PDA

View Full Version : открадната алфа помощ!!!

alfaa156
05-03-2015, 01:15
Издирва се Alfa Romeo 156 2.0L TWIN spark PB2918PX ако някой е види да пише моля !!!! колата е от пловдив черна

админите да преместят темата къде смятат за добре

stu
05-03-2015, 02:19
В кой район на Пловдив я откраднаха?

lordliness
05-03-2015, 06:08
Напиши телефон. Ако някой я види докато ти пише тук и докато прочетеш вече може да не е там.

nickgaidarov
05-03-2015, 07:33
...

acho_
05-03-2015, 09:51
Позвъня ли все пак да провериш дали не я е вдигнал някой паяк? И наистина, напиши си телефона.

alfa_romeo_forever
05-03-2015, 10:33
Дано да можем да помогнем ;) :tequilla:

nickgaidarov
05-03-2015, 10:52
...

alfaa156
05-03-2015, 11:00
0884948998 колата е на мой приятел колеги до ботев стадиона е открадната в този район

stu
05-03-2015, 11:55
Интересно ми е дали е имала аларма с блокировки и каско освен имобилайзера?Колкото и да ни ми се иска да го кажа-най вероятно вече се расфасова някъде.Най добре приятелят ти да следи продавалника и базара за джантите си, и за нещо друго по специфично.Не ми се вярва да я откраднат и да я паркират на улицата пред домът си!

_power_
05-03-2015, 12:18
А изключвате ли трети вид проблеми при който да е ''прибрана'' колата :flower:

mirchozo
05-03-2015, 13:42
Качи снимки във фейсбук групата, както и координати за връзка.

Marchoni
05-03-2015, 13:50
Доста сайтове се навъдиха за евтини часи, няма да назовавам имена всеки ги знае. Лесно ли се пали кола с имобилайзер? Заслужава ли си да инвистират в техника за запалване на такъв автомобил, като цената му не е толкова висока? То е ясно че набележат ли те спасение няма, ама все си мислех, че такива коли не са интерес за тях. То кокошкарската работа е ясна, касетофонче, джанти и др. Дано я намерите.

pesho_kj
05-03-2015, 20:02
Да не я е вдигнал паяка бе Саше, проверихте ли?

alfaa156
05-03-2015, 20:12
Да не я е вдигнал паяка бе Саше, проверихте ли?

не :(

snaiperisto
06-03-2015, 00:18
Абе кой ще открадне Алфа 156 бе? Трябва да е кьорав и да я помисли за Ферари.

Бобби
06-03-2015, 00:32
Абе кой ще открадне Алфа 156 бе? Трябва да е кьорав и да я помисли за Ферари.
Такива коли дет нямат голямо търсене се крадат по поръчка.....например давам 200-500лв....на някой автокрадец да ми достави определен вид кола, оти моята е станала на баничка и немам каско.....и с малко модификация, пак си имам кола, даже може да си изисквам цвят и екстри.....другото е измекярска работа....защото за части, от моргите нема да ти дадат кой знае колко повече а й рискуват, ако се окаже застрахована....

sasho_n2
06-03-2015, 08:45
Това, което имам като информация (от МВР източници) е, че последните няколко седмици значително са се увеличили кражбите на автомобили - основно среден клас, които се изнасят за Ирак и Сирия. А най-благо им идва на гадовете, когато си намерят и документите на автомобил ( малък талон и пр.) вътре.
Освен това имало някакви т.н. "заглушители на аларма и централно". Т.е. дебнат те - ти си слизаш от автомобила, отдалечаваш се на метър-два и си заключваш автомобила. Точно в този момент се задвйства въпросният заглушител, алармата издава звук, но автомобила не се заключва.
Извода е :
- правете си каско (поне против кражба)
- никога не си оставяйте документите на колата вътре при ваше отсъствие ( в този случай и застрахователите не плащат)
- винаги си проверявайте колата дали наистина е заключена след вас.
- Дано имаме повече късмет, че както е тръгнало, ако се разчита само на полицията ни е спукана работата...:bangin:

eproHD
06-03-2015, 10:35
Добавям и още една защита към споменатите.Която винаги се отминава като инвестиция...

ecotronic
06-03-2015, 13:32
Това дали колата се заключва и дали има аларма е най-малкия проблем на крадците.

