Log in

View Full Version : летни гуми 18"

cvetelin
05-02-2015, 19:44
кой кара на 18 цола кораба?
моя има некви 235/35/18 в момента, ама мисля да си зема нови гуми летни и гледам размер 225/40/18.
тея са за хвърляне....

Кой на какви размери кара?
Ако си купя такива 4-ри дали ще опират ?

to_lose_HEART
06-02-2015, 07:27
225/40/18 или 235/40/18 няма да опират никъде това е размера за 18

cvetelin
06-02-2015, 09:39
225/40/18 или 235/40/18 няма да опират никъде това е размера за 18

идеално :)

cvetelin
08-02-2015, 09:48
някой карал ли е с такива гуми?
евтинки са и не само в бг. Сравнявах цената и в други сайтове... явно на всякъде е нискобюджетна гума.

1 вариант - http://diana-ltd.com/tire?5835
2 вариант - http://www.gumitebg.com/gumi-kormoran/letni-gumi-gamma-b2/liatna-guma-225-40R18-92Y-XL-za-lek-avtomobil-KORM-276618
http://www.graifer.bg/kormoran-gamma-b2-40452.html

и двете са до 100-тина лв ...
дайте некво мнение ....
размера е 225/40/18

Bobiuzunov
08-02-2015, 09:55
За Kormoran-а нямам представа,но Dayton-а са твърдички,да не кажа направо пластмасови,виж зимните им са добри.

cvetelin
08-02-2015, 10:04
За Kormoran-а нямам представа,но Dayton-а са твърдички,да не кажа направо пластмасови,виж зимните им са добри.

за корморана казват, че са много меки на двете крайности...
макар, че на този размер колко ще са меки де:grin::grin:

to_lose_HEART
08-02-2015, 10:07
Миналата година си взех такива - http://www.gumi7.com/bg/tire/56972/HAIDA-HD921+XL-225-40-R18.html, общо взето съм доволен

EMo0o
08-02-2015, 10:25
Аз карам с летни Dayton и съм много доволен от тях ;)

cvetelin
08-02-2015, 10:26
Аз карам с летни Dayton и съм много доволен от тях ;)

какъв точно модел на дайтон? подобен на този който показвам?

EMo0o
08-02-2015, 11:14
какъв точно модел на дайтон? подобен на този който показвам?

Същите, същата шарка ;)

cvetelin
08-02-2015, 19:45
Същите, същата шарка ;)

сега ако излезе и едно мнение за тоя корморан... ще е супер:yes:

EMo0o
08-02-2015, 20:44
сега ако излезе и едно мнение за тоя корморан... ще е супер:yes:

За тях нямам лични впечатление, но за зимните им чух не много добри думи ;) Така че не мога да кажа с точност, за съжаление.

old alfist
08-02-2015, 21:45
Гумите от цитираните марки са пълна пародия - по-добре преминете на по-малък цолаж, с по-висококачествени гуми, че от гъзария може да се пребиете някъде.

Drag0
08-02-2015, 22:12
Nexen N8000 e не лоша гума. Корейски са, а не китайски. Доста меки и дават добро сцепление но точно за това се износват по-бързо. Но пък цената им е много добра. Май са най-евтините не-китайски гуми.

to_lose_HEART
09-02-2015, 12:48
Гумите от цитираните марки са пълна пародия - по-добре преминете на по-малък цолаж, с по-висококачествени гуми, че от гъзария може да се пребиете някъде.

Карал ли си с такива да даваш мнение

old alfist
09-02-2015, 15:13
Карал ли си с такива да даваш мнение
Имал съм щастието да не карам с такива, но и ти май не си карал с тези, с които аз карам, щом си тръгнал да се дърлиш с мен.

to_lose_HEART
09-02-2015, 17:36
Просто не изказвай мнение без да имаш база за сравнение знаем че и караш с акумулатор за 300 лева

Bobo Markov
09-02-2015, 21:03
Имал съм щастието да не карам с такива, но и ти май не си карал с тези, с които аз карам, щом си тръгнал да се дърлиш с мен.

Олди, китайците тепърва ще се доказват в производството на гуми но не са им лоши и имай предвид, че те са едни и същи само че под различни марки затва на Емо шарката е същата - гумите не са никак лоши и според Ауто Билд - просто китайците яко напинят във всеки сектор и то както се очаква от тях предимно с ниски цени

old alfist
09-02-2015, 23:19
Олди, китайците тепърва ще се доказват в производството на гуми но не са им лоши и имай предвид, че те са едни и същи само че под различни марки затва на Емо шарката е същата - гумите не са никак лоши и според Ауто Билд - просто китайците яко напинят във всеки сектор и то както се очаква от тях предимно с ниски цени
Шарката е една матрица, която може да се открадне от всеки работник, но състава на каучука, технологията на производството свързана с разположението и вида на пластовете и тяхната връзка, арматурата, и не на последно място контрола върху цялото производство се заплаща с по-висока цена.

