View Full Version : Здравите Голфове
Не че съм интригант, ма не можах да се сдържа :twisted: :
http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=40693
Не знам вие какво мислите за тия голфове, но на мен са ми изключително антипатични автомобили. И на всичкото отгоре нито са бързи, нито са класни, нито са безопасни/е до колкото може да е безопасна една кола/, че е и грозна. Замо Голф 4 горе-долу става.
Аз понеже четох статията в Авто Билд (стар брои ама него набарах) за Фау Ве Тооуран 1,9 ТДИ - Статията се казваше "Сервиза бе мой дом" - това са колите които вземат като нови и правят анализ като навъртят 100 хил км. Викам си е сигурно е за модела. Сега като гледам и тая тема - явно е че има много митове и легенди за чупливоста на нашите и здравината на ФауВе.
Между другото в Авто билд надежднстта на Алфа 147 TS Selespeed беше равна с тази на БМВ Х5 3,0 дизел - а знаем , че все пак селеспиид и Туйн спарк не са най, най...
Така че явно има много легенди останали от далечното минало :wink:
alfaracer
29-03-2007, 19:02
Леле и след сичко това да си фен на VW(народен вагон)
Тъпанарите и мангалите с много пари си купуват Мерцедеси
Тъпанарите и мангалите с малко пари с купуват Голф,Калибра или модел на Мерцедес и BMW за 800-4000лв.
И всичко това ,защото едно време италианските коли в България са били Полски фиат,малкото Фиатче и тук таме някой Фиат UNO 80 година.И от тогава е фразата "италианските коли са боклуци" :evil:
Нека така да мислят невежите, от това само печеля аз защото така в България италианските коли са евтини.
Леле и след сичко това да си фен на VW(народен вагон)
Тъпанарите и мангалите с много пари си купуват Мерцедеси
Тъпанарите и мангалите с малко пари с купуват Голф,Калибра или модел на Мерцедес и BMW за 800-4000лв.
Днес явно ти е ден за генерализации :?
Да наистиня доста често чувам фразата "От италианските коли и кокошкарник не става" , но защо тогава Фиат Гранде Пунто е най-продаваната кола в Европа? И защо на никой с Волксваген или БМВ до 1998 година не смеят да застанат срещу фиат или алфа ромео на старта? Ако някой кара ВВ Голф да каже.
Има май една такава легенда за немските возила особенно за голф. Сега като пиша това пием кафе с един приятел който е минал през всички модели без голф 5, защото ,,След 2-ката това не били вече голфове" и другите си ги купил от навик.
След 90 - 95 година, хвани всички коли от един и същ клас, еднакво оборудвани и подготвени, поддържай ги и ги карай еднакво, на един и същи климат и пътища... след 10 години ще имаш почти едно и също като техническо състояние.
Останалото са митове и легенди ... умело експлоатирани от тарикатите у нас и в чужбина.
А Голф-а (до 3 ката) е най-просто устроената западна кола, тия дето правеха Лада и Москвич... станаха майстори на Голф... и за това викат, че другото не струва, щото не знаят как да го поддържат и поправят.
Малееее сега четох до трета страница и си мисля , че съм късметлия - че аз съм похарчил по моята кола ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛКО от парите на средностатистическия фен на ФауВе :shock: :shock:
deyan_88
29-03-2007, 22:44
Оле горкия,ми така е кой го е карал да си купува такав кошняк, то само визията на Голфа като видиш и ти става ясно.Аз имам един саученик който и тои имаше подобни оплаквание,поболя се покраи неговия Голф,по сервизите му викали ,че точно неговия бил някакъв потант :shock: където произвеждали по малко броики от тях, за повече ядове на собствениците явно :)
75 2.0 turbo
30-03-2007, 00:27
добре ве маа му стара как може всяка седмица да има теми за голф и опел :shock: бе що не си гледате собствените 100 годишни прошлеци ам се на орта колита са по гадни от наще баааси и манталитета български :evil: хуу ясно е че голфовете са кинефи ама ден през ден да четем такива излияния ............някак селско а :?: отстрани изглежда че имате някакъв комплекс от голф :idea: а може па аз да не съм у ред нещо ....и затуи да се дразня от такива селски изказвания 8)
Леле, прочетох всичко и направо паднах. Мита за ЗДРАВАТА кола се срина, половината са подменяли почти всичко ама то си било консуматив а некъв пич вика мойта мноого корава излезна от 2005 до сега минал 13 000км без ядове :lol: тя така и 10 год ще изкара :lol: :lol: а иначе Алфите се чупели :lol: :lol: :lol:
добре ве маа му стара как може всяка седмица да има теми за голф и опел :shock: бе що не си гледате собствените 100 годишни прошлеци ам се на орта колита са по гадни от наще баааси и манталитета български :evil: хуу ясно е че голфовете са кинефи ама ден през ден да четем такива излияния ............някак селско а :?: отстрани изглежда че имате някакъв комплекс от голф :idea: а може па аз да не съм у ред нещо ....и затуи да се дразня от такива селски изказвания 8)
Ми тва щото не всяка седмица, а всеки ден чуваме от някой дето и той чул отнякъде как голфовете и опелите са много здрави и как италианските и френските коли са калпави. И това от всеки който разбира и не разбира. А истината е , че като си купуваш 100 годишен кошник може да уцелиш, може и да не уцелиш, ама при голфа със сигурност купуваш лагерна количка, а при италианските коли, ако уцелиш, ще караш бърза и удобна кола. И не знам що го приемаш лично. Аз например карам Рено и хич няма да се обидя, ако напише някой, че е пенсионерска кола. Айде , мир вам и нищо лично.
Щото много мразя като мои познати ми кажат "Най-яката кола въобще за мен си е голфа, по-здрава кола няма, голф 3-ката е най-великата кола. Италианците ако правеха коли като германците, сега щяха да са доста по-напред". Само за сведение - точно този мой познат е оправял голфове по сервизите (здравите голфове).
Като ходя на работа сутрин, почти не се минава без 1-2-ма да ми секат пътя отляво, опасно, без мигачи и предупреждения изпреварват. В 90% от случаите са голф 2/3
Do I need to say more?
Crusader
30-03-2007, 08:52
Много четете Рено форума бе :lol: :lol: :lol:
Много четете Рено форума бе :lol: :lol: :lol:
Там четох едно изказване нещо като реплика на рекламата за кренвиршите:
Оооо селяко, докараха новите Голфове........ Ммммм , същите трошки както едно време........... :repuke:
Ооо селянино, докараха новите Голфове - същите като едно време.
Това беше от някакъв скеч, ама не помня от кой точно.
5 не знам, но 1 - 4 къде го видиш ще го познаеш кво е... та си е истина.
Gorgizario
30-03-2007, 11:01
Нищо лично към колите, но хората които ги карат и тези които ги ремонтират са с леко пресилено мислене и с неограничена от към възможности уста. Имах един приетял които имаше голф 3 и за една година сменя 2 пъти саединител и още сума ти глупости. Същия този човек си купи после Брава 1.8 вече 2 години я има и когато го питах как е ми каза че е Бижу. Голфа е спорт по принцип, не се палете за провала му като кола :twisted:
Аз пък смятам,че е висша форма на простотия и комплексарщина да съдиш за интелекта на хората ,по това какви коли карат :evil:
п.п.
Кольо с теб ще се заема лично малко по късно,че от няколко дни само щуротии пишеш :lol: :smackbum: :bangin: :boxed:
Nasko_77
30-03-2007, 11:46
Оставете ги тези Голфове. Много са нещастни. Това вече и собствениците им си го знаят прекрасно :wink: Имам много приятели които са им минали няколко коли през рацете. Никой от тях не си купи Голф за втори път. Защо??? :lol:
Nasko_77
спря ми сърСето от тоС аватарhttp://img149.imageshack.us/img149/447/lachengi7.gifhttp://img149.imageshack.us/img149/447/lachengi7.gifhttp://img149.imageshack.us/img149/447/lachengi7.gif
тези очила сигурно са се паднали на дИтетУ от "Зрънчо" и си му ги Зел :lol: :lol_sign: :roll2:
п.п.
