View Full Version : Камера за задно виждане
Здравейте, фенове....като си взех колата без парктроник и се помъчих няколко дни скочих на варианта с камера на бронята за задо виждане и огледало със мониторче за нея. Честно да ви кажа чак не вярвах че ще се получи толкова добре. Като се има предвид че задницата на 166 е много яка, но и много неудобна за виждане, ви препоръчвам на 100% тоя вариант. Няма да дупчите бронята излишно /на предишната 166 ца сложих парктроник и си е трудничко да ги напаснеш всички дупки, пък и прекарването на кабелите после си е тегава работа/ и става много бързо и финно. Съвет от мен - ако нямате парктроник, слагайте камера без да се замислята. Ще ви хареса. А и на огледалото смятам че е по-добре, защото хвърляш и някой поглед как се движиш и отстрани по другите огледала. На ИЦСа ще е малко неудобно.
Ами дай да видим кое как си направил къде си сложил.
До довечера ще метна снимки. Или пък направо на сбирката.....8)
Това са снимки на сглобката...
ecotronic
22-01-2015, 09:37
Много добре е станало. Поздравления, колега! :)
Дали е възможно камерата да се скрие зад нещо, така че да не личи, че е камера. Някой идиот ще я изтърбуши ей така от проклетия.
Единствения начин е вътре в купето, но няма да се вижда така. А и тая камера е 20-25 лв от Чайна...чак пък толкова да ги блазни.
Аз пък ще кажа обратното.
Слагайте парктроник ако искате нещо да правите.
Едната ми кола е с парктроник, а другата е с камера.
Много по-лесно и бързо се паркира на парктроник от колкото на камера.
Ако искате удобство/практичност - парктроник.
Ако искате гъзария - камера.
п.п. Тия огледала ми приличат едно време, когато слагахме на Жигулите/Москвичите по-големи огледала, сферични, за компенсация на липсата на страничните огледала + вид поправка на падналото покритие на самото оригинално огледало. Циганска работа (лично мнение).
Гъзария можеш да кажеш на нещо показно, на мойта кола ако не се загледаш изобщо не можеш да предположиш че има камера, а за удобство всеки си има критерии. Аз съм шофьор от почти 30 години и според моя скромен опит камерата е страхотно удобство. Да не обяснявам как при замръзнало или изпотено задно стъкло с камерата нямам проблем, или пък да накича бронята с минимум 4 дупки за по-красиво? Е огледалото вярно си е "стар" стил, но отвън пак не се вижда.
Всеки си има вкус за огледалото, има и други размери и форми мониторчета. Аз съм сложил по голямо огледало- дисплей на който по време на пътуване пускам на децата филмчета да гледат да не издивяват при дълъг път. Камерата се каня да я монтирам от незнам колко време и все не остава време, но парктроника си върши работа като се налага :)
Гъзария можеш да кажеш на нещо показно, на мойта кола ако не се загледаш изобщо не можеш да предположиш че има камера, а за удобство всеки си има критерии. Аз съм шофьор от почти 30 години и според моя скромен опит камерата е страхотно удобство. Да не обяснявам как при замръзнало или изпотено задно стъкло с камерата нямам проблем, или пък да накича бронята с минимум 4 дупки за по-красиво? Е огледалото вярно си е "стар" стил, но отвън пак не се вижда.
И да не забравяме как след като си минал 200км в сегашно време, то слизаш да си чистиш камерата, за да видиш нещо.
Или викаш на твоята си ѝ сложил чистачка.
Несъмнено камерата помага. Спор няма.
Но както казах - гъзария или практичност. Нека всеки сам си реши.
До сега не се е случвало да е толкова зацапана че да не се вижда. А и с парктроника който си сложил на колко спира да отчита и свири постоянно? Щото в София всяко местенце и сантиметър са ценни. А камерата я препоръчвам на всички, защото и без опит с нея се свиква по-лесно особенно и за по-млади шофьори. Щом я смяташ за гъзария ок - нека да гъзареят с нея всички на които идеята им се стори добра. Е вярно че е по-скъп вариант от един монтиран парктроник, но идеята тук е съвсем друга.
CHEFO666
22-01-2015, 23:34
От къде да налапам и аз такава камера?
Ами пълно е с обяви. От 100 до 150 лв. Ако се разтърсиш повече може и отделно да ги намериш. Няма да излезе по евтино, но ще можеш да си подбереш камера по твой вкус. Оригиналните понякога може да ти е трудно да измислиш как да ги монтираш за да не се набиват на очи.
lordliness
23-01-2015, 09:07
По нагоре си обявил цена 20-25 лева, колегата вероятно пита за камера с такава цена. Иначе средно струват около 60 лв
Ако е само за камерата - да 20-25 лв. китайче от EBay. ама аз го написх май някъде по-нагоре
dilian alfa gtv
23-01-2015, 16:17
Ако питате мен оригинална камера с парктроник отпред и отзад си е най удобно,особено камерата е много практична при моя тролейбус.Верно от време на време е почиствам ако искам да не разчитам само на парктроника.