Ако искате да защитите возилото срещу палене с минимум срества и максимум ефект, то монтирайте си някъде едно скрито ключе, което да прекъсва някоя важна за работата на мотора верига (горивна помпа, дюзи/инжектори, датчик КВ......).

eproHD
06-03-2015, 15:09
Абе от боклуците няма спасение по целия свят...!!!!!
И ключе да сложиш ти я ще я бутат и пак си отекъл...

pininfarina
06-03-2015, 15:24
На мен ми гепиха МЛ-а есента - и аз се учудих кой краде 10 годишни коли ама на - крадат ги. За моя радост го откриха скрит в една гора на 20 км. от Варна - някакви ловци го видели и се обадили в пътна полиция. Видяли го сутринта ама сигнализирали вечерта че да не им развалят лова :-). Нищо не беше пипнато по него, само външният патрон липсваше а вътрешният беше поразхлопан.
Крадат ти външния патрон и по него си правят ключ с който се връщат по късно при колата и го ползват за да не разбиват контактния ключ
Колата вече е със затапен патрон + още няколко защити ( хардуерни и софтуерни ).
За първи път ми се случи да ми крадат кола и чувството наистина никак не е приятно :-(

Незнам дали не са имали време да го приберат, дали са ги хванали преждевременно с друга кола или просто са се постреснали и са я стопирали, тъй като аз доста поразгласих нещата в тия среди и започнаха да я търсят доста хора от различни "бригади"

Кофти за собственика е ако я намерят оглозгана, за липсващи детайли застрахователят не плаща :-(

Дано се намери Алфичката...

ecotronic
06-03-2015, 15:26
Така е, ако не могат да я запалят, ще я вдигнат с репатрак, но все пак има простички неща, които могат да се направят и които бая ще ги затруднят.

Аз съм убеден, че апашите разполагат с много информация относно съвременните системи за защита и съответно знаят и как да им противодействат.

Когато обаче приложиш нестандартно решение, макар и съвсем простичко, това сериозно ги затруднява.

Някога имах подобен спор с един голям капацитет. Накрая решихме спора по елементарен начин. Дадох му пълен достъп до колата си и поисках от него за 30 минути да преодолее моята "защита". Човекът къде ли не рови и накрая се отказа.

dimitar_vd62
06-03-2015, 15:37
Аха, по подобен начин спорих с един и му дадох ключовете от входната врата.Ако не знаеш тайната мое се влезе само с тринитротолуол.Даже и рязане на панти не помага.Нещото го има всеки от семейството и струва около левче.Ма и това да дам пак няма да знаят как да го използват.

pesho_kj
06-03-2015, 19:23
https://www.youtube.com/watch?v=eC4yDwOh-U8

voododoll
06-03-2015, 21:32
Като си купувах входна врата гледах два модела които имаха 3 пъти разлика в цената. Едната беше 900 другата 2700. Нямах намерение да купувам по скъпата, ама питах защо е тая разлика. Продавача ми отговори - "3 минути е разликата".

С колите е така. Ако немогат да я запалят, я вдигат. Напоследък яко се крадат коли за части. Главно тойотки. Един познат от фейса остана без неговия Ярис.

Колега късмет с търсенето. Гледай сайтовете с обяви за части публикувани след като ти е джамбазена колата. Цяла, няма да я оставят на открито, а 156 не е хич изгодно да я изнасят.

Drag0
06-03-2015, 21:36
Това, което имам като информация (от МВР източници) е, че последните няколко седмици значително са се увеличили кражбите на автомобили - основно среден клас, които се изнасят за Ирак и Сирия

Гледали са клипа : https://www.youtube.com/watch?v=m6-sNTOhYnU&t=394 и сега искат и те такава алфа.

vgp_sas
07-03-2015, 09:12
Принципно, от познати в тея среди знам, че ако ти барнат колата и е малко по-скъпа задълже се разглобява за 3-4 часа, половината части хващат в една посока, другите в друга, а купето с флекса и в сакове стои поне година.

А джиповет, особено ако имат шибидах, за 20 часа ввче са в Сирия :D

В случая на Иво, съм 100% сигурен, че са я оставали там, защото се е разтърсил и някой им е казал, че е на техен човек.