с тази визия и пеша да си ще ти се Фъргат мацките :lol: :lol: :lol:
Nasko_77
30-03-2007, 11:59
Nasko_77
спря ми сърСето от тоС аватарhttp://img149.imageshack.us/img149/447/lachengi7.gifhttp://img149.imageshack.us/img149/447/lachengi7.gifhttp://img149.imageshack.us/img149/447/lachengi7.gif
тези очила сигурно са се паднали на дИтетУ от "Зрънчо" и си му ги Зел :lol: :lol_sign: :roll2:
п.п.
с тази визия и пеша да си ще ти се Фъргат мацките :lol: :lol: :lol: Ти на нивата евентуално с тоалет на Версаче ли ходиш Мадам :?: :smackbum:
han solo
30-03-2007, 12:05
Nasko_77
п.п.
с тази визия и пеша да си ще ти се Фъргат мацките :lol: :lol: :lol: Ти на нивата евентуално с тоалет на Версаче ли ходиш Мадам :?: :smackbum:
ногу голем :offtopic: , ама тоя аватар ми напомня на едно интервю в далечния сибир. журналиста итервюираше двама типични руски работници от някой соц промишлен гигант за производство на ядрени редосеялки. та единия от интервюираните беше малко по-трезвен и се държеше пред камерата, НОО другия само се буташе в обектива, след малко за секунда изчезна и после се появи с кална мутра.... абе яко беше - некой дали не го има случайно това кличпе...
Ти на нивата евентуално с тоалет на Версаче ли ходиш Мадам :?: :smackbum:
....само галошките са ми Маноло Бланкhttp://img291.imageshack.us/img291/4586/ahhq5.gif
http://img291.imageshack.us/img291/3681/girldancehi7.gif
Nasko_77
30-03-2007, 12:17
Ти на нивата евентуално с тоалет на Версаче ли ходиш Мадам :?: :smackbum:
....само галошките са ми Маноло Бланкhttp://img291.imageshack.us/img291/4586/ahhq5.gif
http://img291.imageshack.us/img291/3681/girldancehi7.gif Вики, ми като те гледам и ти не си голяма красавица. Някаква Жаба ли си, Туигъл ли... :lol:
Вики, ми като те гледам и ти не си голяма красавица. Някаква Жаба ли си, Туигъл ли... :lol:
...ами чакам принСа дето ще развали магията ..дотогава ще си ходя пъпчива като торта с фъстъци:roll2: :tooth:
http://img151.imageshack.us/img151/2396/lachenta6.gifhttp://img151.imageshack.us/img151/2396/lachenta6.gifhttp://img151.imageshack.us/img151/2396/lachenta6.gif
Mind_Control
30-03-2007, 13:51
:lol: Там като в някъв клуб на алкохолици си разказват историите...
Като про4етох следното и си го помислих това
*Вие ме амбицирахте да разкажа и моята история*
явно им олеква като си разкажат, след като толкова години са мъл4али :lol:
Остави майтапа настрана, обаче и аз си го помислих това като ги прочетох тези мъки и неволи :D
Оххх айде спирам, че се гаврим с чуждата мъка.Обаче е крайно време да спрат да говорят глупости по адрес на нашите бамбини.
Както се видя ГоУфа не е тази "невероятна немска машина" , за която го смятат всички! :idea:
Хайде лек ден 8)
аз само да въпросна сите дето плют голфовете колко от тях са имали такава кола?
щото иначе е некак си тъпо да се говори за нещо дето не го знаете кво е :idea:
nikola_n
30-03-2007, 14:39
Човек без да е притежавал Голф се чувства сякаш му е до болка ясен, защото те са толкова много на пътя всяка 3-та кола е ГоУф. Аз съм карал няколко представители на ГоУфето 2 и една 3-ка. 2-ката е лада, а за тройката нямам точни впечатления освен 2-ка с кофти Фейслифт и по-лошо изпълнение. Абе всяка кола 2-ра ръка си е късмет и ние не сме цвете, ама и те не са това за което се представят.
ПС: Един Шейх си копувал Кадилак. Подава той на продавача куфарче с пари и казва:
"Рестото ми го върнете в ГоУфове" :lol:
Nasko_77
30-03-2007, 14:40
Абе мене максимално ме изкефи как на Вики и спряло сърцето. Още ме боли корема от смях. :roll2: Стига с тея Голфове. Работата е ясна :wink:
просто си хванал колата в кофти момент
Малшанс както казва един прител ма не е убаво да се присмиваме,шо не питате Владу а може да прочетете в моя пост за ремонти и цени на 145/6 за какво става въпрос и то за по малко от година :idea: :idea: Бат Валде почти се беше отказал от Алфа ма каза аре още един път :lol: :lol: :lol: Има коли които колкото и добре да изглеждат като ги купувате/ме след точно 3-4 дни се почва и няма спиране :idea:
Искам само да ви попитам нещо!
Никой от вас ли не е имал проблеми с колата си? - Аз съм имала
Никой от вас ли не е закъсвал на пътя? - Да, закъсвала съм
Никой от вас ли не е попадал на изтормозена кола? - И на такава съм попадала.
Но въпреки всичко това, не бих си позволила да кажа тази марка е боклук, не става за нищо!!!
Много е лесно да се правят подобни генерални заключения, но замислете се какви коли караме като цяло, колко годишни са и най-важното как са поддържани преди това.
Всяка кола, ако ще и най-скъпата да е, без елементарна поддръжка се скапва.
Не знам, може и да не съм права, но поне аз така виждам нещата.
А относно констатациите "кажи ми каква кола караш, за да ти кажа какъв си" изобщо не смятам да ги коментирам, не вярвам, че един здравомислещ човек би се базирал на тях!
И последно, аз лично бих съжалила колега (защото всички сме колеги на пътя), на който всичко това му се е случило.
От мен толкова, изяжте ме сега! :wink:
с картофки може ли да те хапнем :tongue:
han solo
30-03-2007, 16:27
аз нема та ям, ма това дето ни се е случвало на сички у нашио форум там се е случило на неколко човека :wink:
те дори горките си използвали темицата на човеко да си се порастушат малко от мъките с немските машини. а и да не забравяме, че говориме за железнио голф, та може затова тези дребни проблемчета да ни впечатляват толко...
Не е въпроса в пролемите, то е пределно ясно, че всички имат, НО само за Голфовете се говори, че са здрави като танк и ако нещо изникне оправданието е "в кофти момент си хванал колата" или "ти си карък" - вижте само, колко пъти го повториха в оная тема :lol:
Все едно е невероятно лош късмет, едно на милион, да попаднеш на скапан Голф, иначе всички са уникално здрави и перфектни :lol:
Никой не си признава, че и Голф е като всяка друга кола, че и Голф се чупи, че и Голф струва пари, че с нищо не са по-различни от останалите коли :wink:
аз нема та ям, ма това дето ни се е случвало на сички у нашио форум там се е случило на неколко човека :wink:
те дори горките си използвали темицата на човеко да си се порастушат малко от мъките с немските машини. а и да не забравяме, че говориме за железнио голф, та може затова тези дребни проблемчета да ни впечатляват толко...
А можеш ли да ми кажеш какъв е процента на голфовете каращи се в България и какъв е на всички останали коли?!?!
