PDA

View Full Version : За Виена през Сърбия или Румъния ?

fakirastanly
16-02-2015, 15:45
Ако има запознат колега или скоро е патувал нека сподели по разумния маршрут че митове и легенди доста.

voododoll
16-02-2015, 15:54
Единственото което знам като разлика е 100тина километра и това че през сърбия е възможно да ти искат зелена карта. и си носи и големия талон за всеки случай. аз есента ще ходя за 10 дни с колата до будапеща, виена и прага, гъз път да види и мисля през ръмъния да мина.

fakirastanly
16-02-2015, 15:59
До колкото аз се информирах през Румъния пътищата са доста зле и през карпатите се минавало доста бавно по разумня начин през Сърбия и да си платиш за магистралите но информацията ми е от преди година та реших да запитам може да успя чрез форума да си я актуализирам ;)

nickgaidarov
16-02-2015, 16:04
...

sasho_n2
16-02-2015, 16:05
През Сърбия ще бъде по-бързо, защото е само магистрала след Ниш - зелена Карта не искат ( има сключено споразумение). Това ако началната точка е София. Виж ако тръгнеш от Разград, през Румъния може би ще ти бъде по-удобно и като време ще ти бъде горе-долу същото ( като сметнеш и пътя от Разград до София).

nicola 59
16-02-2015, 16:19
Без да губиш време колега ,само Сърбия караш и си 6 точки,само магистрали са няма да усетиш кога си във Виена магистралите са перфектни и много ефтини.Аз за 5 часа стигам от Виена до Румъния и още 12 часа се боря с Румъния,през Сърбия си за 8 часа във Виена.

---------- Post added at 16:19 ---------- Previous post was at 16:07 ----------

Понеже виждам ,че има и вариант със самолет ,както пише колегата ,то тогава трее търсиш с прекачване в дубай или кувеит.

Разград без да слизаш до софия караш за Видин на 50 км от Видин е границата връшка чука и си в Заичар сърбия ловиш малката магистрала до Белград ловиш я от Парачин на 60 км след заичар и пеи сърце,после гониш Унгария и си във Виена преди да си се усетил.

fakirastanly
16-02-2015, 16:21
Не е проблем и през София да мина за 3-ма човека със самолет става цена дори и да се лети от Букурещ.С автомобил може да се получи и една добра разходка :) както и голямо приключение

nicola 59
16-02-2015, 16:26
Колега във този форум има видни спамаджии кадето си пишат през главата ,ма ти не обръщаи внимание,живо чудо ,че не са те посаветвали да пътуваш с подводница.

fakirastanly
16-02-2015, 16:29
Няма проблеми нали трябва да си помагаме

Sunny
16-02-2015, 16:32
По това време на годината може би най-добре през Сърбия .
Карпатите не са много дружелюбни зимата ;)
Но ако си сигурен в колата и способностите си и пътуваш за кеф то Трансфалаш е нещо което си заслужава да се види особено през този сезн .
После през Унгария пътя е лек .

nickgaidarov
16-02-2015, 16:53
...

lordliness
16-02-2015, 17:32
В Сърбия са ме спирали и са искали да им покажа аптечка и резервни крушки. Май и въже, не помня. Имах всичко, железен съм :)

nickgaidarov
16-02-2015, 17:41
...

alfaromeo16vVarna
16-02-2015, 17:43
Разликата като километри не е фрапираща аз лично съм минавал през сърбия през румъния не съм но са ми казвали приятели че не е за предпочитане

stelt
16-02-2015, 21:28
През Румъния не е зле. Строят хората нови пътища. За последната една година отвориха нови магистрали и преминаването се улесни.

Kuku
16-02-2015, 21:50
При отправна точка Разград, може би наистина ще е по-добре през Румъния.
Пътищата не са зле, просто липсва магистрала на много места.
Иначе разликата през Сърбия ще е около 170км.
Няма да сбъркате от където и да минете.... а лично аз бих направил кръгче - нагоре от едната страна и надолу от другата страна ;)

кученцетоОгиитаткоДоги
16-02-2015, 22:34
Ако има запознат колега или скоро е патувал нека сподели по разумния маршрут че митове и легенди доста.

