View Full Version : Скърцане от горни носачи
Bobiuzunov
02-02-2015, 19:16
Знам че темата е дъвкана и коментирана не един път,но да споделя моя опит и да се допитам за съвет от вас.Преди 6-7к сложих тампоните от линка.http://www.ebay.co.uk/itm/POWERFLEX-FRONT-UPPER-ARM-BUSH-ALFA-ROMEO-166-PFF1-815-/150720756445?p
Всичко беше направено както трябва и радоста беше пълна,няма скърцане,всичко е тихо,ноооо до днес,чу ми се скърцане от дясно и веднага я проверихме,оказа се че е от тампоните,здрави са но леко скърцат,най осезаемо се чува при преминаване през легнали полицаи.Та питането ми е да опитам ли при вдигната гума на крик да пръскам или със силиконова смазка или с течна грес,или да сваля носача и отнова да се смаже с медна грес.Знам че има някаква морска,но каква трябва да е и къде я има нямам идея.Предполагам че скърцането идва от контакта на втулката с тампона,а не от контакта на тампона с алуминия на носача.Иначе тампоните са оребрени към втулката предполагам с тази цел,да има смазка.
Ама и аз на 2-ри Февруари да говоря за смазка. :-D
lordliness
02-02-2015, 19:46
Само с пръскане няма да стане. Почнат ли да скърцат, започнали са да се износват.
Bobiuzunov
02-02-2015, 20:09
Мога ли да овладея положението по друг начин?Общо взето се получи тъпня,то мога ли през 4-5к да ги свалям и гресирам?
angelovi69
02-02-2015, 21:30
Боби, като искаш тишина, ще сваляш и ще обмазваш, като се налага. Имаш и лично.
kabamitov
02-02-2015, 22:02
боби да те хвана да кажеш с полиуретан как стоят нещата моята се разхлопа горе и в двете страни и поскръцва чат пат от тампоните или шарнирите са признаците :) благодаря ти заслужава ли си да слагам полиуретан
Bobiuzunov
02-02-2015, 22:19
Ако скърца при неравности,например при преминаване на легнал полицай значи е от тампоните на горните носачи.За полиуретана нямам представа защото не съм слагал,бях чул че Powerflex-а е много добро,но ето и той се разскърца,но ще го гресираме подобаващо и ще се нормализира.
lordliness
02-02-2015, 22:31
Скърцат защото това на което казваш оребрение се е износило, едни Х -чета.
Те държат стегнато и метала контактува на малка площ. Когато се износят метала контактува на голяма площ и скърца.
Linkestis
03-02-2015, 02:36
Скърцат защото това на което казваш оребрение се е износило, едни Х -чета.
Те държат стегнато и метала контактува на малка площ. Когато се износят метала контактува на голяма площ и скърца.
Лорде,бъркаш полито с гумения.
Боби щом си ги сложил ще ги смазваш ама не с медна а с морска.А и защо си ги намазал с медна при положение че с тампоните ти пращат и грес?
Оставиш ли ги още малко без грес ги хвърляй :prescription:
Това ти трябва http://www.prospeed.bg/bg/product/4297/0
kabamitov
03-02-2015, 05:34
да само с морска грес пише че е най добре :) аз мисля да слагам полиуретан някой ако има на автомобила си да сподели по добре ли е по зле ли е
endeavour
03-02-2015, 05:56
да само с морска грес пише че е най добре :) аз мисля да слагам полиуретан някой ако има на автомобила си да сподели по добре ли е по зле ли е
Аз съм с полиуретан отпред - и горни и долни носачи, само че не пауърфлекс, а ФЕРОфлекс (от Ферариста).Предимството е, че Ники и хората му определено знаят как да ги гресират и не икономисват морската грес, щото за близо 40 000 км не съм ги чул да скърцат. Недостатък донякъде е това, че корабът със сигурност втвърдява возията отпред, колкото и да няма логика на пръв поглед.
lordliness
03-02-2015, 07:19
Боби щом си ги сложил ще ги смазваш ама не с медна а с морска.А и защо си ги намазал с медна при положение че с тампоните ти пращат и грес?
Да. Говоря за гумени. Аз си карам само с гумени. :)
Bobiuzunov
03-02-2015, 08:08
Марияне смазах ги с тази грес от пакетчето с която дойдоха,а тя беше медна,но разбрах днес поръчвам морска грес и ще ги омажа здравата.
nofear193
03-02-2015, 16:14
При мен WD40 оправи нещата 10к минах и не са се обадили
Linkestis
03-02-2015, 16:45
При мен WD40 оправи нещата 10к минах и не са се обадили
Предполагам знаеш WD за какво се използва.
Да. Говоря за гумени. Аз си карам само с гумени. :)
Правилният избор :)
Bobiuzunov
03-02-2015, 21:20
Взех си морска грес на Bardahl и утре следва разглобяване и здраво омазване след което ще пиша за резултата.
При мен скърцат от както съм взел колата, утихват само в мокро време. Нямам луфтове по окачването, поне до момента.
Bobiuzunov
04-02-2015, 18:42
Абе то и при мен луфтове няма ама скърцането ме побърква.Дне разглобихме едната страна и гресирахме подобаващо и скърцането спря,утре превантивно ще се гресира и от другата нищо че там все още няма скърцане.
Jivko7777
04-02-2015, 19:19
И какво като е с морска грес пак почват да скърцат и това е! Каквото и да си говорим скърцат и полиретана и гумените колкото и яко да се маже веднъж в годината трябва да се свалят и мажат пак
Bobiuzunov
04-02-2015, 19:42
Абе ако е веднъж в годината ще го преживея,но да не е по често. :-)
Linkestis
05-02-2015, 04:36
И какво като е с морска грес пак почват да скърцат и това е! Каквото и да си говорим скърцат и полиретана и гумените колкото и яко да се маже веднъж в годината трябва да се свалят и мажат пак
Живак никъде не съм написал че като ги намаже с морската и забравя :wein:
На 166 не знам какви са точно , но моите на 156 са гумени и вече ще станат две години не са скръцнали, като гледам няма и да скръцнат.
Само едно уточнение-след като монтирах новите носачи с гумени тампони започнаха леко да поскърцват и пак направих упражнението, като се оказа , че в тампоните имаше малко някъква бяла изсъхнала грес.Спряха да прискърцват след обилно пълнене със силиконова грес и така и до днес!
Никога не ми е скърцала 166-цата за 7г с гумени тампони, нито 156-цата, 159-ката се беше разскърцала, но се оказа шарнир.
ecotronic
05-02-2015, 14:53
Никога не ми е скърцала 166-цата за 7г с гумени тампони, нито 156-цата, 159-ката се беше разскърцала, но се оказа шарнир.
+1
За 3 години и половина (около 20К пробег) и моята нито веднъж не е скръцнала.
Или съм случил на космическо окачване, или слон ми е стъпил на ушите.
Bobiuzunov
05-02-2015, 19:03
Абе късметлии сте явно вие,ако след някой друг километър пак се разскърца,ще си взема два качествени нови носача които ще натъпкам със силиконова грес и дано изчезне скърцането за период който не е като сегашните 6-7к.
ecotronic
05-02-2015, 19:07
Абе късметлии сте явно вие,ако след някой друг километър пак се разскърца,ще си взема два качествени нови носача които ще натъпкам със силиконова грес и дано изчезне скърцането за период който не е като сегашните 6-7к.
На твоята гресирай тампоните сутрин преди 8 и после към 16 пак и няма да скърца :no:
Bobiuzunov
05-02-2015, 19:44
Любо смееш се на мой гръб май? :-)
ecotronic
05-02-2015, 20:41
Любо смееш се на мой гръб май? :-)
Бе ти явно още не си ги намерил ония говорители. Иначе волумето на макс и грес хич не ти трябва :)
:cheers:
Bobiuzunov
05-02-2015, 21:49
Хахахахаха да не съм ги намерил още,иначе да с музиката на MAX скърцане няма,ама аз съм си малко маниак и искам всичко да е перфектно. :-)
kabamitov
08-02-2015, 19:09
здравейте колеги пиша тук за да не пускам тема :) значи не е постоянно не е всеки ден само когато мина през локви или е по влажно времето тогава започва от зад в дясно да ми скърца гледам няма толкова голям наклон на гумите не ги яде за сега исках да попитам тва скърцане от тея втулки ли е http://www.axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=51&modif=493&cat=95&subcat=128&prod=7639&numenkl=2&show=1 благодаря ви :)
Bobiuzunov
08-02-2015, 19:37
Така няма как да се каже,може да е от тях,може да е от шарнира на горния носач за това отваряш задната врата от страната която скърца,почваш да скачаш,по прага,а някой който е в час ляга отдолу за да види и чуе откъде е скърцането.
kabamitov
08-02-2015, 19:46
боби аз ще откачам и без това задния носач олния като го откача от купето и започна да го мърдам то ше си покаже дали е от втулката нали
Bobiuzunov
08-02-2015, 19:50
С каква цел ще го откачаш?
боби аз ще откачам и без това задния носач олния като го откача от купето и започна да го мърдам то ше си покаже дали е от втулката нали
Като почнеш да откачаш може да загубиш скърцането, един да клати както ти казаха по-горе и един да слуша по железата с докторска слушалка всичко друго е стрелба в тъмното ;)
kabamitov
08-02-2015, 21:43
Като почнеш да откачаш може да загубиш скърцането, един да клати както ти казаха по-горе и един да слуша по железата с докторска слушалка всичко друго е стрелба в тъмното ;)
там е проблема не скърца когато аз искам :Д а скърца когато му скимне :Д