PDA

View Full Version : Покупка на 145 1.7 16в?

_power_
14-02-2015, 01:20
Така на кратко имам оферта за покупка на въпросната кола за жълти стотинки, единствено е останала не карана за 3 години ... което е проблем!
Колата е след пълен основен ремонт с оригинални части за маса пари !
До последно се е движила но е станала ненужна 2012-ра 13-та . От тогава дори не е припалвана.
Та питането ми е какво е добре да се направи преди евентуално палене ?
Ново масло ясно, зачистване на свещи, ново гориво и ?

lordliness
14-02-2015, 01:42
Аз бих включил на четвърта, щях да я бутна за да може коляновия вал да направи няколко оборота. И ще опитам да я запаля и като запали ще сменям разни неща. Бензина е стар, но би трябвало да запали. Или долей с пресен.

nickgaidarov
14-02-2015, 09:14
...

TishO
14-02-2015, 11:45
а сега аз да добавя че колегата не е пил кафе колата е боксер там със свещите е голяма игра и ако се сипи малко масалце няма да може да омаже цилиндъра но все пак е хубаво да се направи бензина задължително да се опресни и преди палене провери всички течности

Speeder
14-02-2015, 12:55
То няма голяма и малка свещ хехе.
Това е 16 клапанов Боксер и аз не бих пипал свещите.

По-скоро свали картера защото в него може да има кофти утайки, които да разнесеш по целия блок ако се пробваш да въртиш.

Смени и маслото, допълни и свеж бензин и пали.

nickgaidarov
14-02-2015, 13:38
...

Sm0k
14-02-2015, 14:19
Привет на всички от Стара планина.
Времето е чудесно, приятно за игра дето му викат.
3G мрежата на Виваком работи безупречно дори и тук, а вече свикнах с таблета, така че отново съм на ваше разположение между два прехода.
Вече пих и кафе, но написаното за свещите остава.
Съвсем отделен е въпроса, ако някой не е развивал свещи в живота си или пък го е страх да го направи.
Изборът е на колегата.

Гайда я сега кажи, гато гледаш ей тая снимка, гравитацията на къде действа - по посока коляновия вал или по посока на земното ядро :) Че не разбрах как ше омажеш цилиндъра като сипваш флуид от страни а не отгоре и как малото ше се стече хоризонтално до буталото за да направи филм между него и цилиндъра :)
Освен тва кой от тия двата кабела дето се виждат е за малката свещ и кой за голямата, да знаем кой цилиндър с къв размер свещи работи нали :) И сигурен ли че трябва свещта да се завие обратно преди да се пали, да не объркаме колегата :)

http://home.planet.nl/~koper193/boxer16v.jpg

Тъй, по темата :) На мен също ми звучи добра идея да отлупиш картера да го изчистиш от боклуците и утайките. После сипваш едно ново масло за да е чисто вътре и да знаеш че ако запали няма да работи с "нещо като масло" и тогва въртиш :) И пробвай тва дето казва Лорда - да направиш няколко оборота на четвърта да видим дали ше се раздвижи малко.

Bobi_33
14-02-2015, 23:48
Така на кратко имам оферта за покупка на въпросната кола за жълти стотинки, единствено е останала не карана за 3 години ... което е проблем!
Колата е след пълен основен ремонт с оригинални части за маса пари !
До последно се е движила но е станала ненужна 2012-ра 13-та . От тогава дори не е припалвана.
Та питането ми е какво е добре да се направи преди евентуално палене ?
Ново масло ясно, зачистване на свещи, ново гориво и ?

Ти би трябвало добре да знаеш кой се занимава с боксери. И така нататък. Силен акумулатор слагаш и палиш. Това е. Гледай да не я задавиш. След това всичко останало.

_power_
15-02-2015, 23:09
Знам Боби, още се ухажваме със собственика ...:sayjin:
Иначе съм виждал коли и преди. Но боксери не ...
То е и хубаво да се обслужи мотора преди паленето ама ... как да дам пари за нещо което може да не работи.
Благодаря на отзовалите се!
При развити ще пиша !

Bobi_33
15-02-2015, 23:31
То е и хубаво да се обслужи мотора преди паленето ама ... как да дам пари за нещо което може да не работи.
При развити ще пиша !

Няма кво да му обслужваш. Гледаш в натурален вид и това е. Е, естествено няма да раздаваш прекъсвачи, преди да се купи колата и смени маслото. Но е добре да видиш нещата в натурален вид. Ако ти хареса как работи, значи става.

Mury
16-02-2015, 11:10
При развити ще пиша !

Той боксера запали ли без проблем и не се удави след толкова седене,значи е чук без дръжка.............може да скачаш смело.:spiteful::spiteful::spiteful:

_power_
16-02-2015, 11:29
Ясно ! иначе идеята е една седалка и целата газ :meeting:

code
16-02-2015, 11:35
Забрави да запали с 3г бензин ;) Аз бих и сменил маслото преди да я запаля.

ivailo rachev
16-02-2015, 16:08
Има и още нещо при непален мотор толкова време,но при боксера трудно ще се случи.Хубаво е преди да се смени маслото да се налее газ за горене в цилиндрите ако са залепнали сегментите да отпусне,но вече идеи как да стане при боксера нямам.Иначе и аз съм за да се смъкне картера и да се изчисти цялата гняс,която се е утаила и задължително и малко примеска с пресен бензин.

morrty
17-02-2015, 08:52
Колега,Power.

Слушай хората с боксери, щом си решил първо да я видиш дали работи преди да я купиш гледай патило не старило.
1.Налей 20 лв. бензин
2.Здрав акумулатор
3.Боксера подкачва бензин докато върти стартера-подкачи бензин (ослушаи се дали помпата работи, може да е залепнала)
4.Почвай да я палиш без да пипаш педала на газта, колата ще се опитва да припали неуспешно.
5.Повтаряш точка 4 докато я запалиш
6.При запалване не я форсираи по никакви причини докато мотора не се уталожи от дългата дрямка.
7. Не карай колата с това масло, идеята е да я чуеш как работи, нищо повече.

Всичко това ти го пиша от 2 такива случая с боксери.

Не забравяй че всичко това е САМО ПРЕПОРЪКА. Решението си е твое.

pyle
17-02-2015, 13:52
Аз предлагам да я завърти на стартер без свещи.

morrty
17-02-2015, 15:57
Според мен и без това колата няма да запали поне 2-3 минути въртене на стартер, от там изпада нуждата от сваляне на свещите и въртене без тях.

Speeder
17-02-2015, 16:36
Нека хората, които предлагат махане на свещи да вземат по един ключ и да отидат да помогнат на колегата и да свалят свещите на 16 клапановия боксер :twisted:

И нека някой снима отстрани ;)

_power_
17-02-2015, 17:02
Нали и аз това се замислих... в петък пробно палене ще има :-P .... и видео от наливането на бензина до евентуалния старт .

mordohy
17-02-2015, 17:24
Тия простотии със свещите дори не ги опитвай!
Слагай читав акумулатор и пробвай да я запалиш. Аковсичко е наред и запали, източи това масло и го смени, барабар с масления филтър. Има чудесен наливен Аджип10-40. Сложи го и вече по твоя преценка, може да го провериш и евентуално изхвърлиш след 500-1000 км.
И нещо, което никой не се сети да ти каже:
Много е вероятно първоначално да се разтропат повдигачите. Това е нормално и не му се плаши. После ще се оправят.
Изобщо по-малко ръчкай и повече карай!