През Румъния да не ти посича акъла.По миналата есен и аз така да слушам тоя и ония,да мина през Румъния.После си посипвах главата с пепел.А1 аутобана Арат-Букурещ са хванали почти целия да го прават и много малка част беше отворен от него.Целия трафик минаваше по второкласни пътища,през кърпатите които са забраени от господа още от времето на Чеушеско.Като прибавим това и че румънците карат с качулата на главата,пътуването ми през Руминия се оказа подобаващ сценарий за филм със заглавие ,,Тръгнах към България,но през 9-тата порта на ада,, От тогава пера само Сърбия.Цяла Сърбия е почти само на аутобани,които са стъкло.Ще ти излезе 10 евро цялото минаване през Сърбия.Спазвай им само ограниченията на аутобаните от 120км/ч и няма да имаш ядове:th_up:

stelt
16-02-2015, 23:51
Добре де Веско, минал си преди две години оттам, смяташ ли че мнението ти е меродавно ???

кученцетоОгиитаткоДоги
17-02-2015, 00:13
Добре де Веско, минал си преди две години оттам, смяташ ли че мнението ти е меродавно ???

Смятам да,защото и друг път съм бил в Румъния и пътищата са и толкова объркани и зле че България е провинция Бавария в това отношение.На дължина Румъния, Джурджово(от където трябва да влезе колегата)Арат(откъдето трябва да излезе и влезе в Унгария е над 600км и за две години едвали ще са построили тая магистрала А1 Букурещ-Арат.Над 600км по второкласен път през кърпатите с целия румънски трафик,препоръчително е на тръгване първо да минеш през църква и да се помолиш да останеш жив и здрав,да не си с ниска кола,защото можеш да останеш без предня броня,пътя на места е на вълни.Да си вземеш задължително навигация+2 резервни гуми.И въпреки това шанса е голям когато стигнеш във Унгария да си с потрошено окачване.И ще ти се отще и Виена и Париж и т.н.

П.С. Абе ако си търсач на силни усещания,можеш да влезеш във филм на Тарантино ала минут:tooth::tooth::tooth:

fakirastanly
17-02-2015, 08:24
За мой късмет говорих снощи с тираджия твърдо през Сърбия тва Арад България има случай ако си по късметлия да се минава за 16ч при голям трафик и лош път относно думите на колегата тези румънци са откачени по мой наблюдения от 2 ходения до Букурещ невероятни манвери и изпревярвания...
Благодаря на всикчи колеги включили се в темата.Админите ако решат могат да я препместят на по правилно място да е полезна достъпна на всики.

old alfist
17-02-2015, 13:09
Зимата не е най-удачното време за такива пътешествия по шосе, но щом си решил, най-добре карай през Сърбия - главните пътищата там винаги са били по-добри и подържани, от тези на братския румънски народ, въпреки войната.
Мамалигарите са си мурдари като нас в това отношение и крадат яко, както парите за пътища, така и пътуващите спрели около пътя.

eproHD
17-02-2015, 13:57
Твърдо през Сърбия...Но внимавай на Сръбските магистрали всеки път като съм минавал има изхвърчали нотляво или отдясно коли.Успех !

кученцетоОгиитаткоДоги
17-02-2015, 16:55
В Унгария също внимавай,със ограничеята на пътя,че по голям мръсник от маджара няма!Аз съм брал ядове там.Също внимавай и за крадци в Унгария.Крадат по зле от румънските цигани.В Унгария на паркинг за пръв път видях през живота си табела ,,Внимание крадци! ,,

Kuku
17-02-2015, 20:27
Реално, при скорости ДО 20км. над ограничението, никой не те закача за нищо!
Дори местните те задминават изненадващо бързо :)
Не оставяйте колата без надзор за повече от 5-10мин. и ВИНАГИ си носете документи/пари във вас, когато всички слизате от колата.
Всъшност не мисля, че ще имате някакви проблеми, защото предполагам ще пътувате по светло :)
Успех и снимайте, да има какво да разказвате!

П.П.
Аз пък съм давал 50€ рушвет в Хърватска :crazy:
Полицаят ми говореше на някакъв руско-сръбски диалект :hmm:

ShoxXx
17-02-2015, 20:40
Батенце човека на хърватски си ти е говорил :D

PS Нали щеше да минаваш?

Kuku
17-02-2015, 20:59
Е, да де, майтапим се :)

Щях, ама, те, на....

rusiq86
17-02-2015, 22:55
Този маршрут съм го минавал служебно последно преди 2 месеца...
Русе-Букурещ-магистрала за Питещи-Арад-Будапеща-Виена - около 12 часа път....
Пътя е супер, няма дупки, има си магистрали, които са страхотни, по американски дизайн :), е кара се доста второстепенни пътища, но за мен те приличат на нашите магистрали, но се кара по-бавно.
Винетка Румъния мисля 5-6 лв, Унгария е 10 евро.

Аз на твое място бих отишал по единия маршрут, на връщане през другия, заради тръпката и да се разходиш.

Има три варианта.
Разград - Видин - Арад и т.н
Разград - Румъния .....
Разград - Сърбия

кученцетоОгиитаткоДоги
17-02-2015, 23:06
[QUOTE=rusiq86;1400223]
Винетка Румъния мисля 5-6 лв, Унгария е 10 евро.

Винетка за Румъния 5 евро-7 дневна,за Унгария 12 евро-10 дневна,За Австрия 10 евро-10 дневна и задължително светлоотразителна жилетка в багажника за Австрия.Дунав мост Русе вече не си спомням, нещо в порядъка на между 2-3 евро.

Skyline
18-02-2015, 02:50

Koлега, гледам че си от Разград, карай дунав мост- букурещ- Питещ , Слатина, и после по долния път Крайова, Дробета , Тимишоара, и вече която граница искаш. Кеф ти Арад кеф ти Ченад (Cenad) . Минавал съм през втората, супер е спокойно, щото е малка граница. Докато Арад я карат всички. Винетките вече си ги прочел какви пари са, зареждай на време ако си с АГУ, че не навсякъде има. Ако си дизел или бензин , бензиностанции-бол. Не вярвай много на знаците, понякога са доста далече от реалността. И както по-горе прочетох , пази се от рацери които правят най-ненормалните изпреварвания които съм виждал за толкова години пътуване. Пази се и от циганите по паркинзите, доста са бързи с ръцете. Гледай по бензиностанции, да си плащаш с карта ( дебитна или кредитна ) , щото по трънският курс яко работят, и Румънците, и Унгарците също. И не забравяй да си лепнеш винетката за Австрия на прозореца, щото онея камери засичат и на следващият изход, си вече спрян ( случи ми се вече ) . И си пази и касовата от винетките, като доказателство, понякога се заяждат.

Gligan
19-02-2015, 21:57
Ако колегата не е тръгнал, миналата пролет пътувах до Чехия. Избрах маршрута през Сърбия, Словения, Хърватска, Австрия, Чехия. Като изключим началото на Сърбия, след Ниш навсякъде се кара по магистрали в много добро състояние (пътя до Ниш също е в много добро състояние). В Словения, Хърватска и Австрия има много удобни паркинги за почивка. Ако си на газ в Словения и Австрия на малко места има по бензиностанциите, така че си прави сметка за зареждането. Като изключим Австрия и Чехия винетните такси и тол таксите (в Сърбия "пътерина") плащай с карта, както и горивото, защото навсякъде приемат евро в брой, но връщат в местна валута, която после си биеш в главата, а и те цакат с много дървен курс. В Словения например литър газ ми го хванаха на цена от 2.60лв./л. Никъде не съм имал проблем, освен на едната словенска граница, където просто претърсиха основно багажа и колата за контрабанда (такава ни е славата). Словенската винетка не е за 10 дни, а за 7 и е най-скъпа (по-скъпа и от австрийската - най-малко дни, най-много пари, ако не се лъжа 14 евро). В Австрия и Хърватска - 10 евро. Пътуването и на отиване и на връщане ми отне 14 часа, като и в двете посоки съм правил две почивки за по около полвин час. На отиване навсякъде спазвах ограничнията + максимум 10км./ч. отгоре. На връщане вече бях скапан и цяла Сърбия по магистралите карах 180-200км./ч/ и пак същото време - ти си прави сметката дали си заслужава риска. Глобите са нечовешки и доколкото знам не можеш да напуснеш нито една от страните без да си платиш глобата. Дано съм бил полезен, успех.

zx12r
23-02-2015, 06:53
Това последното е изключително вярно. Преди месец в Словения ме одрусаха 300 евра глоба, дето съм нямал винетка. За да изляза от скапаната им страна трябваше да платя на момента, а аз зверски бързах. На майка им всичката п***а!