За това, да не сгреша, пускам колата и тя сама паркира.:roll2:
Камерата автоматично ли се задейства като включиш задната или не?
lordliness
24-01-2015, 20:44
Камерата автоматично ли се задейства като включиш задната или не?
Да.
Включва се към светлините за задната. По принцип монтажа е много лесен. Всеки с основни познания може да си го направи сам.
Включва се към светлините за задната. По принцип монтажа е много лесен. Всеки с основни познания може да си го направи сам.
Взех да се замислям особено за тези, които вървят със 7" дисплеи и една модификация на горната жабка...
Само внимавай с избора на модела камера. 166 ците /всички/ имат уникална задница, която мен лично ме кефи много, но е малко трудно да монтираш някои от моделите които се предлагат. Единия вариант както един колега по напред спомена е да се монтира вътре в купето някъде до задното стъкло, а другия е като мен на бронята. Един от моделите които стават за броня е тази която аз сложих, друг съм виждал които е като датчик за парктроник, и третия за които се сещам е монтирана директно на плафончето за осветление на номера.
Има и ей такива да кажем:
http://www.ebay.com/itm/Car-4-LED-RearView-Backup-Europe-License-Plate-Frame-Parking-Reverse-Camera-/181650182555?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a4b31d19b
Да тия са идеални. После само някакъв вариант за монитор и става идеално.
Колеги,може ли да се включа и аз с един въпрос,ако си купя тази камера: http://iskamgps.com/article/250/%D0%A3%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B0%D 0%BB%D0%BD%D0%B0-2.4-GHZ-Wireless-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5 ,може ли да я свържа към ICS на колата,ако може,трудно ли е ?
ecotronic
26-01-2015, 20:55
Доколкото виждам, изходът на тази камера е composite (AV). Видео входът на ICS - а е RGB. Така директно - няма да стане.
а има ли някакви преходници от ав към rgb
ecotronic
26-01-2015, 22:03
Има ама струват, колкото камера с RGB изход.
тоест по добриа вариант е камера със външен дисплеи
ecotronic
26-01-2015, 22:13
Така излиза. А и за това за което я ползва колегата, по удобно е дисплеят да е около огледалото вместо ниско долу.
предложете,хубаво огледало с дисплей ?
http://www.ebay.com/itm/Wireless-Reversing-Camera-Night-Vision-7-LCD-Mirror-Monitor-Car-Rear-View-Kit-/121356786777?pt=US_Rear_View_Monitors_Cams_Kits&hash=item1c416d9c59&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/Wireless-Car-Reverse-Rear-View-IR-Reversing-Camera-Kit-7-TFT-LCD-Mirror-Monitor-/121524895561?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c4b72bf49&vxp=mtr
Виж тези предложения, и ако не ти харесват търси други модели.
Здравейте Имам монтирана телевизия Ако си взема камера за задно виждане ще има ли къде да се включи в АЦС
ecotronic
24-04-2021, 10:59
Може да ползва същия вход, като tv тунера с превключване, но за да може да се включи камера към ICS-а, тя трябва да притежава RGB изход.
Идеята е дали може да имам хем телевизия хем камера и ако да къде и как ще се включи камерата RGB изхода и
ecotronic
29-04-2021, 14:40
Да започнем с основния въпрос - камерата има ли RGB изход?
Ако няма, всякакви приказки са излишни.
Не съм взел но ще взема с RGB Ако не успея да намеря такава ще взема преход
ecotronic
30-04-2021, 01:16
Мисля, че няма да е много лесно да се намери такава.
Пасивен преходник не върши работа. Трябва активен конвертор.
Накратко - ако камерата е с RGB изход или ползва конвертор ,то, както вече казах по-горе, има начин да се направи така, че тя да ползва входа, който иначе ползва tv тунерът. А именно видео входът на ICS - а да се превключва с релета (примерно) между изхода на тунера и този на камерата.
Здравейте, и аз съм от ентусиастите с камера, но съм си скрил дисплея в жабката.
Наскоро смених 5м кабели с безжичен приемник и да си призная, хареса ми как се получи, но не мога да разбера, къде да вържа приемника, за да се включва, само когато съм на задна. Някой има ли идея/схема от къде минават кабелите от датчика на ск. кутия до задницата и има ли начин да се вържа за тях отпред? Приемника ми се намира под волана.