Log in

View Full Version : чаткане в дясно под таблото

alfaromeo16vVarna
09-02-2015, 20:30
Колеги от известно време чувам някакво чатъркане описвам го все едно има лист станиол и като почне да загрява се свива това го прави само зимата и докато загрее в момента в които стрелката отиде на 90градуса всичко изчезва няма нищо единственото което направих е да разглобя жабката но нищо нередно не видях от какво може да е тва дали от топлия въздух става нвщо като тръгна на дълго и ако не пусна сидито направо ще ме побърка

alfista 96
09-02-2015, 20:35
Колеги от известно време чувам някакво чатъркане описвам го все едно има лист станиол и като почне да загрява се свива това го прави само зимата и докато загрее в момента в които стрелката отиде на 90градуса всичко изчезва няма нищо единственото което направих е да разглобя жабката но нищо нередно не видях от какво може да е тва дали от топлия въздух става нвщо като тръгна на дълго и ако не пусна сидито направо ще ме побърка

Най вероятно имаш проблем с клапата за рециркулация на въздуха.

alfaromeo16vVarna
09-02-2015, 20:37
Как да разбера каде се намира

alfista 96
09-02-2015, 20:40
Как да разбера каде се намира

http://wwww.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1362824&langid=1

alfaromeo16vVarna
09-02-2015, 20:48
Колега аз тая тема съм я гледал свалях жабката сичко е нормално нещо друго е това пукане което съм описал по горя се чува нацяло смисал там кадето са въздъховодите горе под стъклото от там се чува само че аз написах в дясно защото там се чува най много според мен като започне да духа топло от самия въздух става нещо

svetlastf
10-02-2015, 10:02
И при мен има подобно нещо - като дрънкане на шайба в стъкло. Доста хора са го търсили, включително и разглабяне на таблото....Теми имаше...Май няма решение.

alfaromeo16vVarna
10-02-2015, 10:29
Ами нз адски ме дразни ще ме накара да си сложа едно стъпало поне да знам защо дранчи

code
10-02-2015, 11:24
.......

alfaromeo16vVarna
10-02-2015, 13:18
Аха ами нямам такава пластмаса или поне не съм я видял аз също махах кората под чистачките забелязах там кадето е филтара на купето има една пластмаса наф него нз за какво е предполагам за оттичане на водата та в двата края има по едно болче кадето се закрепя беше закрепена само от едната страна не можах на намеря дупката от другата страна и го оставих така смисал даржи се само на едно както казваш почвам да се замислям дали не е от там понеже само като карам дранчи на място не се чува и като е студена и като е топла

imi
10-02-2015, 15:48
Здравей,колега много вероятно да имаш хлабав болт на основата на таблото.Колегите от http://alfa156.net/ са го описали подробно.

eproHD
10-02-2015, 15:51
И при мен имаше едно дращене така да се каже подобно на описаното.И се оказа че кората под двигателя от едната страна е провиснала пластмасата.Като погледнах от дясно беше на не повее от 5 см. от настилката.И като минавам по неравни улици стърже пластмасата с настилката.Сега си карам така но знам от какво е..

alfaromeo16vVarna
10-02-2015, 18:58
Колега искаш да ми кажеш да свалям таблото ли ако се уверя че е от това ще го сваля но малко да се постопли