Scrapera
10-02-2015, 00:07
НИКОГА не си купувайте гуми dayton. Лично щях да се пребия с почти нови такива, на мокро нито завиват, нито спират! Пълни дървета. Предпочитам 4 годишен Мишелин пред нов дайтон.

old alfist
10-02-2015, 00:39
Добре, че съм си отгледал децата и те са хванали своя път в живота - ако не беше така, щях да се страхувам да карам в среда, с преобладаващо участие на дилетанти с претенции, каращи по пътищата като на рали, опитващи да избиват комплексите си с големи размери.

cvetelin
15-02-2015, 07:49
за корморана мнение ? че на него съм се спрял май...

lordliness
15-02-2015, 08:09
На една от колите имам четири летни. Освен че са шумни на магистралата за сега нямам забележки. Шумът на гумата зависи от шарката.

cvetelin
15-02-2015, 13:42
работите отиват към корморана...?:whistle:

edit: Ласса?
http://gumi-online.net/product/17154/225-40r18-88w-impetus-sport-lassa-f-c-73.html

ecotronic
15-02-2015, 14:54
Аз съм доволен от Lassa.

nhg
15-02-2015, 21:06
Зимните Ласса - перфектни (особено от първите)
Летни съм карал един модел - Импетус май се казваше на 145цата; не помня много добре, май бяха меки и сравнително бързо се износиха (но беше преди 6-7 години и сега може да не е точно така)
Корморан бяха най-евтиния зимен вариант, ама бяха доста по-зле от зимната Ласса (наблюдения върху една и съща служебна кола от преди 4-5 години); прдполагам че и с летните ще е подобна ситуацията
ПС: сега видях линка с Лассата - май моите бяха подобна шарка 14ки (мн. добра цена БайДъУей...)

trustworthy
15-02-2015, 21:18
Старият алфист е казал доста истини. Аз бих го подкрепил за предимствата на премиум марките пред ниския и бюджетен клас гуми. Първите държат по 4-5 години качествата на сместа и не им заминава грайферът така бързо като на бюджетните.
Много често ггуми с такъв цолаж са много скъпи като нови, но втора ръка могат да се намерят евтино, защото не се търсят втора ръка просто.
Цецо, стара моряшка мъдрост гласи, че който има брада, си има и гребенче :lol: Виж по тестовете за гуми какво пишат, после развържи кесията и скачай на някой Мишлен, Дънлоп, Бриджстоун...квото ти душа сака! И се обади да почерпиш по повода другия път, когато си във Варна :lol_sign:

ecotronic
15-02-2015, 21:22
В момента съм със зимни Lassa snoways ERA. Учудващо добро поведение на сняг, лед и мокро. Отпреди около 2 месеца задна дясна започна да ми спада бавно и за около 2 седмици падаше на 1,5 atm. Викам си, че изпуска покрай джантата и реших да изтърпя още месец до смяната на летните. Все пак ми писна и отидох на гумаджия. Оказа се дебел пирон в средата на протектора.

to_lose_HEART
16-02-2015, 09:39
Старият алфист е казал доста истини. Аз бих го подкрепил за предимствата на премиум марките пред ниския и бюджетен клас гуми. Първите държат по 4-5 години качествата на сместа и не им заминава грайферът така бързо като на бюджетните.
Много често ггуми с такъв цолаж са много скъпи като нови, но втора ръка могат да се намерят евтино, защото не се търсят втора ръка просто.
Цецо, стара моряшка мъдрост гласи, че който има брада, си има и гребенче :lol: Виж по тестовете за гуми какво пишат, после развържи кесията и скачай на някой Мишлен, Дънлоп, Бриджстоун...квото ти душа сака! И се обади да почерпиш по повода другия път, когато си във Варна :lol_sign:
Не можеш да ме убедиш че 5 годишна гума износена наполовина, изгоряла от слънцето и напукана като на стара баба петите макар и най добрата марка както твърдиш е по добър вариант от чисто нова такава дори от китайския пазар. А да не говорим че и някъде им искат повече пари отколкото на вторите.

cvetelin
16-02-2015, 10:09
Не можеш да ме убедиш че 5 годишна гума износена наполовина, изгоряла от слънцето и напукана като на стара баба петите макар и най добрата марка както твърдиш е по добър вариант от чисто нова такава дори от китайския пазар. А да не говорим че и някъде им искат повече пари отколкото на вторите.

Аз съм съгласен с теб напълно....

stelt
16-02-2015, 11:06
От всички марки изброени тук, бих си взел ласа. Най-малкото зло :)
И не забравяйте, че и гумите, както новите автомобили - не са това което бяха.
В България доста от продаваните гуми са с по-ниско качество, отколкото в Западна Европа.

injekciona
16-02-2015, 11:10
Аз пък изобщо не съм съгласен за китайските гуми. Преди известно време трябваше да закарам колата на един приятел (280+hp на задно) да и сменят гумите, че момчето нямаше възможност да отиде. Беше със Contitental-и на 4 години, с 3мм останал грайфер, сложиха се чисто нови Nankang. Беше мокро и реших да я тествам на едни и същи места как се държи. Спирачен път - значително по-лош след смяната на гумите. Китайчетата губеха сцепление доста по-рано. При една и съща скорост в завоите, в които със старите галоши влизаше съвсем спокойно, с чисто новите китайчета задницата тръгваше доста сериозно. Всеки си носи глава на раменете, но аз като се знам как карам, не бих си сложил такива гуми...

old alfist
16-02-2015, 14:18
Всеки си носи отговорността, но когато някой се движи по пътищата на страната, оговорността не е свързана само с пътуващите в един автомобил, а и с живото и здравето на всички участници в движението.
Когато съществува алтернатива, като тази да се кара с по-малък цолаж, но с по-качествени гуми, тогава може спокойно да се твърди, че това е безразсъдство.

to_lose_HEART
16-02-2015, 16:44
Незнам защо си мислиш че всички по пътищата са екстремни състезатели, Лично аз карам с 18 защото така повече ми харесва колата. По високи скорости си позволявам единствено на магистрала ама и там вече заприлича на картофена нива

cvetelin
27-02-2015, 14:10
ще ги видим след 10-тина дена как ще бъдат:hehehm:

Linkestis
27-02-2015, 19:47
ще ги видим след 10-тина дена как ще бъдат:hehehm:

Безаварийно търкаляне на гуметата