View Full Version : Регулиране на нивото на фаровете на 166 фейслифт!
KingMike
31-03-2015, 20:58
Здравейте колеги, отскоро съм собсвеник на 166 фейслифт, уникална кола.... като всички Алфи.
Имам проблем с нерегулирани фарове.
При запалване фаровете си правят тест за височината и лупите се движат, но забелязах, че левият фар свети много високо и търся начин да го изравня с другият фар. Помислих , че проблемът е в механизма на лупите. но като дръпна лостчето за "светкавицата" (външните фарове) и те светят на същото ниво като късите и дългите ксенони.
Видях, че има едни бели врътки върху фаровете, но ме е страх да ги пипам без да знам дали са за ръчно регулиране на нивото.
kabamitov
31-03-2015, 22:32
Здравейте колеги, отскоро съм собсвеник на 166 фейслифт, уникална кола.... като всички Алфи.
Имам проблем с нерегулирани фарове.
При запалване фаровете си правят тест за височината и лупите се движат, но забелязах, че левият фар свети много високо и търся начин да го изравня с другият фар. Помислих , че проблемът е в механизма на лупите. но като дръпна лостчето за "светкавицата" (външните фарове) и те светят на същото ниво като късите и дългите ксенони.
Видях, че има едни бели врътки върху фаровете, но ме е страх да ги пипам без да знам дали са за ръчно регулиране на нивото.
ако са имбусови да за регулиране са поне при мен е така ама би трябвало сами да се нагласят според как е колата на пътя
Bobiuzunov
01-04-2015, 07:45
Отиваш в някой пункт за годишни прегледи и там ще ти ги регулират за 5 минути.
KingMike
01-04-2015, 08:56
Да имбусови са.
Вероятно колата е удряна при предния собственик и са сменяни фаровете, но после не са регулирани един спрямо друг. Правят си тест за нивото, даже ми прави впечатление, че когато спирам под наклон си правят корекция, просто явно трябва да се изравнят.
Благодаря за отговора!
Колега, може само да имат нужда от калибриране - с Мултискан можеш да го направиш или да помолиш някой колега.
Linkestis
01-04-2015, 20:03
Или да погледнеш какво се случва при задните носачи.
KingMike
01-04-2015, 20:42
Благодаря за съветите, ще погледна как са датчиците. Но по мойта логика, ксеноновите секции се нивелират сами за себе си т.е. само лупите се движат (а те се движат), а при мен проблема е, че когато дръпна лостчето за мигачите към волана (на така наречената светкавица) мястото на осветяване на халогенните крушки абсолютно съвпада с място на осветяване от ксенона, което ме навежда на мисълта, че трябва да се регулира целият фар за да си дойдат светлините по местата.
Фаровете се регулират ръчно в нулевата им позиция.
Bobiuzunov
02-04-2015, 13:18
Да де,ама колегата няма такова копче.:dance:
Да де,ама колегата няма такова копче.:dance:
Ти с копчета ли си регулираш фаровете?
Bobiuzunov
02-04-2015, 20:26
От това което си написал разбирам че фаровете се регулират при позиция 0 на копчето на таблото?Иначе да,регулират се на машина при позиция 0 на копчето.
Scrapera
03-04-2015, 01:18
Нулевата им позиция не е когато "копчето" е на 0, а когато колата не е на контакт.
Bobiuzunov
03-04-2015, 08:01
Е как ще ги регулира когато не е на контакт и фаровете не светят?
rv_asenov
03-04-2015, 10:06
Процедурата е елементарна, след като отвориш капака, ще видиш, че в пластмасовите кори над фаровете има по две дупки, ако не се лъжа мисля, че хоризонталата се регулираше от тези които се намираха от към калника бъркаш с шестограм, не си спомням какъв размер е, можеби 6-ца или 7-ца, и въртиш на ляво или дясно.
От това което си написал разбирам че фаровете се регулират при позиция 0 на копчето на таблото?Иначе да,регулират се на машина при позиция 0 на копчето.
Къде съм написал, че се регулират при позиция 0 на копчето? Ей, това копче много те влече. Чети малко български - и по-специално "им" какво означава. :bg:
Нулевата им позиция е тази позиция, при която е спазен обозначения наклон на спад на светлината.
Bobiuzunov
03-04-2015, 10:52
Ти ли си най големия корифей на Българският език?Много обичаш да даваш акъл и да изпадаш в безмислени спорове.Айде остани си със здраве и недей да осираш всяка тема.:-P
Ти ли си най големия корифей на Българският език?Много обичаш да даваш акъл и да изпадаш в безмислени спорове.Айде остани си със здраве и недей да осираш всяка тема.:-P
Българският език по принцип се пише с малка буква. И не, не съм аз, напротив даже. Но поне знам що е то местоимение.
Казах точно как се регулират фаровете - директен отговор на въпроса на колегата.
Мисля, че твоите мнения въобще не са свързани с естеството на темата, че започна и акъли да даваш.
Ще те послушам и ще си остана със здраве.:kissy:
Bobiuzunov
03-04-2015, 18:17
Невиждам смисъл в това което си написал,но както и да е и мисля че е излишно да си мерим пишките кой знае какво е местоимение,съществително,прилагателно и прочие,пак казва ако имаш нещо по темата ОК,ако не по добре си запази размислите за себеси,това е форум на Алфа Ромео,а не кръжок по литература и български език.Винаги съм спазвал приличен тон,но за теб е вярно твърдението,убий глупака с мълчание.:cheers:
убий глупака с мълчание.
:cheers:
Bobiuzunov
03-04-2015, 18:34
:cheers: