва диагностика :wink:

Speeder
28-03-2007, 15:30

Този разход 9 не ми казвай че ти го дава градско в София за щото по-скоро този който си написал преди това 12-13 е реалния разход на тази кола :idea: :wink: Иначе сондата наистина се хваща със завишен разход но понякога е незабележим и си трябва диагностика :wink:

Извън темата..
За щастие не карам в София :) Аз карам доста спокойно и повечко извънградско.
Сега ще напиша нещо ,за което никой няма да ми повярва и ще развесели много хора, но съм засичал разход 7.5л/100км.
Това беше по един малко специален маршрут-22км изкачване(яко баир и завои)и на обратно 22км спускане. Нагоре карах на 3та с минимално газ, а надолу на скорост.Преди това бях допълнил резервоара и след прехода пак.

nikola_n
28-03-2007, 15:43
Моята в момента харчи 12 градско и 7-8 изнъградско. Следващата седмица като сменя сондата ще видим дали ще има разлика, Тайничко се надявам градско да падне малко :oops:

Bobi_33
28-03-2007, 19:40
Моята в момента харчи 12 градско и 7-8 изнъградско. Следващата седмица като сменя сондата ще видим дали ще има разлика, Тайничко се надявам градско да падне малко :oops:
Няма как да стане. Особено по някои маршрути в София е по-добре разхода да се измерва в часове работа. Като на мото-култиватор :lol: .Случва се понякога да минеш 10 км. за 1 час, е какъв разход ще измериш при тва положение? Другия вариант да се измъкваш от задръствания е да не спазваш никакъв правилник за движение, но тоя вариант на мен не ми допада :wink:

Mury
29-03-2007, 10:34
Другия вариант да се измъкваш от задръствания е да не спазваш никакъв правилник за движение, но тоя вариант на мен не ми допада

Баце знаеш че има много вариянти като например сикрет пътища както им викам аз :lol: :lol: :lol: Забелязал съм че почти до всяка точка на София знам някой по-пряк и бърз път :P ,ма понякога как се наигравам не е истина ма тва е риска :wink: :wink: Скоро ми се случи нещо невероятно стигнах от Капитолия до Орландовци/Месокомбината/ за около 6-7 минути и то в 16.30 :shock: :shock: :shock:

nikola_n
29-03-2007, 16:50
[quote="nikola_n":1p1mixmp]Моята в момента харчи 12 градско и 7-8 изнъградско. Следващата седмица като сменя сондата ще видим дали ще има разлика, Тайничко се надявам градско да падне малко :oops:
Няма как да стане. Особено по някои маршрути в София е по-добре разхода да се измерва в часове работа. Като на мото-култиватор :lol: .Случва се понякога да минеш 10 км. за 1 час, е какъв разход ще измериш при тва положение? Другия вариант да се измъкваш от задръствания е да не спазваш никакъв правилник за движение, но тоя вариант на мен не ми допада :wink:[/quote:1p1mixmp]

Аз съм от Добрич, тук има само една улица на която може да има задръстване и то само в часовете около 8.00 и 17 - 18.00, макар че то няма нищо общо с истинско задръстване, така че нямам този неприятен проблем :lol: