PDA

View Full Version : Резервоара образува вакуум

oggo
27-03-2007, 20:54
Здравейте колеги,
От две-три седмици съм горд собственик на една сива торинска красавица. Много, ама много и се кефя .... пу да не и е уроки ...

Забеляазвам само едно нещо, което ме притеснява - резервоара ми образува вакуум и при всяко зареждане въска здраво...:(. Дайте съвет от какво се случва това и голям ли ми е проблема.... как се оправя тая работа .... мислех си може ли да даде влияние - примерно да почне да прекъсва ....

Благодаря ви предварително[/b]

Евгени Генчев
27-03-2007, 21:22
Брато всичко е наред. Притеснявай се ако не съска.Това е вакум които се получава при засмукване на бензиновите пари от резорвата. Карай и не се притесниавай. Виж има тема по въпроса.

chico
27-03-2007, 21:55
Споко, и при мен е така... Някой казват, че не трябва да се получава вакуум ако ти сработва вентилацията на резервоара, но аз не мисля че е проблем. Все пак резервоара е пластмасов и е еластичен, пък и като се покара малко около 7к оборота на т'ва излишното гориво му се завива света докато иде до рейката и обратно :)

Tinoto
27-03-2007, 23:00
сори за офа ама
@Oggo
:shock: .... що торинска бре, не е ли миланска :D :idea:
мен Милано по ме кефи ....

JORDANGT
27-03-2007, 23:13
Абе и от Ливорно да е нали е Алфа.Честита колега :thumbup:

cvetelin
28-03-2007, 11:29
Честито колега! И много да те радва:)

И при мен прави вакум... един уж разбирач на италянски возила каза, че е добре и нямало проблем:)

Като не искаш вакум не я зареждай и не я караи... тъй ми каза човека :)

Поздрави :)

търтей
28-03-2007, 11:33
ако си изчистите вентилацията на резервоара вакум няма да има

oggo
28-03-2007, 19:58
Благодаря ви за мненията. Поуспокоихте ме ....

Tinoto:
.. що торинска бре, не е ли миланска
мен Милано по ме кефи ....

Щото от там е вкарана..... иначе и мен Милано повече ме кефи .... нищо, че централата е в Торино...

Tinoto
28-03-2007, 23:16
Хехе жив и здрав да си ми :D
и колицата ти и само усмихнати и безаварийни с нея :D

Raddo
16-04-2007, 15:53
Добре де, вакуума в резервоара /когато го има/ не затормозява ли бензиновата помпа? И ако "да" то не е толкова за подценяване.
Как се оправя вентилацията на резервоара, че не намерих тема?

oggo
16-04-2007, 23:07
Добре де, вакуума в резервоара /когато го има/ не затормозява ли бензиновата помпа? И ако "да" то не е толкова за подценяване.
Как се оправя вентилацията на резервоара, че не намерих тема?

Всъщност се оказва май, че не е вакуум, а налягане ....
Последният път, когато зареждах развъртайки капачката изфъстя здраво и направо изплю леко бензин ....:(
Стрелката и лампата за горивото си има собствено виждане във всеки един момент.....
Но както и да е ...... проблема е във вентилацията на резервоара и ако някой е имал подобен проблем да споделя ....
Имало некви изпарители с въглени ..... и тем подобни - къде са и как се стига до тях ......

Raddo
17-04-2007, 11:59
Имало некви изпарители с въглени ..... и тем подобни - къде са и как се стига до тях ......

* * *

Проверих навсякъде и остава да е в резервоара, задните седалки ще се свалят май...
:?

sudo
17-04-2007, 12:14
Всъщност се оказва май, че не е вакуум, а налягане ....
Последният път, когато зареждах развъртайки капачката изфъстя здраво и направо изплю леко бензин ....:(
Стрелката и лампата за горивото си има собствено виждане във всеки един момент.....
Но както и да е ...... проблема е във вентилацията на резервоара и ако някой е имал подобен проблем да споделя ....

Ето темата http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10272&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
в която е описана цялата история. При мен беше заминал клапана и го сменях с друг, не е оригиналния но поне спря да прави налягане.

ivelin
21-04-2007, 10:31
Вентилацията на резервоара има нек'къв клапан и разширителен съд,които се намират(поне на 1.6боксер)в преден десен калник.Сваля се пластмасата над гумата.Много голям к.р е и е много завряно.Въпросния клапан е много скъп и затожа не го смених и наи-лошото е,че няма аналог(поне в Б-С)само на Бош са...

Kamen
22-04-2007, 15:03
Ето го въпросния разширителен съд ( филтър на бензиновите пари ).
http://i.data.bg/07/04/22/338282_orig.jpg

oggo
24-04-2007, 08:27
Благодаря Ви за мненията... Проблемът обаче си стои.
Колко е скъп този разширителен съд? Какво всъщност може да му се случва на този клапан. Няма ли някакви алтернативи и не е ли ремонтируем - примерно почистване,продухване... знам ли..
А, ако се елиминира изцяло (по сталински - няма го - няма проблем :)))... възможно ли е и какво се губи в този случай....

Kamen
24-04-2007, 08:34
Аз моя го свалих, когато духам през входа и на изхода си излиза нормално въздуха, смуча през тръбичката която идва от резервоара и клапанчето си отваря абе всичко е наред ама пак ми образува налягане. Явно клапана отваря при определено налягане и винаги държи някакво налягане в резервоара.

Някой може ли да ми опише точно къде се намира бензиновия филтър защото аз неможах да го намериа когато правих профилактиката описана по-горе. Под задния десен калник нямам никакъв пластмасов капак - както някои казват че се намирало там.

N9301S
24-04-2007, 19:38
Колеги, имах същия проблем с това налягане в резервоара още при закупуването на моята 145 1,6 ТС. Един ден като дозареждах гориво ми "изми очите" и реших да се занимая самостоятелно с проблема. На капачката за резервоара има един клапан - просто го махнах :-)
От тогава - никакви проблеми...

oggo
24-04-2007, 20:34
Колеги, имах същия проблем с това налягане в резервоара още при закупуването на моята 145 1,6 ТС. Един ден като дозареждах гориво ми "изми очите" и реших да се занимая самостоятелно с проблема. На капачката за резервоара има един клапан - просто го махнах :-)
От тогава - никакви проблеми...

Въртеше ми се нещо подобно в главата като решение.... :D
е, явно не е много екологично, но ако върши работа.....
та казваш клапан на капачката ... хммм ще го видя утре тоя клапан... :shoot: