View Full Version : Проблем с алфа 146 1.4 ts
jasonvorxis
31-01-2015, 10:35
Пичове даите адекватно мнение преди 3 дни купих уш запазена гледана алфа. А вече смених 8 свещи термостат. Колата е на газ. Бо ненадеино когато си иска гасне от самосебе си. На бензин върви. Вчера карам си по магистралата за плевен температурата полазва 120 градуса викам си краи изгоре гарнитурата умрях на магистралата а час по рано смених термостата. На всичкото отгоре на минус 7 градуса парното при тия температури духа студено.. жената иска вече да я засилва в надин моля помогнете ...
nickgaidarov
31-01-2015, 10:44
...
thecleaner
31-01-2015, 11:00
Пичове даите адекватно мнение преди 3 дни купих уш запазена гледана алфа. А вече смених 8 свещи термостат. Колата е на газ. Бо ненадеино когато си иска гасне от самосебе си. На бензин върви. Вчера карам си по магистралата за плевен температурата полазва 120 градуса викам си краи изгоре гарнитурата умрях на магистралата а час по рано смених термостата. На всичкото отгоре на минус 7 градуса парното при тия температури духа студено.. жената иска вече да я засилва в надин моля помогнете ...
Кой сменява термостата ти ли ?
jasonvorxis
31-01-2015, 13:46
Един приятел има сервиз в надежда слави се казва. Мн точен и коректен. Оправих проблема с газта разменихме маркучите от испарителя кум двигателя и вече е ок но ме притеснява температурата. Показва 110 120 градуса за 5 мин работа на бензин... а се консултирах със цифра хора и слави каза ми да пипна маркучите за рафиатора и този под изпарителя. От към радиатора студен даже хладак а другия мога да го задържа 4 5 секунди демек не е 110 120 градуса предполагам....
не са ти обезвъздушили системата :repuke:
Май си за смяна на водната помпа!
За 5 минути работа на бензин никаква температура не може да ти вдигне най-вероятно стрелката показва каквото си иска. На 120°С като угасиш колата и отидеш отпред при двг трябва да се чува как ври, ако не - горното. ;) Помириши си в казанчето, ако мирише на изгорели газове - послушай жена си. :)
thecleaner
31-01-2015, 23:34
Като сменявахте термостата с майстора и загрявахте колата как беше. Перки ала бала,парно бяха ли си наред?
jasonvorxis
01-02-2015, 09:51
Когато я приготвяхме за пътя всичко беше ок. А колкото до казанчрето нищо не се чува.даже го обезвъдуших имаше възглавница а за капак перката спря да работи та я вързах директно за акумулатора да работи нон стоп. Относно датчика мисля че е прецакан защото е невъзможно за 5 10 дори 15 мин 120 градуса да вдига..сега съм на плевен след малко тръгва за софия стискаите палци да се прибера ще пиша за приключението.да вметна сменихме снощи маркучите на термостата и на радиатора
ivan dimitrov
01-02-2015, 14:00
---
jasonvorxis
01-02-2015, 14:18
Пичове мога да се похваля колата умря на 10 км от плевен хвърли масло изпуши и според мен замина гарнитурата а сега чакам репатрака за безавариино до софия
thecleaner
01-02-2015, 14:26
Пичове мога да се похваля колата умря на 10 км от плевен хвърли масло изпуши и според мен замина гарнитурата а сега чакам репатрака за безавариино до софия
Живота на Алфа е бурен, но кратък!!!
Хвърляй я на скраб и повече не си купувай туин спарк. ;) Малко ще се набуташ, но иначе ще те вкара с повече.
Хвърляй я на скраб и повече не си купувай туин спарк. ;) Малко ще се набуташ, но иначе ще те вкара с повече.
Еййй все го хулите тоя туин спарк. Какво е виновна колицата че някой си е оставил ръцете в нея?
Поддръжката на колата не си струва от чисто финансова гл.т. не, че някой е виновен. Същото е положението с един 20-годишен Ecotec за ремонт - примерно. Има по-скъпи Алфи с TS - там по-бих се замислил да отварям двг, но на 146 по-скоро бих купил друга кола.
Поддръжката на колата не си струва от чисто финансова гл.т. не, че някой е виновен. Същото е положението с един 20-годишен Ecotec за ремонт - примерно. Има по-скъпи Алфи с TS - там по-бих се замислил да отварям двг, но на 146 по-скоро бих купил друга кола.
Да де, в тоя случай въобще не си заслужава, но като цяло туин спарка в тоя форум е като алфата във форума на vw или bmw - най-лошото което може да ти се случи. Пък то всичко се свежда до това как накой се е изс*ал в него преди теб, или как самият ти се изсе*еш в него, типичен пример е тая тема - като загрява - спираш, тия уреди не са за украшение, за нещо са сложени там, били те и с точност на БДЖейско разписание.
jasonvorxis
02-02-2015, 11:12
Е и ти си прав колега и сега в сервиза като има пари я правя и така.. за сега казаха спукана гарнитура...до час ще има пълна информация какво що и така..
komsalow
04-02-2015, 20:54
http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=87618
jasonvorxis
05-02-2015, 11:19
Благодаря ти колега. Но обичам като е за см1на да е чисто ново а и вече дадох 660 лева двигатела се прави
rumencho83
18-02-2015, 21:26
Благодаря ти колега. Но обичам като е за см1на да е чисто ново а и вече дадох 660 лева двигатела се прави
Една помпа какви поразии създава колега да беше казал мотор 1.4 146 тс 350 лв с компа сменяшни караш сега ще дадеш 1000