И дали след като това е най-разпространената кола, не би следвало да има по-голям процент оплакващи се?!?
han solo
30-03-2007, 16:30
...аз лично бих съжалила колега ...
...
е ние искренно ги съжаляваме.... щото са си купили жеуезните голфове...
Не е въпроса в пролемите, то е пределно ясно, че всички имат, НО само за Голфовете се говори, че са здрави като танк и ако нещо изникне оправданието е "в кофти момент си хванал колата" или "ти си карък" - вижте само, колко пъти го повториха в оная тема :lol:
Все едно е невероятно лош късмет, едно на милион, да попаднеш на скапан Голф, иначе всички са уникално здрави и перфектни :lol:
Никой не си признава, че и Голф е като всяка друга кола, че и Голф се чупи, че и Голф струва пари, че с нищо не са по-различни от останалите коли :wink:
E те това исках и аз да кажа, ма то нали знаеш- гузен негонен бяга.
han solo
30-03-2007, 16:37
А можеш ли да ми кажеш какъв е процента на голфовете каращи се в България и какъв е на всички останали коли?!?!
И дали след като това е най-разпространената кола, не би следвало да има по-голям процент оплакващи се?!?[/ [quote]
НЕ! - процента е отношение на една част към цялото. тоест % на дефектиралите голфове не зависи от бройката, която се кара, стига взетото число да е достатъчно голямо за да се приеме за предствителна извадка. тоест ако приемем че процента е 100 дефекта на 1000 автомобила, това е 10% на 1милион, това пак ще е 10%. докато по твоята логика с вдигането на бройката би трябвало да се увеличава процента брак. (всъщност при голфарите мое и да е така) :roll:
Ако питаш Голфаджийте - обратно пропорционално е :lol:
Колкото повече Голфове се внасят в България, техните толкова по-малко се трошат :lol: :lol: :lol:
П.П.
Мъри, посмали малко бре :director: :smackbum:
Не, вижте не написах всичко това за да споря с вас, точно обратното, но просто не смятам за редно да се правят подобни заключения, защото всеки може да извади какви ли не примери за неуспешни коли, но не в това е целта.
И пак ще кажа, че не бих се радвала на чуждото нещастие, защото на всеки може да се случи и никой не е застрахован!!!
Roberta, Roberta, Robereta!!! :director: :Yeeeehaaa: :bg: :Topic-is-closed-bg:
TRE GAZELE
30-03-2007, 19:19
.................................................. .................................................. .................................................. ......................................
А Голф-а (до 3 ката) е най-просто устроената западна кола, тия дето правеха Лада и Москвич... станаха майстори на Голф... и за това викат, че другото не струва, щото не знаят как да го поддържат и поправят.
Абсолютно вярно,самата истина е,отнася се и за Орелите :lol:
Не, вижте не написах всичко това за да споря с вас, точно обратното, но просто не смятам за редно да се правят подобни заключения, защото всеки може да извади какви ли не примери за неуспешни коли, но не в това е целта.
И пак ще кажа, че не бих се радвала на чуждото нещастие, защото на всеки може да се случи и никой не е застрахован!!!
Съгласен с ''Ро'' то при нови коли никой не е застрахован та какво остава с втората употреба :roll:
И аиде турете и катанеца мисля имаше правило за този тип нападки :!: :lol:
virusalfa
30-03-2007, 19:43
Малееее сега четох до трета страница и си мисля , че съм късметлия - че аз съм похарчил по моята кола ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛКО от парите на средностатистическия фен на ФауВе :shock: :shock:На теб пък ще ти кажа,че ако вземеш един ФауВе и една алфа в състояние $алИталиано$,по голфа ще хвръкнат половината пари от тия,които би дал а алфата ,за да я вдигнеш на крака! И освен частите ги има в магазините :roll:
Nasko_77
30-03-2007, 20:08
Малееее сега четох до трета страница и си мисля , че съм късметлия - че аз съм похарчил по моята кола ТРИ ПЪТИ ПО-МАЛКО от парите на средностатистическия фен на ФауВе :shock: :shock:На теб пък ще ти кажа,че ако вземеш един ФауВе и една алфа в състояние $алИталиано$,по голфа ще хвръкнат половината пари от тия,които би дал а алфата ,за да я вдигнеш на крака! И освен частите ги има в магазините :roll: Вирусе, от това пък твойто нищо не се разбра. Прочетох го много пъти, но уви. :screwy:
Crusader
30-03-2007, 20:10
Нема да коментирам здравината на Голф-а, ма е уникално грозен бе, има само една по грозна кола от него ->Пежо 306 - тва всичкото е лично мнение.