ApucTokpaT
07-03-2015, 09:35
Колеги, преди малко дочух за втора незаконно отнета 156 от района на второ РПУ, колата е сив металик. Аз ще помоля собествениците да качат снимки възможно най-скоро с отличителни белези, защото създалата се ситуация е крайно тревожна.
П.С. също така да помоля колегие от форума да постват полезна информация тук

RPWWD
07-03-2015, 14:45
Я, джамбазите почнали да добиват вкус към готини коли ;-)

---------- Post added at 12:45 ---------- Previous post was at 12:43 ----------

Може някой застраховател да е направил справка, показваща, че броят на 56-ците и изобщо на Алфите с каско е нищожно малък и е решил да ни превъзпита ;-)

dansguardian
07-03-2015, 18:22
Като си купувах входна врата гледах два модела които имаха 3 пъти разлика в цената. Едната беше 900 другата 2700. Нямах намерение да купувам по скъпата, ама питах защо е тая разлика. Продавача ми отговори - "3 минути е разликата".

С колите е така. Ако немогат да я запалят, я вдигат. Напоследък яко се крадат коли за части. Главно тойотки. Един познат от фейса остана без неговия Ярис.

Колега късмет с търсенето. Гледай сайтовете с обяви за части публикувани след като ти е джамбазена колата. Цяла, няма да я оставят на открито, а 156 не е хич изгодно да я изнасят.

Напротив колега, за някои страни е изгодно. Имам позната, дипломатка, която тук си купи за 4000 лв. Ford Fiesta, 2003, бензинова. Нарадва и се за половин година и я продаде в Анкара за (седни, да не паднеш) 7000 долара. :)
После разбрах, че в Турция колите втора ръка са майка си и баща си.

eproHD
07-03-2015, 18:49
Е това е истината.....

ecotronic
07-03-2015, 20:16
Е това е истината.....

Дали ще си дадеш парите за тази джаджа и абонамент за услугата или за каско, все трябва да плащаш под една или друга форма заради бандюгите.

dimitar_vd62
07-03-2015, 22:08
Капан за мечки на педалите, върти ми се нещо като спомен от едно време за един дето разправяше че си прекарал една жица от бобината до седалката ма не знам какъв е бил ефекта не съм го чувал от ....20 години ,може и да се е изпържил сам.

voododoll
08-03-2015, 08:05
пичуе, бъркате ако си мислите , че нещо спира джамбазина. само го забавя. и щанга на волан се маха, и гпс тракер се финтира/спира.

краде се всичко от каруца до последното бугати...

при апартаментите е същото. един колега си тури врата входна за 6к евра с 8 точково заключване на офиса, и му влязоха през стената от комшиите.

нищо няма да ги спре ако колата ти им е в списъка, само ще ги забави. ти слагаш щанга на волана те я дигат с репатрак. сигнал от гпс се хваща и се заглушава. по същия начин се крадат и коли с транспондер. или копират сигнала, или си вадят ключ по номера които са ти на стъклото (на някой коли го имало и тва) или в пишман сервиз си обу§ават ключ без да знаеш и до няколко месеца колата ти е хванала пътя без тебе.

Мерк като тестваха ръкохватките с пръстов отпечатък? Кво стана, оказа се че палиш вестник под колата и тя минава в авариен режим заради пожар и отваря вратите...

В фейса доста хора пропищяха от откраднати коли нисък и среден клас последните седмици. За това ако на одобно място имате охраняем паркинг, по добре си я дръжте в него. Не е 100% защита но е по голяма от да стои пред блока.

pininfarina
08-03-2015, 11:08
пичуе, бъркате ако си мислите , че нещо спира джамбазина. само го забавя. и щанга на волан се маха, и гпс тракер се финтира/спира.

краде се всичко от каруца до последното бугати...

при апартаментите е същото. един колега си тури врата входна за 6к евра с 8 точково заключване на офиса, и му влязоха през стената от комшиите.

нищо няма да ги спре ако колата ти им е в списъка, само ще ги забави. ти слагаш щанга на волана те я дигат с репатрак. сигнал от гпс се хваща и се заглушава. по същия начин се крадат и коли с транспондер. или копират сигнала, или си вадят ключ по номера които са ти на стъклото (на някой коли го имало и тва) или в пишман сервиз си обу§ават ключ без да знаеш и до няколко месеца колата ти е хванала пътя без тебе.

Мерк като тестваха ръкохватките с пръстов отпечатък? Кво стана, оказа се че палиш вестник под колата и тя минава в авариен режим заради пожар и отваря вратите...

В фейса доста хора пропищяха от откраднати коли нисък и среден клас последните седмици. За това ако на одобно място имате охраняем паркинг, по добре си я дръжте в него. Не е 100% защита но е по голяма от да стои пред блока.

Може и да си прав но може и да не си!

При мен 5 минути преди да сляза ми гепаха колата, ако имах допълнителни защити нямаше да му се получат нещата, пък и от друга страна по добре че нямах защити, щото сега най вероятно щях да го лежа!!!

lordliness
09-03-2015, 10:50
http://www.plovdivnews.bg/obshtestvo/5045-apashi-prodavat-dzhipove-na-avtomorgi-za-1000-leva

dilian alfa gtv
09-03-2015, 22:33
Колега, желая бързо да намериш и крадците, и колата си.
Дано колата да е непокътната.
Имам и една молба - попитай крадците дали имат здравни осигуровки.
А ако имат, моля кажи им да дойдат да откраднат и моята Алфа - и тя е 156, явно имат вкус момчетата.
Мисълта ми за здравните осигуровки е, че след кражбата поне двумесечно лечение в някоя от пловдивските болници им е гарантирано.

Малко се изхвърли.Нямаш си напредстава как силиво се опитаха да откраднат Панамера на 1 год 4 човека въоръжени и нанесоха побой на собственика.Човека му откраднали колата и го караш за здравни да пита....

кученцетоОгиитаткоДоги
09-03-2015, 23:26
Колега, желая бързо да намериш и крадците, и колата си.
Дано колата да е непокътната.
Имам и една молба - попитай крадците дали имат здравни осигуровки.
А ако имат, моля кажи им да дойдат да откраднат и моята Алфа - и тя е 156, явно имат вкус момчетата.
Мисълта ми за здравните осигуровки е, че след кражбата поне двумесечно лечение в някоя от пловдивските болници им е гарантирано.

Е то е хубаво и ти да се усигориш,че не се знае как ще завърши мача:D

pininfarina
10-03-2015, 07:08
Надали ще са повече от четирима. Залагам по 2 броя на човек за всеки случай :-)

pesho_kj
10-03-2015, 07:44
Малко се изхвърли.Нямаш си напредстава как силиво се опитаха да откраднат Панамера на 1 год 4 човека въоръжени и нанесоха побой на собственика.Човека му откраднали колата и го караш за здравни да пита....

Да бе, ще кажеш, че са откраднали мазерати...аз лично за кола за 2 бона хич няма да се саморазправям, да си ги арестуват и обвиняват...виж за 159-ката ще изкарам Беретата!

Crazy JTD
10-03-2015, 18:24
И.... Някой не иска ли да даде малко акълец какво да се направи дори и минимално което би могло да попречи(позабави)целия филм ? :D

ecotronic
10-03-2015, 20:45
И.... Някой не иска ли да даде малко акълец какво да се направи дори и минимално което би могло да попречи(позабави)целия филм ? :D

В по-горе описаната случка със специалиста по преодоляване на скъпи защити бях направил следното:

В дебелия сноп към ECU то прекъснах кабела за датчика на запалването (при АР - RPM сензора на КВ.) тези 2 кабела бандажирах добре в снопа за да не си личи че е пипано там и ги отведох под мокета под шофьорската седалка. Там ги свързах към един магнитен датчик от битова алармена инсталация (проста рид ампула за 2 лв) Когато поставиш магнитчето върху мокета на мястото под което се намира датчика, той затваря веригата и всичко е ОК. Махнеш ли магнитчето от там, палене - таратанци.

Това е само една идея. Ако човек използва въображението си може да се сети и за доста по-добри.

pesho_kj
10-03-2015, 21:07
В по-горе описаната случка със специалиста по преодоляване на скъпи защити бях направил следното:

В дебелия сноп към ECU то прекъснах кабела за датчика на запалването (при АР - RPM сензора на КВ.) тези 2 кабела бандажирах добре в снопа за да не си личи че е пипано там и ги отведох под мокета под шофьорската седалка. Там ги свързах към един магнитен датчик от битова алармена инсталация (проста рид ампула за 2 лв) Когато поставиш магнитчето върху мокета на мястото под което се намира датчика, той затваря веригата и всичко е ОК. Махнеш ли магнитчето от там, палене - таратанци.

Това е само една идея. Ако човек използва въображението си може да се сети и за доста по-добри.

Това е едно от най-идейните неща които съм срещал. Браво!!!

mirchozo
10-03-2015, 21:49
Добра идея която може да се доразвие още, примерно със задържането на бутон за няколко секунди който не се ползва 99.9% при първоначално палене, примерно задържаш палеца на ръчната за 5сек след което посредством схемичка се затваря гореописаната верига.

ivan dimitrov
10-03-2015, 23:27
---

lordliness
11-03-2015, 12:34
Най- лесно е да свалите някое колело, когато оставяте колата сама, нито ще може да се кара, нито да се дърпа.
Е, сигурно ще ви гледат странно, когато влезете в кафенето или в офиса с гума под мишницата, но много важно.

ne0
11-03-2015, 14:23
някога имах познат с автомивка и ключарско ателие.... до нея...

колко коли си заминаха ....

кученцетоОгиитаткоДоги
11-03-2015, 20:28
Абе хората какви коли крадат,със най-висока степен на защита,със скрити gps-и и т.н. точно със 156 или 159 няма да се управат:tooth:Набележат ли та,заминаваш точно ала минут.Единствения вариянт е,молиш се на ония със шлифера и това е:priest:

lordliness
11-03-2015, 20:39
Въпроса е да не я открадне лесно амтьор- кокошкар, високоспециализиран професионалист дори няма да ги погледне.

voododoll
12-03-2015, 11:01
Защитите, пак казвам не опазват коалата, а бавят крадците. 159ка не се краде, щото много бие на очи, и не е късаш 2 жици, палиш и бегаш. Рових оня ден да видя колко откраднати 159ки има, и намерих само за една, която е под въпрос дали не е била с ключ на таблото. може и да има. не е 100% не крадима.

гпс тракера върши работа ако не е фабричен и ако джамбазина не знае за него.

прекъсвача е добра идея, ако не дойдат с репатрак

гараж с аларма дето пишти та си ебе мамата върши добра работа

платен паркинг е 99.999% сигурен. по няколко причини. колата я оставяш и взимап ти, няма да те нападнат докато слизаш или се качваш. минуса е че такива паркинги се пазят от пенсионери, на един шамар здраве

pininfarina
12-03-2015, 12:11
Защитите, пак казвам не опазват коалата, а бавят крадците. 159ка не се краде, щото много бие на очи, и не е късаш 2 жици, палиш и бегаш. Рових оня ден да видя колко откраднати 159ки има, и намерих само за една, която е под въпрос дали не е била с ключ на таблото. може и да има. не е 100% не крадима.

гпс тракера върши работа ако не е фабричен и ако джамбазина не знае за него.

прекъсвача е добра идея, ако не дойдат с репатрак

гараж с аларма дето пишти та си ебе мамата върши добра работа

платен паркинг е 99.999% сигурен. по няколко причини. колата я оставяш и взимап ти, няма да те нападнат докато слизаш или се качваш. минуса е че такива паркинги се пазят от пенсионери, на един шамар здраве

Колега, има огромна разлика между платен и охраняем паркинг ;)

кученцетоОгиитаткоДоги
12-03-2015, 13:54

В западна европа охраната от охраняемия паркинг няма право да възпира крадците,понеже това е в противовес със закона,че трябва да подсигури собствената си безопасност.След което да уведоми полицията.Друго няма право да прави.Така че дали е дядка или четирикрилен гардероб е все тая.

dimitar_vd62
12-03-2015, 20:08
В западна европа охраната от охраняемия паркинг няма право да възпира крадците,понеже това е в противовес със закона,че трябва да подсигури собствената си безопасност.След което да уведоми полицията.Друго няма право да прави.Така че дали е дядка или четирикрилен гардероб е все тая.

Казва се Икеаааа.

Drag0
12-03-2015, 20:27
Скоро убиха охранител на платен паркинг в центъра на София... :no: