PDA

View Full Version : Пререгистрация на регистриран автомобил??

undy
22-03-2015, 15:52
Здравейте,на всички!
Понеже вече не живея в БГ,а колата ми е с БГ номера.Въпроса ми е следния:
Ако реша да я докарам във Финландия и да я пререгистрирам,как стоят нещата в България с документите?
Трябва да я спра от движение и да я докарам на автовоз ????...или...?? Някой правил ли е подобно упражнение и в какво се състои то? Отворен съм към всякакви насоки и препоръки.
Благодаря предварително.

кученцетоОгиитаткоДоги
22-03-2015, 17:13
Отиваш в българския кат където е регистрирана колата.Сваляш е от регистрация,дупчат ти талоните зимаш едни транзитни номера за движение извън страната.С тия транзитни номера,я закарваш до Финландия.Там я регистрирваш по съответния ред,дават ти финлански талони и номера и си в оркестара.:band:Можеш да си я докараш и на автовоз до Финландия,но според мен ще ти излезе по скъпо като разход.Но при всички положения,ще трябва първо да я свалиш от регистрация в бг.

undy
22-03-2015, 17:31
Ахаа,подозирах,че ще е нещо от сорта.Мерси много,предполагам че това е всичко....ще го мисля какви ще ги дробя.

Mind_Control
24-03-2015, 11:48
има и друг начин- караш до там, сваляш номерата и ги връщаш в КАТ заедно с талона. По интересно е какво правиш в общината!?

кученцетоОгиитаткоДоги
24-03-2015, 12:08
има и друг начин- караш до там, сваляш номерата и ги връщаш в КАТ заедно с талона. По интересно е какво правиш в общината!?

Няма начин,принципно една кола първо трябва да я отрегистрираш и после да я регистрираш в друга държава.Това първо.Второ там при регистрация ще му искат българските талони и след регистрация ще му дадат финлански,а българските ще ги запазят в техния архив.А и един път да кара до Финландия,после да се връща до бг да я отпише,после пак да се връща до Финладия,той по добре да си купи направо нова кола там:tooth::tooth::tooth:

Mind_Control
24-03-2015, 15:05
Няма начин,принципно една кола първо трябва да я отрегистрираш и после да я регистрираш в друга държава.Това първо.Второ там при регистрация ще му искат българските талони и след регистрация ще му дадат финлански,а българските ще ги запазят в техния архив.А и един път да кара до Финландия,после да се връща до бг да я отпише,после пак да се връща до Финладия,той по добре да си купи направо нова кола там:tooth::tooth::tooth:

Не си ме разбрал. Отива във Финландия със сегашните номера. Паркира колата някъде, сваля номерата, праща ги в бг заедно с документите, за да може човек с пълномощно да я отрегистрира. После отива във Финландския КАТ с документа за собственост и я регистрира.

кученцетоОгиитаткоДоги
24-03-2015, 18:18
Не си ме разбрал. Отива във Финландия със сегашните номера. Паркира колата някъде, сваля номерата, праща ги в бг заедно с документите, за да може човек с пълномощно да я отрегистрира. После отива във Финландския КАТ с документа за собственост и я регистрира.

Незнам за Финландия,ама в Холандия кола без номера може да я паркираш само на частен терен.Тоест пред блока или зад блока няма да стане,освен ако блока заедно с паркинга не е на брачеда:-P.После трябва да чака същия човек да му върне талоните,без тях никой няма да иска да му регистрира колата, и после да си търси във Финландия платформа,с която да закара колата до местния кат.То не е така ,,Бутни клечка пий вино,,:thumbup:

undy
24-03-2015, 19:31
И това е вариант,но и аз мисля,че ще е трудно така.Особено за престоя без номера.Платформата не е проблем,познавам човек с такава,но си е все пак ангажимент.А и разправията с пълномощни....пак трябва да ангажирам човек в БГ.Ще се наложи да чакам да пътуват номера натам....документи насам.

Нашите в КАТ бързо ли "оправят" автомобил за отрегистриране?

кученцетоОгиитаткоДоги
24-03-2015, 19:59
И това е вариант,но и аз мисля,че ще е трудно така.Особено за престоя без номера.Платформата не е проблем,познавам човек с такава,но си е все пак ангажимент.А и разправията с пълномощни....пак трябва да ангажирам човек в БГ.Ще се наложи да чакам да пътуват номера натам....документи насам.

Нашите в КАТ бързо ли "оправят" автомобил за отрегистриране?

Би трябвало,но нашите паразите каквито са неуки горките,може и да те помотаят.В Плевен от 4-ма служители зад гишетата,само един знаеше точно каква е процедурата.

Walker
29-03-2015, 12:38
Друг вариант е да си караш с бг номерата и всяка година да се връщаш за да правиш технически :)
От към застраховки, прегледи и т.н. излиза по-евтино, стига да имаш планове да се връщаш веднъж годишно в БГ с колата.

undy
29-03-2015, 18:09
Ами точно ето това обвързване с пътуване,не ми се иска да го правя.Защото в един момент,просто ще ми се наложи да пътувам искам-не искам,без значение дали момента е подходящ и т.н.

Linkestis
02-04-2015, 07:32
Друг вариант е да си караш с бг номерата и всяка година да се връщаш за да правиш технически :)
От към застраховки, прегледи и т.н. излиза по-евтино, стига да имаш планове да се връщаш веднъж годишно в БГ с колата.

Ако е веднъж годишно.Щото за Англия искат през половин година автомобила да напуска страната.И българите ходят до Ламанша и се връщат.
Къде им излиза сметката не знам...

undy
04-04-2015, 14:07
Същата работа е и тук.На 6 месеца трябва да ходя до ферибота в Хелзинки....гадно.

Linkestis
04-04-2015, 14:34
Същата работа е и тук.На 6 месеца трябва да ходя до ферибота в Хелзинки....гадно.

Имаш ли сметка от цялото упражнение?
А до България идваш ли с нея за преглед примерно?
Щото мисля да си закарам кошничката в Англия ама още се чудя.

Бобби
05-04-2015, 00:24
Имаш ли сметка от цялото упражнение?
Щото мисля да си закарам кошничката в Англия ама още се чудя.
Ходи в Англия да ти я прегледат....поне ще знаеш...ако е минала прегледа ....имаш ОК...кола...;-)

Linkestis
05-04-2015, 12:17
Ако я прегледат там ще се окаже че нямам кола :)

Бобби
05-04-2015, 15:08
Ако я прегледат там ще се окаже че нямам кола :)
:))...то и държава нямаме според тях....ама ние си съществуваме....това е изкуство, което някой ден ще ни го признаят:)))

:innocent:

undy
13-04-2015, 22:03
"Имаш ли сметка от цялото упражнение?
Щото мисля да си закарам кошничката в Англия ама още се чудя."

Аз точно това мисля,какво да направя за да ми е най-изгодно и най-удобно.
Ако я докарам и я карам с БГ номера ще ми се наложи да се прибирам,за да минавам преглед.......и аз още се чудя.

А пък последните сведения ,които получих са,че има вариант да дойда във Финландия с БГ номерата...и директно да я пререгистрирам с фински номера,но в определен срок(6месеца...подават се молби и т.н.).....след това си вземам БГ номерата в чантичката,
занасям ги в КАТ-БГ,свалям регистрацията,изчиствам ако имам данъци,отписвам от данъчно и край с филма.
Поне така е постъпило едно познато момче,живеещо тук.На всичкото отгоре,по тоя начин отпада митото,защото автомобила си е мой....условието е,че нямам право след това 2 години да го продавам във Финланадия.
Продължавам да черпя информация.

Linkestis
16-04-2015, 19:02
Лошото е че не знам как стой въпроса с регистрация на автомобил с лява дирекция в Англия.Само съм дочувал че за разлика от тук там не става.
Тоест при теб има шанс..