ногу голем :offtopic: , ама тоя аватар ми напомня на едно интервю в далечния сибир. журналиста итервюираше двама типични руски работници от някой соц промишлен гигант за производство на ядрени редосеялки. та единия от интервюираните беше малко по-трезвен и се държеше пред камерата, НОО другия само се буташе в обектива, след малко за секунда изчезна и после се появи с кална мутра.... абе яко беше - некой дали не го има случайно това кличпе...
Трябва да черпиш Търтея,че намери клипчето :lol: :lol: :lol:
цък (http://www.video.avanta-bg.net/view_video.php?viewkey=ab2d6180b0bca7e46b6f&page=10&viewtype=detailed&category=mr)
:roll2:
Вчера се смях със сълзи направо :lol: Първо Наско ме утрепа с аватара(колкото пъти го погледна започвам да се смея с глас ),после клипчето.....http://img84.imageshack.us/img84/38/lachenrm7.gifhttp://img84.imageshack.us/img84/38/lachenrm7.gifhttp://img84.imageshack.us/img84/38/lachenrm7.gif
Nasko_77
31-03-2007, 10:56
Трябва да черпиш Търтея,че намери клипчето :lol: :lol: :lol:
цък (http://www.video.avanta-bg.net/view_video.php?viewkey=ab2d6180b0bca7e46b6f&page=10&viewtype=detailed&category=mr)
:roll2:
Вчера се смях със сълзи направо :lol: Първо Наско ме утрепа с аватара(колкото пъти го погледна започвам да се смея с глас ),после клипчето.....http://img84.imageshack.us/img84/38/lachenrm7.gifhttp://img84.imageshack.us/img84/38/lachenrm7.gifhttp://img84.imageshack.us/img84/38/lachenrm7.gif Ооо.... това нщо не е. Ти глей следващия какъв ще ми е. В момента го тунинговам и след няколко дни ще си го сложа :wink:
. Ооо.... това нщо не е. Ти глей следващия какъв ще ми е. В момента го тунинговам и след няколко дни ще си го сложа :wink:
:lol: :lol: Снощи като се прибирах се хилех самичка по улицитеhttp://img137.imageshack.us/img137/9167/lachenzt2.gifhttp://img137.imageshack.us/img137/9167/lachenzt2.gif
п.п
имай милост,че ще се .....
напикам от смях..
http://img137.imageshack.us/img137/5652/ahjc0.gif
Nasko_77
31-03-2007, 11:13
. Ооо.... това нщо не е. Ти глей следващия какъв ще ми е. В момента го тунинговам и след няколко дни ще си го сложа :wink:
:lol: :lol: Снощи като се прибирах се хилех самичка по улицитеhttp://img137.imageshack.us/img137/9167/lachenzt2.gifhttp://img137.imageshack.us/img137/9167/lachenzt2.gif
п.п
имай милост,че ще се .....
напикам от смях..
http://img137.imageshack.us/img137/5652/ahjc0.gif Ами то и аз се съдрах да се смея на коментара ти как ти било спряло сърцето. Още ми е смешно :lol:
П.С Няма милост :!: От днес нататък се провъзгласявам за ЗАСЛУЖИЛ МАЙСТОР НА АВАТАРА. :wink: Ще ви скъсам жлъчките от смях :!: