View Full Version : проблем с километража
dropship
03-03-2015, 13:09
от няколко дена ми се бъгна километража показва с 100 повече като съм с 100 100 и нещо направо го подминава целия километраж опира долу някои имал ли е подобен проблем колата е 145 1.9 ЖТД 99г. благодоря предварително.
Колега, доста неграмотно е написано и мноого трудно се разбира какъв е въпроса....
angelovi69
03-03-2015, 20:42
Доколкото разбирам, от написаното, стрелката удря към края на циферблата на километража. Залагам на слаби ел. връзки или слаб акомулатор, макар че, ако е акомулатор, няма да запали. Остава слаби връзки или слаба ( ръждясала или незатегната ) маса. Скоро да е имало интервенции по колата, разглобяване, сглобяване, по мотор, по таблото?
Другите уреди нормално ли работят.Километржа правилно ли отчита изминатите километри.Според мен или скоростомера се е прецакал или датчика на скоростната кутия.
dropship
04-03-2015, 18:47
изминатите километри ги отчита правилно затова не се съмнявам в датчика на кутията и другите уреди фукционират правилно
В такъв случай най-вероятно проблемът е в самото табло.
dropship
06-03-2015, 18:20
пробвах с друго табло пак същото. на диагностиката излиза че всичко е ок.
dropship
08-03-2015, 17:35
установих че като колата е на подемник и включа на скорост АБС светва и километража се оправя. свалям колата от подемника трагвам всичко е ОК минава над 40км. АБС угасва и километража пак показва с 100 повече.
nicola 59
08-03-2015, 18:06
То колега при тебе трее да няма датчик на скоростната кутия за километража ,а взима инфо от АБС а та трее видиш добре дали някои датчик на гумите не се е износил или зацапал на мене ми се е случвало на пунто след смяна на каре да опира в датчика лагера и го износва,АБС си работеше и на диагностика не показваше нищо,ма как пипнеш педала и включваше АБС а без причина.