пп. надявам се вече колегата да си е свършил работата безпроблемно

Skyline
23-02-2015, 23:52
Това ми напомня, на едно мое пътуване, при братята швейцарци.. Там имаше калашник,войник,бели ръкавици, пълно претърсване, щото съм нямаш винетката залепена на прозореца, а що стояла до пепелника...луда работа....ама и това 300 евро не е работа. :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

old alfist
24-02-2015, 00:18
Това ми напомня, на едно мое пътуване, при братята швейцарци.. Там имаше калашник,войник,бели ръкавици, пълно претърсване, щото съм нямаш винетката залепена на прозореца, а що стояла до пепелника...луда работа....ама и това 300 евро не е работа. :(

Sent from my iPhone using Tapatalk
Макар да не сме Швейцария, но и у нас така - когато винетката не е залепена на прозореца и на точно определеното място, следва глоба, която е в размер, по-голям от стойността на винетката.
Хората са създали правила, свързани с по-лесната проверка чрез камери, вместо да те спират и проверяват, а който не играе по правилата е нарушител.

AttilaSL
24-02-2015, 11:31
И на мен ми тарашиха Алфата в Щвейцария само че на излизане.Стана ми чудно що ме пуснаха без проблем а на излизане два часа ровиха.То няма кво да изнесеш от тая скъпарска държава.
Другата седмица си тръгвам от Английско за БГ,надявам се времето да е смен че тоя Март си го знаем какъв месец е.
Да си призная в Австрия и Унгария никога не съм купувал винетки,и тоя път няма да е.

Skyline
24-02-2015, 19:04
Макар да не сме Швейцария, но и у нас така - когато винетката не е залепена на прозореца и на точно определеното място, следва глоба, която е в размер, по-голям от стойността на винетката.
Хората са създали правила, свързани с по-лесната проверка чрез камери, вместо да те спират и проверяват, а който не играе по правилата е нарушител.

Сега вече знам :))) всяко начало е така. Човек като попътува насам-натам, и вижда кое как става,

---------- Post added at 18:04 ---------- Previous post was at 18:03 ----------

И на мен ми тарашиха Алфата в Щвейцария само че на излизане.Стана ми чудно що ме пуснаха без проблем а на излизане два часа ровиха.То няма кво да изнесеш от тая скъпарска държава.
Другата седмица си тръгвам от Английско за БГ,надявам се времето да е смен че тоя Март си го знаем какъв месец е.
Да си призная в Австрия и Унгария никога не съм купувал винетки,и тоя път няма да е.

Ох.. ти я караш на късмет...дано не те спират, че са яко гадняри (особено унгарците )

PEPI-2ALFA
25-02-2015, 14:59
Аз, когато се прибирах от Германия преди няколко години, само заради винетката отбих на голяма бензиностанция на немско-австрийската граница. Иначе не можеш да познаеш, че си минал граница и после без винетка си в нарушение. Още докато се оглеждах на паркинга къде да паркирам и откъде да купя винетка, дойдоха полицаи на проверка. Провериха документи, номер - шаси, показаха ми откъде да си купя винетка, пожелахме си приятен ден и кой - откъде е.

Stoyan Georgiev
27-02-2015, 09:38
през Сърбия е играта, само магистрала като се изключат първите намсиколко КМ до Ниш караш си със 140-150 без проблем, полицаите не ти правят проблем, на границата се държат учтиво, таксите са ниски, горивото е на добра цена, яденето вкусно... няма смисъл да се бъхтиш през Румъния

AttilaSL
15-03-2015, 11:11
Прибрах се без проблеми,заредих преди Австрия и на пълна газ чак до Сърбия.От там пак без да спирам до Калотина,от там на изкачването ме посрещнаха господата с палката за Добре Дошъл при ограничение 60 с 130.
Просто не разбрах кога съм съм ги вдигнал,след 30 часа без сън и безброй кафета...